ارز دیجیتال تتر (Tether) یک استیبل کوین وابسته به ارزهای فیات است که توسط دلار آمریکا و یورو پشتیبانی می شود و علامت آن (₮) می باشد. این ارز دیجیتال با نماد (USDT) توسط شرکت Tether صادر شده است و تتر از نظر ارزش، نوعی دلار دیجیتال محسوب می شود. به طوری که هر واحد تتر دقیقا معادل یک 1 دلار آمریکا می باشد. اگر چه ارز دیجیتال تتر یک استیبل کوین است و تحت تاثیر نوسانات قیمتی قرار نمی گیرند، اما در صورتی که قیمت دلار کاهش یابد، میزان دارایی دارندگان ارز دیجیتال تتر نیز به همان میزان کاهش می یابد. تتر دو کاربرد اصلی برای کاربران خود دارد که شامل: انتقال راحت پول به کیف پول ها و صرافی ها به صورت دلار و همچنین محافظت از سرمایه در برابر نوسانات شدید قیمت ها می باشد.
مزایای ارز دیجیتال تتر
با وجود این که ارز دیجیتال تتر سود مالی چندانی برای دارندگان خود ندارد اما به دلیل شباهت هایی که با ارزهای سنتی دارند، طرفداران مخصوص خود را دارد. از جمله مزایای این ارز دیجیتال می توان به این موارد اشاره کرد:
1- سرعت انجام تراکنش ها
دریافت و پرداخت ارزهای فیات در صرافی ها به شکل معمول، کاری زمان بر است و به صورت متوسط ممکن است 1 الی 4 روز کاری طول بکشد. در صورتی که این مبادلات توسط تتر در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد. بنابراین سرمایه گذاران و معامله گران می توانند از نوسانات قیمتی، بیشترین بهره و سود را دریافت کنند.
2- کارمزد پایین تراکنش ها
کارمزد تراکنش ها در شبکه سوییفت بسیار زیاد (به طور متوسط 30 دلار) می باشد. همچنین اگر کاربر از پولی استفاده کند که توسط صرافی مورد نظر ساپورت نمی شود، بانک درصد بالایی کارمزد بابت تبدیل و انتقالات، از پول کاربر برداشت می کند. در صورتی که تتر تمامی این فعالیت ها را بدون هیچگونه کارمزدی انجام می دهد و فقط ممکن است کارمزد بسیار کمی در حد یک دلار توسط بلاک چینی که تراکنش بر بستر آن صورت گرفته است، از کاربر دریافت شود.
3- وجود ثبات قیمتی
بر عکس سایر ارزهای دیجیتال، تتر بدون ریسک و پیچیدگی می باشد و برای سرمایه گذارانی که به دنبال یک ارز دیجیتال با ثبات قیمت هستند، گزینه بسیار مناسبی است.
تکنولوژی تتر
ترکیب ارزش تکنولوژی رمز ارزها و ارزهای فیات، ویژگی های جذابی را در آلت کوین های جدید ایجاد کرده است. بر خلاف تصور عمومی، ارز دیجیتال تتر توسط دولت آمریکا کنترل نمی شود و کاملا آزادانه و بدون حمایت و پشتیبانی دولت ها عمل می کند. این ارز دیجیتال توسط صرافی های معتبر و مشهور دنیا مانند صرافی بایننس، Bittrex، Bitfinex و Poloniex پشتیبانی می شود.
انواع ارز دیجیتال تتر
3 نوع ارز دیجیتال تتر وجود دارد که هر سه به بلاک چین های مختلفی متصل می شوند. این 3 نوع تتر در عمل مشابه هم عمل می کنند اما در هنگام استفاده از USDT، نوع تتری که به کار گرفته شده است، اهمیت دارد.
نوع اول: این تتر Omni Layer USDT نام دارد و مبتنی بر بلاک چین بیت کوین می باشد. Bitcoin Omnilayer بلاک چین این نوع تتر می باشد و آدرس کیف پول آن با عبارت های «۱»، «۳» و «bc1» آغاز می شود.
نوع دوم: این نوع تتر با نام ERC20 USDT یا eUSDT از بلاک چین اتریوم ERC20 بهره می برد و آدرس کیف پول آن با عبارت (۰ x) آغاز می شود.
نوع سوم: این نوع تتر با عنوان TRC20 USDT از بلاک چین رمز ارز ترون با الگورتیم TRC20 بهره می برد و آدرس کیف پول آن با عبارت «TX» آغاز می شود.
