تاریخچه:
شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی با بیش از 45 سال تجربه در تولید و فرآوري محصولات لبنی یکی از بزرگترین واحدهاي لبنی در کشور میباشد. این شرکت با ظرفیتی بالغ بر امکان تولید روزانه 250 تن فرآورده هاي شیري بیش از 100 نوع محصول را در انواع بسته بندي با نامهاي تجاري پگاه ، لاوین و پدیده به بازارهاي داخلی و خارجی عرضه مینماید. فن آوري شیر در ارومیه ابتدا توسط شرکت شیر و لبنیات پاستوریزه رضائیه انجام می شد ودر تاریخ 26/10/51 192در شرکتها و مالکیت صنعتی ارومیه به ثبت رسید و در سال 1353 توسط بخش خصوصی به بهره برداري رسیده است که نهایتاً در سال 1379 با خرید از بنیاد مستضفان ، مالکیت آن به شرکت سهامی صنایع شیر ایران منتقل شده است و در سال 1381 به نام شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی تغییر نام داده است.
بر اساس تصمیم مجمع عمومی فوق العاده مورخ 9/1/1383 نام شرکت به شرکت شیر پاستوریزه آذربایجان غربی
سهامی عام تغییر یافته و شرکت در تاریخ 30/1/1383 به عنوان سیصد وهشتادوهفتمین شرکت درگروه ساخت محصولات غذایی وانواع آشامیدنی در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است . معاملات سهام و درج نام شرکت با نماد غشاذر در تابلو سازمان بورس و اوراق بهادار تهران انجام پذیرفته است و در حال حاضر سهام شرکت در تالار اصلی بورس اوراق بهادار تهران عرضه می گردد.
با توجه به پتانسیل شیر خام استان آذربایجان غربی و همچنین در راستاي سیاست هاي کلان و راهبردي شرکت صنایع شیر ایران مبنی بر تداوم تأثیر مثبت در اقتصاد ملی و سلامت و بهداشت عمومی و ارتقاء مصرف سرانه شیر در کشور ، ساخت و اجراي پروژه کارخانه جدید پس از انجام مطالعات فنی و انتخاب مشاور و پیمانکاران خارجی و داخلی اجرا و در بهمن ماه سال 86 به بهره برداري رسید. کارخانه جدید در زمینی به مساحت 20 هکتار با زیربناي 29 هزار متر مربع وبا سرمایه اي بالغ بر 700 میلیارد ریال بنا گردیده که قادر به دریافت وفرآوري روزانه 450 تن شیر است.
شرکت شیر پاسـتوریزه پگـاه آذر بایجـان غربـی (سـهامی عـام ) جـزء یکـی از شـرکتهاي تجـاري زیـر مجموعـه شرکت صنایع شیر ایران (پگاه ) می باشد.
ماهیت کسب و کار شرکت:
موضوع شرکت تهیه و تولید و توزیع شیر و فرآورده های آن و آب میوه و سایر فرآوردههای غذایی پاستوریزه و مبادرت به هرگونه عملیات تجاری و معاملات مجاز از جمله صادرات و واردات کالاهای مجاز میباشد.
نکات مهم شرکت:
طبق اطلاعات مالی شرکت درآمد و فروش شرکت در مقایسه با سالهای مالی گذشته افزایش یافته است.
اهم تهدیدهای شرکت:
- افزایش تعداد رقبا
- بالا بودن نرخ تقاضای شیر خام
- بالا و نوسانی بودن نرخ تبدیل ارز
- بالا بودن نرخ افزایش قیمت شیر خام نسبت به قیمت محصولات نهایی
- ناکافی بودن الزامات قانونی و ضعف نظام نظارت بر رعایت زنجیره سرما و بهداشت شیر خام