تحلیل چیست؟
در اولین قدم برای یاد گرفتن تحلیل تکنیکال باید بدانیم تحلیل چیست. هر گونه بررسی یک بازار برای هدف مشخص را تحلیل می گویند. تحلیل در بازار های مالی برای کسب سود انجام می شود. یعنی تحلیلگر بازارهای مالی باید مارکت یا بازار هدف خود را با استفاده از ابزار هایی که در اختیار دارد، بررسی کند و در انتها بتواند به نتیجه ی مورد نظر برسد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع می توانید به مقالات آموزش رایگان تحلیل تکنیکال بورس وب سایت مراجعه کنید.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال با استفاده از چارت قیمت – زمان برای تحلیلگران روند حرکت قیمت و نقاط برگشتی را مشخص می کند. تحلیل تکنیکال پرکاربرد ترین تحلیل برای بازار های مالی است و در تمام دنیا از روش های مختلف تحلیل تکنیکال استفاده می شود.
تحلیل تکنیکال تمرکز بر روابط خرید و فروش ها در یک بازار دارد. تحلیلگران با استفاده از چارت قیمت میتوانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را استخراج کنند. برای مثال در مبحث کندل شناسی، رفتار سهامداران و قدرت خریدار و فروشنده را میتوان درک کرد.
تفاوت تکنیکال و فاندامنتال (بنیادی)
برای تحلیل بازار های مالی از روش های گوناگونی استفاده می شود که مهمترین انها تحلیل تکنیکال و بنیادی است. تحلیل بنیادی اساساً بر پایه اطاعات مالی شرکت هاست و به دنبال ارزشمند بودن و نبودن بازار هدف است. در واقع در تحلیل بنیادی با استفاده از گزارش ها، عملکرد شرکت، مواد اولیه، محصولات و روند خط تولید می توان به روند پیشروی شرکت پی برد.
اما با تحلیل تکنیکال بدون در نظر گرفتن بنیاد بازار هدف، فقط از روی چارت و با استفاده از ابزار هایی که در ادامه به توضیح انها میپردازیم، تحلیل را انجام میدهیم و نقاط خرید و فروش را مشخص میکنیم.
انواع تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال بر دو گونه کلی تقسیم بندی می شود:
تحلیل تکنیکال کلاسیک
تحلیلی که با استفاده از ابزارهای ساده (اغلب خطوط حمایت و مقاومت) وضعیت آینده قیمت را روشن می کند. تکنیکال کلاسیک یکی از پرطرفدار ترین روش های تحلیل است و معمولا بهترین نتیجه را نیز می دهد. تحلیلگر کلاسیک قادر است دقیقترین نقطه برای ورود و خروج را با استفاده از خطوط حمایت و مقاومت و حجم معاملات بدست آورد.
تحلیل تکنیکال نوین
این روش از تحلیل تکنیکال بیشتر مبتنی بر اندیکاتورها مثل ایچیموکو و مووینگ اوریج ها می باشد. این روش از تحلیل تکنیکال برای تعیین روند می باشد و محدوداً قیمتی برای خرید و فروش را مشخص می کند. البته این نکته دقت این روش را نباید زیر سوال ببرد. در واقع به دلیل استفاده از ابزارهای مشخص کننده روند، این روش بیشتر برای مشخص کردن روند است.
تایم فریم چیست؟
یکی از مهمترین نکته ها در تحلیل تکنیکال استفاده درست از تایم فریم هاست. تایم فریم ها از 1 دقیقه ای تا 1 ساله هستند. تایم فریم یک ساعته به این معنا است که هر کندل در چارت، در مدت زمان 1 ساعت تشکیل شده و بعد از 1 ساعت کندل بعدی شروع به تشکیل شدن میکند. این اتفاق هر 1 ساعت یک بار می افتد.
اگر بخواهیم تعریفی ببرای استفاده از تایم فریم ها داشته باشیم که در همه ی باار ها جوابگو باشد باید بگوییم، تایم فریم های پایینی حرکت و نوسان های کوتاه مدت تری را به نمایش می دهند و برای افرادی که می خواهند معاملات کوتاه مدتی تری داشته باشند بهتر است.
تایم فریم های بالاتر برای مشخص کردن روند حرکتی بهتر هستند و برای خرید و فروش های بلند مدتی تر استفاده می شود.
انواع معاملات با تحلیل تکنیکال
همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم معاملات در بازار های مالی با توجه به دید زمانی شما تعریف می شود: معاملات کوتاه مدتی یا نوسانگیری، میان مدتی و بلند مدتی.
در بعضی بازار ها مثل فارکس که از معاملات اهرمی استفاده می شود، معمولاً معاملات به شدت کوتاه مدتی است و خرید و فروش ها با مقداری خیلی کمی ضرر و سود انجام می شود. برای اینگونه خرید و فروش ها معمولا از تایم فریم های 1 دقیقه ای تا 15 دقیقه ای استفاده می شود.
مهمترین ابزارهای تحلیل تکنیکال
برای تحلیل یک چارت از ابزار های گوناگونی استفاده می شود که در ادامه به توضیح برخی از انها می پردازیم:
کندل چیست؟
کندل ها به تنهایی نشاندهنده قیمت اولین معامله در آن تایم، بالاترین قیمت، پایینترین قیمت و اخرین قیمت هستند. از کندل ها میتوان برای فهمیدن رفتار خریداران و فروشنده ها نیز استفاده کرد.یکی از روش های تحلیل تکنیکال price action است. این روش بیشتر مبتنی بر رفتار سهامداران و با استفاده از کندل شناسی است.
خطوط حمایت و مقاوت
ساده ترین ابزار برای تحلیل تکنیکال بورس خطوط حمایت و مقاومتی بوده که خطوط trend هستند.
مووینگ ها
میانگین های قیمتی هستند که انواع زیادی دارند و از معروف ترین های انها MA simple و MA weighted هستند. دوره های این مووینگ ها قابل تنظیم است. استفاده از این مووینگ ها برای استراتژی های مختلف، متفاوت است.
اندیکاتور ایچیموکو
ایچیموکو یک اندیکاتور متشکل از 5 عنصر است که نکات بسیار زیادی دارد و به تنهایی یک استراتژی معاملاتی است.
اندیکاتور فیبوناچی
خطوط حمایت و مقاومتی هستند که با نسبت های طلایی فیبوناچی روی چارت اعمال می شود.
الیوت
موج شماری الیوت یکی از معروفترین روش های تحلیل چارت و رفتار سهامداران است. موج شماری الیوت در تحلیل تکنیکال، روند را به خوبی نمایش میدهد.
پرایس اکشن
این روش با استفاده از حرکت قیمت در کذشته، تحرکات آینده سهم را نیز پیش بینی میکند.
نرم افزار های مناسب تحلیل تکنیکال
برای تحلیل تکنیکال نرم افزار ها و سایت های مختلفی وجود دارد که تقریباً تمام آن ها از دو پلتفرم استفاده میکند:
Trading view: این سایت چارت های بازار های خارجی مثل کریپتوکارنسی ( ارز دیجیتال) و فارکس (جفت ارز ها) را در اختیار شما قرار میدهد.
نسخه ایرانی برای این سایت ره آورد 365 است که چارت بورس را در اختیار شما قرار میدهد.
Meta trader: این نرم افزار برای تحلیل بازارهای خارجی استفاده می شود. پلتفرم محبوبی دارد که باعث شده که باعث شده از آن بیشتر استفاده کرد.
نسخه ایرانی این نرم افزار برای بورس همان مفید تریدر است.
نظر بدهید