انجام معامله در بازار سرمایه ایران بدون در اختیار داشتن کد بورسی امکان پذیر نیست. دریافت کد معاملاتی برای ایرانیان به صورت غیر حضوری امکان پذیر است و نیازی به مراجعات حضوری به کارگزاری ها نیست. دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی تا حدودی متفاوت است و انجام بخشی از مراحل آن نیازمند مراجعات حضوری به یکی از کارگزاری های فعال در کشور است. اتباع خارجی که مقیم ایران هستند و مدارکی مانند پاسپورت و حساب بانکی ایرانی دارند، می توانند با همراه داشتن سایر مدارک مورد نیاز به یکی از کارگزاری های کشور مراجعه کرده و بعد از تکمیل فرم های مربوطه، منتظر تایید سازمان بورس اوراق بهادار و سپس دریافت کد بورسی باشند. در ادامه همین مقاله جزئیات بیشتری از نحوه دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی را توضیح می دهیم.
آیا اتباع خارجی می توانند کد بورسی دریافت کنند؟
مطابق با قوانین سازمان بورس اوراق بهادار، کسانی می توانند در بازار سرمایه ایران فعالیت کنند و معاملات مورد نظر را انجام دهند، که کد بورسی دریافت کنند. دریافت کد بورسی یا همان کد معاملاتی برای ایرانیان از طریق ثبت نام غیر حضوری در سایت کارگزاری های مختلف کشور انجام می شود. دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی مقیم ایران تا حدودی متفاوت است و به صورت غیر حضوری انجام نمی شود. بنابراین اتباع خارجی که به صورت قانونی در ایران زندگی می کنند و پاسپورت و حساب بانکی دارند، می توانند کد بورسی نیز دریافت کنند و در بازار سرمایه ایران فعالیت داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کد بورسی اتباع خارجی
یکی از مهم ترین موضوعاتی که در مورد دریافت کد بورسی اتباع خارجی مطرح می شود، مدارک مورد نیاز برای دریافت کد معاملاتی است. قطعا بدون در اختیار داشتن تمامی مدارک مورد نیاز، مراحل دریافت کد بورسی اتباع خارجی انجام نخواهند شد. از جمله مدارک مورد نیاز جهت دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- اصل پاسپورت
- حساب بانکی به نام شخص متقاضی
- اطلاعات تماس
- مدرک هویتی معتبر با درج نام پدر
- مدارک هویتی شخص متقاضی
- اطلاعات محل سکونت
بنابراین اتباع خارجی متقاضی دریافت کد بورسی ابتدا باید تمام مدارک مورد نیاز را فراهم کرده و سپس نسبت به ثبت نام دریافت کد بورسی اقدام کنند.
نحوه دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی
اتباع خارجی مقیم ایران که متقاضی دریافت کد بورسی هستند، باید با در اختیار داشتن مدارکی که نام بردیم، به صورت حضوری به یکی از کارگزاری های کشور مراجعه کرده و مراحل ضروری دریافت کد بورسی را طی کنند. توجه داشته باشید که دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی به هیچ عنوان به صورت غیر حضوری انجام نمی شود.
اتباع خارجی متقاضی دریافت کد بورسی پس از مراجعه به یکی از کارگزاری های کشور باید فرم های مربوطه را تکمیل و به همراه مدارک لازم به کارگزاری تحویل دهند. کارگزاری نیز فرم های تکمیل شده را برای سازمان بورس اوراق بهادار ارسال می کند. بعد از انجام بررسی های لازم توسط سازمان بورس اوراق بهادار در صورتیکه دریافت کد بورسی متقاضی تایید شود، سازمان بورس اوراق بهادار تاییدیه دریافت کد بورسی را در دو نسخه به زبان های فارسی و انگلیسی برای همان کارگزاری ارسال می کند. در این زمان کارگزاری نیز مراحل صدور کد بورسی را انجام داده و در نهایت کد معاملاتی در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
ثبت نام اتباع خارجی در سامانه سجام
بهتر است بدانید برای دریافت کد بورسی به ثبت نام در سامانه جامع اطلاعات مشتریان که به اختصار سجام نامیده می شود هم نیاز است. با توجه به اینکه ثبت نام در سامانه سجام به صورت غیر حضوری و قبل از دریافت کد بورسی انجام می شود، اتباع خارجی مقیم ایران هم می توانند مراحل ثبت نام سجام را بدون نیاز به مراجعات حضوری انجام دهند.
مدت زمان دریافت کد بورسی اتباع خارجی
مدت زمان دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی طولانی تر از ایرانیان است. با توجه به اینکه فرم های مربوط به دریافت کد بورسی از کارگزاری به سازمان بورس اوراق بهادار ارسال می شود و دریافت کد بورسی اتباع خارجی به تایید این سازمان نیاز دارد، صدور کد معاملاتی معمولا حداقل 7 روز کاری طول می کشد. بنابراین متقاضیان نیازی به مراجعات مکرر به کارگزاری مورد نظر ندارند.
جمع بندی
سرمایه گذاری و انجام معامله در بازار سرمایه ایران نیازمند دریافت کد بورسی است. دریافت کد معاملاتی برای ایرانیان بدون نیاز به مراجعات حضوری و از طریق ورود به سایت کارگزاری های کشور انجام می شود. دریافت کد معاملاتی برای اتباع خارجی مقیم ایران تا حدودی متفاوت است و به مراجعات حضوری نیاز دارد. بنابراین متقاضیان دریافت کد بورسی برای اتباع خارجی باید با در اختیار داشتن مدارک مورد نیاز به صورت حضوری به یکی از کارگزاری های کشور مراجعه کرده و مراحل آن را طی کنند.
نظر بدهید