همانطور که می دانید این روزها دلالها در فضای مجازی بازار شبانهروزی برای ارز، طلا و سکه تشکیل دادهاند و هر زمانی که اراده کنند نرخها را بالا و سپس پایین میآورند و در نهایت برنده این فراز و و فرودها خودشان هستند.
شاید جالب باشه بدانید که کانالهای و گروههای ویآیپی و خصوصی وجود دارند که اشخاص با پرداخت حق اشتراک از سیگنالهای خرید و فروش بهرهمند میشود که امید است شورای عالی اقتصاد با برچیده شدن ارز، طلا و سکه چند نرخی این بازارها را به بورس کالا منتقل کرده تا نرخها بر اساس واقعیتهای اقتصادی و عرضه و تقاضا تعیین شده و اطلاعات بازار نیز به شکل شفاف گزارش شود.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از کالاخبر:
با وجود آنکه بازار ارز، طلا و سکه نیازمند راهاندازی سامانهای است که اطلاعات این بازار اعم از حجم، تعداد، نرخ مبادلات و مشخصات عرضه و تقاضا معین شود، متأسفانه شاهد جولان دلالها و قمار بازهایی هستیم که در فضای مجازی بر اساس هیجانات هر وقت که بخواهند نرخها را بالا و پایین میآورند. در تأیید این موضوع مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: هیجانات کاذب تأثیر قویتری در بازار ارز دارد.
عدم شفافیت در هر بازاری دامنه نوسانهای غیرواقعی در آن بازار را وسعت میبخشد.
در همین راستا می بایست بازار ارز و طلا، سکه و فلزات گرانبها در بازاری شبیه بازار سرمایه اطلاعاتش اعم از نرخ، میزان مبادلات، تعداد مبادلات، خریدار، فروشنده و مالیات پرداختی گزارش شود. متأسفانه این بازارها در هالهای از ابهام به سر میبرند.
نوسانگیری از هیجانات مردم
این هم اضافه شود که در آستانه انتخابات امریکا این بازارها با شارپ قیمت مواجه شدند، بهطوری که نرخ دلار تا محدوده ۳۳ هزار تومان بالا رفت و نرخ سکه بهار آزادی نیز تا محدوده ۱۶ میلیون تومان جهش کرد. بعد از انتخابات امریکا به دلیل آنچه هیجان ناشی از پیروزی بایدن و رفع احتمالی تحریمها در آینده عنوان شد نرخها مسیر نزولی به خود گرفت، بهطوری که نرخ دلار حتی تا محدوده ۲۳ هزار تومان نزول یافت و نرخ سکه نیز تا مرز ۱۱ میلیون تومان نزول کرد، اما بهطور مجدد نرخها صعودی شد تا دلار در محدوده ۲۶ هزار تومان و سکه در کانال ۱۲میلیون تومان قرار بگیرد.
بازار دلالی ارز و طلا داغ است
در واقع صاحبان سرمایه در این بازارها همانند بازار سرمایه از مردم نوسانگیری میکنند، با بزرگنمایی رویدادهای اقتصادی و سیاسی هیجانات را در مردم تشدید می کنند و سپس حباب هیجانات را از بین میبرند و در این میان عدهای مالباخته و عدهای صاحب سودهای کلان میشوند، امیدواریم زمینه انتقال مبادلات ارز، طلا، سکه و فلزات گرانبها به بازار سرمایه، بهطور مشخص بورس کالا فراهم آید تا خریدار و فروشنده خرد و کلان در فضایی شفاف مبادلات را انجام دهند و مالیات حقه دولت نیز در این بخش اخذ شود.
دلال ها فضای مجازی را تصاحب کردند!
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با مهر با بیان اینکه بخشی از تقاضای بازار ارز مربوط به نیازهای حقیقی جامعه مثل نیاز به واردات، ارز دانشجویی و ارز مسافرتی میشود، تأکید کرد: بخش زیادی از تقاضا هم مربوط به سفته بازی و دلالان است و قطعاً برخوردهایی که وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی در چند وقت اخیر در یزد و اصفهان با این افراد داشتهاند، بسیار مفید و اثربخش بوده است.
شباهت بازار فردایی ارز به قماربازی
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه بازار فردایی ارز تأثیر بسزایی در دامن زدن به هیجانات کاذب بازار دارد، گفت:
نمونه بارز التهابآفرینی در بازار ارز، بازار فردایی است؛ چراکه در این بازار یک اسکناس دلار هم مبادله نمیشود و شباهت خاصی با قماربازی دارد.
مدیر کل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت:
بانک مرکزی مطابق با قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضوابط ممنوعیت معامله ارز در خارج از صرافیها را در سالهای قبل، ابلاغ کرده است. صرافیها تنها مرجع معتبر برای خرید و فروش ارز هستند.
نظر بدهید