در دنیای بلاک چین و رمزارزها، صرافی ها نقش قابل توجهی ایفا میکنند و بستر مهمی در رابطه با تبادلها به حساب میآیند. صرافی متمرکز (Centralized Exchange) بستری آنلاین شمرده میشود که برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال کاربرد دارد. این اکسچنج متمرکز دارای یک واسطه برای انجام معاملات است و در طول فرآیندها، نظارتهایی انجام میشود. به عبارتی دیگر، صرافی های متمرکز بیشتر شبیه بانکها فعالیت میکنند و از بهترین و مهمترین آنها میتوان به صرافی بایننس اشاره کرد.
صرافی متمرکز (CEX) چیست؟
اولین صرافی هایی که به دنیای ارزهای دیجیتال وارد شدند، صرافی های متمرکز بودند که سیستمی نسبتا ساده دارند. این نوع از صرافی، کارکردی شبیه به بانک دارد و در واقع شخص سومی بر تراکنش ها نظارت میکند. این موضوع دقیقا برخلاف صرافی های غیرمتمرکز است و این دو نوع صرافی، نقطه ی مقابل یکدیگر هستند. صرافی های متمرکز مسئولیت های تعریف شده ای دارند که موظف به انجامشان هستند و باید موارد بسیاری را اجرا و مدیریت کنند. همچنین، بخش اعظمی از حجم معاملات ارزهای دیجیتال در انواع صرافی های غیرمتمرکز اتفاق میافتد.
در صرافی های متمرکز، کنترل دارایی های افراد بر عهدهی این پلتفرمها است. به همین دلیل است که توصیه میشود تریدرها و سرمایهگذارها از صرافیهای خوشنام با میزان خطای پایین استفاده کنند.
بهترین صرافی های متمرکز کدامند؟
انواع و اقسام صرافی های مختلف در دنیای رمزارزها و بلاک چین وجود دارد که هرکدام ویژگیهای خاص خود را داشته و طبیعتا برتری هایی هم نسبت به یکدیگر دارند؛ اما کدام یک از صرافیهای متمرکز از موارد دیگر بهتر است و برای استفاده از یک پلتفرم این چنینی، باید چه نکاتی را مورد توجه قرار داد؟
اول از هر چیز، دقت داشتن نسبت به پیشینهی صرافی اهمیت دارد و خوب است در مورد ریشهی آن تحقیق کنیم. از طرفی دیگر، حفظ امنیت کاربران امری مهم است و برای استفاده از هر پلتفرمی، در ابتدا باید از امنیت آن اطمینان حاصل کنیم. موردی که معمولا در بین صرافیهای متمرکز بیشترین تفاوت را دارد و در بین کاربران مورد توجه قرار میگیرد، هزینه ی تراکنش ها است. برخی از صرافی ها هزینهی کمتری از کاربران خود دریافت میکنند و طبیعتا این یک مزیت به حساب میآید. در ادامه به معرفی تعدادی از صرافیهای متمرکز با کیفیت و خوشنام پرداختهایم. لازم به ذکر است که همهی این صرافیها دارای اکثر ارزهای دیجیتال هستند و امنیت بالایی هم دارند. معمولا بیشترین تفاوت میان آنها، نوع خدمات و میزان هزینهی دریافتی از کاربران است.
Coinbase
محبوبترین مورد در میان نمونههایی از بهترین صرافیهای متمرکز رمزارزها، کوینبیس است. این بستر یکی از رایج ترین صرافی های متمرکز در ایالات متحده به شمار میآید. جالب اینجاست که این شرکت، بخشی بزرگ و سهامی عام به حساب میآید که سهام آن برای تجارت فهرست شده است. در عین حال، این پلتفرم قابلیت استفاده مطلوب را برای مبتدیان و همچنین معاملهگران ارزهای دیجیتال جدید تضمین میکند. با این حال، کارمزد تراکنش ها را میتوان به عنوان یکی از مهمترین مشکلات کوینبیس به حساب آورد. عدهی زیادی عقیده دارند کارمزد تراکنش های این صرافی بسیار بالا بوده و اصلا به صرفه نیست.
Binance
یکی دیگر از موارد قابل توجه در میان صرافی های متمرکز رمزنگاری شده به بایننس اشاره دارد. این پلتفرم، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان به حساب میآید و Binance.US به عنوان یک شرکت تابعه برای فعالیت در ایالات متحده معرفی شده است. جالب است بدانید Binance.US مطابق با قوانین اوراق بهادار و تجارت ایالات متحده کار میکند.
Kraken
انتخاب محبوب بعدی در لیست صرافیهای رمزنگاری متمرکز، کراکن است. یکی از قابل توجه ترین نکات برجسته Kraken، اطمینان از هزینههای پایین آن شمرده میشود. علاوه بر این، Kraken همچنین از طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال در کنار ارائه یک برنامه پاداش قوی پشتیبانی میکند. با این حال، کراکن گزینه مناسبی برای معاملهگران ارزهای دیجیتال متوسط و متخصص است.
