جک دورسی کیست؟
لوگو علیرضا محرابی
جک دورسی کیست؟
شخصیت های ارز دیجیتال

جک دورسی برنامه نویس آمریکایی، موسس و مدیرعامل شبکه اجتماعی توییتر و پلتفرم مالی اسکوئر است. در سال 2012 توانست جایزه بهترین نوآوری تکنولوژی را دریافت کند، وی به واسطه شغل پدر خود، بخش زیادی از کودکی را در سفر گذراند. jack dorsey به علت علاقه خودش به رایانه، مدت زمان زیادی از عمر خود را پای برنامه نویسی گذاشت، زمانی که به مشکل مالی خورد برای داشتن درآمد ماساژ درمانی را یاد گرفت تا بتواند برای زندگی خود امرار معاش کند، جک دورسی و توییتر رابطه قوی ای با بازار ارزهای دیجیتال پیدا کرده اند اما همانطور که می دانید توییتر در اکتبر 2022 توسط ایلان ماسک خریداری شد. در ادامه مقاله به معرفی جک دورسی و زندگی حرفه ای او، خلق توییتر و رابطه اش با ارزهای دیجیتال و در نهایت خرید توییتر توسط ایلان ماسک می پردازیم.

بیوگرافی جک دورسی

بیوگرافی جک دورسی

«جک دورسی» (Jack Dorsey) متولد نهم نوامبر سال ۱۹۷۶ میلادی است که در شهر سنت لوییس ایالت میزوری آمریکا چشم به جهان گشوده است. در نوجوانی عاشق رایانه بود؛ جک به یکی از اولین رایانه‌ های آی‌بی‌ام (IBM) دسترسی داشت و ساعت زیادی از طول روز را به آن اختصاص می داد. یکی از علایق او ساخت نقشه ای از شهر نیویورک بود که بر روی آن خودرو های آمبولانس، آتش‌نشانی و تاکسی را روی نقشه به‌صورت زنده با علامت‌های متحرک، مشخص کند.

گرایش جک به شهر‌ها و جاده‌ ها و نقشه‌ها به شغل پدرش «تیم دورسی» برمی‌گردد؛ تیم دورسی یک مهندس تجهیزات پزشکی بود و از سراسر کشور درخواست تعمیر و نصب دریافت می‌کرد. خانواده‌ آن‌ ها چندین بار نقل مکان کرد. هر بار که به منزل جدید می‌رفتند جک یک نقشه از آن‌جا می‌ خرید و شب‌ها محله ها را می گشت. مادرش این کار او را نوعی محافظت پیش‌ گیرانه در برابر آدم‌ های جدید برداشت می‌کرد.

مشکل لکنت زبان جک دورسی سازنده توییتر

اولین موردی که اطرافیان جک از او به خاطر دارند، ساکت بودن این پسر بچه بود، البته این ربطی به روحیه آقای دورسی نداشت چرا که او لکنت زبان داشت، مشکل لکنت زبان باعث کاهش اعتماد به نفس او در زندگی شده و جک ترجیح می داد که زیاد حرف نزند. جک راه های درمانی زیادی را برای حل این مشکل آغاز کرد اما از هیچ کدام نتیجه ای نگرفت.

jack dorsey ناامید نشد و دست به کار بزرگی زد، او برای سخنرانی خودش را آماده می کرد، باوجود چندین بار شکست در سخنرانی هایش از لحاظ گفتاری، در چندین مسابقه فن بیان شرکت کرد تا در نهایت توانست مشکل لکنت زبان خود را حل کند؛ همین امر باعث افزایش اعتماد به نفس برنامه نویس آمریکایی یعنی جک دورسی شد.

بنیانگذار صرافی بایننس، چانگ پنگ ژائو کیست؟

اولین استخدام جک دورسی سازنده توییتر

جک دورسی در تابستان سال ۱۹۹۱ میلادی در انتشاراتی میرا (Mira Digital Publishing) برای کار آموزی وارد این شرکت شد و توانست در این شرکت استخدام شود اما نکته قابل توجه این است که تنها در عرض چند هفته، او در تیم برنامه‌ نویسانی کار می‌کرد که جوان‌ترین آن‌ها ۳۰ ساله بود.

