تاریخچه:
برای اجرای پروژه سیمان کردستان در سال ۱۳۶۵ بنا به پیشنهاد وزارت صنایع شرکتی به نام شرکت سیمان دیواندره کردستان با مشارکت شرکتهای سیمان سپاهان و سیمان صوفیان و سیمان شمال با سرمایه یک میلیارد ریال تاسیس و در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۶۵ به ثبت رسید.
در سال ۱۳۶۸ با تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام نام شرکت به شرکت سیمان کردستان سهامی خاص تغییر یافت در سال ۱۳۷۸ با تغییر اساسنامه شرکت نوع شرکت به سهامی عام تبدیل گردید.
معرفی شرکت
برای اجرای پروژه سیمان کردستان در سال ۱۳۶۵ بنا به پیشنهاد وزارت صنایع، شرکتی بنام شرکت سیمان دیواندره کردستان (سهامی خاص) با مشارکت شرکت های سیمان سپاهان و سیمان صوفیان و سیمان شمال با سرمایه یک میلیارد ریال تاسیس شد. در سال ۱۳۶۶ هفتاد درصد از سهام شرکت به شرکت احداث صنعت انتقال یافت. در سال ۱۳۶۸ با تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام، نام شرکت به شرکت سیمان کردستان (سهامی خاص) تغییر یافت.
در سال ۱۳۸۲ میزان ۵۸ / ۱۳ درصد از سهام شرکت احداث صنعت به شرکت سرمایه گذاری غدیر واگذار گردید. یکی از اقدامات انجام شده بعد از تغییر مالکیت شرکت، افزایش ظرفیت تولید کلینکر از ۲٫۳۰۰ تن به ۳٫۲۰۰ تن در روز بوده است که در سال ۱۳۸۳ در دستور کار هیات مدیره شرکت قرار گرفت.
پس از بررسی و مشاوره با کارشناسان داخلی و خارجی، عملیات اجرائی پروژه افزایش ظرفیت از نیمه دوم سال ۱۳۸۴ شروع و با برنامه ریزی جامع تهیه شده، تولید از مهر ماه ۱۳۸۵ متوقف و پس از دمونتاژ بخشی از ماشین آلات و تجهیزات قبلی، ماشین آلات و تجهیزات جدید پروژه افزایش ظرفیت نصب و راه اندازی و از ۲۳ آذر ماه راه اندازی کوره و بهره برداری آزمایشی شروع و در ۲۱بهمن ماه ۱۳۸۵ رسما افتتاح گردید.
ماهیت کسب و کار شرکت:
شرکت در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۶۵ به ثبت رسید و در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد. موضوع فعالیت شرکت تولید سیمان و خدمات جانبی آن می باشد. در حال حاضر وضعیت تکنولوژی شرکت و مقایسه آن با تکنولوژی موجود در سطح کشور و جهان به شرح زیر است:
- سنگ شکن: سیستم خردایش مواد اولیه، از نوع چکشی شرکت ساخت O& K با ظرفیت t / n۸۰۰، با دو آپرون ورودی جهت اختلاط بهتر مواد استفاده شده که نسبت به سنگ شکن های فکی، ژیراتوری و... راندمان و کارایی بالاتری دارد. سالن مواد که شامل دو تجهیز استاکر ( t / h۱۰۰ ) و ریکلایمر ( t / h۵۰۰) بوده و به روش شورون متد، ذخیره و همگن سازی مواد خروجی از سنگ شکن را انجام داده که یکی از پیشرفته ترین روش ها در صنعت سیمان بوده و تکنولوژی آن مربوط به شرکت O&K آلمان می باشد.
- آسیاب مواد: آسیاب مواد کارخانه سیمان کردستان از نوع غلطکی (سه غلطک) بوده که با ظرفیت t/ h۲۸۰ ساخت شرکت فایفر (pfiffer) المان می باشد. این تکنولوژی نسبت به مدل های دیگر خردایش مانند آسیاب گلوله ای دارای مزیت بیشتری است.
