تاریخچه:
صندوق سرمایه گذاری قابل معامله افرا نماد پایدار در تاریخ 21/11/1398 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) به عنوان صندوق سرمایه گذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال ١٣٨٤، با شماره 11692 نزد سبا به ثبت رسیده است. عملکرد این صندوق بر اساس مفاد اساسنامه و امیدنامه و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه است. فعالیت این صندوق تحت نظارت سبا انجام شده و متولی صندوق نیز به طور مستمر فعالیت آن را زیر نظر دارد. مدیریت دارایی های صندوق که عمدتاً شامل اوراق با درآمد ثابت و سپرده های بانکی می شود، توسط مدیر سرمایه گذاری صندوق صورت می گیرد. سرمایه گذاران در ازای سرمایه گذاری در این صندوق واحدهای صندوق قابل معامله در بورس را خریداری می کنند. مدیر صندوق شرکت مشاور سرمایه گذاری مدبران هما و بازارگردانی آن بر عهده صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردان افتخار حافظ می باشد.
معرفی صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات
در طی چند دهه گذشـته، اقتصـاد، فرهنگ و امنیت ملی محورهای کلیدی برنامه توسـعه اغلب کشـورها بوده اند. در سالیان اخیر، کشــورها در برنامه های توســعه خود به فناوریهای نوین مانند فناوری نانو، زیســت فناوری و فناوری اطلاعات و ارتباطات و موضوعاتی مانند توسعه پایدار، محیط زیست و سرمایه انسانی نیز توجه ویژه ای داشته اند. از سوی دیگر، خدمات، صنعت وکشاورزی سه قطب کلان اقتصادی محسوب میشوند که حوزه خدمات تنها حوزه ای اسـت که با اصـلاح نظام خدمات، اسـتفاده از کاربردهای فناوری و ایجاد کسـب وکارهای نوین در آن، میتوان شـاهد افزایش بهره وری و اشتغال در سطح جامعه بود. هم اکنون، نقش تحولی فناوری در اقتصاد جهان امری پذیرفته شده اسـت.
در این میان، فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک فناوری کلیدی و توانمندسـاز در راسـتای دسـتیابی به اهداف کلان توسـعه ملی و همچنین اهداف بین المللی مانند اهداف توسـعه پایدار و ۲۰۲۰ Connect نقش محوری ایفا میکند. اکنون از ایجاد اینترنت حدود ۳۰ سال گذشته است و کمتر از دو دهه توجه دنیا به این مطلب جلب شده است که عصر جدید مبتنی بر توانمندی دولتها در استفاده از این فناوری است. شناخت این فرصتها و تحولات جهانی برای حفظ منافع کشورها امری واجب است و غفلت از تحولات جهانی موجب کندی رشد و زیانهای راهبردی در هر کشور میگردد. بر همین اساس، در بسیاری از راهبردها و سیاستهای ملی، فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان عاملی توانمند ساز در حوزه هایی مانند اشتغال، آموزش، سلامت، حکمرانی و کسب وکار در نظر گرفته میشود. با اتکا به فناوری و نوآوری میتوان اشتغال و درآمدهای ملی را افزایش داد.
صـــنعت امروز کشـــور نیازمند فناوری، مهارت و کارآمدی برای همگام شدن با توسعه است. در ده سال آینده نیازمند یک جهش بزرگ در توسعه کشور هستیم و این انتظار میرود که فناوری اطلاعات و ارتباطات در نقش یک توانمندســاز و همچنین در نقش یک بخش اقتصــادی کلیدی، به ارائه ســریع خدمات با کیفیت، همه گیر و مقرون به صـــرفه در هر زمان و هر مکان به تمامی ذینفعان جامعه اطلاعاتی کمک نماید و ســـهم خود را در تولید ناخالص داخلی کشور افزایش دهد.
