در پژوهش حاضر سعی میکنیم به معرفی ایاس ( EOS ) بپردازیم. EOS یا ارز دیجیتال ای او اس در واقع یک سیستم غیرمتمرکز بر مبنای بلاکچین است که به سرمایه گذاران خود امکان توسعه، میزبانی و اجرای (dApps) را میدهد.؛ به عبارت دیگر هدف نهایی EOS ایجاد یک سیستم بلاکچین غیرمتمرکز با سرعت بالا و دستمزد بسیار کم است. در این سیستم برنامههای غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین با روشی مشابه با برنامههای تحت وب مانند ارائه دسترسی و احراز هویت امن، جمع آوری دادهها، مدیریت دسترسی و... ارائه میشود؛ به عنوان مثال با استفاده از بلاکچین ایاس میتوان نسخه غیرمتمرکز فیسبوک را طراحی و اجرا نمود که در این صورت هیچ شخص و یا دولتی به اطلاعات شخصی کاربران آن دسترسی نخواهند داشت.
عملکرد مالی ایاس از ابتدا تا کنون چگونه بوده است؟
بلاکچین ایاس (EOS) یکی از خبرسازترین و پرفراز و نشیبترین ارزهای دیجیتال موجود در جهان است؛ اما پیش از معرفی ایاس ( EOS ) بهتر است به تاریخچه این رمز ارز بپردازیم. سیستم بلاکچین ای او اس (EOS) در سال 7201 میلادی بر اساس یک مقاله سفید (White Paper) طراحی و عرضه شد. در ابتدا توزیع توکنهای ایاس(EOS) به وسیله تیم توسعهدهنده Block.one بر روی بلاکچین اتریوم به صورت توکن ERC-20 به سرمایهگذاران ارائه گردید؛ سپس توکنهای خریداری شده به بلاکچین ایاس منتقل شدند.
بلومبرگ در اواسط سال 2019 گزارش داد که شرکت Block.one بیش از 2 میلیارد دلار پول نقد و 140،000 بیت کوین دارد؛ در ضمن پیتر تیل، سرمایهگذار اولیه فیس بوک و بنیانگذار PayPal، از حامیان برجسته ارز دیجیتال ایاس (EOS) است.
تا 31 دسامبر سال 2020 ارز دیجیتال ای او اس (EOS) شانزدهمین ارز دیجیتال برتر در عرصه ارزهای دیجیتالی بود؛ اما با انتشار خبر خروج یکی از بنیانگذاران و توسعهدهندگان این ارز (دنیل لارمیر) سهام این ارز دیجیتال با روند نزولی روبه رو شد و براساس تخمینها این ارز دیجیتال در عرض چند روز اول بیش از یک میلیارد دلار ضرر کرد. هر چند با گذشت زمان از شتاب روند نزولی کاسته شد ولی باید منتظر ماند و دید که این ارز دیجیتال میتواند به جایگاه پیشین خود بازگردد یا نه.
ثبت دو رکورد جدید به وسیله ایاس در اولین عرضه!
ارز دیجیتال ایاس در هنگام عرضه اولیه دو رکورد جدید ثبت کرد!
بعد از معرفی ایاس ( EOS ) و با آغازعرضه اولیه توکنهای EOS استقبال فراوانی از این ارز دیجیتال جدید صورت گرفت؛ به طوری که تیم توسعهدهنده بلاکچین ایاس (EOS) توانست طی عرضه اولیه بیش از 4 میلیارد دلار سرمایه برای توسعه شبکه خود جمعآوری کند؛ به همین دلیل ایاس (EOS) به عنوان ارزی که یکی از موفقترین عرضه اولیه را داشته، شناخته می شود.
این ارز دیجیتال همچنین رکورددار طولانیترین مدت عرضه اولیه نیز است.
چرا از عرضه اولیه ای او اس (EOS) استقبال زیادی شد؟
اولین عرضه توکنهای ایاس (EOS) از تاریخ 25 ژوئن سال 20017 شروع و تا چهارم ژوئن سال 2018 ( تقریبا یک سال) ادامه یافت. بنا بر اعلام تیم توسعهدهنده ایاس، عرضه اولیه به این علت زیاد طول کشید که تمام افراد بتوانند مقداری EOS تهیه نمایند. شایان ذکر است که پس از معرفی ایاس ( EOS ) و طی عرضه اولیه، 72 در صد از کل توکنهای عرضه شده (معادل 700 میلیون توکن ایاس) به فروش رسید.