- سیلوی مواد: دو عدد سیلوی بتنی با ارتفاع ۴۵ متر و به ظرفیت ۹۰۰۰ تن برای ذخیره و هموژن سازی خوراک کوره که تکنولوژی آن مربوط به شرکت CPAG آلمان می باشد.
- پری هیتر: پری هیتر از نوع سیکلونی و دارای پری کلاینر بوده و در کل ساینر شش عدد مشعل گاز و جهار عدد مشعل مازوت نصب شده است که بر اساس نیاز از یک سوخت و یا از هر دو سوخت استفاده می گردد و شامل پنج سیکلون می باشد (LC) این نوع پری هیتر نسبت به انواع مشبک، قائم یا شفت و سیکلونی بدون پیش کلساینر دارای مزیت بوده و راندمان تبادل حرارتی بهتری را دارا می باشد.
- کوره: کوره کارخانه سیمان کردستان از انواع روتاری بوده با قطر ۴/ ۱۵ متر و طول ۶۳ متر با شیب ۳ درجه دارای سه پایه و تکنولوژی آن مربوط به شرکت FLS دانمارک بوده و نسبت به کوره های قدیمی با طول بالاتر از ۸۰ متر دارای مزیت نسبی و میزان مصرف آجر نسوز پایین تر از gr / ton۵۰۰ می باشد ولی نسبت به کوره های جدیدتر دو پایه ای و طول ۵۰متر دارای تکنولوژی پایین تری می باشد. سرعت و فلوی گاز بالا در کوره یکی از معایب آن است.
- مشعل کوره: مشعل کوره و کلاینر از نوع پیلارد ( Pilard ( Rotoflam بوده که یکی از پیشرفته ترین مشعل های موجود است. این مشعل دو گانه سوز بوده و ظرفیت مشعل ۵۲ مگاوات می باشد.
- کولر: خنک کن کلینکر از نوع مشبک بوده و با ظرفیت t / h۲۶۰۰ مجهز به سیستم صفحات Kids می باشد که تکنولوژی آن مربوط به شرکت Fismit دانمارک است. که پس از افزایش ظرفیت با خرید و نصب ۵ دستگاه فن جدید از شرکت Vatioelde راندمان این تجهیز نیز افزایش یافت. این نوع کولر نسبت به کولرهای دوار، قائم و سیاره ای دارای مزیت نسبی بوده ولی نسبت به نسل جدید کولرهای کراس بار، ضعیفتر و راندمان خنک سازی آن پایین تر می باشد.
فعالیت اصلی شرکت سیمان کردستان تولید و فروش سیمان، کلینکر و آهک می باشد. عملکرد فروش شاملافزایش ۶۶ درصدی مقدار فروش در ۶ ماهه اول سال ۹۸-۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل و افزایش ۱۵۲ درصدی مبلغ فروش در ۶ ماهه نخست سال ۹۸-۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده، که اهم دلایل آن مربوط به افزایش صادرات کلینکر و نرخ فروش هر تن سیمان می باشد.
نکات مهم شرکت:
طبق اطلاعات مالی شرکت درآمد سود شرکت نسبت به دورههای مالی گذشته افزایش یافته است.
ریسک های مهم شرکت:
- ریسک کیفیت محصولات
- ریسک نوسانات نرخ ارز
- لیست قیمت نهادههای تولیدی
- ریسک کاهش قیمت محصولات
- ریسک نقدینگی
اهداف شرکت:
- پروژه ها، طرح ها و برنامه های توسعه
- برنامه ها و استراتژی های آتی شرکت
- شرکت سیمان کردستان در مرداد ماه سال ۱۳۸۸ برای اولین بار نسبت به طراحی استراتژی و استقرار آن با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن یا BSC اقدام نموده و از آن تاریخ با تشکیل کمیته های کام و تدوین جدول GMR هدایت سازمان را از این طریق پیگیری کرده است.