بایت کوین، یک ارز دیجیتالی است که می توان آن را برای خرید های قابل اعتماد در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار داد. در حالی که بیت کویت با نامی مشابه، یک ارز دیجیتال کاملا متفاوت بوده و با مشکلاتی مانند سرعت و امنیت پایین دست و پنجه نرم می کند، بایت کوین با یک بلاکچین جدید که از سال 2012 در حال توسعه است، نظر به حل این مشکلات دارد. بایت کوین یکی از اولین ارزهای دیجیتالی است، Monero یکی از شاخه یا Fork های بایت کوین به شمار آمده که خود آن نیز بسیار محبوب است و باعث شده بایت کوین به رقیبی برای ارزهایی مانند ZCash و Dash تبدیل شود.
در واقع بایت کوین اولین ارز امنیت محور و مبتنی بر حریم خصوصی است که به منظور کمک به ناشناس ماندن معامله کنندگان ساخته شده است. معروف شدن بایت کوین، مطابق با زمانی بود که افراد به طور ناشیانه ای از بیت کوین به منظور انجام معاملات خود در اینترنت تاریک یا Dark web استفاده می کردند. اگرچه ممکن است بایت کوین قدیمی به نظر برسد، اما دنبال کنندگان فعالی داشته که این ارز را به یکی از ارزهای معروف بازار تبدیل کرده است.
بایت کوین در ژانویه سال 2012 توسط یک تیم ناشناس توسعه داده شده است. تیم Monero ادعا کردند که 2 سال قبل از توسعه، 80 درصد از سکه های این ارز توسط خود تیم بایت کوین استخراج شده است. این موضوع که باعث ایجاد بحث و جدال در عرضه اولیه آن شد، خود دلیل اصلی ایجاد Monero به عنوان یک شاخه و پروژه جدید بوده و تا به امروز حل نشده باقی مانده است. این حرکت تمرکز گرا باعث شد تا ارز جایگزین Monero به عنوان ارز دیجیتالی محبوب با تمرکز بر حریم خصوصی شود.
رسالت بایت کوین
انجمن توسعه بایت کوین هدف خود، ایجاد یک سیستم مالی جدید و بهینه تر از سیستم های فعلی دانسته که تمامی خدمات کنونی آنان را با هزینه کمتری انجام دهد. بایت کوین یک ارز دیجیتال خصوصی، غیر متمرکز با کد منبع باز می شد که امکان مشارکت در توسعه آن برای همگان آزاد است. حریم خصوصی و امنیت از نقاط قوت این ارز بوده، از این رو انتخاب مناسبی برای کسانی است که نیازمند خصوصی بودن امور مالی خود هستند.
تمامی معاملات بیت کوین عمومی و فقط در اسم ناشناس هستند، به عبارت دیگر می تواند از خود بلاکچین آن به منظور پیگیری مقدار تراکنش ها، آدرس ها و حتی موجودی حساب ها استفاده کرد. اما بایت کوین از یک امضای حلقه تحت عنوان CryptoNote استفاده کرده که باعث می شود تراکنش ها غیر قابل پیگیری و کاملا از هم گسسته شده که نهایتا منجر به ناشناس ماندن تمامی تراکنش ها می شود. بدین معنی که بدون داشتن کلید خصوصی، هیچ کدام از مبلغ معامله، مانده حساب فرستند و یا گیرنده، قابل پیگیری نمی باشند. با این وجود تیم برنامه نویسی Monero در سال 2017 یک خطا یا Bug در شبکه بایت کوین کشف کردند، که نشان داد هیچ کدی کامل نیست.
شبکه بایت کوین، کلید ها و امضاهای حلقه یک بار مصرفی را برای هر تراکنش ایجاد می کند. این کار باعث شده همه چیز تصادفی ساز شده و پیگیری آن را مشکل نماید. البته می توان با پرداخت یک تعرفه تراکنش بالاتر، اطلاعات را بیشتر مبهم نمود.
نقشه راه بایت کوین
در اوایل توسعه بایت، در سال 2012 چندین تیم کاملا مستقل روی این پروژه کار کرده و عملا هیچ ارتباطی با همدیگر نداشتند، که منجر به ایجاد شاخه ها و نسخه های زیادی از این ارز شد. اما در سال 2017، تیم ها تصمیم گرفتند با ایجاد ارتباط میان همدیگر و فراهم سازی شفافیت های بیشتر، وجه خود را عوض نمایند. با این وجود تنها با فراهم کردن یک نام و تصویر پرتره از اعضای تیم روی وبسایت، تیم توسعه هنوز تا حدودی ناشناس مانده است.