هدف از ایجاد بلاکچین ایاس چیست؟
در معرفی ایاس ( EOS ) گفته شده است که ایاس یک بستر بلاکچین است که مانند یک سیستم عامل تمام خدمات مانند ایجاد دسترسی و امکان احراز هویت ، مدیریت امکانات، جمعآوری اطلاعات و... را به کاربران خود ارائه میدهد. توکن ایاس ارز دیجیتالی مخصوص این سیستم است که انجام تمام تراکنشهای درون شبکه را امکانپذیر میکند.
- یکی دیگر از اهداف بلاکچین ایاس انجام میلیونها تراکنش در ثانیه است؛ البته بلاکچینهای دیگری نیز وجود دارند که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکنند ولی هیچکدام نمیتوانند حجم عظیمی از تراکنشها را با سرعت بلاکچین EOS پردازش نمایند.
- یکی دیگر از اهداف بلاکچین ایاس این است که مانع فیلتر کردن اطلاعات به وسیله برخی از کشورها مانند ترکیه و عربستان شود.
- مشکل دیگری که بلاکچین ایاس به دنبال حل آن است، کاربردپذیری (Usability) سیستمهای بلاکچین محور است؛ به این ترتیب که توسعهدهندگان میتوانند توابع کاربردی مورد نظر خود را به راحتی بر بستر بلاکچین EOS اجرا نمایند.
آشنایی با بنیانگذاران ارز دیجیتال ای او اس (EOS)
دنیل لاریمر (Daniel Larimer) و برندن بلومر (Brendan Blumer) از افراد سرشناس تیم معرفی ایاس ( EOS ) و توسعهدهنده بلاکچین EOS هستند. توسعهدهنده اصلیِ بلاکچینِ ایاس دنیل لاریمر است که از بنیانگذاران اصلی BitShares وSteem نیز هست. وی یکی از افراد سرشناس در عرصه ارزهای دیجیتال است که پروژههای موفقی را در زمینه بلاکچین اجرا کرده است.
براندن بلومر نیز مدیریت شرکت خصوصی Block.one، شرکت توسعهدهنده ای او اس را برعهده دارد.
بنیانگذار EOS شرکت Block.one و پروژه ایاس را ترک کرد!
در 31 دسامبر سال 2020 لارمیر با اعلام ترک کردن شرکت Block.one همه را شوکه نمود. وی در آخرین سخنرانی خود بیان کرد:
«من همچنان ایجاد بازار آزاد، یافتن راه حلهای داوطلبانه برای تأمین زندگی، آزادی، مالکیت و عدالت برای همه را ماموریت خود میدانم و به این راه ادامه خواهم داد؛ البته دقیقاً نمیدانم پروژه بعدی چیست اما اکنون به ساخت فناوریهای غیرقابل سانسور بیشتر علاقه دارم."
با انتشار خبر خروج لارمیر از توسعه فناوری ایاس روند قیمت ارز EOS نزولی شد ولی برندن لومبر اعلام نمود که شرکت وی بیش از 140.000 بیت کوین در اختیار دارد. با وجود اینکه EOS طی چند روز اولیه انتشار خبر جدایی لارمیر، دچار زیان هنگفتی شد ولی در حال حاضر نمودارها از کاهش روند نزولی این ارز خبر میدهند.
مقیاسپذیری بالای EOS برتری این ارز دیجیتالی بر سایر ارزهای دیجیتال نوید میدهد
ایاس نیز مانند اتریوم از برنامههای غیرمتمرکز (dApps) پشتیبانی میکند؛ با این تفاوت که سرعت پردازش در شبکه EOS بسیار بالاتر از سرعت پردازش در اتریوم است. به سرعت پردازش در پروژههای بلاکچین مقیاسپذیری (Scalability) نیز گفته میشود.
هنگام معرفی ایاس ( EOS ) تیم توسعه دهنده اظهار امیدواری کردند که بتوانند در آینده به وسیله بلاکچین ایاس بیش از یک میلیون تراکنش را در ثانیه پردازش نمایند؛ در حالی که بلاکچین اتریوم میتواند فقط 15 تراکنش را در ثانیه پردازش کند.
