1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. روانشناسی بازار ارز دیجیتال
  4. روانشناسی بازار ارز دیجیتال

روانشناسی بازار ارز دیجیتال

روانشناسی بازار ارز دیجیتال
لوگو علیرضا محرابی
روانشناسی بازار ارز دیجیتال
روانشناسی بازار ارز دیجیتال

امروزه افراد زیادی برای کسب ثروت وارد بازارهای مالی شده اند، مهمترین رکن اصلی بازارهای مالی، شناخت روانشناسی بازار ارز دیجیتال است، حتی افراد بسیار قدرتمند در این حوزه نیز با ضررهای بسیار سنگینی مواجه می شوند، این نکته به معنی نداشتن دانش کافی در زمینه تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال است؛ برگ برنده این افراد بزرگ، شناخت بازار از لحاظ روانشناسی است.

تحلیل های بازارهای مالی

روانشناسی بازار ارز دیجیتال

به طور کلی تحلیل های بازارهای مالی بر 2 نوع محور در حال گردش است.

تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی

تاریخچه این تحلیل 300 سال قدمت دارد، تحلیل تکنیکال یکی از متداول ترین روش های تحلیلی در بازارهای مالی است، این تحلیل تمرکز بر داده ها و نمودارهای بازار دارد و با استفاده از آن الگوها و روند بازار را شناسایی می کند.

اهمیت تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی

معامله گری بدون وجود دانش های بازارهای مالی و بدون استفاده از تحلیل های معاملاتی، مانند پرتاب یک تاس است، در هنگام پرتاب یک تاس، احتمال آمدن عدد 6 از تاس به مراتب کمتر از آمدن اعداد زوج است. وجود دانش و تحلیل های بازارهای مالی می تواند به کمتر رساندن ضررهای شما و افزایش سود شما کمک شایانی کند.

تحلیل فاندامنتال دربازارهای مالی

تحلیل بنیادی در بررسی و ارزش واقعی سهام یک شرکت می تواند به شما برای دریافت سود بیشتر کمک بسیار زیادی کند، با یادگیری تحلیل فاندامنتال می توانید تصمیمات بهتری اخذ کرده و شانس موفقیت خود را افزایش دهید.

اهمیت تحلیل فاندامنتال در بازارهای مالی

تحلیل بنیادی یک شرکت نیاز به صرف انرژی نسبتا زیادی دارد چرا که در روش معاملاتی فاندامنتال تمامی گزارش ها و اطلاعات شرکت مورد هدف بررسی می شود؛ از این رو معامله گران یا تریدرها از روش تحلیل بنیادی استفاده می کنند که افق سرمایه گذاری بلند مدت دارند.

کنترل احساسات با استفاده از روانشناسی بازار ارز دیجیتال

کنترل احساسات با استفاده از روانشناسی در بازار ارز دیجیتال

برای درک بهتر روانشناسی بازار ارز دیجیتال، با یک مثال این موضوع را شفاف می کنیم. تا کنون شاهد بوده ایم که راننده ای که چندین سال ثبت نام کرده است نسبت به راننده آماتور، میزان تصادف بالاتری دارد. این راننده که مدت هاست رانندگی کرده است با توجه به تجربه ای که دارد احتیاط هایی را کنار می گذارد. در حالی که راننده سرگرمی نامحسوس همه چیز را تماشا می کند. همین امر در مورد بازار ارزهای دیجیتال نیز صدق می کند. تحلیلگران حرفه ای اهمیت احساس را هنگام معامله نادیده می گیرند. آنها تصور می کنند که به طور گسترده تجزیه و تحلیل می کنند و از طریق تجارت سود می برند. اما اگر با احساسات خود مقابله نکرده یا راهی برای کنترل احساسات خود پیدا نکنید، امکان اینکه تحت کنترل احساسات خود تصمیمات اشتباه بگیرید، زیاد است. 

برای تبدیل شدن از یک تحلیلگر خوب به یک معامله گر خوب، به مجموعه ای از ارکان روانشناسی بازار ارز دیجیتال نیاز است که شامل: 

  • آرامش خاطر
  • تسریع در تصمیم گیری
  • بهبود سرعت عملیات
  • احساسات ترس و طمع را کنترل کنید
  • تسلط بر غرور
  • شکست را بپذیرید و از نو شروع کنید

داشتن چنین مهارت هایی به نظر من شصت درصد کارهایی است که در هیچ کلاس و مدرسه ای تدریس نمی شود. شما باید این مشکلات را در درون خود کشف کنید.

احساسات اصلی معامله گران بر بازار ارز دیجیتال تاثیر می گذارد

طمع و میل شدید انسان به پول از دیگر ارکان روانشناسی بازار ارز دیجیتال است که این طمع آنقدر زیاد بوده که گاهی منطق انسان را از بین می برد. این ویژگی معرفی بسیاری از رفتارها و تصمیمات یک معامله گر در بازار ارزهای دیجیتال خواهد بود. بارها در یک معامله به سود مورد نظر رسیدیم اما این حرص و طمع اجازه نداد معامله را کامل کنیم. ما بدون اینکه بدانیم ارز دیجیتال خریدیم فقط به این دلیل که قیمت آن به سرعت افزایش یافت. این رفتارها و سایر رفتارهای مشابه همه از طمع ما معامله گران نشات می گیرد.

