هدف قیمتی یا به اصطلاح تارگت، قیمتی است که یک تحلیلگر با استفاده از ابزارهای مختلف در تحلیل تکنیکال یا تحلیل بنیادی (ارزش ذاتی)برای آینده قیمت سهام پیشبینی میکند.
آیا حتماً سهم به اهداف قیمتی خود میرسد؟
تفاوت بین تحلیل و جادرگری ، در این نکته است که شما در تحلیل (تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و تابلوخوانی) با توجه به ابزارها و تواناییهاییتان آینده قیمت را پیشبینی میکنید. همواره احتمال دارد پیشبینی ما غلط از آب دربیاید اما هرچه تحلیلگر هوشمندتر و مجربتر باشد اهداف قیمتی که برای سهم پیشبینی میکند هم دقیقتر خواهد بود.
چگونه میتوان اهداف قیمتی را تعیین کرد؟
ابزارهای گوناگونی در تحلیل تکنیکال برای این کار وجود دارد که مهمترین آنها استفاده از ضرایب فیبوناچی است. ضرایب فیبوناچی از دنباله مشهور فیبوناچی گرفته شدهاند که تاثیر آن بر بازارهای مالی در طول تاریخ اثبات شده است. یک تحلیلگر با استفاده از ابزارهایی مثل فیبوناچی میتواند پیشبینی کند که قیمت یک سهم، از 1000 تومان تا کجا رشد خواهد کرد.
نکته مهم این است که این اهداف با توجه به دیدگاه شخص به سرمایه گذاری (سرمایه گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت) و انتظارات وی از بازار، متفاوت است. یعنی وقتی یک نفر به دید سرمایهگذاری کوتاه مدت یک سهم را تحلیل میکند، اهدافی که برای یک سهم بدست میآورد با شخصی که همان سهم را برای سرمایهگذاری بلندمدت تحلیل میکند متفاوت است.
راه دقیق و مطمئنی برای تعیین این اهداف وجود ندارد و تمامی ابزارهای موجود و همه تحلیلگران، صرفاً یک محدوده قیمت را که بیشترین احتمال ممکن را دارد به عنوان هدف بدست میآورند.
آیا این اهداف همواره ثابت هستند؟
اهداف قیمتی همیشه ثابت نیستند و ممکن است در طول پیشروی قیمت در روند بسته به اتفاقاتی که میافتد تغییر کند.
حتی ممکن است دو تحلیلگر مختلف چون زاویه دید متفاوتی دارند و از ابزارهای مختلفی برای تحلیل سهم استفاده میکنند و حتی دید مختلفی نسبت به سرمایهگذاری دارند، اهداف متفاوتی برای یک سهم پیش بینی کنند.
البته بحث انواع هدف در بازار بورس ایران یک از مسائل بسیار مهم در تحلیل تکنیکال کامل بورس است که می توانید آن را به صورت مفصل در مقالات سایت مطالعه کنید.
نظر بدهید