1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. بلاکچین
  4. مفهوم شبکه های همتا به همتا

مفهوم شبکه های همتا به همتا

مفهوم شبکه های همتا به همتا
لوگو علیرضا محرابی
مفهوم شبکه های همتا به همتا
بلاکچین

شبکه های همتا به همتا انواع کاربردهای شبکه توزیع شده هستند که قدمت آنها به دهه 1980 برمی گردد که اولین بار برای اهداف تجاری به کار گرفته می شدند. این سرویس به سرعت به مرکز اشتراک گذاری غیر مجاز آهنگهای دارای حق چاپ تبدیل شد. اما دو سال بعد، ناپستر در نتیجه شکایت صنعت موسیقی آمریکا توسط قانونگذاران تعطیل شد. این امر باعث ایجاد نسل جدیدی از خدمات peer to peer یا به اختصار P2P شد که مایل به پر کردن خلاء و توسعه بیشتر شبکه های غیرمتمرکز بودند.

امروزه، مدل P2P در موتورهای جستجوی وب، بازارهای آنلاین، سیستم عامل های پخش، بلاکچین های P2P و پروتکل وب IPFS (سیستم فایل بین سیاره ای) مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، مدل peer to peer همچنین هسته فناوری بلاکچین است و با ظهور ارزهای دیجیتال کاربرد جدیدی پیدا کرده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی مفهوم شبکه های همتا به همتا و مزایا و معایب آن بپردازیم

شبکه همتا به همتا (P2P) چیست؟

بررسی مفهوم شبکه های همتا به همتا

شبکه همتا به همتا (P2P) یک مدل ارتباطی غیرمتمرکز بین دو همتا است که به عنوان گره نیز شناخته می شوند و می توانند بدون نیاز به سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برخلاف مدل seeder/leecher (یا client/server) که در آن یک seeder درخواست می کند و یک leecher درخواست را انجام می دهد، مدل شبکه peer to peer به هر طرف اجازه می دهد تا هم به عنوان یک seeder و هم به عنوان یک leecher عمل کند. این بدان معناست که شبکه، پس از تشکیل، می تواند توسط شرکت کنندگان برای به اشتراک گذاری و ذخیره فایلها بدون کمک واسطه مورد استفاده قرار گیرد.

شبکه های peer to peer چگونه کار می کنند؟

یک مدل peer to peer توسط یک شبکه توزیع شده از رایانه ها نگهداری می شود. این بدان معناست که رایانه ها سرور یا سرپرست مرکزی ندارند، زیرا هر گره یک کپی از فایل ها را نگه می دارد و درنتیجه هم به عنوان سرور و هم به عنوان سرویس گیرنده عمل می کند. بنابراین، هر گره می تواند فایل های دیگر گره ها را بارگذاری کرده یا فایل ها را از آنها بارگیری کند. این گره ها از هارد دیسک های خود برای ذخیره داده های خود به جای سرور مرکزی استفاده می کنند. 

از آنجا که هر گره دارای قابلیت های مشترک برای ذخیره، انتقال و دریافت فایل ها است، شبکه های P2P سریعتر و کارآمدتر هستند. برخلاف معماری های سنتی که در آنها یک نقطه خرابی وجود دارد، یک شبکه همتا به همتا دارای معماری توزیع شده است که آن را در برابر حملات سایبری بسیار مقاوم می کند.

تاریخچه شبکه همتا به همتا (peer to peer)

سیستم Usenet در سال 1979 توسط دانشجویان آمریکایی ایجاد شد. در این سیستم از طریق یک شبکه همتا به همتا (peer to peer) همه کامپیوترها به یکدیگر متصل می‌شدند و فایل‌های مورد نیاز خود را کپی می‌کردند و سپس قطع می‌شدند. در سال 1999 این شبکه در سیستم اشتراک موزیک به اسم Napster، توسط یک دانشجوی آمریکایی به اسم Shawn Fanning (شاون فاندیگ) به کار گرفته شد. افراد می‌توانستند در این سیستم پس از اتصال به یک سرور متمرکز، نام آهنگ مورد نظر خود را سرچ کنند و به این نتیجه برسند که این آهنگ خاص بر روی چه کامپیوترهایی وجود دارد. سپس برای دانلود آهنگ مورد نظر خود با به آن کامپیوتر وصل می شدند.