Gemini
لیست صرافیهای رمزنگاری متمرکز مشهور، جمینی را نیز شامل می شود. این پلتفرم یکی از بزرگترین صرافی های رمزارزها است و جالب است بدانید که استیبل کوین خود را دارد. جمینی جدا از شهرت استیبل کوین خود، دارای برنامه های پاداش قابل اعتماد نیز است. در حالی که Gemini مزایای قابل توجهی برای تراکنشها ارائه میدهد، هزینههای زیادی برای کاربران خود به همراه دارد. میتوان گفت، هزینهی بالای استفاده از خدمات جمینی، نقطهی منفی اصلی آن است.
Poloniex
ایجاد حساب در این اکسچنج، سختی خاصی ندارد و تنها کافی است که وارد وب سایت پولینکس شوید و ثبت نام کنید. در این صرافی محبوب، مانند بسیاری دیگر از پلتفرم های متمرکز، وارد کردن اطلاعات و اسکن کردن مدارک لازم است. همچنین جالب است بدانید این صرافی بیش از ۹۰ درصد کیف پول های دیجیتالی را به کاربرانش ارائه میدهد و کار را برای آنها ساده میکند. در مورد کارمزد هم باید بگوییم که پولینکس در تلاش است تا کمترین مبلغ را از کاربرانش دریافت کند و کارمزد برداشت و شارژ آن نزدیک به صفر است.
مزایای استفاده از صرافی متمرکز
به طور کلی استفاده از صرافی های متمرکز آسان بوده و هر کسی که علاقه مند باشد میتواند از خدمات این بستر استفاده کند. از آن جایی که معمولا اکثر کسانی که در دنیای ارز دیجیتال فعالیت میکنند اهل استفاده از صرافی متمرکز هستند، این بستر دارای نقدینگی بالایی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد چون در صورت زیاد بودن حجم نقدینگی صرافی، دارایی کاربر با سرعت بیشتری نقد شده و معاملات زودتر به تایید میرسند. همچنین، جالب است بدانید خطر پول شویی در این صرافیها کمتر بوده و چون مدیریت این بستر بر عهدهی شخص یا اشخاص خاصی است، در صورت وقوع هرگونه نفوذ امنیتی، امکان پیگیری راحتتر خواهد بود.
قبل از هر چیز میدانیم بحث امنیت در فضای بلاک چین اهمیت زیادی دارد و صرافیهای معتبر به صورت مداوم باید در تلاش باشند تا از اطلاعات کاربران مراقبت کنند. صرافی های متمرکز دارای امنیت بالایی هستند و با افزودن لایههای امنیتی، از سرمایهدارها حفاظت میکنند. از طرفی دیگر، قوانین خاصی شامل حال صرافیها میشود و مجبور به رعایت آنها هستند. به علت آن که یک شخص یا یک نهاد مشخص مالکیت این بستر را بر عهده دارد، پاسخگویی و پیگیری بسیاری از مسائل میتواند راحتتر باشد و کاربر با خیال آسوده تری اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال کند.
برای کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
معایب صرافی متمرکز
درست است که امکان پیگیری فعالیت های غیرقانونی در Centralized Exchange ها راحتتر است اما چون میزان تراکنش هایی که روزانه در این صرافی ها اتفاق میافتد بسیار زیاد است، احتمال نفوذ هکرها هم افزایش پیدا میکند و گاهی اوقات این اشخاص راحت تر میتوانند به سرورهای پلتفرم دسترسی پیدا کنند. از طرفی دیگر، کارمزد استفاده از خدمات صرافی متمرکز نسبتا زیاد است و معمولا این مبلغ با میزان تراکنش رابطهی مستقیم دارد. در واقع، هر چه میزان تراکنشها بیشتر باشد، مقدار کارمزد درخواستی پلتفرم هم افزایش پیدا میکند.
صرافی متمرکز یا صرافی غیرمتمرکز؟
این که از کدام نوع صرافی استفاده کنیم، کاملا بستگی به خودمان و انتظارمان از آن بستر دارد. با این حال، عدهای به دلیل آن که صرافی های غیرمتمرکز دارای ویژگی های غیرمتمرکز هستند، استفاده میکنند. برخی هم برعکس، ترجیح میدهند از بسترهای متمرکز برای مشخص بودن برخی موارد مثل مالکیت صرافی، استفاده کنند. به طور کلی این دو نوع صرافی هم مزیتهایی دارند و هم معایبی؛ اما میتوان گفت هر دو بستر برای اهداف مختلفی میتوانند کاربردی باشند و انتخاب هر کدام از آنها کاملا به خود شخص بستگی دارد.
نظر بدهید