جک پس از پایان دبیرستان وارد دانشگاه علم و صنعت میسوری شد؛ اما پس از دو سال، تحصیل در این دانشگاه، آن را رها کرد و به دانشگاه نیویورک رفت. نیویورک شهر رؤیایی دوران کودکی جک بود و حالا می‌توانست ایده‌ های بزرگی را که در سر داشت، اجرا کند.

ورود به دنیای حرفه ای 

استخدام جک دورسی

او از مدت‌ ها قبل ایده‌ ای در موضوع نقشه ای پیشرفته برای شهرها داشت، او میخواست این نقشه را که از زمان زیادی در سر داشت بنویسد. هدف از این نقشه پوشش تمام کاربران بود، همچنین افرادی که از این نقشه استفاده می کنند، بتوانند با استفاده از این نرم‌افزار، از مکان یکدیگر باخبر شوند و بتوانند به هم گزارش دهند که در آن لحظه، چه اتفاقی در حال روی دادن است. این ایده بعدها به سؤال اصلی روزمره‌ی کاربران توییتر تبدیل شد: «What’s happening»

ورود جک دورسی با فعالیت های ضد امنیتی شروع شد، آقای دورسی وب سایت خدماتی یک شرکت پیک، تاکسی و خدمات اضطراری به اسم Dispatch Management Services را هک کرد، پس از نفوذ امنیتی جک دورسی به این وب سایت، راه حل مقابله با این مشکل امنیتی را به مدیر شرکت ایمیل کرد اما گریگ کید مدیرعامل شرکت Dispatch Management Services تصمیم گرفت به جای شکایت از دورسی، او را استخدام کند.

حضور او در شرکت Dispatch Management Services (DMS) باعث کسب تجربیات خیلی مفیدی برای وی شد، این تجربیات در زمینه های برنامه های نرم افزاری جدید نقل و انتقالات بود، آقای دورسی چندین سال به توسعه این برنامه ها در شرکت DMS پرداخت. هدف اول جک این بود که بتواند حرکت لحظه ای خودروهای پست را ردیابی کند، پس از موفقیت در این پلتفرم، او پروژه های دیگری را همچون شبکه دستگاه های پزشکی و بازار خدمات را با موفقیت به پایان برد اما جک دورسی در یکی از برنامه های خود شکست خورد و بیکار شد، هنگامی ‌که مسئولیت برنامه‌ جدید گرگ کید به نام dNet.com را به عهده گرفت نتوانست همانند پروژه های قبلی خود موفقیتی برای شرکت به ارمغان بیاورد.

او نمونه‌ی ساده‌ای از این طرح ساخت که اجازه می‌داد پیام‌های خود را با دوستانش به‌روزرسانی کند؛ ولی به نظر نمی‌آمد کسی از این ایده شگفت‌زده شده باشد. به همین دلیل او دوباره مجبور شد این پروژه را کنار بگذارد.

مشکلات جک دورسی

او به مدت 5 سال نتوانست یک شغل ثابت داشته باشد و به عنوان فریلنسر (پروژه محور) مشغول به فعالیت بود، در سال 2000 شرکت AOL بخش پیام رسان فوری خود را راه اندازی کرده بود و ایده ای جدید مبتنی بر پیام های کوتاه فوری در حوزه وب به ذهن جک دورسی رسید.

کمی بعد او در شرکت اودیو (Odeo) که به نظر می‌آمد به پیام‌های متنی علاقه‌مند است، مشغول به کار شد. مدیر اودیو، ایوان ویلیامز بود که سابقه فعالیت و کار را در گوگل داشت و پس از فروش سرویس‌های Pyra Labs و Blogger گوگل را ترک کرده بود. در سال ۲۰۰۶، ایوان ویلیامز از کارمندانش خواست تا به‌ منظور بهبود وضع مالی شرکت، ایده‌های تولید و فروش خود را ارائه کنند.

