1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. روانشناسی بازار ارز دیجیتال
  4. تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال

تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال

تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال
لوگو علیرضا محرابی
تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال
روانشناسی بازار ارز دیجیتال

در بازارهای مالی، افراد با تیپ های شخصیتی مختلفی اقدام به سرمایه گذاری و معامله گری می کنند و موفقیت یا عدم موفقیت آنها تا حد زیادی بستگی به تیپ شخصیتی در معامله گری آنها دارد. آزمون های مختلفی برای تعیین تیپ های شخصیتی در معامله گری وجود دارد که از جمله آن ها می توان به تست های MBTI و DISC اشاره کرد. در این مقاله به بررسی این آزمون ها برای تعیین تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال می پردازیم، تا افراد با شناخت بهتر خود، اقدام به تصمیم گیری منطقی تری در رابطه با خرید و فروش ارزهای دیجیتال کنند.

تست MBTI

تست MBTI

تست MBTI افراد را در 4 دسته ی درون گرا یا برون گرا، حسی یا شهودی، فکری یا احساسی، ساختارگرا یا ادراکی طبقه بندی می کند. هر کدام از این طبقه بندی ها ویژگی ها، مزایا و معایب مخصوص خود را دارند و برخی از آنها برای ترید کردن در بازار ارزهای دیجیتال مناسب و برخی دیگر نامناسب هستند. این تست برای بررسی انواع تیپ شخصیتی در معامله گری کاربرد دارد.

درون گرا (Introvert) یا برونگرا (Extrovert) 

این طبقه بندی مربوط به میزان و نحوه ی ارتباط افراد با دیگران و محیط پیرامونشان می باشد. در این تست افرادی که علاقه مند به تنهایی، محیط های آرام و ساکت و متمرکز شدن در تفکرات ذهنی خود هستند، به عنوان افراد درون گرا (تیپ I) شناخته می شوند. برعکس آنها افراد برون گرا (تیپ E) هستند که تمرکز زیادی بر روی محیط بیرون و ارتباط گسترده با افراد دارند و علاقه مند به گفت و گو و بیان ایده های خود در اجتماع هستند. در بازار کریپتوکارنسی هم افراد درونگرا و هم برونگرا می توانند حضور داشته باشند و مطابق با تیپ شخصیتی خود تصمیم بگیرند که می خواهند به تنهایی عملیات تصمیم گیری و ترید کردن را انجام دهند یا به صورت تیمی و گروهی. درون گرا یا برونگرا بودن یک فرد تاثیر چندانی در میزان موفقیت معامله گری در بازار ارزهای دیجیتال ندارد.

حسی (Sensing) یا شهودی (Intuitive-N)

این طبقه بندی مربوط به چگونگی و نحوه ی پردازش اطلاعات در افراد می باشد. افراد حسی (تیپ S) جزئی نگر و افراد شهودی (تیپN) کلی نگر هستند. افراد با تیپ N به دلیل این که توانایی بالایی در پیش بینی اتفاقات و تغییرات دارند برای ترید کردن افراد مناسبی هستند و معمولا تریدرهای موفقی هستند. این افراد در راه اندازی پروژه های جدید نیز موفق عمل می کنند. افراد با تیپ S تمرکز بیشتری بر کارهایی روزانه دارند و مناسب برای مدیریت اموری با تغییرات اندک هستند و نسبت به اتفاقات ناگهانی، بیشتر دچار غافلگیری می شوند. هر دو تیپ N و S برای معامله گری در ارزهای دیجیتال مناسب هستند. افراد با تیپ N مناسب برای ایده پردازی های معاملاتی و تصویرسازی ها هستند در حالیکه افراد با تیپ S برای واقعیت بخشی به این ایده ها با توجه به جزئی نگری که دارند، مناسب هستند.

 فکری (Thinking) یا احساسی (Feeling) 

این طبقه بندی به بررسی افراد از جنبه ی نحوه تصمیم گیری آنها می پردازد. افراد با تیپ فکری (T) علاقه مند به تحلیل های منطقی و بررسی فاکتورهای تاثیرگذار بر یک موضوع هستند. این افراد سعی در رقابت با دیگران دارند و دیدگاه آنها به دنیا و مسائل آن یک دید عقلانی و غیر احساسی می باشد. افراد با تیپ شخصیتی فکری (F) علاقه مند به همدلی و همدردی و مناسب برای نقش های منابع انسانی و خدمات مشتریان می باشند. در انجام امور معامله گری و ترید کردن افراد با تیپ T به دلیل تحلیل های گسترده ای که بر روی وقایع دارند، موفق تر عمل می کنند اما افراد با تیپ F به دلیل تکیه بر احساسات و عدم توانایی در تصمیم گیری منطقی، دچار ضررهای بیشتری می شوند.