احساسات اصلی معامله گران بر بازار ارز دیجیتال تاثیر می گذارد

ترس یکی دیگر از احساساتی است که در روانشناسی بازار ارز دیجیتال بوده که باعث می شود معامله گران معاملات خود را زودتر ببندند. معامله گران از ضررهای بزرگ می ترسند و ریسک معقول و ضروری را نمی پذیرند. هر زمان که بازار ارزهای دیجیتال روند نزولی داشته باشد، اضطراب معامله گران به سرعت آنها را از بازار بیرون می کشد و فشار عرضه در بازار افزایش می یابد. علم روانشناسی بازار ارز دیجیتال به ما کمک می کند تا این احساس ترس را بشناسیم و کنترل کنیم. امید است، مردم به امید کسب سود وارد بازارهای مالی می شوند. بدون چشم انداز سود، انگیزه ای برای ورود به بازار وجود ندارد. امید یک معامله گر را هدایت می کند. البته وقتی امید و توقع خیلی زیاد باشد، خطرات ناشی از بیان بیش از حد توانایی هاست. امید و انتظار باید با تأمل و محاسبه منطقی همراه باشد.

احساسات در بازار صعودی یا گاوی

بر اساس روانشناسی بازار ارز دیجیتال، وقتی یک بازار در یک روند صعودی قرار می گیرد، سه نوع احساس در آن تشدید می شود:

  • خوش بینی
  • طمع
  • اعتماد به نفس

اغلب این احساسات منجر به خرید شدید در بازار می شود. در چرخه روانشناسی بازار ارز دیجیتال، احساسات اثر چرخشی دارند. در واقع، احساسات مثبت حاکم بر بازار با افزایش قیمت ها مثبت تر می شود. این احساس سیر صعودی را به بازار اضافه کرده و آن را بالاتر می برد. گاهی این اشتیاق مردم می تواند منجر به تشکیل حباب قیمتی در بازار شود. در چنین شرایطی اکثر معامله گران آشفته و غیرمنطقی می شوند. آنها ارزش واقعی این دارایی را فراموش می کنند و فقط به این امید که بازار به روند صعودی خود ادامه دهد، آن را خریداری می کنند. اینجاست که طمع وارد می شود و منطق معامله گران را کور می کند.

احساسات در بازار خرسی 

از نظر روانشناسی بازار ارز دیجیتال، مردم در بازار نزولی اندوه را تجربه می کنند. خشم، افسردگی و احساسات مشابه در افراد ایجاد می شود. این احساس سرخوشی و طمع در افراد به احساس نارضایتی تبدیل می شود. با کاهش بازار، احساسات به طور فزاینده ای منفی می شوند. این احساسات معمولاً شامل ترس و وحشت است. در این شرایط سرمایه گذاران به دنبال علل افت قیمت هستند. آنها که نمی خواهند باور کنند روند صعودی به پایان رسیده است، وارد فاز انکار می شوند. در واقع، آنها سعی می کنند جایگاه خود را حفظ کنند، زیرا معتقدند برای فروش خیلی دیر شده است و بازار باز خواهد گشت. پس از کاهش قیمت‌ها، ترس، بازار را به سمتی سوق می‌دهد که سرمایه‌گذاران تسلیم می‌شوند و دارایی‌های خود را با قیمت‌های پایین می‌فروشند. با رسیدن بازار به این نقطه، کف قیمت، روند نزولی متوقف شده و تثبیت خواهد شد. در اینجا احساس خشم و عصبانیت وجود سرمایه گذار را فرا می گیرد. در نهایت با بهبود وضعیت بازار، احساس امید و توقع باعث جذب سرمایه گذاران به بازار خواهد شد.

چگونه روانشناسی بازار ارز دیجیتال را بهتر درک کنیم؟

شناخت روانشناسی بازارهای مالی

ارزهای دیجیتال همچون بیت کوین، بر بستر بلاک چین به وجود آمده اند، اساس بلاک چین در بازار مالی ارزهای دیجیتال به معنای امنیت بوده، نبود شخص ثالث بر معاملات بین خریدار و فروشنده باعث محبوبیت آن بین تمام کاربران شده است.