آینده ارز دیجیتال EOS چگونه خواهد بود؟
با توجه به ویژگیهایی که ارز دیجیتال ایاس دارد، میتوان به آینده آن امیدوار بود زیرا این ارز توانایی بالقوهای برای رقابت و پیشی گرفتن از ارز دیجیتال اتریوم دارد؛ اما با توجه به جدایی لارمیر از بلاکچین EOS آینده این ارز در هالهای از ابهام فرو رفته است که فقط با گذشت زمان و مشاهده عملکرد سرمایهگذاران این ارز دیجیتال آینده آن قابل پیشبینی خواهد بود.
چگونه میتوانیم ارز دیجیتال ایاس را استخراج کنیم؟
با توجه به اینکه بیشتر توکنهای این ارز دیجیتال در زمان معرفی ایاس ( EOS ) عرضه شدهاند، تعداد استخرهای استخراج EOS بسیار کم است. بهترین راه برای به دست آوردن EOS این است که دستگاه استخراج خود را به استخرهای استخراج اتریوم ملحق نمایید. پس از اینکه مقداری اتریوم استخراج نمودید به یک سایت صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید و اتریوم خود را با EOS معاوضه نمایید.
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید با استفاده از آن ارز دیجیتالی EOS استخراج کنید، استفاده از روش استخراج ابری (Cloud Mining) است. این روش استخراج برای افرادی که با پروسه استخراج ارزهای دیجیتالی آشنایی ندارند، بسیار مناسب است؛ از جمله پلتفرمهای استخراج ابری ارز دیجیتال EOS عبارتند از:
- Genesis Mining
- CCG mining
- Nuvoo Mining
- Hashflare
- IQ Mining
مزایای ارز دیجیتال ای او اس چیست؟
همان گونه که در قسمت معرفی ایاس ( EOS ) گفته شد یکی از فاکتورهای مثبت و مهم بلاکچین ایاس سرعت پردازش (مقیاس پذیری) بسیار بالای شبکه آن است
- انجام تراکنشها درون شبکه ایاس رایگان هستند.
- شما به اندازه توکنی که دارید مالک شبکه ایاس نیز میباشید و میتوانید به همان اندازه پهنای باند شبکه را در اختیار بگیرید.
- طریقه کار با سیستم ایاس بسیار راحت است. توسعه دهندگان با استفاده از این پلتفورم میتوانند برنامههای غیرمتمرکز خود را همان گونه که میخواهند مدیریت کنند.
- با توجه به اینکه بلاکچین ایاس از قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز (dApps) پشتیبانی میکند، به دلیل کاربردی بودن میتواند عملکرد بسیار موفقی داشته باشد.
- در ضمن این بلاکچین از الگوریتم گواهی اثبات سهم محول شده (DpoS) استفاده میکند که باعث افزایش سرعت و کارآمدی شبکه میشود.
معایب ارز دیجیتال ایاس چیست؟
بلاکچین ایاس نیز همانند سایر سیستمهای بلاکچینی دیگر یک پروژه جدید و ناپخته است که سعی میکند خدمات خود را توسعه و بهبود دهد.
- یکی از معایبی که میتوان برای بلاکچین ایاس تعریف کرد، مسئله تمرکز شبکه ایاس است.
- مسئله حاکمیت در بلاکچین ایاس به گونهای تعریف شده است که در هر زمان فقط 21 تولید کننده بلوک میتواند وجود داشته باشد و عملکرد کلی شبکه به رای سهامداران آن بستگی دارد.
- از همان ابتدا در هنگام معرفی ایاس (EOS) و عرضه اولیه آن چون گروه توسعهدهنده بدون ارائه نمونه اولیه اقدام به فروش یک میلیارد دلار سکه نمود، انتقادات شدیدی علیه خود برانگیخت.
- در ضمن بلاکچین ایاس رقبای زیادی دارد. با توجه به خدمات و ویژگیهایی که ایاس دارد، بلاکچینهای اتریوم، Tron، Rchain، Neo همگی جزء رقبای بلاکچین EOS هستند و این ارز دیجیتال برای اینکه بتواند عملکرد موفقی داشته باشد و بر رقبای خود پیروز شود، باید همواره به بهبود و توسعه سیستم خود بپردازد تا از رقبای خود عقب نیافتد
همه ویژگیهایی که ذکر شد ارز دیجیتال EOS را به چالش میکشند و باعث میشوند که سرمایهگذاری بر روی این ارز با ریسک رو به رو شود.
آموزش رایگان ارز دیجیتال
آموزش ارز دیجیتال به ساده ترین روش ممکن به صورت رایگان را میتوانید در این مطلب یاد بگیرید.
مشاهده
نظر بدهید