جایگاه افرانت در صنعت فناوری و اطلاعات ایران
شرکت افرانت به عنوان یکی از مهمترین و قدیمی ترین شرکت های فعال بخش خصوصی در حوزه صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات، طیف وسیعی از خدمات زنجیره ارزش در این صنعت را ارائه می نماید. مشتریان افرانت عمدتا از سازمانها و شرکتهای دولتی و غیر دولتی و شرکتهای نوپا (Startup) هستند. افرانت با بهرهگیری از پرسنل کیفی در هر حوزه، سعی کرده است تا با حفظ جایگاه برتر خود در این صنعت، کیفیت بالایی از خدمات را به مشتریان خود ارائه نماید. شرکت افرانت در سال ۱۳۹۸ با فروش قریب به Gbps 80 پهنای باند اینترنت در نقاط مختلف کشور و نیز با توجه ارائه خدمات دیتا سنتر به صدها سازمان و شرکت، سهم بالایی از بازار را به خود اختصاص داده است.
با استفاده از ظرفیت های ایجاد شده برای میزبانی سرورها و ارائه خدمات ابری و با توجه به رواج استفاده از خدمات و تجارت الکترونیکی و رویکرد سازمانها و شرکتها به سمت ایجاد تحول دیجیتال و رشد و توسعه شرکت های نوپا در عرصه دیجیتال در کشور، خدمات دیتا سنتر افرانت در سال های گذشته رشد و شکوفایی قابل توجهی داشته و در حال حاضر بیشترین سهم بازار خدمات دیتا سنتر ایران متعلق به افرانت است. همچنین با توجه به توسعه سریع کاربرد تلفن هوشمند و اینترنت پرسرعت موبایل (MBB) و میزان استفاده کاربران از خدمات اینترنتی، انگیزه تولیدکنندگان محتوا و ارائه دهندگان خدمات به ارائه این سرویس ها و در نتیجه نیاز آنها به استفاده از خدمات دیتا سنتر و ابری به سرعت افزایش یافته است به نحوی که در حال حاضر علاوه بر صدها شرکت و سازمان متوسط و بزرگ، بخش عمده ای از شرکت های نوپای اصلی کشور در دیتا سنترهای افرانت میزبانی می شوند.
چشم انداز صنعت ارتباطات و فناوری
چشم انداز صنعت فاوا از پنج منظر قابل بررسی است:
یکی از بزرگترین بسترهای فناوری، پویایی است صنعت مخابرات امروزی بسترهای فناوری مقیاس پذیر، انعطاف پذیر، دارای کارایی بالا و کم هزینه را ایجاد و عرضه کرده است. این فناوری تاکنون ۵ نسل تکامل یافته و ۷ میلیارد مشترک در سراسر دنیا از سیستم های تلفن همراه استفاده کرده و پوششی بیش از ۹۰ درصدی را در زمین شامل میشود.
تغییر صنعت از طریق پویایی و دیجیتالی شدن هر چه بیشتر صنعت مخابرات از طریق پویایی و دیجیتالی شدن متحول میشود، فرصتی برای گسترش بسترهای مخابراتی به فراتر از تلفنهای هوشمند به وجود میآید. این بستر میتواند در طیف گسترده ای از صنایع مختلف مانند خودروسازی، رسانهها و مراکز بهداشتی گسترش یابد. با وجود این، در حالی که از نظر منطقی گسترش پلتفرم شبکه یاد شده به صنایع و کسب و کارها، بدون نقص به نظر میرسد، ممکن است دیدگاه و اعتقادهای آنها نسبت به تجهیزات منحصر به فرد، عدم انعطافپ ذیری اپراتورهای مخابراتی و تلفن همراه، به اشتراک گذاشته نشود.
