بلاک چین، به عنوان فناوری دفتر کل توزیع شده شناخته می شود که اکنون در همه جا وجود دارد. این فناوری و کاربردهای آن به طور فزاینده ای به عنوان وسیله ای برای دستیابی به کارایی عملیاتی و کاهش هزینه ها برای صنعت خدمات مالی در نظر گرفته می شود. اگرچه این فناوری جدید هیجان انگیز به نظر می رسد، برخی از عناصر آن مانند قراردادهای هوشمند هنوز در مراحل اولیه توسعه هستند. در جامعه حقوقی کنونی، فقدان قانون و فقدان شفافیت در مورد چیستی قرارداد هوشمند، آینده قرارداد هوشمند در صنعت بلاک چین و نقش آن در بازار خدمات مالی و همچنین نحوه ارتباط آن با استانداردهای قانونی فعلی برای اسناد وجود دارد.
مقررات قانونی برای استفاده از قراردادهای هوشمند چیست؟
یکی از سوالاتی که در مورد آینده قرارداد هوشمند وجود دارد این است که، آیا این فناوری در نهایت می تواند به طور کامل جایگزین یک قرارداد قانونی موجود شود یا فقط می تواند اجرای برخی اقدامات تعریف شده در قرارداد را خودکار کند؟ تفاوت های جزئی زیادی در مورد قراردادهای هوشمند وجود دارد. دانشمندان کامپیوتر قراردادهای هوشمند را بیشتر در چشم تعدادی از کدها می بینند، در حالی که برای وکلا و مقامات حقوقی، اصطلاح قرارداد را یک رابطه بسیار حقوقی ناشی از تعهدات می دانند. هنوز تعریف جامعی از آینده قرارداد هوشمند وجود ندارد اما به نظر می رسد هسته و اساس قراردادهای هوشمند، اتوماسیون و انجام خودکار برخی اقدامات و پیش شرط های از پیش تعریف شده است.
برای آشنایی با ارزهای دیجیتال پلتفرم قرارداد هوشمند، به وب سایت ما مراجعه کنید.
نکته مهم برای درک این فناوری، این است که قراردادهای هوشمند با قراردادهای حقوقی یکسان نیستند زیرا استفاده از قراردادهای هوشمند می تواند منجر به برخی مسائل مختلف و پیامدهای قانونی برای همه طرفین ذینفع شود.
هنگام استفاده از قراردادهای هوشمند، مکان یابی دارایی که به یک منطقه خاص تعلق دارد، یک منطقه مورد علاقه است. برای برخی از سازمان های حقوقی لازم است مکان دارایی را تعیین کنند، به عنوان مثال برای ارزیابی ملک یا زمینی که نیاز به اثبات مالکیت دارد. در زمینه یک امور مالی غیرمتمرکز، مکانی که در آن مالکیت دارایی ذکر شده است، اغلب جایی است که دفتر ثبت در آن واقع شده است که معمولاً به عنوان خانه دارایی شناخته می شود. توزیع این فهرست در گره های شبکه دیجیتال جهانی در حوزه های قضایی مختلف، تلاش و مشکلات مکان یابی مالک را در اصول حقوقی جاری افزایش می دهد.
آیا قراردادهای هوشمند همیشه قابل اجرا هستند؟
قراردادهای هوشمند از نظر توافق قراردادی نیز دارای مشکلاتی هستند زیرا نمی توان همه مقررات و قوانین را به صورت خودکار اجرا کرد. به عنوان مثال، موارد غیرعملی که به روابط حقوقی گسترده تر بین طرفین مربوط می شود، یک ماده قانونی است که مکانیزمی برای حل اختلاف فراهم می کند. آنها کمتر قادر به خودکار شدن هستند و شرایط اتوماسیون به بله و خیر بستگی دارد. حتی در برخی موارد که یک آیتم می تواند از نظر فنی اتوماتیک شود، ممکن است همیشه مطلوب نباشد که این کار به صورت اتوماتیک انجام شود.
برای ایجاد قرارداد هوشمند، می توانید مقاله آموزش ایجاد قرارداد هوشمند را در وب سایت مطالعه نمایید.
برخی از اصطلاحات اشتباه قانونی بله یا خیر و صحیح در زبان رایانه، به دلیل ماهیت ذهنی آنها توسط قراردادهای هوشمند قابل استفاده نیستند. به عنوان مثال، هنگامی که یک قرارداد ملزم به داشتن شرطی است که مستلزم تأیید یا پذیرش معاملاتی است، این عبارات به وضوح دارای معنای حقوقی هستند اما نمی توان آنها را مثبت تفسیر کرد، پاسخ خیر خواهد بود. رویکرد اتوماسیون در قالب بله و خیر ممکن است با توجه به روابط حقوقی طرفین منجر به نادیده گرفتن برخی رویدادها شود که ممکن است در آینده رخ دهد.
