سرمایه گذاری در دنیای ارزهای دیجیتال می تواند همان راهی باشد که شما را به آزادی مالی برساند اما تنها کورکورانه نباید در این حوزه سرمایه گذاری کرد چرا که می تواند باعث نابودی سرمایه شما شود. یکی از کارهایی که شما باید انجام دهید این است که سرمایه گذاری های بزرگ دنیا را دنبال کنید، چرا که آن ها توجهات بیشتری به سرمایه گذاری های خود می کنند. در این میان سرمایه گذاری پارادایم (paradigm) می تواند با وجود بالا بردن ریسک سرمایه گذاری شما، مسیر جدید برای سرمایه شما به وجود آورد.
بازار ارزهای دیجیتال
یکی از بازارهای مالی که سرمایه گذاری در آن می تواند مسیر زندگی شما را تغییر بدهد، بازار کریپتوکارنسی (cryptocurrency) است، این بازار به علت اینکه دامنه نوسان ندارد، می تواند در عرض چند ساعت چندصد درصد به شما سود بدهد و حتی برعکس آن نیز طبیعتا وجود دارد و در مدت زمان کمی بیشتر دارایی شما از بین برود. برای مثال می توان به رمز ارز UNFI اشاره کرد، ارز دیجیتالی که توانست کمتر از یک ماه بیش از 3000 درصد رشد بکند و البته لازم به ذکر است که در تایم کمتر از یک هفته نیز حدود 90 درصد از پامپ خودش را برگشت و این نشان می دهد که فعالیت در این بازار با ریسک بالایی همراه است.
اما همه چیز از ساتوشی ناکاموتو شروع شد، جایی که بیت کوین پادشاه ارزهای دیجیتال هیچ جایی در ذهن سرمایه گذاران دنیا نداشت. کمتر کسی فکرش را می کرد که بیت کوینی که ارزشی کمتر از یک دلار داشته روزی ارزشی معادل 69 هزار دلار داشته باشد. در سال 2010 میلادی اولین خرید توسط پادشاه رمز ارزها اتفاق افتاد، در 22 می سال 2010 لازلو هانیکز (Laszlo Hanyecz) برنامه نویس و توسعه دهنده پروژه رمزارز بیت کوین به مقدار 10 هزار واحد از این رمز ارز را برای خرید 2 عدد پیتزا خرج کرد. قبول کردن فروشنده پیتزا برای این مقدار از رمزارزها چند روز به طول انجامید، قیمت 10 هزار واحد از رمز ارز بیت کوین در سال 2010 حدود 40 دلار بود.
هانیکز در پستی نوشته بود:
من ۱۰ هزار بیت کوین برای دو عدد پیتزا پرداخت می کنم؛ دو عدد پیتزای بزرگ که مقداری از آن برای روزهای بعد بماند. من گاز زدن پیتزای مانده را دوست دارم. خودتان می توانید درستش کنید یا از رستوران سفارش بدهید؛ اما آنچه می خواهم دریافت پیتزا در ازای بیت کوین است تا خودم مجبور به سفارش یا درست کردنش نشوم؛ مثل سفارش صبحانه در هتل یا چیزی شبیه به آن که تنها تحویلتان می دهند و شما می خورید و خوشحال هستید.
سرمایه گذاری چیست؟
برای تعریف سرمایه گذاری از یک مثال استفاده می کنیم. فرض کنید ۳ شخص همزمان قصد خرید یک ماشین را پس از 5 سال دارند. آن ها ماهانه دو میلیون تومان برای این امر کنار می گذارند. شخص اول ماهی دو میلیون تومان کنار می گذارد. شخص دوم ماهی دو میلیون تومان را در بانکی با سود سالانه ۱۸ درصد کنار می گذارد. شخص سوم نیز دو میلیون تومان در صندوق سرمایه گذاری با بازده سالانه ۳۰ درصد کنار می گذارد. حال فکر می کنید بعد از 5 سال چه اتفاقی رخ می دهد؟
با یک حساب و کتاب ساده، این داستان نتیجه ای شفاف دارد، پس از 5 سال، شخص اول ۱۲۰ میلیون تومان دارد. شخص دوم که پول خود را در بانک قرار داده است، ۳۲۶ میلیون تومان دارد. شخص سوم که پول خود را در صندوق قرار داده است، ۷۱۴ میلیون تومان دارد. این مثال تفاوت بین سرمایه گذاری و ذخیره پول را نشان می دهد. اگر در منبعی مناسب سرمایه را قرار دهیم، باید شاهد اضافه شدن و چند برابر شدن آن ها پس از مدت زمان مشخصی باشیم، اما همیشه باید به یاد داشته باشید که حتی سرمایه گذاری می تواند تمام سرمایه شما را از بین ببرد، چرا که بازارهای مالی برای به سود رسیدن شما ساخته نشده اند، لذا حتما با مدیریت ریسک و همچنین مدیریت سرمایه وارد این حوزه شوید.
