1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. از کجا شروع کنیم
  4. گام اول، آشنایی با ارز دیجیتال

گام اول، آشنایی با ارز دیجیتال

گام اول، آشنایی با ارز دیجیتال
لوگو علیرضا محرابی
گام اول، آشنایی با ارز دیجیتال
از کجا شروع کنیم

تعریف ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال تحولی در دنیای مالی محسوب می شوند. در ابتدا به دلیل اهداف بزرگی که برای ارزهای دیجیتال مطرح شد، افراد بسیاری را به سمت خود کشانید و امروز افراد بسیاری در چنین ارزهایی سرمایه گذاری می کنند. در این مقاله قصد داریم با ارزهای دیجیتال به طور کامل آشنا شویم و نحوه خرید و فروش و همچنین نگه داری آن را یاد بگیریم.

یکی از بارزترین ویژگی های ارزهای دیجیتال، غیر متمرکز بودن آن ها است. یعنی، ارزهای دیجیتال زیر نظر هیچ سازمان، ارگان یا کشوری نیستند. این ویژگی مهم سبب عدم امکان دخالت نابه جای دولت ها و سیاست های آن ها برای کنترل ارزهای دیجیتال شود. برای درک بهتر ارزهای دیجیتال نیاز است به اصطلاحات رایج در این حوزه بپردازیم.

تعریف ارزهای دیجیتال

اصطلاحات مهم ارزهای دیجیتال

در زیر اصطلاحات رایج و مهم ارزهای دیجیتال را می خوانید:

شیت کوین Shitcoins

رمز ارز های فروانی وجود دارند که ارزش آن ها بسیار پایین است. چنین ارزهایی را شت کوینز یا Shitcoins می نامند. ماهانه بر تعداد رمزارز های با ارزش پایین افزوده می شود. اما باید توجه کرد که تعداد زیادی از آن ها نیز از بین می روند.

ترس از دست دادن یا FOMO

اصطلاح FOMO نه تنها در ارزهای دیجیتال، بلکه در تمامی علوم دنیا، مخصوصا بازارهای مالی، بازاریابی و فروش کاربرد دارد. اما فومو در بازارهای مالی معمولا زمانی رخ می دهد که به دلیل رشدهای شارپ و زیاد یک نماد یا ارز دیجیتال، سرمایه گذارانی که هنوز سرمایه خود را وارد آن نماد نکرده اند، نگران از دست دادن سود بسیار آن شوند. گاهی نیز ممکن است افراد فکر کنند اگر سرمایه خود را از ارزی به ارز دیگر جابه جا نکنند احتمالا سود مناسبی را از دست خواهند داد. در چنین شرایطی این افراد دچار FOMO شده اند.

فیات یا Fiat

به تمامی ارزهای رایج در کشورها، که دولت هر کشوری آن را تولید می کند در دنیا رمز ارز ها فیات نامیده می شود. از جمله فیات های مهم می توان به دلار و یورو اشاره کرد.

پامپ و دامپ یا Pump & Dump

پامپ رشد ناگهانی و بزرگ رمز ارز ها است که گاهی این رشد ناگهانی حاصل برنامه ریزی عده ای خاص، با هدف سواستفاده صورت می گیرد. دامپ نیز برعکس پامپ، به ریزش های ناگهانی و عمیقی گفته می شود و معمولا حاصل دستکاری و فروش های گروهی است.

پامپ و دامپ

برگه سفید یا White Paper

برگه سفید یا وایت پیپر در واقعی اصطلاحی است که برای گزارش عملکرد ارزهای دیجیتال به کار می رود. به عنوان مثال ساتوشی ناکاموتو مخترع بیت کوین در سال 2008 وایت پیپر این ارز دیجیتال را منتشر کرد تا برگ جدیدی در دنیای مالی باشد.

حروف اختصاری ارزهای دیجیتال مانند XRP و BTC

همانند بورس ایران که هر شرکت دارای یک نماد معاملاتی است، ارزهای دیجیتال نیز دارای یک نماد 3 حرفی هستند. به عنوان مثال برای بیت کوین نماد BTC، برای ریپل XRP، برای اتریوم ETH و برای ترون TRX انتخاب شده است.

ساتوشی یا Satoshis

ارزش بیت کوین به قدری بالا رفته است که سرمایه بسیاری از سرمایه گذاران کمتر از یک بیت کوین است. بنابراین می توان اهمیت واحد کوچک تر از یک بیت کوین را درک کرد. ساتوشی کوچک ترین واحد این ارز دوست داشتنی است. هر بیت کوین 100 میلیون ساتوشی است.