اتصال شبکه Napster به یک شبکه مرکزی جهت یافتن کاربر متناسب به خود، مشکل این شبکه بود که البته در سال 2000 این مشکل توسط Gnutella حل شد. این شبکه برای انتقال فایل استفاده می‌شد که این شبکه با استفاده از یک پروتکل خاص کاربران را قادر می‌ساخت بدون استفاده از یک سرور مرکزی یکدیگر را پیدا کنند. پروتکل Freenet (فری نت) یا اینترنت مجانی در سال 2000 ایجاد شد که البته امروزه از آن به عنوان دارک نت (darknet) یاد می شود. فایل‌های رمز‌گذاری شده در این پروتکل توسط کامپیوتر‌های میانی جستجو و ارسال می‌شود، بدون این که از محتوا آن مطلع باشند. کاربران در این شبکه کاملاً پنهان می‌مانند. در سال 2009 مدل جدیدی از شبکه‌های همتا به همتا (P2P) توسط بیت ‌کوین معرفی شد. برخلاف شبکه‌های دیگر که کار ارسال فایل و اطلاعات را بر عهده داشتند، بیت ‌کوین برای ثبت تراکنش ها سیستمی غیرمتمرکز ایجاد کرد تا از دست‌ کاری ها جلوگیری کند.

انواع شبکه های peer to peer

مفهوم شبکه همتا به همتا

شبکه های همتا به همتا را می توان با توجه به تفاوت های معماری آنها طبقه بندی کرد. سه دسته اصلی در زیر شرح داده شده است.

شبکه های بدون ساختار P2P

در یک شبکه بدون ساختار P2P، گره ها به طور تصادفی متصل شده و ارتباط برقرار می کنند. از آنجایی که گره ها اغلب به شبکه متصل می شوند و از آن خارج می شوند، این سیستم ها برای فعالیت های پر سرعت بسیار مناسب هستند. به عنوان مثال، یک بستر اجتماعی مستقر در یک شبکه P2P بدون ساختار می تواند از آن به نحو احسن استفاده کند زیرا کاربران می توانند پیوستن یا خروج مکرر از شبکه را انتخاب کنند. 

ساخت چنین شبکه هایی آسان است. با این حال، آنها نیاز به CPU و حافظه زیادی دارند زیرا درخواست های جستجو به کل شبکه ارسال می شود. بنابراین، به عنوان مثال اگر فقط 5 درصد از رایانه ها آنچه را که شما جستجو می کنید داشته باشند، ممکن است کمی طول بکشد.

شبکه های ساختار یافته P2P

از سوی دیگر، شبکه های ساختار یافته به گونه ای سازماندهی می شوند که به گره ها اجازه می دهند به طور کارآمد جستجو کنند، حتی اگر داده ها به طور گسترده در دسترس نباشند. در بیشتر موارد، این شبکه ها یک جدول هش توزیع شده (DHT) را پیاده سازی می کنند که گره ها را قادر می سازد تا داده ها را با استفاده از توابع هش جستجو کنند. در حالی که شبکه های ساختار یافته می توانند ترافیک را به طور موثرتری هدایت کنند، به هزینه راه اندازی و نگهداری بالاتری نیاز دارند و تمرکز بیشتری دارند.

شبکه ترکیبی P2P

یک شبکه ترکیبی یا هیبریدی، ترکیبی از مدل همتا به همتا و سرویس گیرنده/سرور در یک پلتفرم واحد است. شبکه از یک سرور فهرست استفاده می کند که حاوی اطلاعات مربوط به مکان منابع در مرکز است و از این سرور برای جستجوها استفاده می کند. عملکرد متمرکز ارائه شده توسط یک شبکه ساختار یافته و برابری گره ارائه شده توسط یک شبکه بدون ساختار مسئول ایجاد توازن در شبکه ترکیبی هستند. در مقام مقایسه، این نوع شبکه عملکرد بهتری نسبت به همتایان خود دارد زیرا برخی از جستجوها به یک عملکرد متمرکز نیاز دارند اما در عین حال می توانند از شبکه های غیرمتمرکز نیز سود ببرند.

مزایای شبکه peer to peer

مزایای peer-to-peer

1- شبکه‌ peer to peer شامل کامپیوترها و کاربران زیادی می باشد، بنابراین در صورتی که یک کامپیوتر حذف شود، در سیستم اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد.

2- این سیستم همچنین مقیاس ‌پذیری بسیار بالایی دارد، به این صورت که با افزوده شدن سایر کامپیوترها، فرآیند بسیار سریع‌تر و ساده‌تر صورت می گیرد.

3- برای انتقال فایل ها، این شبکه‌ها بهترین‌ هستند. در چندین سیستم، یک فایل خاص می‌تواند وجود داشته باشد، از این رو دسترسی به فایل بسیار ساده می شود.

4- برای شبکه peer to peer به نصب سرور و برنامه‌ ریزی برای آن نیازی نیست.

