با جهانی شدن محبوبیت بیت کوین، عوامل بسیاری مانعی در برابر رشد بیشتر آن شدند. اما عدم رشد و افت ارزش بازار تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟ افت مالکیت بیت کوین چه نتایجی را سبب خواهد شد؟ ارز دیجیتال بیت کوین به عنوان پادشاه ارز های دیجیتال در رشد یا عدم رشد سایر ارز های دیجیتال تاثیرگذار است. به بیان دیگر، آلت کوین ها هم بستگی بالایی با مسیر حرکت بیت کوین دارند که اصلاح و رشد بیت کوین به معنای اصلاح یا رشد آلت کوین ها خواهد بود.
اما افت مالکیت بیت کوین، تاج و تخت پادشاهی آن را به خطر انداخته و می توان باعث تغییرات اساسی در بازار شود که از آن تحت عنوان آلت سیزن (Alt Season) یاد می شود. آلت سیزن مهم ترین جهشی است که این روز ها بازار ارز های دیجیتال در حال تجربه کردن آن است.
فصل آلت کوین ها چیست؟
همانطور که گفته شد، بیت کوین به عنوان پادشاه ارز های دیجیتال، تاثیر بسیار زیادی در رشد سایر ارز های دیجیتال داشت. اما چند ماهی است که این روند تا حد بالایی خنثی شده و آلت کوین ها، تاثیر زیادی از بیت کوین نمی گیرند. گویا انقلابی علیه بیت کوین به راه افتاده است که نتیجه آن رشد چشمگیر آلت کوین ها و از طرف دیگر موجب کم شدن قدرت بیت کوین خواهد شد. به چنین جهشی در بازار ارز های دیجیتال، آلت سیزن یا فصل آلت کوین ها گفته می شود.
دلایل شروع آلت سیزن
دلایل متعددی سبب شروع فصل آلت کوین ها شده است. شاید بتوان ادعا کرد که دلایل اصلی این اتفاق، بحث های روانشناسی و جریان پول باشد، اما به هر دلیل موارد آشکار آن قابل بررسی و پیش بینی است.
افت دامیننس و مالکیت بیت کوین
اگر صرفا ارزش بازار و مالکیت بیت کوین را از لحاظ تکنیکالی بررسی کنید، سهم ارزش بازار بیت کوین از کل بازار تا 3 ماه گذشته بیش از 70 درصد بود و این در حالی است که امروز به کمتر از 41 درصد رسیده است. بیت کوین از سال 2008 تا سال 2017 مالک بیش از 90 درصد بازار بود، اما هرچه به جلو حرکت می کنیم، افت دامیننس بیت کوین بیشتر نمایان می شود. کمترین مالکیت بیت کوین در تاریخ حدودا 35 درصد بوده است که با توجه به شتاب افت مالکیت، رسیدن به این میزان دور از انتظار نیست.
افزایش قیمت بیت کوین و مسائل روانشناسی
یکی از دلایلی که همواره در بازار های مالی مورد بحث است، قیمت هر واحد از سهام یا ارز دیجیتال است. در بازار سرمایه و بازار سهام، با روش هایی قیمت هر واحد را کاهش داده تا جذابیت معاملات آن حفظ شود. اما این کار در خصوص بیت کوین رخ نخواهد داد. شاید در آینده دیگر تعداد واحد های بیت کوین مورد بحث مردم نباشد و تنها امید آن به واحد های کوچک تر خود، یعنی ساتوشی باشد تا جذابیت معامله آن حفظ شود.
فرایند استخراج ارز دیجیتال بیت کوین
یکی از مشکلاتی که در خصوص بیت کوین همواره مطرح می شود، ایجاد آلودگی برای محیط زیست است. تحقیقات نشان داده است، کشور چین، به عنوان بزرگ ترین استخراج کننده بیت کوین در جهان، یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد آلودگی در جهان است. ایلان ماسک نیز که سابقا یکی از طرفداران بیت کوین بود و خرید خودرو های تسلا با بیت کوین را ممکن کرده بود، در صفحه توییتر خود اعلام کرد دیگر قصد استفاده از بیت کوین به این منظور را نداشته و ارز دیجیتال دیگری که نیاز به انرژی کمتری از بیت کوین دارد را استفاده خواهد کرد.
بنابراین، یکی از مشکلات بیت کوین و هم راستا شدن آن با توییت ایلان ماسک، موج جدیدی به سمت آلت کوین ها شروع شده است.
جذابیت آلت کوین ها و امید به رشد بیشتر در آن ها
آلت کوین ها، بی برنامه نیستند، آن ها با علم به مشکلات بیت کوین، خدمات متنوع و مزیت های بسیاری را نسبت به بیت کوین ارائه می کنند. ارز دیجیتال اتریوم، به عنوان یکی از بزرگ ترین رقبای بیت کوین، به دلیل کارایی شبکه بلاکچین خود، توانسته است از افت بیت کوین بیشترین استفاده را کرده و طی 3 ماه گذشته بیش از 100 درصد رشد دامیننس را تجربه کند.
جمع بندی
ارز دیجیتال بیت کوین، علی رغم افت قیمت و دامیننس محبوبیت بالایی میان فعالین این حوزه دارد. اما در حال حاضر تنها امید ارز های دیجیتال نیست. سرمایه های بسیاری به سوی پروژه های جذاب تر با آینده روشن تر جذب شده است. شاید روزی از ارز دیجیتال بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال میان رده یاد شود، باید منتظر بود و صبر کرد و منطقی سرمایه گذاری کرد.
نظر بدهید