در این مقاله یک مرور کلی از تفکر تحلیلی پس از جنگ در اقتصاد کلان بین المللی ارائه می شود، که با بحث مفصل تر درباره پیشرفت های اخیر به اوج خود می رسد. در طول راه، شواهد تجربی مهمی را که از روشهای جایگزین مدل سازی و همچنین ملاحظات نظری و سیاسی در پشت تحولات این حوزه الهام گرفته اند، مرور می کند. جدیدترین پیشرفتهای ایجاد شده در مدل سازی "اقتصاد کلان اقتصاد آزاد جدید" است که روش های اسمی کینزی، رویکردهای بین دوره ای برای پویایی اقتصاد آزاد و تأثیرات ساختار بازار بر تجارت بین المللی را ترکیب می کند.
اقتصاد کلان بین المللی از دو طریق اصلی پیشرفت می کند. اول، تکنیک ها یا پارادایم های توسعه یافته در جریان اصلی تئوری خرد یا کلان در یک محیط بین المللی استفاده شده است. ثانیاً، محققان با استفاده از روش های نظری و تجربی عمیق تر به بررسی موضوعات کلاسیک می پردازند که اقتصاد بین الملل را به عنوان یک حوزه متمایز تعریف می کند! پیامدهای دولت های مستقل و پول های ملی، عدم تحرک جزئی یا کامل، هزینه های حمل و نقل و عدم تقارن اطلاعاتی مرزی که مانع تجارت می شود. غالباً ، مشکلات برجسته سیاست بین الملل، حتی بحران ها، الهام بخش اکتشافات جدید است.
عدم تعادل، تحرک سرمایه، پویایی
پارادایم کلاسیک که تا جنگ جهانی اول بر تفکر اقتصاد کلان بین المللی مسلط بود، یک اقتصاد جهانی خودتنظیم را بر اساس مدل استاندارد فلمینگ طراحی می کند. جهان کلاسیک یک سیستم پویا است که در آن می توان با تنظیم سطح قیمت ملی و جریان آزاد گونه برای بازگرداندن سریع اشتغال کامل و تعادل در ترازهای پرداخت ملی تکیه کرد!
تعریف کلی ماندل فلمینگ
مدل (Mundell-Fleming MFM) عملکرد یک اقتصاد کوچک را برای تجارت بین المللی کالاها و دارایی های مالی توصیف می کند و چارچوبی را برای تجزیه و تحلیل سیاست های پولی و مالی فراهم می کند. چارچوب اساسی یک مدل ثابت و غیر بنیادی است که کینزی را گسترش می دهد...
- در واقع، MFM با مدل IS-LM رویکرد فلسفی و روش شناختی و ویژگی های اساسی را به اشتراک می گذارد: مدل خطی است و فرض اصلی این است که قیمت های مصرف کننده ثابت هستند.
- مدل Mundell-Fleming بر اساس یک فرض محدود کننده ساخته شده است. این یک اقتصاد کوچک تحرک کامل سرمایه را در نظر گرفته است.
این بدان معناست که اقتصاد می تواند آزادانه از بازارهای سرمایه بین المللی با نرخ سود رایج وام گرفته یا وام دهد، زیرا نرخ بهره داخلی آن با نرخ بهره جهانی تعیین می شود. بنابراین، نرخ بهره متغیر سیاستی در اقتصاد کوچک مورد مطالعه نیست.
همچنین تعدیل اقتصادی کلان فقط از طریق تغییرات نرخ ارز اتفاق می افتد. به عبارت دیگر، عمده ترین تعدیل ناشی از حرکت نرخ ارز در بازارهای ارز برای حفظ نرخ ارز تعیین شده رسمی است. بانک مرکزی اجازه می دهد تا نرخ ارز در پاسخ به تغییر شرایط اقتصادی بالا یا پایین شود.
بدون شک هر تغییری در اقتصاد داخلی ممکن است نرخ بهره داخلی را تغییر دهد، اما نرخ بهره نمی تواند برای مدت طولانی از نرخ بهره جهانی خارج شود.
پیش بینی اصلی از مدل موندل-فلمینگ این است که رفتار یک اقتصاد کاملاً به سیستم نرخ ارز بستگی دارد، یعنی اینکه آیا از یک سیستم نرخ ارز شناور استفاده می کند یا یک سیستم نرخ ارز ثابت. ما با تعدیل تحت سیستم نرخ ارز شناور شروع می کنیم ، در این صورت هیچ مداخله بانک مرکزی در بازار ارز وجود ندارد.
در مدل Mundell-Fleming، بازار کالاها و خدمات با معادله زیر بیان می شود:
Y = C (Y - T) + I (r *) + G + NX (e)
در مدل Mundell-Fleming فرض بر این است که سطح قیمت ها در داخل و خارج ثابت باقی مانده است. بنابراین ، هیچ تفاوتی بین نرخ ارز واقعی و نرخ اسمی ارز وجود ندارد.
پیام اصلی مدل Mundell-Fleming
پیام اصلی مدل موندل-فلمینگ این است که تأثیر هر سیاست اقتصادی (مالی ، پولی یا تجاری) به سیستم نرخ ارز کشور مورد بررسی بستگی دارد، یعنی اینکه آیا این کشور نرخ ارز ثابت یا شناور را دنبال می کند یا خیر. شما چه چیزی راجع به این مدل می دانید؟!
مقالات پیشنهادی
نظر بدهید