تاریخچه:
گروه صنعتی بوتان در تاریخ ۶ مهرماه ۱۳۴۳ در اداره ثبت شرکتهای تهران ثبت شد وضعیت داد سال ۱۳۸۱ محل کارخانه آبگرمکن و شوفاژ از تهران به شهرک صنعتی کاوه واقع در شهرستان ساوه انتقال یافت که این انتقال به منظور ایجاد تحولات اساسی در تولید محصولات و همچنین استفاده از معافیت مالیاتی ۱۰ ساله موضوع ماده ۱۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم انجام گرفت.
موضوع فعالیت:
تولید، واردات و خرید انواع محصولات تاسیساتی، لوازم گازسوز لوازم خانگی، قطعات و مواد اولیه آنها، ساخت و بهره برداری دستگاهها و ماشین آلات تولید، ایجاد، اجاره و اداره کارخانجات در داخل و یا خارج از کشور، توزیع و فروش و صادرات محصولات فوق
طرحهای توسعه:
- افزایش سودآوری و مزیت رقابتی محصولات
- کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی همزمان با حفظ کیفیت
- افزایش کارآمدی و اثربخشی نیروی انسانی به تراز جهانی
- شناسایی منابع تامین ارزان تر مواد اولیه و قطعات مورد نیاز جهت ساخت محصولات
محیط کسب و کار و ریسکهای حاکم بر آن
ریسکهای عمده شرکت شامل موارد ذیل میباشد.
- همه گیری و شیوع بیماری کووید۱۹
- نوسانات قیمت فلزات اساسي به طور مشخص مس، فولاد و آلومینیوم
- نوسانات نرخ ارز و عدم امکان تامین ارز
- کاهش تعرفه گمرکي محصولات مشابه وارداتي و افزایش سهم تولیدکنندگان خارجي در بازار داخلي
- افزایش بهای حامل های انرژی
- رکود تورمی ناشي از شرايط سخت اقتصادي
- افزایش تعرفه های گمرکی
- محصولات و خدمات اصلی
- فرآیندهای تجاری و روش های توزیع شده
موضوع شرکت عبارت است از :
- موضوعات اصلي : تولید ، واردات و خرید انواع محصولات تأسيساتي ، لوازم گازسوز ، لوازم خانگي ، قطعات و مواد اولیه آنها ، ساخت و بهره برداري دستگاه ها و ماشین آلات تولید ، ایجاد ، اجاره و اداره کارخانجات در داخل و یا خارج از کشور ، توزیع و فروش و صادرات محصولات فوق.
- موضوعات فرعي : تأسيس هر گونه شرکت با یا بدون مشارکت اشخاص داخلي و یا خارجي و خرید کارخانجات و سهام شرکتهاي موجود و یا در حال ایجاد و مبادرت به فعالیت هایی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم برای مقاصد فوق یا تسهيل اجراي آن لازم یا مفید باشد.
فرآیندهای تجاری و روشهای توزیع شرکت
با توجه به فعالیت شرکت در زمینه محصولات گرمایشی، شرکت محصولات تولیدی خود را از طریق نمایندگان فروش و توزیع در سرتاسر ایران به مصرف کنندگان نهایی محصولات عرضه می نماید. شرکت سعی می نماید تا استراتژی ارائه خدمات برتر در زمینه فروش و خدمات را همواره رعایت نماید.
عوامل موثر بر صنعت و محیط بیرونی شرکت
رشد و رونق در هر صنعت وابستگی بالایی به انتظارات و چشم انداز عملکرد کلی اقتصاد دارد و صنعت تاسیسات نیز از این قاعده مستثنی نیست. با توجه به رشد منفی سرمایه گذاری در چند سال گذشته و میزان استهلاک سرمایه های موجود، بطور کلی شاهد رشد منفی در اقتصاد ایران بودیم، عواملی همچون تحریم های بین المللی، وقایع و بحران های طبیعی و اجتماعی، عدم شفافیت و عدم ثبات در سیاست گذاری ها توسط دولت، تنش و نا امنی در منطقه، کاهش سطح تولید افزایش سطح عمومی قیمت ها، تورم، نوسانات نرخ ارز و پایین آمدن ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید و ... بنگاههای اقتصادی را در شرایطی بسیار دشواری قرار می دهد. همچنین بررسی ها نشان می دهد کاهش رشد اقتصادی و رکود تورمی طی سال ۱۳۹۸ تداوم داشته و صنعت تاسیسات سرمایشی و گرمایشی نیز متاثر از این رکود بوده است. این تاثیر به تبع رکود در بخش ساختمان سازی و بازار مسکن و کاهش تقاضا برای تولیدات مرتبط با این حوزه ایجاد شده است. شرکت با تدوین استراتژی های مناسب در خصوص تطبیق با شرایط حاکم بر اقتصاد ایران و مدیریت تاثیرات منفی عواملی که پیش تر گفته شد، بطور جد اقدام می نماید. از دیگر عوامل تاثیر گذار می توان به انتشار و همه گیری بیماری کوويد۱۹ اشاره کرد، که شرایط بحرانی در زمان شیوع بیماری به تشدید تاثیر عوامل فوق الذكر منجر می شود، از این رو شرکت در نظر دارد با تدوین دستور العمل های مراقبتی و ایجاد انعطاف بیشتر، فعالیتهای اجرایی خود را به نحوی انجام دهد تا با توجه به مشخص نبودن دوره شیوع این بیماری، اثرات منفی ناشی از آن بر کسب و کار و منافع شرکت را به حداقل برساند و بر اساس آخرین بررسیها هیئت مدیره مصمم است به برنامه پیش بینی شده در سال ۱۳۹۹ دست یابد.
موضوعات مهمی که بر عملیات شرکت تاثیر خواهند گذاشت اما در گذشته تاثیرگذار نبوده اند:
- همه گیری بیماری کووید۱۹ و تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا
- افزایش چالش و تنش های سیاسی بین المللی و تحریمهای اعمال شده از طرف کشورهای دیگر علیه ایران
- افزایش و نوسانات نرخ ارز و محدودیت مرتبط با تامین و انتقال ارز
- عدم امکان تامین به موقع قطعات و مواد به دلیل چالش های موجود در تخصیص و انتقال ارز
- عدم امکان افزایش قیمت محصولات متناسب با افزایش قیمت تمام شده
- عدم انطباق رفتار مصرف کنندگان و سیاست های اقتصادی دولت
با توجه به کاهش توان مالی مصرف کنندگان در بازارهای اقتصادی، تفاوت دیدگاه مصرف کنندگان در پرداخت مالیات و افزایش اتکای دولت به درآمدهای مالیاتی، پديده مذکور چالش اساسی را برای شرکت های تولیدی به همراه خواهد داشت.