5- نصب این شبکه بسیار ساده می باشد.

6- در مبادله peer to peer به خرید سرور های گران قیمت نیازی نیست.

7- هر کاربر کنترل سیستم خود را بر عهده دارد و به مدیریت سخت شبکه نیازی نیست.

معایب شبکه همتا به همتا

1- امکان انتشار فایل‌های ویروسی توسط یک شخص وجود دارد.

2- امنیت کمی در برخی از موارد کوچک دارند (این امنیت در خصوص ارز دیجیتال و سایر موارد مشابه زیاد هم هست).

3- از آن جایی که از طریق سایر PC ها، هر کامپیوتر قابل دسترسی می باشد، در نتیجه کاهش محسوس سرعت عملکرد هر کاربر را به دنبال دارد.

استفاده از همتا به همتا (P2P) در بلاکچین

همتا به همتا در بلاک چین

مفهوم بلاک چین در سال 2008 به عنوان بخشی از پیشنهاد بیت کوین، یک ارز مجازی که برای حل مشکل قدیمی اعتماد طراحی شده بود، رواج یافت. ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین، آن را "یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا" تعریف کرده است که با هدف ایجاد یک فرم دیجیتالی همتا به همتا از پول و بدون بانک ساخته شده است. 

فناوری زیربنایی بلاک چین از قدرت شبکه های P2P استفاده می کند و دفتر کل قابل اعتماد و توزیع شده تراکنش ها را فراهم می کند. به عنوان یک فناوری دفتر کل توزیع شده، بلاکچین معاملات را به عنوان یک بلوک دیجیتالی تغییر ناپذیر با زمان ثبت می کند که نشان دهنده فرستنده و گیرنده است. هیچ مقام متمرکزی شبکه های بلاک چین را مدیریت نمی کند و فقط شرکت کنندگان می توانند معاملات بین یکدیگر را تأیید کنند. این فناوری به افراد و موسسات اجازه می دهد بدون اعتماد به شرکت کنندگان به خروجی اعتماد کنند. این شکل جدید از ذخیره و مدیریت داده های توزیع شده به عنوان یک دفتر کل دیجیتالی عمل می کند که همه معاملات و فعالیت ها را به صورت عمومی ثبت می کند.

بلاکچین داده های تراکنش را در کجا ذخیره می کند؟

ساختار داده های بلاکچین بسیار متفاوت از پایگاه داده معمولی است. در حالی که پایگاه داده اطلاعات را در جداول ذخیره می کند، بلاکچین داده های خود را به صورت بلوک در می آورد. این بلوک ها دارای ظرفیت ذخیره سازی خاصی برای افزودن هر تراکنش در شبکه هستند. هنگامی که یک بلوک پر می شود، یک بلوک جدید به بلوک پر شده قبلی اضافه می شود تا تراکنش های جدید اضافه شود. در نتیجه یک زنجیره بلوک به نام بلاکچین ایجاد می شود.

به این ترتیب، بلاکچین ها غیرمتمرکز هستند و بنابراین در مکان مرکزی ذخیره نمی شوند. در عوض، آنها در گره ها یا رایانه هایی که در شبکه مشارکت دارند ذخیره می شوند. هر گره دارای یک کپی از بلاکچین یا به عبارت دیگر تراکنش هایی است که در شبکه انجام می شود. بنابراین، سیستم توسط هر گره شرکت کننده در شبکه پشتیبان گیری می شود. 

چه کسی مالک بلاکچین است؟

هیچ کس مالک این فناوری نیست، اگرچه بلاکچین های خاص می توانند متعلق به چندین نهاد باشند. این فناوری به طور کلی با بیت کوین در ارتباط است، ایده پشت بلاکچین را می توان در سال 1991 در کار "استوارت هابر" و "اسکات استرنتا" جستجو کرد. با این حال، مهم نیست که چه کسی فناوری بلاکچین را معرفی کرده است، زیرا آن یک پروتکل است. در حالی که می توانید مالکیت یک برنامه بلاکچین را ادعا کنید، از نظر فنی نمی توانید خود فناوری را در اختیار داشته باشید. 

صرافی ارزدیجیتال همتا به همتا چیست؟

صرافی همتا به همتا

صرافی های ارزدیجیتال همتا به همتا به کاربران امکان خرید یا فروش مستقیم با کاربر دیگر را می دهند. برخلاف صرافی های متمرکز که برای پردازش سفارش باید احراز هویت را تکمیل کنید، اکثر صرافی های P2P به شما امکان می دهند ارزهای دیجیتال را ارسال یا دریافت کنید بدون اینکه از شما احراز هویت بخواهند. همچنین صرافی های مبتنی بر مدل P2P مانند صرافی های متمرکز هیچ نقطه شکستی ندارند. 