جک دورسی با مشورت و همراهی بیز استون، به این نتیجه رسیدند که هماهنگی ایده‌ پیام‌های استاتوسی با پیام‌های متنی، می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد. طرحی که آن‌ها با ویلیامز در میان گذاشتند، برنامه‌ای بود که به کمک آن می‌توانستند پیام‌های متنی ۱۴۰ کاراکتری را بین لیستی از مخاطبین به اشتراک بگذارند.

یکی از شخصیت های مهم در دنیای کریپتوکارنسی، ویتالیک بوترین است. برای آشنایی با این شخصیت تاثیرگذار ارزهای دیجیتال، روی لینک مربوط کلیک کنید.

ساخت توییتر توسط جک دورسی

ساخت توییتر توسط جک دورسی

جک دورسی در نوجوانی ایده های زیادی در سر داشت، آرزوی او در دوران کودکی این بود که بتواند دنیا را دگرگون کند، جک همیشه ایده های خود را در نوجوانی در یک دفترچه یادداشت می کرد، هنگامی که تصمیم گرفت اتاق خودش را تمیز کند به دفترچه دوران نوجوانی خود رسید، به علت اینکه جک نتوانسته بود هیچکدام از ایده های دوران نوجوانی خود را محقق کند بسیار ناراحت بود اما در حالی که مشغول ورق زدن دفترچه ایده های خود بود به ایده توییتر رسید، سپس این ایده را با دوست خود به اشتراک گذاشت تا باهم نگاهی دقیق تر به آن بیندازند، مدت زمان اتمام کار توییتر 2 هفته بیش تر زمان نبرد.

اولین توییت در توییتر 

جک دورسی در 21 مارچ سال 2006 میلادی اولین مطلب خود را در توییتر منتشر کرد، آقای دورسی در حساب توییتری خود نوشت که " دارم توییترم را تنظیم می کنم" البته توییتر در ماه ژوئن همان سال به صورت عمومی عرضه شد.

توییتر در آغاز در آمریکا با مخالفت و نگاه های منفی مواجه شد. حتی خود ایوان ویلیامز هم یک بار توییتر را با بستنی مقایسه کرد و گفت هم خوش‌مزه است هم بی‌خود. متاسفانه شرکت اُدیو که با هدف کمک به برنامه‌ نویسان جوان تاسیس شده بود سرمایه‌ خود را از دست داد. کمتر از یک ماه پس از عرضه توییتر، جک ناچار شد خودش به فکر تامین سرمایه برای آن بیفتد و توییتر را به‌ صورت شرکتی مستقل در آورد. او می‌گوید: «فرصت نداشتیم سرمان را بخارانیم که یک دفعه شخصی ما را به صرف صبحانه دعوت کرد؛ با مشاور آن فرد در هتلی در سان‌ فرانسیسکو ملاقات کردیم. دیدار کوتاه اما بسیار مفید بود. وقتی نیم ساعت بعد به دفتر بر می‌ گشتیم رونوشت یک چک نیم میلیون دلاری در دست‌مان بود.»

خرید اولین توییت در توییتر

اولین توییت توییتر به صورت NFT به مبلغ 2 میلیون و 900 هزار دلار توسط سینا استاوی یک کار آفرین ایرانی و مالک پلتفرم فروشنده رمز ارز بریج اوراکل (Bridge Oracle) و کریپتولند به بالاترین قیمت، خریداری شد.

این توئیت با استفاده از رمزارز اتریوم و معادل دو میلیون و ۹۱۵ هزار و ۸۳۵ دلار و ۴۷ سنت خریداری شده است.