بهترین نوع تتر
اولین USDT به دلیل این که مبتنی بودن بر شبکه بیت کوین می باشد، هزینه ی انجام تراکنش های بالایی دارد. برای کاهش این هزینه ها USDT_ERC20 مبتنی بر شبکه اتریوم راه اندازی شد که هزینه ی تراکنش ها را کاهش داد. کاربران برای افزایش سرعت انتقال دارایی و کاهش هزینه تراکنش ها و همچنین اطمینان از پشتیبانی و حمایت کیف پول ها و صرافی باید از تتر مبتنی بر شبکه اتریوم USDT_ERC20 استفاده کنند. کاربران با توجه به آدرس کیف پول توکن USDT_ERC20 که با «۰ x » شروع می شود، می توانند USDT_ERC20 را شناسایی و از هدر رفتن دارایی ها و سرمایههای دیجیتالی خود جلوگیری کنند.
پشتوانه تتر
در ابتدای ایجاد این ارز دیجیتال، توسعه دهندگان آن ادعا کردند که تتر توسط بانک مرکزی آمریکا پشتیانی می شود. در حالیکه با بروز رسانی که در وبسایت تتر در رابطه با عملکرد ذخایر خود انجام داد، مشخص شد که این ارز دیجیتال به صورت ۱۰۰ درصدی توسط دلار آمریکا حمایت و پشتیبانی نمی شود. بنابراین نمی توان گفت که این ارز دیجیتال از پشتوانه بانک مرکزی آمریکا برخوردار است.
شرکت بیتفینکس
مالک تشکیلات تتر و صرافی ارز دیجیتال بیتفینکس (Bitfinex)، شرکت آیفینکس (iFinex) می باشد. تتر با نام «Realcoin» در سال ۲۰۱۴ شروع به کار کرد، اما بعد از مدتی به نام فعلی خود یعنی تتر، تغییر نام داد. «تتر گلد» یا Tether Gold یک ارز دیجیتال با ثبات تر از تتر می باشد که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد و دارای پشتوانه طلا می باشد.
درآمد شرکت آینفینکس
شرکت آینفینکس از دو روش درآمد کسب می کند:
۱- درآمد ناشی از کارمزدهای بیتفینکس
۲- سود پشتوانه ذخیره شده در حساب های بانکی
برای دریافت تترهای جدید، کاربران می توانند از طریق صرافی بیتفینکس اقدام کنند. همچنین کاربران می توانند در صرافی بیتفینکس تترهای خود را تبدیل به پول نقد و دلار واقعی کنند. ارز دیجیتال تتر یک منبع تامین نقدینگی برای صرافی های می باشد که از آن پشتیبانی می کند.
کاربران با واریز دلار به حساب این صرافی می توانند به صورت مستقیم از بیتفینکس تتر خریداری نمایند و همچین می توانند تترهای خود را از طریق صرافی بیتفینکس به دلار تبدیل کنند. کارمزد برداشت و واریز دلار واقعی در این صرافی معادل ۰.۱ دلار می باشد. کاربران همچین برای برداشت USDT از صرافی بیتفینکس باید کارمزد پرداخت کنند که همان درآمد شرکت بیتفینکس از عملکرد صرافی بیتفینکس می باشد نه تتر. ضمنا این شرکت از طریق سپرده گذاری دلارها می تواند از بانک ها سود بانکی دریافت کند.
کیف پول های مناسب ارز دیجیتال تتر
برای نگهداری ارز دیجیتال تتر علاوه بر کیف پول های سخت افزاری مانند، لجر و کیف پول ترزور، کیف پول های نرم افزاری مانند کوینمی و اگزودوس نیز گزینه های مناسبی هستند. همچنین ارز دیجیتال تتر یک کیف پول اختصاصی تحت وب به نام تتر دارد که فقط می تواند برای نگهداری همان ارز دیجیتال مورد استفاده قرار بگیرد.
نتیجه گیری
با توجه به این که تتر یک استیبل کوین است و با انواع ارزهای دیجیتال متفاوت می باشد، به عنوان پول و وسیله ای برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات مورد استفاده قرار نمی گیرد، اما همچنان تجار از آن بجای مبادلات دلاری خود استفاده می کنند و جزء محبوب ترین ارزهای دیجیتال به حساب می آید. تتر ضمن حفظ ارزش دارایی ها و سرمایه های کاربران، به سرمایه گذاران مبتدی و حرفه ای برای خرید و فروش در سریع ترین زمان ممکن کمک می کند.
نظر بدهید