شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ارزش بازار بیش از 270 هزار میلیارد تومان، به عنوان بزرگترین شرکت فعال در بازار سرمایه شناخته می شود و حوزه فعالیت اصلی آن، تمامی زمینه های احداث، مدیریت، سرمایه گذاری و... در صنعت پتروشیمی را شامل می شود و در حال حاضر خود را به عنوان یک هلدینگ تخصصی معرفی کرده است و بسیاری از شرکت های پتروشیمی کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم به عنوان زیرمجموعه این هلدینگ محسوب می شوند. بنابراین با توجه به حجم گسترده فعالیت های آن، قصد داریم شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس را به شما معرفی کنیم؛ پس اگر شما نیز نسبت به این شرکت کنجکاو هستید، ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.
ساختار هلدینگ خلیج فارس به چه صورت است؟
وقتی که عبارت «هلدینگ» برای یک بنگاه اقتصادی به کار گرفته می شود، نشان از حجم گسترده فعالیت های شرکت مذکور است و معمولا نوع فعالیت یک هلدینگ به این شکل است که به صورت مستقیم فعالیت تجاری یا تولیدی انجام نمی دهد و از طریق سرمایه گذاری کردن در سهام شرکت های مختلف کار خود را پیش می برد.
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز یک هلدینگ است و فعالیت اصلی آن، سرمایه گذاری کردن در شرکت ها و پروژه های مرتبط با صنعت پتروشیمی می باشد. این شرکت در حال حاضر دارای ساختاری عظیم است و در صنعت پتروشیمی کشور شرکت مشابه آن با چنین حجم فعالیتی وجود ندارد. لازم به ذکر است که برخی از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس در بازار سرمایه حضور دارند و برخی دیگر نیز عرضه سهام آن ها انجام نشده است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس
با توجه به ساختار عظیم این هلدینگ، شرکت های تابعه متعددی در این مجموعه فعالیت می کنند و به طور کلی این شرکت ها و صنایع را می توان به چهار بخش تقسیم کرد:
1) شرکت های تولیدی
اصلی ترین قسمت شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس، مجتمع های تولید کننده محصولات پتروشیمی هستند. این شرکت ها عبارت اند از:
- پتروشیمی ارومیه (شاروم)
- پتروشیمی ایلام
- شرکت مبین انرژی خلیج فارس
- شرکت فجر انرژی خلیج فارس
- پتروشیمی کارون
- پتروشیمی خوزستان
- پتروشیمی شهید تندگویان (شگویا)
- پتروشیمی اروند
- پتروشیمی بوعلی سینا
- پتروشیمی بندر امام
- پتروشیمی پارس
- پتروشیمی نوری
نکته: توجه داشته باشید که شرکت های تابعه هلدینگ خلیج فارس، به این معنا نیست که تمامی سهام آن ها در اختیار این هلدینگ باشد؛ به عنوان مثال پتروشیمی نوری که در بورس اوراق بهادار تهران فعال است، تنها 68 درصد آن متعلق به هلدینگ خلیج فارس می باشد.
2) شرکت های خدماتی
بخش دوم از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس را شرکت های خدماتی تشکیل می دهند. این شرکت ها عبارت اند از:
- شرکت تجارت صنعت خلیج فارس
- شرکت ره آوران فنون پتروشیمی
- شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد
- شرکت بازرگانی پتروشیمی
- شرکت ان پی سی اینترنشنال
- شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی
- گروه سرمایه گذاری پتروشیمی فارس (پترول)
- شرکت عملیات غیرصنعتی ماهشهر
3) طرح ها و پتروشیمی های در حال ساخت
علاوه بر شرکت های زیرمجموعه هلدینگ فارس، چندین پروژه نیز در دست اجرا می باشد:
- طرح کارخانه گاز و گازمایع یادآوران خلیج فارس
- شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس
- شرکت پتروشیمی آپادانا خلیج فارس
- شرکت پتروشیمی هنگام
- شرکت پتروشیمی ایلام (الفین ایلام)
- شرکت الفین گچساران
4) شرکت های تولیدی وابسته
بخش آخر از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس را شرکت های تولیدی وابسته تشکیل می دهند:
- شرکت پتروشیمی آریا ساسول
- شرکت پتروشیمی مهر
جمع بندی
حوزه فعالیت شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس بخش بزرگی از صنعت پتروشیمی کشور را شامل می شود و این هلدینگ علاوه بر در اختیار داشتن چندین مجتمع پتروشیمی فعال، تعداد زیادی پروژه تکمیل نشده نیز در دست اجرا دارد که با راه اندازی این واحدها، فعالیت خود را گسترده تر خواهد کرد و به طور کلی شرکت های تابعه آن به چهار بخش تولیدی، خدماتی، پتروشیمی های در حال ساخت و شرکت های تولیدی وابسته تقسیم می شوند.
نظر بدهید