در ابتدا فناوریهای جدید پا به عرصه حضور میگذارند و آنگاه مشکلات مربوط به آن تکنولوژی نوین شناسایی میشوند. در کریپتو کارنسی و دنیای بلاکچین نیز همین قانون حکمفرما است. با معرفی بلاکچین و بیت کوین چالشهایی چون محدودیت تایید تراکنشها در ثانیه، امنیت، تمرکز زدایی، سرعت، مقیاسپذیری و ... مطرح شدند. پروژههای جدیدی برای حل این مشکلات ایجاد شدند که هر کدام تا حدودی مشکلی را حل میکردند. پروژه رمز ارز هارمونی (Harmony) به این دلیل ایجاد شد که سرعت تراکنشها را بهبود بخشد و سبب فعال شدن برنامههای غیرمتمرکز شوند و هم مشکل مقیاسپذیری را برطرف کنند. در این مقاله ارز دیجیتال هارمونی و توکن آن (ONE) را معرفی میکنیم:
آشنایی با رمز ارز هارمونی (Harmony)
در ماه می سال 2019 میلادی، اولیه توکن جدید به نام (ONE) در بایننس اکسچینج عرضه شد. این توکن مربوط به رمز ارز هارمونی بود و با هدف ارائه یک پلتفرم نامتمرکز که بتواند مشکلات تمرکززدایی و مقیاسپذیری را حل کند، فعالیت خود را آغاز نمود؛ پس از آن هم توسعه این پروژه با محوریت تمرکز زدایی در مقیاس و نیز ایجاد تمرکز در انتقال داده شکل گرفت؛ همچنین طرح ایجاد بازارهایی برای توکنهای غیرقابل تعویض و قابل تعویض اهمیت یافت. این پلتفرم سعی دارد افزایش سرعت و کاهش کارمزد انتقالات را در برنامه کاری خود قرار دهد. هارمونی میتواند چارچوبی برای اقتصاد نامتمرکز باشد.
تاریخچه رمز ارز هارمونی (Harmony)
پروژه هارمونی در سال 2018 میلادی در قالب یک استارتآپ شکل گرفت. در سال 2019 با عرضه اولیه هارمونی در صرافی بایننس، سرمایهگذاران بزرگی همچون شرکت سرمایه توافقی سیلیکون ولی (Silicon Valley’s Consensus Capital) و شرکت وی سی لمینسکپ هنگ کنگ (Hong kong’s Leminscap VC) را جذب کرد و سرمایه قابل توجهی به دست آورد. وعده قالب توجهی که هارمونی به سرمایهگذارانش داد، به آنها این نوید را میداد که بتوانند در محیطی مملو از بازارهای متنوع فعالیت کنند؛ جایی که بازارها به صورت نامتمرکز، به انتقال داده، تبادل آگهی، پیگیری زنجیره تامین، بازیها و سیستمهای اعتبارسنجی فعالیت دارند.
اهداف رمز ارز هارمونی (Harmony)
هدف اصلی پروژه هارمونی رسیدن به سطح قابل قبولی از تمرکز زدایی و مقیاسپذیری است. این پروژه قصد دارد تا محدودیتهای ساختاری تبدیل ارزها به ارزهایی با قابلیت مبادله را از بین ببرد و این موضوع به مقیاسپذیری مربوط میشود تا کارمزد تراکنشها نیز بالا نرود.
در پروژه هارمونی، فناوری شاردینگ به کار گرفته میشود که سبب میشود امنیت، ارتباط و اعتبار شبکه بلاکچین تحت پوشش قرار گیرد. این فناوری راه حلی برای رهایی از اجماع در مقیاسپذیری است که با به کارگیری لایههایی عملکرد مناسبی دارد و به تمرکز زدایی در شبکه هیچ آسیبی وارد نمیکند.
یکی دیگر از مقاصد هارمونی، افزایش تعداد تراکنش در شبکه است. راه حلهای رقابتی هارمونی منجر به پشتیبانی از برنامههای صرافی غیرمتمرکز و یا بازیها میشود. مساله جالب توجه این است که قبلا پروژههایی مثل آیوتا (IOTA) و ایاس (EOS) سعی در حل این مشکل داشتند. در شبکه هارمونی، گروهی از تاییدکنندهها یا شاردها، تراکنشها را به شکل همزمان پردازش میکنند و به این ترتیب سرعت پردازش افزایش مییابد.
هدف دیگر هارمونی، ارتقای مصرف انرژی و تسریع انتقال است که با روش اجماع این ارز به دست میآید. پروتکل FBFT در این شبکه به منظور پردازش چند لایه تراکنشها مورد استفاده قرار میگیرد که منجر به ارتقای سرعت انتقال میشود. در این پروتکل محدوده بزرگتری از دستگاهها امکان شرکت در اجماع را دارند و این به تمرکز گرایی کمک میکند. فناوری شاردینگ ایمن، مقیاسپذیر و قابل ردیابی است.
چگونگی عملکرد رمز ارز هارمونی (Harmony)
در ارز دیجیتال هارمونی همانند برخی دیگر از پروژههای ارز دیجیتال مانند زیلیکا از پروتکل شاردینگ استفاده میشود. در ارز رمز زیلیکا هر شارد تنها بخشی از تراکنش را پردازش میکند. دو چالش بر سر راه شبکه هارمونی است: تخصیص منابع و افزایش خطر حملات در هر شارد. برای حل این مشکل از دیپ شاردینگ (Deep Sharding) استفاده میشود. در این روش موارد زیر در نظر گرفته میشوند:
- با روش پردازش عمیق، شاردینگ هم در لایه اجماع و هم در تراکنشها صورت میگیرد.
- و نودها قادر به شناسایی نودهای دیگری در تراکنش هستند و به عنوان بخشی از سازندگان اجماع محسوب میشوند.
- با پردازش موازی عملکرد سیستم بهبود مییابد.
- و نیازی به ذخیرهسازی کامل بلاکچین در نودها نیست و همین سبب فعالیت نودهای کوچکتر در شبکه میشود.
نقش توکن ارز دیجتال هارمونی یا ONE
توکن شبکه هارمونی یک مزیت در این شبکه است و نوعی روش پرداخت برای کاربردهای متنوع است. این کاربردها شامل استیکینگ، افزایش امنیت در شبکه، پرداخت کارمزدهای شبکه و امکان مشارکت در رأیگیریها میشود.
جمعبندی
در این مقاله رمز ارز هارمونی و پروژه مربوط به آن معرفی شد. هدف از شکلگیری این پروژه بهبود مقیاسپذیری و افزایش سرعت تایید تراکنشها بود که با روشهای دیپ شاردینگ تحقق پذیرفت. توکن ارز دیجیتال هارمونی (ONE) کاملا کابردی است و به اهداف شبکه کمک زیادی میکند. این پروژه میتواند به مقاصد و اهداف خود برسد و آینده درخشانی پیش رو دارد.
نظر بدهید