بلاک چین یا Blockchain

اگر بخواهیم ترجمه لغوی بلاک چین را ارائه کنیم، چیز بهتری از زنجیره بلاک ها نمی توان گفت. بلاک ها در واقع حامل اطلاعات از تمامی معاملات صورت گرفته را در خود ذخیره می کنند و به هیچ عنوان تغییر نمی کنند. حالا بلاک چین از کنار هم قرار گرفتن این بلاک ها ایجاد می شود.  علت غیر متمرکز بودن آن عدم وجود نسخه اصلی آن در یک مکان مشخص است.

بلاک چین یا Blockchain

آلت کوین یا Altcoin

به تمامی رمزارز ها به جز بیت کوین، آلت کوین گفته می شود. این رمزارز ها بعد از بیت کوین ایجاد شده اند.

  • استیبل کوین StableCoin

یکی از مشهور ترین استیبل کوین ها تتر است. ارزش تتر دقیقا برابر با ارزش یک دلار است. به طور کلی ارزش یک واحد از استیبل کوین ها برابر با یک واحد از یک دارایی ارزشمند است. به عنوان مثال تتر برابر با دلار است. در مطالب بعدی به اهمیت تتر بیشتر اشاره خواهد شد.

کیف پول یا Wallet

کیف پول ها محل امنی برای نگه داری رمز ارز های شما است. در بخش مربوط به کیف پول، توضیحات کامل آن ارائه خواهد شد. 

استخراج ( Mining)

برای آن که رمزارز ها قابل معامله شوند، نیاز است طی یک سری فرایند ها رمزگشایی شوند. به این فرایند استخراج ارز دیجیتال یا ماین کردن گفته می شود.

برای آشنایی کامل با اصطلاحات بازار ارز دیجیتال میتوانید قسمت چهارم فایل آموزش ارز دیجیتال را مشاهده نمایید.

علت محبوبیت ارزهای دیجیتال

سیستم های مالی و بانکداری در دنیا ضعف های بسیاری دارد. از طرفی به دلیل کنترل دولت ها، امکان دستکاری سیستمهای مالی بسیار بالا است. همچنین برخی کشور ها با اعمال تحریم می توانند سایر کشور ها را دچار کمبود ارز کنند. به همین دلیل مردم اعتماد گذشته را به چنین سیستم هایی از دست داده اند. از طرف دیگر، ارزهای دیجیتال تمامی این ضعف ها را به خوبی پوشش داده و با توجه به عدم امکان پولشویی و کلاهبرداری در آن ها، به دلیل غیرمتمرکز بود، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

همچنین ارزهای دیجیتال از شفافیت اطلاعاتی بالایی برخوردارند. این مزیت، به افراد امکان تصمیم گیری دقیق تر و بهتر را فراهم می کند.  با وجود آن که بیت کوین به عنوان سوگلی دنیای رمز ارز ها از سال 2008 وجود دارد، محبوبیت و شناخته شدن ارزش آن از سال 2017 کلید خورد. از همین سال بود که بسیاری از افراد جذب این بازار شده و سرمایه های بسیاری را به سمت خود کشانده است.

مزایا و معایب ارز های دیجیتال

در ابتدا به مزیت های رمز ارز ها بپردازیم و سپس به سراغ معایب آن برویم:

مزایای ارز های دیجیتال

  • هزینه معاملاتی بسیار پایین تر از سایر معاملات
  • تورم زا نبوده و موجب بهم ریختگی اقتصاد کشور ها نمی شوند.
  • امکان سرمایه گذاری در آن ها از هر نقطه ای در جهان
  • امنیت بسیار بیشتر نسبت به ارز های سنتی (فیات)
  • امکان مصادره و بلوکه کردن رمز ارز ها وجود ندارد

معایب ارز های دیجیتال

  • پیچیدگی استفاده از آن ها
  • سختی استخراج ارز های دیجیتال مخصوصا بیت کوین
  • نوسان بسیار بالای ارز های دیجیتال
  • تاثیر پذیری از اخبار و شایعه ها

روش های کسب ارز دیجیتال

به طور کلی سرمایه گذاران ارز دیجیتال از 3 طریق می توانند ارز دیجیتال کسب کنند. اولین مسیر پیش روی هر فردی معامله گری در این حوزه است. معامله گران به کمک روش هایی که در آینده به آن پرداخته خواهد شد، اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال می کنند. این کار می تواند برای افراد حرفه ای و معامله گران کارکشته سود بسیاری را به همراه داشته باشد.

