تاریخچه شرکت:
تأمین سرمایه دماوند (سهامی عام)، دهمین شرکت تأمین سرمایه در کشور و اولین شرکت تأمین سرمایه ای است که بر اساس اخذ مجوز تأسیس از شورای عالی بورس و اوراق بهادار از ابتدا به صورت سهامی عام در تاریخ 1399/01/09 با شماره 556203 در ادارۀ ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسیده است. دو مجموعه خوشنام و پیشرو هلدینگ غدیر و بنیاد مستضعفان در مجموع 70 درصد سهام تأمین سرمایه دماوند را در اختیار دارند. مابقی سهام این شرکت نیز در تاریخ 1 بهمن 1398 از طریق پذیره نویسی در بازار فرابورس ایران به عموم عرضه شده است. موضوع فعاليت اصلي شركت شامل پذيره نويسي، تعهد پذيره نويسي و تعهد خريد اوراق بهادار در عرضه هاي ثانويه در حد امكانات مالي خود يا از طريق تشكيل سنديكا با ساير نهادهاي مشابه یا اشخاص حقوقي واجد شرايط است.
ريسكهاى شناسايی شده در شركت تأمين سرمايه اميد:
شركت تأمين سرمايه اميد براي مديريت ريسك هاي پيشروي خود اقدام به پياده سازي مديريت ريسك سازماني كرده است. بنابراين در ٥ مرحله شامل شناسايي ريسك ها، تحليل و ارزيابي، اتخاذ استراتژي هاي مقابله با آن ها، اجراي استراتژيها و ارزيابي، مديريت ريسك انجام ميگردد. در اين راستا كميتة مديريت ريسك پس از تصويب منشور آن توسط هيأت مديرة شركت، آغاز به كار كرد. اعضاي داراي حق رأي كميته شامل يكي از اعضاي هيأت مديره، دو نفر از معاونان شركت و دو نفر از كارشناسان خبرة بازار سرمايه هستند و دبير آن مدير ريسك و مهندسي مالي است. در جلسات كميته كه با حضور رئيس كميته رسميت خواهد داشت، در شرايط مقتضي تشكيل ميشود، ارزيابي ريسك هاي پيشرو، نتايج مطالعات انجام شده و پيشنهادات كارگروه ريسك مورد بررسي قرار گرفته و در نهايت پيشنهادهاي كميته براي تصويب به هيأت مديره ارسال ميگردد. در صورت تصويب، استراتژي مقابله با ريسك به واحدهاي ذيربط ابلاغ و به سرعت در فرآيندهاي شركت جاري ميگردد. شناسايي ريسك ها ي تأمين سرمايه اميد براساس تكنيك هاي معتبر و شناخته شده در سطح دنيا انجام گرفته و در ريسك هاى تأثيرگذار بر كسب و كار شرکت در جدول زير تعاريف ريسك هاي مترتب بر شركت تأمين سرمايه در زيربخش هاي مالي و غيرمالي ارائه شده است.
منابع مالی در دسترس شركت:
منابع مالي در دسترس شركت تأمين سرمايه اميد شامل وجوهي است كه متعلق به شركت است. منابع مالي متعلق به شركت با توجه به ماهيت كسب و كار صنعت تأمين سرمايه در ابزارهاي مالي با نقدشوندگي بالا مانند انواع اوراق با درآمد ثابت پذيرفته شده در بورس و فرابورس، گواهي سپردة بانكي و امثال آن سرمايه گذاري ميگردد. مبلغ ٤٤٧ ميليارد ريال در حساب هاي بانكي سرمايه گذاري شده است. همچنين حجم سرمايه گذاري هاي كوتاه مدت شركت حدود 11,275 ميليارد ريال است كه حدود ٧١ درصد آن در انواع اوراق با درآمد ثابت قابل معامله، حدود ٤٧ درصد آن در انواع صندوق هاي سرمايه گذاري با درآمد ثابت، سهام و طلا و مابقي در اوراق غير بورسي و صندوق جسورانه سرمايه گذاري شده است. در حدود ٣٤٢ ميليارد ريال از دارايي ها مربوط به دريافتني هاي تجاري و غيرتجاري است. مضافاً شركت تأمين سرمايه اميد مديريت صندوق سرمايه گذاري گنجينه اميد ايرانيان (در اوراق با درآمد ثابت) با ارزش خالص دارايي ها حدود 92,193 ميليارد ريال، صندوق بازارگرداني اختصاصي اميد ايرانيان با ارزش حدود ١،٤٥٦ ميليارد ريال، صندوق بذرآفرين اميدايرانيان (در سهام) با ارزش حدود ٦٢١ ميليارد ريال و صندوق زرافشان اميد ايرانيان با ارزش ٣٨٦ ميليارد ريال را بر عهده دارد. وجوه تحت مديريت صندوق هاي سرمايه گذاري با توجه به ماهيت و نوع صندوق در چارچوب قوانين و مقررات نهاد ناظر بازار سرمايه، در انواع ابزارهاي مالي سرمايه گذاري ميشود.