صرافی های رمزنگاری P2P چگونه کار می کنند؟

معمولاً کاربر می تواند بدون نیاز به تأیید هویت در صرافی ثبت نام کند. ثبت نام به سادگی نیاز به آدرس ایمیل و رمز عبور دارد. پس از ثبت نام، کاربر می تواند پیشنهادات خرید و فروش متفاوتی را که توسط افراد روی این پلتفرم ارسال شده است، مرور کند. هر پیشنهاد دارای گزینه های مختلف پرداخت، نرخ متفاوت و معمولا حداقل یا حداکثر مبلغ خرید است.

خریدار می تواند پیشنهادی را انتخاب کرده و برای راه اندازی تراکنش با فروشنده تماس بگیرد. اگر فروشنده باشید، می توانید روش پرداخت مورد نظرتان و همچنین هرگونه کارمزد مربوطه را ارسال کنید. به طور کلی، صرافی های رمزنگاری P2P از یک حساب سپرده گذاری برای واریز ارزهای دیجیتال یا سایر وثیقه ها از کاربران برای اطمینان از امنیت پلتفرم استفاده می کنند. از صرافی های برتر P2P می توان به Paxful، LocalBitcoins، Binance P2P، HODL HODL و Bisq اشاره کرد که به طور خلاصه آنها را در زیر معرفی کرده ایم:

Paxful:

Paxful یک بازار P2P است که خریداران و فروشندگان بیت کوین را به هم متصل می کند. این صرافی بیش از 300 روش برای خرید بیت کوین ارائه می دهد مانند: انتقال بانکی، کیف پول های آنلاین، کارت های هدیه، پرداخت نقدی، کارت های اعتباری، ارزهای دیجیتال و سایر دارایی ها. اگرچه Paxful مورد اعتماد بیش از سه میلیون کاربر در سراسر جهان است، اما بی عیبی آن را نباید با بی عیبی فروشنده اشتباه گرفت. صرافی به سادگی یک بازار است و قبل از انجام معامله باید به اعتبار فروشنده توجه کنید. با این حال، صرافی یک سرویس سپرده گذاری امن برای معاملات بیت کوین ارائه می دهد که کلاهبرداری را سخت تر می کند. 

LocalBitcoins:

LocalBitcoins یک صرافی رمزنگاری P2P است که به خریداران و فروشندگان اجازه می دهد مستقیما با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. فروشندگان آن طیف گسترده ای از گزینه های پرداخت مانند PayPal، انتقال وجه، SEPA، Skrill و غیره را ارائه می دهند و این پلتفرم معاملات را با استفاده از اقداماتی مانند خدمات سپرده گذاری، محافظ ورود و ورود به حساب دو مرحله ای یا 2FA (اختیاری) ایمن می کند. از سال 2019، LocalBitcoin از کاربران می خواهد تا برخی از اقدامات تأیید هویت را برای تعامل (تجارت، خرید، ارسال) مقادیر مختلف بیت کوین انجام دهند.

Binance P2P:

صرافی همتا به همتای بایننس

Binance P2P یک بازار همتا به همتا در اکوسیستم بایننس است که خریداران و فروشندگان را به هم متصل می کند. این صرافی برای محافظت از کاربران خود یک سرویس سپرده گذاری ارائه می دهد و از تجارت با استفاده از WeChat، Alipay، انتقال بانکی و QIWI پشتیبانی می کند. برخلاف سایر صرافی ها Binance P2P از شما می خواهد قبل از شروع معامله، مراحل احراز هویت را تکمیل کنید. این پلتفرم از طیف گسترده ای از ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، بایننس کوین، اتریوم، EOS و تتر پشتیبانی می کند. 

HODL HODL:

این صرافی ارز دیجیتال P2P، خدمات مستقیم را به خریداران و فروشندگان بدون نگهداری وجوه آنها ارائه می دهد. در عوض، HODL HODL برای محافظت از کاربران خود در برابر کلاهبرداران از یک سپرده ی چند منظوره استفاده می کند. این صرافی بیش از 215 روش پرداخت را به کاربران خود ارائه می دهد. خدمات آن در سراسر جهان به جز ایالات متحده در دسترس است. کاربران مجبور نیستند احراز هویت انجام دهند زیرا می توانند فقط با ثبت نام، پیشنهاد خرید و فروش خود را ایجاد کنند.