ملانی سوان در ارتباط با سیستم بلاک چین اینگونه می گوید:

بیت کوین فقط یک نمونه از مواردی است که از بلاک چین استفاده می کند. ارزهای دیجیتال فقط یک نمونه از فناوری های غیرمتمرکز هستند و اکنون که اینترنت به اندازه کافی بزرگ و متنوع است، من فکر می کنم ما گونه های مختلفی از فناوری های غیرمتمرکز و بلاک چین را می بینیم و شبکه های غیر متمرکز، موج جدید بعدی در فن آوری خواهد بود. بلاک چین اجازه می دهد تا دستگاه های هوشمند، بهتر و سریعتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

ارتباط روانشناسی بازارهای مالی با اقتصاد

روانشناسی بازار ارز دیجیتال ایده ای است که در حرکات بازار، وضعیت تنش و احساسی شرکت کنندگان را منعکس می کند، بسیاری از بزرگان این عرصه بر این باورند که احساسات معامله گران یا تریدر دلیل اصلی جابجایی بازارهای مالی است، به طور کلی احساسات در بازارهای مالی پراهمیت بوده و باعث سود و ضرر معامله گران خواهد شد.

به طور خلاصه، احساسات در بازار احساس کلی است که سرمایه گذاران و معامله گران نسبت به عملکرد قیمت یک دارایی دارند. هنگامی که احساسات بازار مثبت است و قیمتها به طور مداوم در حال افزایش هستند، گفته می‌شود که یک روند صعودی وجود دارد (که اغلب از آن به عنوان بازار گاوی یاد می‌شود). برعکس، زمانی که روند نزولی قیمت‌ها به صورت مداوم وجود داشته باشد، بازار خرسی نامیده می‌شود.

چگونه احساسات در دوره های بازار تغییر می کند؟

وقتی یک بازار در مرحله صعود است، باعث به وجود آمدن حرص خواهد شد، این احساسات می تواند فرد را منجر به یک فعالیت خرید قوی کند، برای مثال با افزایش قیمت ارز دیجیتال بیت کوین، علاوه بر ایجاد حس امنیت و اعتبار به کاربران، باعث شده، احساسات معامله گران یا تریدرها مثبت تر شود که این امر باعث خریدهای بیشتر در بازار مالی ارزهای دیجیتال خواهد شد.

احساسات در دوره های نزولی بازارهای مالی

وقتی یک بازار در مرحله نزول است، باعث به وجود آمدن ترس خواهد شد، این ترس اجازه باور این روند را به معامله گران نمی دهد، این احساسات زمانی پدیدار می شود که معامله گران به شدت به دنبال پاسخ چرایی کاهش روند ارز دیجیتال مورد هدف خود هستند.

سوگیری شناختی دربازارهای مالی

شناخت و کاربرد روانشناسی بازار

سوگیری شناختی (Cognitive Biases)

یک الگوی تفکر متداول است که معمولا باعث تصمیمات غیرمنطقی مردم می شود، این الگوی تفکر می تواند هم روی معامله کنندگان و هم کل بازار تاثیر بگذارد.

سوگیری تاییدی یا Confrimation Biass

به گرایشی گفته می‌شود که تنها به اطلاعات شخصی خودمان تکیه و باور داشته باشیم و از اطلاعات حاکم در بازار که مخالف نظر خودمان در جریان هستند دوری کنیم. برای مثال، سرمایه گذاران در بازار گاوی تمرکز خود را روی اخبار مثبت می‌گذارند در حالی که اخبار منفی یا هرگونه از نشانه‌هایی را که در جهت مخالف شرایط حال حاضر بازار باشد را نادیده می‌گیرند.

زیان گریزی یا Loss Aversion

این گرایش اشاره به تمایل افراد به منظور جلوگیری از هر گونه ضرر در برابر سود مشابه دارد. برای مثال، معامله گر برای اینکه درصدی از سرمایه خود را در ضرر نبیند ریسک ورود به معامله را نمی کند. این گرایش باعث می‌شود تا معامله کنندگان موقعیت‌های خوب را از دست بدهند یا در شرایط تصمیم گیری فروش دچار وحشت شوند.

اثر برخورداری یا Endowment Effect

این نگرشی است که باعث می‌شود مردم نسبت به چیزی که دارند ارزش زیادی بدهند چرا که فقط صاحب آن هستند. به عنوان مثال، یک سرمایه گذار که یک مشت ارز دیجیتالی در اختیار دارد، بیشتر از آن کسی که آن را در اختیار ندارد نسبت به سکه‌های خود ارزش می‌دهد؛ یا بهتر است بگوییم روی ارز خود تعصب ویژه‌ای دارد.

جمع بندی:

معامله گران برای کسب سودهای بسیار زیاد علاوه بر دانش تکنیکال و فاندامنتال باید به روانشناسی بازار ارز دیجیتال مسلط باشند، یکی از موارد مهم در این خصوص کنترل طمع و حرص در بازارهای مالی است؛ قطعا سرمایه گذاری بر روی خود فرد باعث پیشرفت وی در بازارهای مالی علی الخصوص بازار کریپتوکارنسی خواهد شد.

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

8 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @9304891085
داخلی 101
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 009101364784
موبایل 009101364784
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @@armteam_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(پریا رادمهر)
موبایل 09192353887
موبایل 09192353887
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin2_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریا رادمهر)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin1_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریسا متولی)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 106
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com