محافظه کار هستید یا تهاجمی؟ نه، ما در مورد رانندگی شما صحبت نمی کنیم. در دنیای سرمایهگذاری، این کلمات توصیف میکنند که وقتی نوبت به سرمایهگذاریها و سبد سهامتان میرسد، چقدر میخواهید سود یا ضرر کنید. هرچه سرمایهگذاریهای شما محافظهکارانهتر باشد، بازدهی شما ثابتتر خواهد بود، در حالی که سبد پرتفویی که تهاجمیتر است، میتواند تأثیر بیشتری از سفر با یک ترن هوایی را تجربه کند. درواقع بالاترین حد ریسک پذیری در معاملات ارزهای دیجیتال در میان افراد علاقه مند به سرمایه گذاری تهاجمی و پایین ترین حد ریسک پذیری در میان افراد علاقه مند به سرمایه گذاری محافظه کار دیده می شود. سرمایه گذاری تهاجمی و سرمایه گذاری محافظه کار دو استراتژی مهم در بحث سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال هستند که به ترتیب برای معاملات کوتاه مدت و معاملات بلند مدت مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی استراتژی های سرمایه گذاری تهاجمی یا محافظه گر در ارز دیجیتال می پردازیم.
استراتژی سرمایه گذاری تهاجمی
استراتژی سرمایه گذاری تهاجمی، به عنوان یک استراتژی در بازار کریپتوکارنسی است که به دنبال حفظ اصل سرمایه و کسب سود نقدی نیست، بلکه هدف آن افزایش سرمایه ارزهای دیجیتال است. افرادی که علاقه مند به سرمایه گذاری تهاجمی هستند، درصد بالایی از اصل سرمایه خود را به ارزهای دیجیتال پر ریسک اختصاص می دهند و درصد کمی از سرمایه خود را به سرمایه گذاری برای استیبل کوین ها که ریسک کمتری دارند اختصاص می دهند تا بتوانند سود بالاتری در زمان سیر صعودی بازارکسب کنند. این سرمایه گذاری برای افرادی که تحمل ریسک بالایی دارند و همچنین جوانان که فرصت های بیشتری برای جبران ضررهای مالی دارند، مناسب تر است. بنابراین افراد کم سن تر علاقه ی بیشتری به استراتژی سرمایه گذاری تهاجمی در ارزهای دیجیتال دارند.
وزن نسبی دارایی هایی که سود و ریسک بالایی دارند، مانند برخی از ارزهای دیجیتال بر روی میزان تهاجمی بودن یک استراتژی تاثیر دارد. مثلا در پرتفویی که 70 درصد آن شامل ارزهای دیجیتال پر ریسک و 30 درصد آن شامل ارزهای دیجیتال کم ریسک یا استیبل کوین ها می باشد، نسبت به پرتفویی که 60 درصد آن شامل ارزهای دیجیتال پر ریسک و 40 درصد آن شامل ارزهای دیجیتال کم ریسک یا استیبل کوین می باشد، میزان تهاجمی بودن آن بیشتر است. بنابراین ترکیب ارزهای دیجیتال در یک پرتفوی تهاجمی می تواند روی میزان ریسک آن تاثیر بگذارد. برای مثال در پرتفویی که ارزهای دیجیتال پر ریسک، سهم بالایی از دارایی ها را تشکیل داده است، نسبت به پرتفویی که ارزهای دیجیتال کم ریسک در آن بیشتر است، میزان ریسک بیشتری وجود دارد.
این استراتژی ممکن است بی ثباتی بازده را به همراه داشته باشد، بنابراین به معامله گرانی برای تعدیل های مکرر جهت متناسب سازی با تغییرات بازار نیاز دارد و افرادی که از استراتژی های استیکینگ استفاده می کنند، مناسب این نوع استراتژی نمی باشند. همچنین تعدیل مجدد پرتفوی باعث بازنگری در اهداف نیز می شود زیرا بی ثباتی ارزهای دیجیتال در استراتژی تهاجمی، باعث می شود مسیر تخصیص سرمایه ها از اهداف اصلی سرمایه گذاران فاصله بگیرد. استراتژی تهاجمی برای افرادی که بجای پیروی کردن از بقیه، می خواهند پیشرو در بازار ارزهای دیجیتال باشند، مناسب می باشد.
ارز دیجیتال تهاجمی چیست؟
اگر ضریب بتای ارزی بالاتر از یک باشد، برای مثال ضریب بتا ۲ باشد، آن رمز ارز ۲ برابر میانگین حرکات بازار باید تحرک قیمتی داشته باشد و می تواند در سبد تهاجمی گنجانده شود.
استراتژی محافظه کار
افرادی که به دنبال محافظت از دارایی های ارز دیجیتال خود هستند و بازدهی بالاتری را ترجیح می دهند، باید به دنبال بررسی نتایج در بلند مدت باشند نه در کوتاه مدت. البته استراتژی محافظه کاری اگر بیش از حد نیز باشد ممکن است پرریسک و پر خطر شود. این ریسک می تواند شامل ریسک تورم و در نتیجه از بین رفتن ارزش پول باشد. بنابراین افراد ریسک گریز باید در محاسبات خود، ریسک افزایش نرخ ارز و ریسک تورم را در نظر بگیرند. سرمایه گذاری در برخی از ارزهای دیجیتال محافظه کارانه است به طوری که سرعت رشد آنها بسیار آهسته و بدون هیجان است و در زمان افت بازار نیز افت شدید قیمتی را به ندرت تجربه می کنند.