روش دوم سرمایه گذاری است. معمولا سرمایه گذاری و نگه داری ارز های دیجیتال(Hold) مورد توجه افرادی است که یا سرمایه بسیار زیادی دارند و یا وقت و مهارت کافی برای معامله گری ندارند. این افراد برای نگه داری رمز ارز های خود معمولا از کیف پول استفاده می کنند تا امنیت سرمایه خود را بالا ببرند.

روش سوم استخراج ارزهای دیجیتال است. استخراج ارزهای دیجیتال نیز مورد توجه افراد بسیاری است چرا که آن ها در ازای استخراج، رمز ارز دریافت می کنند. البته آن ها می توانند رمز ارزهایی که دریافت کرده اند را معامله و یا نگهداری کنند.

روش های کسب ارز دیجیتال

انواع ارزهای دیجیتال

ارز های دیجیتال را بر اساس کاربرد آن ها می توان در تقسیم بندی های گوناگونی قرار داد. اما به طور کلی صرافی ها و برور های معتبر تمام رمز ارز ها را در 8 گروه خلاصه می کنند:

ارز یا Currency

از این گروه می توان به بیت کوین، لایت کوین، دوج کوین و نانو اشاره کرد. رمز ارز های این گروه قابلیت نگهداری، انتقال و یا خرید و فروش دارند بنابراین می توان گفت تقریبا ماهیتی مشابه پول های سنتی دارند.

پلتفرم یا Platform

رمز ارز های دسته پلتفرم به نوعی یک قرارداد هوشمندی محسوب شده که بر پایه بلاک چین ایجاد شده است. رمز ارز های پلتفرم نقاط قوت بسیاری دارند و به همین دلیل توانسته اند برای خود مزیت ایجاد کنند. یکی از این مزیته ها آن است که با حذف تمام واسطه های معاملاتی، هزینه معاملات را به شدت کاهش داده اند.

یکی از بهترین نمونه های ارز دیجیتال پلتفرم اتریوم است. ارز های دیجیتال دیگری نیز در این دسته قرار می گیرند مانند نئو و کاردانو.

ارز ثابت یا stablecoin

در بخش اصطلاحات به استیبل کوین اشاره شد. این ارز ها به دلیل ثبات در قیمت خود، به هنگام نوسانات زیاد بازار، می توان محل امنی برای سرمایه های سرمایه گذاران باشد. تتر نمونه بارز استیبل کوین بوده که همواره ارزشی برابر یک دلار دارد.

ارز ثابت یا stablecoin

DeFi

DeFi در واقع مخفف "Decentralized Finance" به معنی نامتمرکز سازی مالی است. در بخش اصطلاحات اگر مجددا به بلاک چین مراجعه کنید، گفته شد که هدف از ایجاد بلاک چین عدم تمرکز دنیای مالی برای جلوگیری از کنترل و تمرکز قدرت دولت ها است. بنابراین این رمز ارز ها از بلاک چین قدرت گرفته اند.

معاملات متمرکز یا Centralized Exchange

معاملات این ارزهای دیجیتال مشابه ارز های سنتی است. شاید بپرسید علت حضور آن ها در دسته بندی ارز های دیجیتال چیست. نکته قابل توجه آن است که برخی ارز های دیجیتال دقیقا با همان پلتفرم معاملاتی ارز های سنتی ایجاد شده اند.

Web 3

 وب 3 نسل بعدی دنیای اینترنت است. بنابراین در وب 3 شبکه اینترنت نامتمرکز شده و کنترل و هدایت آن تنها از یک بخش خاص صورت نمی گیرد. ارز های دیجیتال بسیاری در این دسته حضور دارند.

معاملات نامتمرکز یا decentralized Exchange

معاملات نامتمرکز نقطه مقابل دسته پنجم یعنی معاملات نامتمرکز است. بنابراین هر کدام از این دو دسته مزیت ها و معایب خود را دارند که باعث ایجاد ارزش برای هر دو دسته می شود.

رمز ارز های امن یا Privacy Coins

یکی از بارزترین ویژگی های رمزارز های امن ناشناس بودن هویت طرفین معامله است. در معاملات چنین ارز های دیجیتالی هویت افراد به طور کامل مخفی باقی می ماند و تحت هیچ شرایطی قابل ردگیری نیست. همین ویژگی سبب شده تا از این رمز ارز ها استفاده های مختلفی شود. به عنوان مثال مونرو با نماد XMR جزو رمز ارز های امن می باشد. حال که با کلیت بازار آشنا شده اید پیشنهاد میکنم که ادامه فایل آموزشی در قسمت بعدی را مشاهده نمایید.

نحوه ثبت نام در صرافی ایرانی

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

29 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @9304891085
داخلی 101
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09101364784
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
موبایل 09927779006
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریسا متولی)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 106
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com