شنیده اید که می گویند، شکست مقدمه پیروزی است
این شکستها هستند که بیشترین درس را به شما میدهند ولی تنها افراد دانا هستند که از اشتباهاتشان درس میگیرند. انسانها طوری در نظام هستی خلق شدهاند تا از اشتباهاتشان بیاموزند. ولی آنها از واکنشهایشان درس میآموزند. بنابراین، بهتر است تا ابتدا اشتباهاتشان را شناسایی و تحلیل کنند. بنابراین با دانستن اصول روانشناسی بازار بورس، می توان تمامی تنش های حاصل از بازار را کنترل کرد.
فرار از اشتباه یا پذیرفتن آن؟
بیشتر افراد در صورت اشتباه در دنیای واقعی، فرار کنند. آنها آموختهاند تا همه چیز را تکذیب کنند. آنها دیگران را مقصر میدانند. مثلاً شخصی که در معاملات خود متحمل ضرر شده است، بازار را مقصر میداند و یا تقصیر را بر گردن مشاور سرمایهگذاری خود میگذارد. او به خود میگوید: «من که از همه استراتژیهایم پيروي کردم، پس تقصير من نبوده است! » او اشتباهاتش را نپذیرفته است و طبیعی است که درسی هم از آنها نمیگیرد.
بنابراین، دیر یا زود دوباره مرتکب اشتباه میشود. اما سرمایه گذار حرفهای، واکنشی کاملاً متفاوت دارد. او نه تنها اشتباه خود را میپذیرد، بلکه برای رفع مشکل دست به عمل میزند و تصمیم مناسبی میگیرد. علت چیست؟ او مسئولیت پذیر است. تنها خود را عامل اصلی کارهایش میداند. او ذهنش را آزاد میسازد و به تحلیل اشتباهاتش میپردازد، پس عملکردش بهبود مییابد.
اشتباهات بزرگترین مدرس در دانشگاه زندگی ما
پس از پذیرفتن اشتباهاتتان، باید از آنها درس بگیرید. ببینید در کجا اشتباه عمل کردهاید. نقطه شکست شما چه بوده است. آنها را یادداشت کنید. به تحلیل این اشتباهات بپردازید. در معاملات دیگر آنها را به خاطر آورید. گاهی نیاز است به یادداشتهای خود مراجعه کنید تا اشتباه قبلی را دوباره مرتکب نشوید. برای جلوگیری از این اشتباهات میتوانید به موارد زیر هم دقت کنید:
- خود را بشناسید. بدانید از کدام دسته سهامداران هستید. لیستی از سهام و روند قیمتیشان را تهیه کنید. نحوه و سابقه سودسازی آنها را برسی نمایید. با توجه به شخصیت ریسک پذیری خود، سهم مناسب را برای معاملات خود برگزینید. مشورت کردن با افراد خبره بازار نیز به شما کمک میکند. میتوانید استراتژی افراد موفق را با یکدیگر مقایسه نمایید.
- مرتب و منظم باشید. تمامی معاملات شخصی خود و روند مربوط به آنها را یادداشت کنید. همچنین، یک برنامه مشخص هم داشته باشید. از کارهایی که خطای عملیاتی را بالا میبرد، اجتناب کنید. با آرامش معامله کنید.
- بر رفتار خودتان تسلط داشته باشید. قاطع عمل کنید و تحت تاثیر دیگران اقدام به خرید و فروش سهامتان نکنید! پس صبور باشید.
- همیشه یک سبد معاملاتی داشته باشید و سهام خود را پخش سازید. چندین سامانه معاملاتی داشته باشید. در بازارهای متفاوتی ورود کنید و در هر کدام تنها قسمتی از پول خود را تزریق نمایید. البته فراموش نکنید که تنها مازاد پول خود را وارد بازار نمایید. آوردن پولی به بازار بورس که از داراییها و مخارج اصلی شما میباشد، سبب میشود تا شما هیجانی رفتار کنید. استرس داشته باشید. اشتباه کنید و در نهایت زیان کنید.
- برای خود قوانینی شخصی تهیه نمایید. از اشتباهاتتان عبرت گیرید. درسهایی که میگیرید را در قالب قوانین شخصی در آورید. این قوانین را مرتب مرور کنید تا در سرمایه گذاریهای بعدی به شما کمک کند.
- با جریان بازار همسو باشید. به روز باشید. بازار را مرتب رصد کنید. مراقب باشید تا از رشد بازار جا نمانید و یا در زمان رکود، دچار زیان نشوید.
- برای خود یک افق زمانی مشخص کنید. به موقع به سهم وارد شوید و به موقع از آن خارج شوید. از روشهای مطمئنی مانند میانگین کم کردن استفاده کنید.
با رعایت این نکات سعی کنید، اشتباهاتتان را کم کنید و از آنها درس بگیرید. اگر، شما هم تجربه عبرت آموزی از اشتباهات بورسی خود دارید، این تجربیات را برای ما نیز، ارسال کنید تا آنها را به اشتراک بگذاریم. علاوه بر این می توانید بخش آموزش روانشناسی بازار بورس وب سایت را مطالعه کرده و اطلاعات بیشتری کسب کنید.
نظر بدهید