شرکت های تجاری به هر مشاغلی گفته می شود که کالا یا خدمات را با هدف کسب سود به فروش برساند. اگر می خواهید یک شرکت تجاری ایجاد کنید، باید همه چیز را درباره ی شرکت های تجاری بدانید و به روشی صحیح به ایجاد آن بپردازید، ما با تولید این مقاله، اولین کلنگ شرکت تجاری شما را زده ایم، برای ساخت و ساز کامل آن، در ادامه با ما همراه باشید.
منظور از شرکت تجاری چیست؟
در واقع هر زمان که چند نفر به قصد انجام امور تجاری با تفاهم در سهم هر نفر و درصد سوددهی، طبق مفاد قرارداد، فعالیت خود را شروع کنند، یک شرکت تجاری را تشکیل داده اند.
عوامل مشخص کننده شرکت های تجاری
- تشکیل سازمان مستقل
- همکاری بین دو یا چند نفر
- آوردن حصه
- مبادرت به عملیات بازرگانی
- تقسیم سود و زیان
انواع شرکت های تجاری
حال که با شرکت ها تجاری وعوامل مشخص کننده آن آشنا شدید خالی از لطف نیست که با انواع آن نیز آشنا شوید، در زیر به انواع شرکت های تجاری اشاره خواهیم کرد:
انواع شرکت های تجاری از لحاظ میزان مسئولیت اعضا به چند دسته تقسیم می شوند که به شرح زیر است:
شرکت های تجاری سرمایه ای
- در این شرکت مسئولیت شرکاء مشخص و معین است
- سقف تعهد شرکاء در شرکت های سرمایه ای، میزان سرمایه آن ها است و بیش از آن، شرکاء مسئولیتی ندارند.
- شرکت های سهامی و شرکت های با مسئولیت محدود از انواع شرکت های سرمایه ای محسوب می شوند.
در آموزش رایگان مقدماتی و مبتنی بورس در رابطه با شرکت های سهامی و غیر سهامی اطلاعات زیادی پیدا می کنید!
شرکت های تجاری شخصی
- مسئولیت شرکاء نامحدود است
- تعهد شرکاء به تمامی اموال و دارایی آن ها بستگی دارد
- شرکت های تضامنی و شرکت های نسبی در زمره شرکت های شخصی می باشند.
شرکت های تجاری مختلط
- مسئولیت برخی از شرکاء محدود و برخی نامحدود است
- شرکایی که مسئولیت آن ها محدود به سرمایه آن ها است را شریک عادی و شرکایی که مسئولیت آن ها نامحدود است را شریک ضامن می نامند.
- شرکت های مختلط شامل شرکت های مختلط سهامی و غیرسهامی است.
شرکت های تجاری کمیتی
در این نوع شرکت ها مسئولیتی متوجه شرکاء نیست وبه منظور تامین مایحتاج شرکاء تشکیل می شوند.
در حالت کلی شرکت های تجاری به دسته های زیر تقسیم می شوند:
شرکت های سهامی
شرکت سهامی یک نهاد تجاری است که در آن سهام شرکت توسط سهامداران قابل خرید و فروش است و سهامداران می توانند سهام خود را به دیگران منتقل کنند و هیچ تأثیری در ادامه فعالیت شرکت ندارد.
به عبارتی دیگر
سهامداران می توانند سهام را بخرند و بفروشند و سهام را بین یکدیگر منتقل کنند، بدون اینکه ادامه فعالیت شرکت را به خطر بیندازند.
شرکت های سهامی به طور کلی برای توانمندسازی شرکت شکل می گیرند. اگر فقط چند سهامدار شرکت می کردند، شرکت نمی توانست بودجه خود را تأمین کند. اما با پیوستن به یکدیگر، افراد امکان ایجاد یک تجارت پر رونق را فراهم می کنند، در نتیجه هر سهامدار انتظار دارد از موفقیت شرکت سود ببرد.
شرکت (با مسئولیت محدود)
شرکت با مسئولیت محدود، یک ساختار تجاری است که به موجب آن مالکان، شخصاً مسئولیتی در قبال بدهی های شرکت ندارند.
مزایا و معایب
دلیل اصلی انتخاب صاحبان مشاغل برای انتخاب شرکت با مسئولیت محدود، محدود کردن مسئولیت مالکان اصلی است. بسیاری این شرکت را به عنوان ترکیبی از مشارکت ، که یک تشکیل تجاری ساده از دو یا چند مالک تحت توافق نامه و یک شرکت سهامی خاص که دارای حمایت های خاص مسئولیت است ، می دانند.
وقتی هدف اصلی بنیانگذار برای تبدیل شدن به یک شرکت تجاری عمومی باشد، این شرکت ممکن است گزینه مناسبی نباشد.
شرکت نسبی
در حقیقت شرکتی که براي امور تجاری تحت عنوان مخصوصی بین دو یا چند نفر تشکیل شود و مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایهای باشد که در شرکت گذاشتهاند. به این شرکت، شرکت نسبی می گویند.
شرکت های مختلط
وقتی که شرکتهای سهامی یا شرکت مسئولیت محدود با شرکتهای ضمانتی یعنی هریک از شرکتهای تضامنی یا نسبی، با یکدیگر ادغام و یا مخلوط شوند و نوع دیگری از شرکت را تشکیل دهند در این صورت یک یا چند شریک در هر دو شرکت صاحب سهم می شوند.
از انواع شرکت های مختلط هم می توان به شرکت های مختلط غیر سهامی و شرکت مختلط سهامی اشاره کرد
نتیجه گیری
حال که با مفهوم شرکت های تجاری و انواع آن و نوع کارکردشان آشنا شده اید، تصمیم نگرفتید که شرکت تجاری خود را راه اندازی کنید و یا تا به حال شرکت تجاری نداشته اید؟ برای ماتجاربتان را در این زمینه بنویسید. هم چنین می توانید تجارب خود را در زمینه ی شرکت های تجاری در آموزش آنلاین صفر تا صد بورس بالاتر ببرید.
نظر بدهید