شرکت سرمایه گذاری پارادایم (paradigm)
به طور کلی شما سرمایتان را می توانید در هر حوزه ای سرمایه گذاری کنید، حتی شما می توانید وقت و هزینه خودتان را بر روی خودتان هزینه کنید، این سرمایه گذاری می تواند آموزش دیدن باشد، که می توان گفت برای اینکه بهترین دوره ارز دیجیتال را ببینید باید جستجوهای زیادی انجام بدهید، اما اگر می خواهید در کمترین زمان ممکن بیشترین راه را بروید باید ریسک و داراریی خودتان را به بهترین شکل مدیریت کنید، اما بزرگ ترین شرکت سرمایه گذاری پرریسک در حوزه ارزهای دیجیتال کدام است؟
شرکت سرمایه گذاری پارادایم با طرح سرمایه گذاری ۲.۵ میلیارد دلاری خود در سال گذشته، به بزرگترین شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر در حوزه ارز دیجیتال تبدیل شد. شرکت سرمایه گذاری رمز ارزی پارادایم (Paradigm) طرح ۲.۵ میلیارد دلاری به نام «نیو ونچر فاند» (New Venture Fund) رونمایی کرد که به سرمایه گذاری روی شرکت ها و پروتکل های بیشتری منجر شود. بر اساس اطلاعیه ای که در ۱۵ نوامبر 2021 (۲۴ آبان) منتشر شد، هم بنیان گذاران این شرکت، یعنی فرد آرسام (Fred Ahrsam) و مت هوانگ (Matt Huang)، مدعی شدند این طرح سرمایه گذاری و اندازه آن نشان می دهد که کریپتو به هیجان انگیزترین بخش تکنولوژی تبدیل شده است.
تاثیر طرح سرمایه گذاری نیو ونچر فاند بر جایگاه شرکت پارادایم در حوزه کریپتو
به گزارش فایننشال تایمز، این استخر سرمایه گذاری ۲.۵ میلیارد دلاری با پشت سر گذاشتن سرمایه گذاری ۲.۲ میلیارد دلاری که در ژوئن سال گذشته (خرداد/تیر) توسط شرکت اندرسن هوروویتز (Andreesen Horowitz) جمع آوری شد، شرکت سرمایه گذاری پارادایم را به بزرگترین شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر در حوزه ارز دیجیتال تبدیل کرده است. شرکت پارادایم در گذشته بیشتر به آن دسته از پروژههای رمز ارزی که از طریق تکنولوژی Web 3.0 برنامه های خود را اجرا می کردند، علاقه داشته و تقریبا ۱۱ مورد از شرکت ها و پروتکل هایی که در پرتفوی سرمایه گذاری پارادایم قرار دارند، در حوزه دیفای (DeFi) فعالیت دارند.
از دیگر بخش های حوزه ارز دیجیتال که این شرکت روی آن ها سرمایه گذاری کرده می توان به صرافی های رمز ارزی و پلتفرم های وام دهی و وام گیری اشاره کرد. از میان بزرگترین نام هایی که در پرتفوی سرمایه گذاری پارادایم قرار دارند میتوان به اف تی اکس (FTX)، یونی سواپ (Uniswap) و اکسی اینفینیتی (Axs) اشاره کرد.
آقای آرسام و هوآنگ در اطلاعیه رسمی اعلام کردند که هدف آن ها برای تبدیل کردن پارادایم به «اولین و مفیدترین شریک برای کارآفرینان و جامعههای رمز ارزی» هنوز تغییر نکرده است.
سرمایه گذاری های اخیر شرکت سرمایه گذاری پارادایم (paradigm) شامل یک پروتکل وام دهی مبتنی بر سولانا به نام جت پروتکل (Jet Protocol) و یک بازی مبارزه ای مبتنی بر توکن غیر قابل تعویض (NFT) به نام ای آی ارینا (AI Arena) بوده است. این شرکت به تازگی تصمیم گرفته تا همکاری بیشتری با پلتفرمهای NFT داشته باشد و در ماه آگوست (مرداد/شهریور) نیز روی پروژه رویال و فرکشنال (Royal and Fractional) سرمایه گذاری کرد.
نظر بدهید