بانک ملت در هفته ای که گذشت یک تفاهمنامه با شرکت ملی صنایع مس ایران در افزایش همکاری در امور بانکی امضا کردند. بانک ملت که بعد از بانک ملی ایران، بزرگترین بانک کشور و در بین گروه بانیکی بورس، بزرگترین آنها به حساب می آید و حساب شرکت های متعدد بورسی (نظیر حساب بانکی شرکت ملی صنایع مس ایران) را در اختیار خود دارد،از پشتوانه مالی خوبی برخوردار است.
شرکت ملی مس ایران (با نماد فملی) یکی از بزرگترین شرکت های بورسی و یکی از بزرگترین تولید کنندگان مس در ایران و جهان است. تاثیر بانک ملت بعد از این در تغییرات و تحرکات این شرکت بیشتر دیده خواهد شد. این تفاهمنامه می تواند اثر مثبتی روی عملکرد این دو شرکت بزرگ بورسی بگذارد.
براساس شنیده ها و تخمین ها، ایران حدود 5 درصد از ذخایر مس دنیا را در اختیار دارد و این تفاهمنامه بین دو شرکت وبملت و فملی می تواند اثرات مثبتی روی تولیدات فملی و اقتصاد ایران داشته باشد.
بانک ملت در دهه گذشته و بعد از خحصوصی سازی، با حدود 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت پتروشیمی، صورت های مالی خود را از زیان انباشته به سود تبدیل کرد.
این بانک، در تمامی پروژه های پارس جنوبی فعالیت داشته است. تاثیر این سرمایه گذاری ها امروز که بانک از زیان دهی خارج شده و ترازنامه آن رو به مثبت شدن گذاشته است قابل مشاهده است. طبق گفته مدیر عامل این بانک، ملت چهارسال گذشته، ز بانک مرکزی اضافه برداشت نداشته است.
بانک ملت یکی از بانک هایی است که در دهه 80 بر اساس طرح های دولت وقت، خصوصی سازی شد. در این دهه علاوه بر بانک ملت، بانک های تجارت، صادرات و رفاه کارگران خصوصی شدند.
بانک صادرات با مدیریت مناسب و آینده نگر خود و همچنین عرضه اولیه وسپهر به تازگی زیان انباشته خود را کاهش داده است. این تحرکات در بانک تجارت هم با مقیاس کوچکتری قابل مشاهده است.
با از سرگیری بحث مذاکرات و بازگشت احتمالی آمریکا به برجام و حصول دوباره توافقات و همچنین تاکید رهبری برای رفع تحریمات و بررسی دوباره FATF می توانیم آینده روشنی برای گروه بانکی و خصوصا لیدر این گروه یعنی بانک ملت داشته باشیم.
نظر بدهید