تحت تأثیر قرار گرفتن محیط خارجی از تکامل فناوری عصر نسل پنجم سامانههای تلفن همراه در حال ظهور پیدا کردن بوده و محیط خارجی آن به شکل قابل توجهی تغییر کرده است. تکاملهای صورت گرفته نیاز به ایجاد آگاهی دارد که تعدادی از آنها شامل:
چشمانداز اقتصادی اجتماعی: توزیع مجدد ثروت، افزایش طبقهی اجتماعی متوسط، گسترش شبکههای اجتماعی در همه جا و از بین رفتن کسب و کار سنتی توسط شرکتها. جغرافیای سیاسی: رشد آسیا، توسعهی سریع آفریقا و آمریکای لاتین، تقلای اروپا و احیای آمریکای شمالی، تاثیرها و رویکردهای متفاوتی نسبت به قوانین و مقررات خواهند داشت و تضادهای فناوری، اقتصاد بلند پروازانهی آنها را رهبری خواهد کرد.
فعالسازی توسع هی فناوری: سرعت توسعهی فناوری در تصویب آن در تمام زمینههای مختلف جامعه و کسب و کار، گامهای بسیار تأثیرگذاری را در فعالسازی توسعهی فناوری برخواهد داشت
نیاز به رویکرد مشترک جدید برای اکوسیستِمِ اکوسیستمها
موفقیت بستر شبکهی تلفنهای همراه به همکاری، استانداردسازی و یکپارچه سازی اکوسیستم آن بستگی دارد. اگرچه اکوسیستم موجود در اطراف صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات باید گسترش یافته و با تغییر صنایع مختلف اکوسیستم خود را به دست آورد. این موضوع بیان میکند صنایع عمودی به اکوسیستمی از اکوسیستمها نیاز دارند. راه ایجاد چنین شرایطی، توسعه همکاری در سراسر اکوسیستم و تصویب تعادلی بین روشهای استاندارد و غیراستاندارد است. حجم عظیم نیازمندیها و نتایج مورد انتظار از قابلیتهای شبکه، نوآوریهای مشترک و تعاملات را بهبود می بخشد.
افزایش رابطهی بین شبکهها و فناوریهای مرتبط با آن
توسعه خدمات مبتنی بر شبکه و تاثیر رایانش ابری بر توسعه کسب و کارهای نوپا از جمله مهمترین پیشرانههای اکوسیستم خدمات فناورانه است. فراگیر شدن خدمات شرکت های نوپا پس از توسعه خدمات اینترنت 3G، 4Gو 5G بسیار چشمگیر است و تلفیق دسترسی پرسرعت و خدمات رایانش ابری (Cloud) نیاز به یک بستر پایدار، با قابلیت توسعه پذیری بالا را ایجاد خواهد کرد. گذار به اینترنت اشیاء با توجه به تعدد آنها و همچنین نیاز پردازشی سریع و قابلیت توسعه بالا، یک بازار جدید با پتانسیل چند صد برابری برای توسعه خدمات شبکه و رایانش ایجاد خواهد کرد.
معرفی شرکت
ماموریت: مأموریت شرکت افرانت به شرح زیر است.