در ابتدای مارچ سال 2018 تیم توسعه با یک برنامه فشرده و با بازسازی کد های خود یک API عمومی دیگر را ارایه دادند. با این که به برنامه های زمانی خود پایبند بوده و در سه ماه اول سال 2018 توانستند به بازار آسیا وارد شوند، اما ورود آنان به بازار خاورمیانه و آفریقا با تاخیر رو به رو شد.
نقشه راه 2018 با پیشرفتی قاب توجه در بازاریابی و توسعه کسب و کار همراه بوده و تیم توانست، با کسب و کارها، جوامع محلی مشارکت داشته و کانالهای ارتباطی فعال تری را ایجاد نماید.
استخراج، معامله و تراکنش
ارز دیجیتالی بایت کوین با علامت اختصاری BCN قابل استخراج بوده و تعداد کل سکه های آن پس از استخراج به 184.47 میلیارد محدود خواهد بود. هم اکنون بیش از 184 میلیارد آن استخراج شده است، پس می توان حدس زد که چیز زیادی برای استخراج باقی نمانده است.
تا اوایل ماه می سال 2017، قیمت BCN بسیار پایین و در حدود 0.00002 دلار تا 0.00005 دلار باقی ماند. اما در این زمان یک جهش قیمت و ثبت نرخی برابر با 0.0043 دلار را ثبت کرد که همزمان با پیاده سازی توکن های غیر قابل ردیابی در بایت کوین بود، چیزی که قبلا در بازار ارزهای دیجیتال وجود نداشت.
آینده بایت کوین و نظر کارشناسان
- Trading beasts به عنوان یک سایت و منبع صاحب نظر، معتقد است که در ابتدای سال 2021 قیمت BCN به 0.0009604 دلار خواهد رسید، که پیش بینی بسیار خوش بینانه ای به نظر می رسد.
- CoinLink نسبت به بایت کوین بسیار خوش بین بوده و معتقد است که در سال 2023، بهای این ارز به حدود 0.6792 دلار خواهد رسید.
- Wallet Investor برخلاف سایرین نسبت به این ارز بسیار بدبین بوده و نرخی برای 0.000036 دلار را برای این ارز پیشبینی می کند.
مزایای بایت کوین
با وجود این که بایت کوین یکی از اولین ارزهای بازار بوده و برخی فناوری ها را به بازار معرفی کرد، اما امروزه نمی توان مزایای چندانی برای این ارز برشمرد، زیرا که بایت کوین به یک ارز دیجیتال ایستا و بدون نوآوری تبدیل شده است. انجمن ناشناس و غیرفعال این ارز نیز یکی دیگر منجر به کوچ کاربران به رقیب هایی مانند Monero، Dash و ZCash شده است.
معایب بایت کوین
- ناشناس بودن تیم توسعه و پنهان کارها و عدم شفافیت، همراه با فعالیت بسیار اندک که منجر به عدم پیاده سازی نوآوری های جدید برای این ارز شده است.
- بنا به ادعای ریکاردو سپاگنی، مدیر عامل، بیش از 82 درصد از سکه های این ارز، قبل از عرضه عمومی آن استخراج شده است. حتی اگر این درصد بدون هیچ انگیزه منفی استخراج شده باشد، تمرکز چنین حجمی از سکه های این ارز در یکجا، غیر متمرکز بودن این ارز دیجیتال را زیر سوال می برد. با داشتن یک گذشته مبهم نمی توان به راحتی آینده ی روشنی را ترسیم نمود.
- پس از یک دوره کوتاه سرمایه گذاری هیجانی رو بایت کوین که باعث شد قیمت آن به 0.018 دلار جهش یافته و ارزش بازار آن نیز از 3 میلیارد دلار گذر کند. در این هنگام ضعف ناشی از طراحی، شبکه بایت کوین را از رسیدگی به حجم بالای کاربران و تراکنشات آنان عاجر ساخته و در نهایت منجر به مختل شدن کل شبکه شد. چنین رخدادی باعث وحشت زده شدن کاربران و سرمایه گذاران شد.
نظر بدهید