اطلاعات شرکت:
شرکت پتروشیمی کازرون سهامی عام در تاریخ ۱۸/ ۷/ ۱۳۸۷ در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری با مبلغ سرمایه ۴۵۵ میلیارد و ۸۸۵ میلیون و ۴۸۲ هزار ریال و موضوع احداث، راه اندازی و بهره برداری مجتمع های پتروشیمی و کارخانه های صنعتی به منظور تولید، بازاریابی مجاز، فروش، صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره، صادرات، واردات و تبدیل مواد پتروشیمی، شیمیایی، فرآورده های فرعی و مشتقات ذیربط آنها انجام کلیه فعالیتهای تولیدی صنعتی و بازرگانی مجاز به ثبت رسیده است. شرکت در تاریخ ۲۷/ ۴/ ۱۳۹۰ در بازار پایه فرابورس ایران در گروه محصولات شیمیایی با نماد معاملاتی کازرون درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ ۷/۲۷ /۱۳۹۰ مورد معامله قرار گرفته است. پتروشیمی از جمله صنایع راهبردی ایران است و تولیدات پتروشیمی همواره بخش مهمی از صادرات کشور را به خود اختصاص میدهد. پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ با افت قیمت و تقاضا مواجه شد و در سال ۲۰۰۹ نیز در حدود ۱۹ و نیم درصد کاهش حجم داشت. منطقه خاورمیانه به دلیل دسترسی به مواد اولیه ارزان قیمت و نزدیک بودن به بازار مصرف کننده دارای شرایط ویژهای است. در حال حاضر سهم ایران از تولید محصولات پتروشیمی در خاورمیانه در حدود ۲۵ درصد و در دنیا حدود ۲.۴ درصد است. این شرکت دارای دو طرح اجرایی شامل طرح پلی اتیلن سنگین و سبک خطی در کازرون و طرح پلی استال در منطقه نودان است. طرح پلی اتیلن سنگین و سبک خطی پتروشیمی کازرون یکی از طرح هایی است که در راستای ایجاد ارزش افزوده ایجاد صنایع پایین دستی رشد اقتصاد منطقه و ایجاد فرصت های شغلی در حال احداث می باشد.
نکات با اهمیت:
- تامین خوراک مجتمع از پروژه پتروشیمی گچساران طی انعقاد قراردادی برای اتیلن میزان ۲۹۰ هزار تن در سال انجام شده است.
- بین شبکه مخابراتی ولیعصر شیراز تا مرکز سلمان کازرون و ادامه آن تا سایت، پروژه و راه اندازی خط دیتا ADSL انجام شده است.
- درخواست اخذ وام و استفاده از منابع مالی و ارزی خارجی یا فاینانس و کسب موافقت بانک ملی ایران به عنوان بانک عامل، بانک تجارت، بانک ملت، با معرفی و تایید شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران
- با شرکت موننکو، جهت ارزیابی انتخاب بهترین گزینه جهت آب مصرفی طرح پتیل پلی اتیلن از بین سد نرگسی و صنعتی قراردادی منعقد شده است.
- پیشنهاد ترک تشریفات مناقصه و مذاکره با یکی از شرکتهای مطرح در حوزه ارائه دانش فنی و لایسنس از طرف شرکت پیدمکو داده شده است.
- با توجه به تحریمهای اعمال شده از طرف دولتهای غربی علیه ایران، شرکتهای صاحب دانش و تکنولوژی صنعت پتروشیمی از دولتهای خود پیروی کردهاند و علیرغم توافقات انجام شده از ارسال دانش فنی و مهندس خودداری نمودهاند و باعث به تاخیر افتادن انجام مراحل اجرایی پروژه شدهاند.
- با توجه به توقف مذاکرات در خصوص قرارداد epc قراردادی با کشور چین نسبت به اخذ دانش فنی و فرآیند از کشورهای معتبر لازم است.