"فراهم آوردن طیف وسیعی از خدمات و راهکارهایICT بهمنظور توانمندسازی کسب وکارهای دیجیتال"
شــرکت افرانــت بــا ارائــه خــدمات و راهکارهــای مبتنــی بــر دیتــا شــامل پهنــای بانــد اینترنــت، شــبکه انتقــال، خــدمات ارتبــاطی، دیتاسنتر، خدمات ابری برای سازمانها و کسب وکارهای دیجیتال به عنوان توانمند سازای سازمانها در عرصه دیجیتال نتورک اصلی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت در کشور ایفای نقش خواهد کرد. چشم انداز: چشمانداز شرکت افرانت بر اساس سیاستهای استراتژیک خود به شرح زیر است:
معرفی محصولات و خدمات
شرکت افرانت با ارائه خدمات متنوع در حوزه ICT سعی بر مرتفع نمودن تمام نیاز های زیرساختی و نهادین بازار خدمات الکترونیک کشور داشته و اهم برنامه های خود را بر توسعه این خدمات و بهبود کیفیت آنها بنا نهاده است. این خدمات به حوزه های ذیل تقسیم میگردند:
خدمات پهنای باند اینترنت اختصاصی
در دنیای امروز، دسترسی به اینترنت جزء ضروری ترین نیاز های سازمانها، شرکتها و افراد مختلف به شمار میرود. در همین راستا شرکت افرانت به عنوان اولین (Internet Connection Provider) ICP خصوصی کشور و با سالها تجربه و بهره گیری از کادر فنی و متخصص برآن شده است که نیاز مجموعه های پیشرو در صنایع مختلف را برآورده سازد. خدمات اصلی این حوزه به شرح زیر است:
- پهنای باند اینترنت اختصاصی(Internet Bandwidth)
- پهنای باند اینترنت اختصاصی سازمانی (Organizational Bandwidth)
- پهنای باند ارسال (Send Bandwidth)
- خدمات انتقال نقطه به نقطه اختصاصی (Dedicated Connection)
برخی از ویژگی های پهنای باند اینترنت اختصاصی افرانت:
- امکان تامین تجهیزات ارتباطی به صورت امانی
- امکان ارائهIP به تعداد مورد نیاز پس از توجیه فنی
- پشتیبانی ۷*۲۴
- راه اندازی و تحویل سرویس در کمترین زمان ممکن
- ارائه سرویس با ضریب پایداری % ۹۹٫۵
- رسیدگی به شکایات (از طریق تیکت)، صدای مشتری، تکمیل فرم نظرسنجی
خدمات دیتاسنتر و ابری
انتقال سایتهای اینترنتی ایرانی به داخل کشور از سال ۱۳۸۷ به صورت جدی در دستور کار مدیران سازمانها و شرکتهای مهم از جمله وزارتخانه ها، سازمانهای دولتی، شرکتها و نیز مراکز حساس سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قرار گرفته است. برای کمک به تحقق این امر ملی، شرکت افرانت به عنوان شرکتی پیشتاز در عرصه IT کشور و دارنده رتبه یک شورایعالی انفورماتیک و گواهینامه های ISO 9001 وISMS (27001 ISO) با هدف ارتقاء امنیت (IT Security) و پایداری خدمات (Continuity Business) در حوزه فنآوری اطلاعات اقدام به راه اندازی چندین دیتاسنتر در تراز جهانی که در نوع خود در کشور بی نظیر است نموده که در حال حاضر این دیتاسنتر ها میزبان سایتها و کسب و کار های اینترنتی با چند میلیون مراجعه در روز میباشد. شرکت افرانت با استفاده از ظرفیت ایجاد شده در حال حاضر آمادگی ارائه کلیه خدمات دیتاسنتر به شرکتها و سازمانهای علاقمند را دارد. خدمات دیتا سنتر افرانت به شرح زیر می باشد:
(Co-Location) فضای دیتا سنتر
(Dedicated Server) سرور اختصاصی
(Cloud Services) خدمات ابری
(Peering) تبادل ترافی
(Cache) سرویس کش
(Managed Services) خدمات مدیریت شده
در زیر به اصلی ترین ویژگی های دیتاسنتر افرانت بر اساس آخرین استانداردهای جهانی از جملهCISCO Safe اشاره می شود:
- میزبانی از برترین کسب و کار های اینترنتی کشور
- امنیت اطلاعاتی(IT Security)
- ( Business Continuity)پایداری خدمات
- (Network Operation Center) NOC سیستم مانیتورینگ پیشرفته
- سیستم پشتیبانی پس از فروش بصورت ۲۴ ساعته ۲۴/۷ (Tech Support)
- استفاده از آخرین تکنولوژی در طراحی دیتاسنتر
- موقعیت جغرافیایی مناسب
سیاست های توسعه کسب و کار و محصولات
توسعه ظرفیت دیتاسنتر
با توجه به توسعه پرشتاب خدمات الکترونیکی سازمانها و شرکتهای موجود و نیز در کسب وکارهای نوپا و دیجیتال، نیاز به مراکز داده روند رشد صعودی چشمگیری پیدا کرده و نیاز سازمانها و شرکتهای مهم و حساس دولتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی به استفاده از دیتاسنترهای داخلی به شدت افزایش یافته است. با توجه به وجود تقاضای بیش از ظرفیت موجود در بازار، شرکت افرانت تصمیم به سرمایه گذاری جهت افزایش ظرفیت دیتاسنتر خود گرفته که این مهم از طریق توسعه دیتاسنترهای موجود و ایجاد دیتا سنتر های جدید از طریق مشارکت و همکاری با شرکتهای بزرگی از قبیل مخابرات ایران و همراه اول و طراحی و ساخت دیتاسنترهای جدید با جلب مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حال انجام است. در این راستا شرکت افرانت اقدام به احداث و بهره برداری از دیتاسنتر جدید با ظرفیت حدود ۴۰ رک نموده که با بهره برداری کامل از این سایت انتظار می رود درآمد ماهیانه دیتاسنتر افرانت به نحو مطلوبی افزایش یابد.