باید منتظر ماند و دید که این فناوری چگونه توسعه می یابد و چه چالش های جدیدی بر سر راه آن قرار خواهد گرفت. در حالی که قراردادهای هوشمند ممکن است راه پیش روی ما باشد، استفاده از آنها در حال حاضر می تواند به معنای پذیرش خطرات قابل توجهی از نظر قانونی و قابل اجرا باشد. همچنین در پایان می توان ادعا کرد که ممکن است شرکت ها به دلیل تأخیرها و هزینه های متحمل شده حاضر به پیشگامی در استفاده از قراردادهای هوشمند نباشند.
مزایای یک قرارداد هوشمند
یکی از بزرگترین پیشنهادات منحصر به فرد قراردادهای هوشمند این است که با حذف الزامات کارگزار یا سایر واسطه ها برای تصویب توافق، خطر دستکاری شخص ثالث را کاهش می دهد. قراردادهای هوشمند روی بلاک چین ها رمزگذاری می شوند و رمزنگاری از همه اوراق در برابر هک شدن محافظت می کند و هکرها برای تغییر یک رکورد باید کل زنجیره را دستکاری کنند. (شکستن سخت است، اینطور نیست؟) از آنجایی که هیچ واسطهای وجود ندارد، مکانیسم قراردادهای هوشمند با کاهش تأخیرها و هزینههای مربوط به آنها، ساعتها در زمان فرآیندهای تجاری مختلف صرفهجویی میکند. قراردادهای هوشمند خطاهایی را که در نتیجه پر کردن دستی چندین فرم رخ می دهد حذف می کند.
معایب قرارداد هوشمند
برگشت ناپذیری قراردادهای هوشمند یک موهبت است اما می تواند یک فاجعه نیز باشد. اگر خطایی در ساختار اصلی کد وجود داشته باشد، تغییر آن میتواند زمانبر و پرهزینه باشد. در صورتی که حفره های قرارداد هوشمند توسط هیچ یک از طرفین شناسایی نشود، می توان از آنها به طور غیراخلاقی به نفع طرف مقابل استفاده کرد.
برای آشنایی با کاربرد قرارداد هوشمند در ارزهای دیجیتال، مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.
با وجود این واقعیت که هدف قراردادهای هوشمند حذف دخالت شخص واسط می باشد، انجام این کار غیرممکن است. اشخاص ثالث در قراردادهای متعارف نقش متفاوتی نسبت به قراردادهای سنتی دارند. قراردادهای هوشمند همیشه قادر به رسیدگی به شرایط و ضوابط مبهم نیستند زیرا قراردادها شامل اصطلاحاتی هستند که همیشه قابل درک نیستند.
آینده قرارداد هوشمند
دنیا به سرعت در حال تبدیل شدن به یک درام علمی تخیلی است! همانطور که فناوری بلاک چین به طور فزاینده ای در حال پذیرش بوده و در آینده ای بسیار نزدیک تبدیل به جریان اصلی خواهد شد. برای شروع، قراردادهای هوشمند نیز در بسیاری از زمینه ها تبدیل به یک قدرت می شوند. به عنوان مثال، می تواند نقش مهمی در تجربه مراقبت از مشتری در آینده ایفا کند.
یکی از کیف پول های مهم در حوزه بازار ارز دیجیتال، کیف پول قرارداد هوشمند است. برای آشنایی به وب سایت مراجعه کنید.
علی رغم پیامدهای بالقوه مخرب آن، برای بسیاری، معرفی یک سیستم بدون قدرت مرکزی برای برخی از ما ناراحت کننده است. به خصوص، در زمانی که محلی سازی داده ها و کنترل مرزها هنوز در فناوری مبتنی بر بلاک چین وجود ندارد. بنابراین، اگرچه آینده قرارداد هوشمند روشن به نظر می رسد، هنوز راه زیادی در پیش است.
کلام آخر
قرارداد هوشمند یک فعال کننده یا غیرفعال کننده حیاتی یک محیط بلاک چین است. علیرغم مزایا و فواید متعدد، فناوری بلاک چین هنوز در مراحل ابتدایی خود است و پذیرش جهانی این فناوری زمان می برد. از این رو، قبل از معرفی قراردادهای هوشمند، باید مسائل قانونی و نظارتی این فناوری به طور کامل بررسی شود.
نظر بدهید