Bisq:

Bisq که در ابتدا با عنوان "Bitsquare" شناخته می شد، یک برنامه دسکتاپ است که قبل از استفاده باید بارگیری شود. همچنین مشابه HODL HODL به کاربران امکان می دهد بدون احراز هویت برای حساب ها ثبت نام کنند. هر معامله در Bisq برای اطمینان از تجارتی عادلانه به یک سپرده امنیتی از طرف فروشندگان و خریداران نیاز دارد. کاربران می توانند از طریق روش های مختلف، از جمله پرفکت مانی، OK Pay، Alipay و Zele، سپرده امنیتی را واریز کنند.

دلایل برتری صرافی های همتا به همتا در مقایسه با صرافی های متمرکز

مقاومت در برابر سانسور معاملات

افراد کنترل مبادلات منظم رمز ارزها را برعهده دارند، به همین دلیل در معرض آسیب دولت ها قرار دارند و این احتمال وجود دارد که با محدودیت های اداری اعمال شوند. در حالی که مبادلات همتا به همتا به دلیل نداشتن نقطه مرکزی، در برابر دولت آسیب پذیر نمی باشند.

تجارت سریع تر

از آن جایی که خریدار و فروشنده با یکدیگر به طور مستقیم پیوند می خورند، به همین دلیل تجارت در مقایسه با مبادله طبیعی، با سرعت بیشتری انجام می شود.

عملیات ارزان

دلایل برتری صرافی های همتا به همتا در مقایسه با صرافی های متمرکز

در مبادلات همتا به همتا هیچ هزینه کمیسیون شخص ثالث وجود ندارد، بنابراین باعث ارزان تر شدن و مقرون به صرفه تر شدن عملیات و تجارت می شود.

قیمت گذاری بهتر

قیمت گذاری بهتر در مقایسه با قیمت فعالی بازار انجام می شود. 

شفافیت

خریداران و فروشندگان می توانند در بستر معاملات جزئیات مربوط به یکدیگر را مشاهده کنند.

درآمد زایی از طریق مبادله همتا به همتا

راه های مختلفی وجود دارد که افراد می توانند از طریق این راه ها از مبادلات همتا به همتا درآمد زایی کنند. در ادامه به بررسی این روش ها می پردازیم.

1- تجارت محلی کریپتو

مبادلات P2P از جمله LocalCoinSwap، بازار خرید و فروش رمز ارزها می باشند و ساخت یک حساب کاربری، تنها فاکتور مورد نیاز برای فعالیت در این بازار می باشد. پس از ایجاد حساب کاربری و مورد هدف قرار دادن محدوده جغرافیایی مورد نظر، کاربران باید اقدام به خرید و فروش محبوب ترین رمز ارزها کنند. برای مشخص کردن محدوده جغرافیایی، کاربران باید به این نکته توجه کنند که روش های پرداختی در آن محدوده برای آنها در دسترس باشد.

2- استفاده صحیح از آربیتراژ

آربیتراژ به خرید رمز ارز با قیمت پایین تر و فروش آن در یک مکان با قیمت بیشتر اشاره دارد. در صورتی که کاربر بتواند یک رمز ارز را در محدوده جغرافیایی با قیمتی کمتر بخرد و آن را با قیمتی بالاتر در منطقه جغرافیایی دیگری بفروشد، سود خواهد کرد. در صرافی های همتا به همتا، معاملات آربیتراژ ضمن این که برای دسترسی افراد به ارز دیجیتال، بستر مناسبی را فراهم می کند، برای کسب درآمد نیز یک روش بسیار کاربردی و آسان فراهم می کند.

3- انتخاب روش های پرداخت با تقاضای بالا

همانطور که اشاره شد از مزایای مبادله همتا به همتا، این است که برای نقد کردن پول به ارز محلی، گزینه های بیشتری را ارائه می کند. کاربران می توانند یک ارز دیجیتال را با یک روش پرداخت که به قیمت بازار نزدیک تر است و در همه جا در دسترس می باشد، خریداری کنند و سپس اقدام به فروش همان رمز ارز از طریق سایر راه های پرداختی و با قیمتی بیشتر به دیگران بفروشند و به سود برسند.

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

3 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 118
پشتیبان فروش(سعید دبیری)
موبایل 009927779003
موبایل 009927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_saeed_106
داخلی 106
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09101364784
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(علی سلطانی)
موبایل 009192353887
موبایل 009192353887
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_soltani_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(فاطیما ملک)
موبایل 009927779050
موبایل 009927779050
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_malek_102
داخلی 102
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_Admin_101
داخلی 101
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
موبایل 09927779006
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(محسن یزدی)
موبایل 009909400054
موبایل 009909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_yazdi_103
داخلی 103
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com