توسعه ظرفیت پهنای باند اینترنت
یکی از نیازهای بنیادین توسعه خدمات دیجیتال، ارتباط پرسرعت با شبکه جهانی اینترنت و شبکه ملی اطلاعات است. روند داخلی و جهانی و پیش بینیهای آتی نیاز به افزایش ظرفیت انتقال پهنای باند را نشان می دهد. به منظور پاسخگویی به این نیاز، شرکت افرانت بر اساس برنامه مدون، ادامه افزایش ظرفیت پهنای باند خود را متناسب با نیاز بازار در سال آینده در دست اقدام قرار داده است.
توسعه فروش آنلاین خدمات
پیرو سیاستهای شرکت افرانت در خصوص افزایش رضایتمندی مشتریان از طریق فروش آنلاین محصولات، در حال حاضر تعداد زیادی از محصولات از این طریق قابل ارائه می باشد. در این راستا محدودهی مشخصی از مشتریان پهنای باند و دیتاسنتر از طریق پرتال فروش امکان دریافت این سرویس را دارا میباشند. با توجه به برنامه ریزی انجام شده، تا پایان سال ۹۹ محدودهی مشتریان افزایش پیدا خواهد کرد.
راه اندازی و توسعه خدمات TD-LTE
پیرو تغییر نسل ارائه اینترنت ثابت از تکنولوژیADSL به تکنولوژی هایی نظیرTD-LTE و افزایش ناگزیر قیمت اینترنت موبایل، پیش بینی میشود در سال آینده بخش اعظمی از کابران اینترنت به سمت تکنولوژی TD-LTE مهاجرت کنند. شرکت افرانت در سال ۱۳۹۸ زیرساختهای لازم برای طراحی و توسعه سرویس TD-LTE را فراهم کرده و قصد دارد در سال ۱۳۹۹ با فروش گسترده ی این سرویس، پاسخگوی بخشی از این نیازمندی کاربران کشور باشد.
راه اندازی و توسعه خدمات ارائه محتو ا
با توجه به افزایش روز افزون ارائه دهندگان محتوای دیجیتال، شبکه ملی اطلاعات نیاز به ظرفیت و زیرساخت مناسب جهت توزیع محتوای تولید شده در سطح کشور با پایداری مطلوب دارد. شرکت افرانت به عنوان یکی از ارکان شبکه ملی اطلاعات، در سال ۱۳۹۸ زیرساخت های لازم جهت توزیع محتوای دیجیتال را طراحی و پیاده سازی نموده است و در نظر دارد در سال ۱۳۹۹ سهم مطلوبی از بازار محتوا را به خوداختصاص دهد.
راه اندازی و توسعه خدمات پهنای باند انتقال
با گسترده شدن شبکه WAN شرکت افرانت، از ظرفیت مازاد این شبکه میتوان جهت ارائه خدمات پهنای باند انتقال استفاده کرد.