کسی که محافظهکارانه سرمایهگذاری میکند، هدفش حفظ اصل (یعنی سرمایه فعلی) است و آن را بر حداکثر کردن بازده اولویت میدهد. معمولاً این سرمایه گذار تحمل ریسک نسبتاً پایینی دارد. به عبارت دیگر، آنها حاضرند بازدههای بالقوه بالا را برای بازدهی پایدارتر کنار بگذارند و در نتیجه، بعید به نظر میرسد افتی را تجربه کنند که میتواند آنها را مضطرب کند.
اغلب افراد زمانی که افق زمانی آنها نسبتاً کوتاه است، سبد محافظهکارانهتری را انتخاب میکنند. افق زمانی به این اشاره دارد که شما چقدر زود به پول نیاز دارید، و یک دوره کوتاهتر نشان می دهد که سرمایه گذار قصد دارد زودتر از حساب خود استفاده کند. در آن صورت، هر گونه نوسانات بازار می تواند به آشیانه آنها صدمه بزند، در حالی که زمان کافی برای بازگشت به جایی که بود نمی دهد.
علت محافظه کاری
۱- بحران های مالی و کاهش ارزش ارزهای دیجیتال
بحران های مالی و کاهش ارزش ارزهای دیجیتال باعث ایجاد بدبینی نسبت به بازار ارزهای دیجیتال بین افراد می شود. همچنین تاثیر اخبار منفی و سقوط ارزش ارزهای دیجیتال بیشتر از اخبار مثبت و صعودی بودن قیمت ها بر روی احساسات و تصمیم گیری آنها تاثیر می گذارد و باعث می شود که افراد از این که در این بازار سرمایه گذاری نکرده اند، خوشحال شوند، همین امر سبب می شود آنها از فرصت های مثبتی که در آینده ایجاد می شود، محروم بمانند و سودهای عظیم در بازار ارزهای دیجیتال را از دست بدهند.
۲- سن سرمایه گذاران
معمولا افراد در دوران بازنشستگی یا پیش از آن، به دلیل این که دیگر نمی توانند سرمایه از دست رفته ی خود را جبران کنند، ریسک پذیری پایینی دارند اما افراد در سنین پایین تر تحمل ریسک بالاتری دارند و می توانند با مدیریت سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال، ضمن حفظ اصل سرمایه خود، سود کسب کنند. بنابراین افراد با سن بالا، معمولا استراتژی سرمایه گذاری محافظه گر در ارز دیجیتال را انتخاب می کنند.
۳– ژن افراد
برخی از افراد ذاتا تحمل ریسک و شرایط ناپایدار را ندارند، در بین این افراد دیگر سن نمی تواند محرکی برای سرمایه گذاری های پر ریسک باشند، چون در هر سنی که باشند سعی می کنند از این شرایط دوری کنند و سرمایه خود را در بازارهای کم ریسک تر و با حاشیه سود پایین تر قرار دهند.
۴- نداشتن دانش مالی و سرمایه
افرادی که علم کافی در رابطه با نحوه سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال را ندارند، نسبت به افرادی که دانش کافی را دارند، کمتر ریسک می کنند. افراد متخصص در این بازار به خوبی نقاط ورود و خروج را تشخیص می دهند، بنابراین میزان ریسک کمتری را متحمل می شوند. افراد با دانش کم در حوزه ارزهای دیجیتال، نیز معمولا استراتژی سرمایه گذاری محافظه گر در ارز دیجیتال را انتخاب می کنند.
ارز دیجیتال تدافعی چیست؟
اگر ضریب بتا بین 0 و 1 باشد، رمزارز تدافعی را نشان می دهد. یعنی رمز ارز از روند کلی بازار تاثیر کمی می گیرد.
سرمایه گذاری هوشمند
سرمایه گذاری هوشمند به این معناست که افراد برای هر نوع سرمایه گذاری که می خواهند در بازار ارزهای دیجیتال انجام دهند، باید نحوه استفاده صحیح از اطلاعات و تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال را به کار ببرند، تا میزان سود خود را به حداکثر و ضرر های احتمالی را به حداقل برساند. یکی از مهم ترین قواعد در سرمایه گذاری هوشمند، داشتن یک برنامه مالی مناسب می باشد و لزوما به معنای کسب سود در زمان کوتاه نیست. همچنین در این استراتژی افراد باید به صورت منطقی و هوشمندانه به بررسی برنامه ها و اهداف خود بپردازند و استراتژی های خود را براساس شایعات و خبرهای نامعتبر انتخاب نکنند و با کنترل هیجانات و احساسات خود یک استراتژی متناسب با روحیات، میزان سرمایه و میزان ریسکی که حاضرند بابت سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال متحمل شوند، انتخاب کنند.
نتیجه گیری
در جوامعی که نرخ تورم بالا می باشد در صورتی که بازدهی سرمایه گذاری های ارز دیجیتال بالاتر از میزان تورم باشد، سرمایه گذاری یک انتخاب هوشمندانه برای حفظ ارزش سرمایه فعلی و حتی کسب سود به نسبت میزان سرمایه و تحمل ریسک می باشد. سرمایه گذاری تهاجمی یا محافظه گر در ارز دیجیتال هر دو برای مهار تورم و کسب سود مفید هستند.
نظر بدهید