ارتباط جک دورسی و توییتر با بازار ارزهای دیجیتال

ارتباط جک دورسی و توییتر با بازار ارزهای دیجیتال

توییتر به یکی از شبکه های اجتماعی تبدیل شده است که منشاء اولین خبرهاست. سازنده توییتر، یعنی جک دورسی علاقه خود را به رمز ارزها نشان داده است و طرفدار ارز دیجیتال بیت کوین است، خبرهایی که در توییتر منتشر می شود بر روی روند بازار بسیار موثر است که از نمونه های آن می توان به رابطه ایلان ماسک با دوج کوین اشاره کرد.

خرید توییتر توسط ایلان ماسک

ایلان ماسک، غول تجاری، در 14 آوریل 2022 اقدام به خرید شرکت رسانه اجتماعی آمریکایی (توییتر) کرد وخرید آن را در 27 اکتبر 2022 به پایان رساند. ماسک خرید سهام این شرکت را در ژانویه 2022 آغاز کرده بود و تا آوریل به بزرگترین سهامدار آن شرکت تبدیل شد (9.1 درصد سهام مالکیت). توییتر از ماسک دعوت کرد تا به هیئت مدیره خود بپیوندد، پیشنهادی که او ابتدا پیش از رد کردنش پذیرفت. در 14 آوریل، ماسک پیشنهادی ناخواسته برای خرید شرکت ارائه داد، که هیئت مدیره توییتر در ابتدا با یک استراتژی به منظور مقاومت در برابر تصاحب وی پاسخ منفی داد، اما در نهایت به اتفاق آرا پیشنهاد خرید 44 میلیارد دلاری ماسک را در 25 آوریل پذیرفت. ماسک اظهار داشت که او برای معرفی ویژگی‌های جدید به پلتفرم، تبدیل الگوریتم‌های آن به صورت متن‌باز، مبارزه با اکانت‌های هرزنامه‌ها و ترویج آزادی بیان برنامه ریزی کرده است.

برای آشنایی بیشتر درمورد رابطه ایلان ماسک و ارزهای دیجیتال، مطلب ایلان ماسک چه ارزهایی را هولد می کند را بخوانید.

در ماه جولای، ماسک قصد خود را برای فسخ قرارداد اعلام کرد و تاکید کرد که توییتر با امتناع از سرکوب حساب‌های اسپم‌بوت، توافقنامه آنها را نقض کرده است. این شرکت اندکی پس از آن شکایتی را علیه ماسک در دادگاه سلطنتی Delaware تنظیم کرد و دادگاه برای هفته 17 اکتبر برنامه ریزی شد. هفته ها قبل از شروع محاکمه، ماسک مسیر خود را تغییر داد و اعلام کرد که با خرید به سمت جلو حرکت خواهد کرد. این قرارداد در 27 اکتبر بسته شد و ماسک بلافاصله مالک و مدیرعامل جدید توییتر شد و به این ترتیب توییتر که خالقش جک دورسی بود، از آن ایلان ماسک و شرکتی خصوصی شد. پس از خرید توییتر، ماسک به سرعت چندین مدیر ارشد از جمله مدیرعامل قبلی پاراگ آگراوال را اخراج کرد. ماسک از آن زمان تاکنون چندین اصلاحات را در توییتر پیشنهاد کرده و نیمی از نیروی کار شرکت را اخراج کرده است. صدها کارمند پس از اینکه ماسک اولتیماتوم صادر کرد و خواستار تعهد آنها به کارهای "بسیار سختگیرانه" شد، از شرکت استعفا دادند.

نتیجه گیری: یکی از مهمترین شبکه های اجتماعی و محبوب دنیای اینترنت شبکه اجتماعی توییتر است، توییتر بستری را برای کاربران خود فراهم می کند که فرد می تواند پیام های خود در حد 140 کاراکتر برای دنبال کنندگان خود ارسال کنند، همچنین به علت محبوب بودن نزد کاربران توانسته است بر دنیای ارزهای دیجیتال نیز تاثیر بگذارد.

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

2 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @9304891085
داخلی 101
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09101364784
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(نازنین اسدی)
موبایل 09927779050
موبایل 09927779050
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریسا متولی)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 106
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com