تاریخچه:
شرکت فرآورده های غذایی و قند پیرانشهر در سال ۱۳۴۷ توسط شرکت بلژیکی اکماس از طریق وزارت صنایع احداث گردید و در سال ۱۳۴۸ مورد بهره برداری قرار گرفت. اداره امور کارخانه تا پایان سال ۱۳۶۲ به وسیله شرکت شهد ساز تحت پوشش وزارت صنایع انجام گرفته و از تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۶۲ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس و در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است و در سال ۱۳۷۳ بر اساس سیاستهای خصوصی سازی شرکت به بخش خصوصی واگذار شده و در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۷۵ به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۷۵ نیز در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.
معرفي صنعت
قند و شكر در نقاط مختلف جهان و با توجه به شرايط آب و هوايي و امكانات طبيعي از دو محصول چغندر قند و نيشكر، شكر استحصال مي شود. توليدكننده هاي عمده شكر در جهان عبارتند از برزيل، هند، چين، تايلند و آمريكا؛ كه از ميان آنها برزيل و هند روي هم حدود 04 درصد شكر جهان را توليد مي كنند. در ايران صنعت قند و شكر، پس از صنعت نساجي ، دومين صنعت قديمي محسوب مي شود. صنعت قند و شكر ،با توجه به استراتژيك بودن محصول توليدي آن، همواره مورد توجه و حمايت دولت بوده است. شكر بعنوان ماده غذايي انرژي زا تنها ماده غذايي است كه بطور خالص مي توان آن را توليد كرد و به لحاظ مزه و طعم مطبوع و منبع ارزان تامين انرژي نسبت به ساير مواد غذايي، تقاضا براي مصرف آن در ايران و ساير كشورهاي در حال توسعه، همواره رو به افزايش است. شكر علاوه بر مصارف خانگي داراي مصارف صنعتي در صنايعي همچون صنايع شيريني و شكلات، بستني سازي، نوشابه سازي، مالت و ماءالشعير، آبميو.....مي باشد. اين صنعت از جمله صنايعي است كه بيشترين ارتباط را با حلقه هاي پيشين و پسين در زنجيره توليد اقتصادي ملي دارد و يكي از صنايع تبديلي مهم بخش كشاورزي بحساب مي آيد. مهم ترين ناصر تشكيل دهنده مديريت زنجيره تأمين صنعت قند و شكرعبارتند از : بخش كشاورزي (چغندر و نيشكر) به عنوان تأمين كننده، بخش صنعت (تجهيرات سرمايه ای) و بخش حمل و نقل و بازرگاني.
موضوع فعالیت:
تولید شکر، ملاس، الکل
برنامه های آتی شرکت:
- شرکت در نظر دارد تا روند بهبود مستمر فرایند های تولید خود را به منظور رفع گلوگاهها و افزایش ظرفیت تولید ادامه دهد.
- شرکت به منظور تامین سرمایه در گردش و پرداخت به هنگام مطالبات چغندرکاران به منظور افزایش رضایت مندی کشاورزان به دنبال تامین منابع مالی از محل بانکها و موسسات مالی می باشد
اهداف مديريت و راهبردهای مديريت جهت دست يابي به آن
شركت فرآورده هاي غذايي و قند پيرانشهر بعنوان يكي از شركت هاي مهم و تاثير گذار در صنعت قند و شكر در سطح كشور و منطقه، همواره سعي كرده حداكثر ارزش آفريني را در اقتصاد ملي براي مشتريان، سهامداران، كاركنان و ساير ذينفعان فراهم كند. اين شركت سعي دارد تا با تكيه بر نقاط قوت خود و حداكثر استفاده از پتانسيل هاي موجود، افق و چشم انداز روشني را در بين شركتهاي فعال در اين صنعت چه در بعد كمي و چه در بعد كيفي در تمامي وجوه استراتژيكي مشتري، رشد و يادگيري و بالاخص وجوه عملياتي و مالي برای خود فراهم كند. مديريت شركت براي دست يابي به اين اهداف؛ استراتژيهايي را هم در بعد كلان و هم در بعد عملياتي اتخاذ كرده و انتظار دارد كه با اجراي اين استراتژيهاي بتواند به چشم انداز و اهداف مورد نظر دست يابد. اين استراتژيها عبارتند از:
- استراتژي رشد و توسعه شركت با تاكيد بر شناسايي گلوگاههاي توليد و افزايش توان و بهبود اين گلوگاهها
- بمنظور حداكثر استفاده از پتانسيل هاي موجود و افزايش توان ظرفيت عملي شركت
- استراتژي بهبود مستمر فرآيندها بمنظور ارتقاء و حفظ سطح كيفي محصولات
- دست يابي به سهم بيشتري از بازار محصولات شركت و افزايش رضايت مشتريان
- ايجاد تعاملي دو طرفه و پايدار بر مبناي تعهد با تأمين كنندگان مواد اوليه (انعقاد قرارداد با چغندركاران و ارائه خدمات لازم و ضروري به آنها همچون خريد و تحويل بذر خارجي با كيفيت، سموم و كود مناسب به چغندركاران)
- توانمند سازي،ايجاد انگيزش و نگهداشت پرسنل شركت
- مديريت هزينه ها و كاهش هزينه هاي توليد هر واحد محصول
- افزايش ميزان پاسخگويي شركت در زمينه مسئوليت هاي اجتماعي
هئيت مديره شركت اعتقاد دارد كه نتايج عملكرد نشان دهنده اجراي موفقيت آميز برنامه ها و استراتژيهاي مطرح شده در بخش عملياتي و تجاري است. شركت با اجراي طرح بهبود گلوگاههاي خط توليد از اواخر سال 59 توانست براي بهره برداري سال 69 علاوه بر بهبود ضريب استحصال به مقدار 4/2 واحد (از 71/38 در سال 59 به 75/58 در سال 96) ، از نظر كمي نيز ميزان ظرفيت مصرف روزانه را به ميزان ظرفيت واقعي (مصرف 3000 تن چغندر در شبانه روز) و حتي بيشتر ارتقاء بخشد.در راستاي ادامه روند بهبود و توسعه خط توليد، شركت در طول بهره برداري 79 توانسته ميزان مصرف روزانه 3600 تن در شبانه روز را محقق كرده و حدود 02 درصد ظرفيت عملي توليد را را بهبود بخشد. كه اين عامل به نوبه خود باعث كاهش تعداد روزهاي بهره برداري و در نتيجه كاهش هزينه هاي شركت و افزايش حاشيه سود ناشي از مقياس توليد خواهد شد. در طي بهره برداري سال جاري نيز شركت ضريب استحصال صنعتي 49/58 با ظرفيت مصرف روزانه حدود 3833 تني را محقق كرده است. شركت در نظر دارد تا توجه به چشم اندازه توسعه به مأموريت خود بمنظور بهبود فرآيند خط توليد و افزايش ظرفيت توليد ادامه دهد. با توجه به دلايل اشاره شده در بالا و با عطف به توضيحات ارائه شده در صورت هاي مالي و جداول توليد پيوستي و هم چنين محقق شدن اكثر فروش هاي شركت، هئيت مديره شركت توانسته است تا سود هر سهم 628,1 ريال را بطور خالص براي دوره شش ماهه منتهي به 13 تيرماه 99 محقق كند.