معرفی شرکت فنرسازی خاور
شرکت فنر سازی خاور در سال 1356 به عنوان یکی از کارخانجات شرکت ایران خودرو دیزل تاسیس شده و با ظرفیت اسمی 3 هزار تن در یک شیفت کاری از سال 1360 مورد بهره برداری قرار گرفت. هدف اولیه از احداث کارخانه فنر سازی تامین انواع فنر های تخت مورد نیاز کامیونهای بنز تولیدی گروه صنعتی خاور و بازار یدکی خودروهای مورد نظر بوده و با اختصاص تمام توان فنی و تولیدی کارخانه فنر سازی خاور به ساخت فنرهای مورد مصرف در کامیونهای بنز و فعالیت در چارچوب تولیدات شرکت ایران خودرو دیزل همت گماشته و با رشد فعالیتهای آن شرکت رشد و با کاهش فعالیت آن شرکت ، فعالیت کارخانه فنر سازی نیز کاهش یافته است. این شرکت در سال 1375 در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است.
موضوع فعالیت
- ساخت یا خرید و فروش انواع فنر
- ساخت یا تکمیل و فروش انواع قطعات یدکی کامیون
- اقدام به خرید و ساخت و واردات هر نوع مواد اولیه و لوازم و دستگاهها و ماشین آلات مورد نیاز شرکت
فعالیت های عمده شرکت در حال حاضر
تولید انواع فنرهای لول و تخت خودروهای سنگین ، نیمه سنگین ، سبک ، انواع موجگیر مورد نیاز سیستمهای تعلیق خودروهای سبک و سنگین
برنامه های آتی شرکت فنرسازی خاور
- تلاش برای تحقق برنامه و دستیابی به اهداف پیش بینی شده در بودجه شرکت
- مطالعه و برنامه ریزی برای تنوع بخشی محصولات جاری و تولید محصولات جانبی
- حضور موثر و افزایش سهم شرکت در بازارهای داخلی
- توسعه صادرات و حضور پایدار در بازارهای بین المللی خارجی
- اجرای طرحهای بهینه سازی مصارف انرژی
بازارهای مصرفی (مواد اولیه)
نکات مهم مربوط به شرکت فنرسازی خاور
- بررسی وضعیت فروش و تولید شرکت نشان می دهد علیرغم شرایط اقتصادی نامناسب ، شرکت قادر به حفظ روند تولید و فروش پیش بینی شده در بودجه شامل ۴۴۲۰ تن فروش و ۴۰۹۳ تن تولید در سال ۱۳۹۹ خواهد بود.
- تغییرات بهای تمام شده متاثر از افزایش مواد اولیه و هزینه های حقوق و دستمزد می باشد . شرکت آثار این افزایش را به تدریج و با افزایش مواد اولیه که عمدتا از فولاد آلیازی است را در قیمت فروش محصولات لحاظ می نماید . بطوریکه با کاهش درآمد پیش بینی شده در بودجه مواجه نگردد .
- شرکت برای دستیابی به درآمد پیش بینی شده همواره تغییرات ناشی از افزایش هزینه های عمومی و اداری را تحت کنترل دارد و تلاش بر این است که افزایش این نوع هزینه ها در قیمت فروش لحاظ نماید.
- شرکت در راستای استفاده از مزیت مرتبط با منابع مالی همواره تلاش نموده است به نحوی اقدام نماید تا حداکثر استفاده از منابع مالی شرکت بصورت بهینه استفاده گردد . برای تامین مالی کسری نقدینگی با استفاده از حد اعتباری مصوب بانکهای سپه و تجارت با نرخ سود ۱۸ درصد جبران نماید.
- با توجه به حد اعتباری مصوب شرکت نزد بانکهای تجارت و سپه با نرخ ۱۸ درصد و تلاش جهت استفاده از منابع بانکی برای جبران کسری نقدینگی ، هزینه های بانکی شرکت در پایان سال بالغ بر ۳۵۰۰۰ میلیون ریال خواهد شد.
- از جمله برنامه های شرکت تولید و فروش در بازارهای داخلی و خارجی و خودروساز و نیز وصول مطالبات معوق می باشد.
- در راستای دستیابی به اهداف تعریف شده شرکت تمرکز خود را بر کاهش بهای تمام شده ، محصولات به عنوان استراتژی خود در نظر دارد . با توجه به افزایش قیمت فلزات آلیاژی ، نرخ ارز و هزینه های تبدیل شرکت ، سیاست کاهش بهای تمام شده و بهینه نمودن هزینه های مالی ، عمومی ، اداری و فروش جزء اهداف با اهمیت شرکت می باشد . یکی دیگر از اهداف با اهمیت توسعه همکاری با شرکتهای خریدار محصولات و توسعه بازار یدک ، صادرات محصولات با حفظ رشد تولید و فروش و لحاظ نمودن سودآوری می باشد.