ساختارگرا (Judging) یا ادراکی (Perceiving)

ساختارگرا (Judging) یا ادراکی (Perceiving)

این طبقه بندی به چگونگی مدیریت زندگی و زمان توسط افراد توجه دارد. یک فرد ساختارگرا (تیپJ) علاقه مند به برنامه ریزی های منظم هستند و از تغییرات ناگهانی دوری می کنند. این افراد بسیار مسئولیت پذیر و قابل اتکا می باشند و برای تمام برنامه های خود یک برنامه ریزی ساختارمند ایجاد و در نهایت آن را عملی می کنند. افراد ادراکی ( تیپ p) نسبت به تغییرات منعطف تر هستند و خود را با وقایع پیرامون منطبق می کنند. افراد ادراکی مسیر خود را با توجه به پدیده های جدیدی که می بینند و علاقه مند به آن می شوند، تغییر می دهند اما افراد با تیپ J به مسیر خود ادامه می دهند. افراد با تیپ J به لحاظ منظم بودن و برنامه داشتن، تریدرهای موفق تری هستند و دارای یکی از بهترین انواع تیپ شخصیتی در معامله گری می باشند. البته تلفیق آن با گرایش P برای انعطاف پذیری بیشتر، می تواند موثر باشد.

شخصیت های دارای گرایش NT

شخصیت های دارای گرایش NT ر انواع تیپ شخصیتی در معامله گری، درصد بسیار بالایی از تریدرهای موفق را تشکیل می‌ دهد. افراد تیپ N علاقه مند به پیش بینی فرصت ها و اتفاقات هستند. افراد با تیپ T نیز ترجیح می دهند تصمیمات خود را بر اساس تحلیل های منطقی انجام دهند و بر عواطف، احساسات، قضاوت های شخصی و تحلیل های غیر منطقی برای تصمیم گیری تکیه نمی کنند.

همچنین تریدرهایی که بین تیپ P (انعطاف پذیر و علاقه مند به دیدگاه های جدید) و تیپ J (برنامه ریز و ساختارمند) تعادل برقرار کرده اند، از جمله تریدرهای موفق محسوب می شوند. 

از دیگر تیپ های شخصیتی موفق در بازار ارزهای دیجیتال می توان به افراد علاقه مند به تقریب زدن اشاره کرد. معامله گران باید با بازی احتمالات و توزیع خروجی ها آشنا باشند و همچنین بتوانند با تقریب زدن و به کمک تفکر مفهومی برخی موارد مانند قیمت یک سهم در آینده را تا حدودی پیش بینی کنند. تریدرها نباید بر روی مسائل به صورت وسواس گونه ای دقت داشته باشند. تریدرهایی که به مسائل دید جامع و کلی ندارند و دارای تفکرات سیاه و سفید هستند، درگیر قضاوت های اشتباه می شوند، بنابراین باید تفکر مفهومی خود را بهبود و تقویت کنند. تریدرهای حرفه ای برای محاسبه ی حاصل ضرب دو عدد 628 در 109 زمان زیادی را برای محاسبات ذهنی صرف نمی کنند و با گرد کردن این اعداد، یک جواب تقریبی به دست می آورند؛ یعنی 650 را در 100ضرب می کنند و جواب تقریبی 65000 را به دست می آورند.( جواب دقیق: 68452) بنابراین یک فرد با این تیپ شخصیتی در معامله گری می تواند موفق عمل کند.

درک کلی قضایا برای ترید کردن ضروری است اما این موضوع به ماهیت و نوع تصمیم گیری نیز بستگی دارد، مانند: زمان مورد نیاز، نوع تصمیم، مزایا و معایب، میزان سود احتمالی و همچنین این موضوع که آیا می توان تصمیم خود را بدون جریمه شدن، تغییر داد یا خیر؟

در نهایت یک ترید موفق باید به یک سطح مطلوبی از دانش و تخصص در حوزه ارزهای دیجیتال دست پیدا کند تا بتواند با استفاده از تحلیل های تکنیکال و تحلیل فاندامنتال تصمیم های بهتری بگیرد.

تست DISC

تست DISC

تست دیگری برای تشخیص تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال وجود دارد که تست DISC نام دارد و شخصیت افراد را به 4 بعد D, I, S و C طبقه بندی می کند که ضمن نشان دادن نمودار شخصیتی افراد، آنها را نیز از نقاط قوت و ضعف خود آگاه می کند. 

تیپ شخصیتی D

این افراد تسلط گرا، جاه طلب، جسور، عملگرا، نتیجه گرا و استقلال طلب هستند. آنها ترجیح می دهند بجای سروکله زدن با دیگران، کنترل امور را در دست خود بگیرند تا سریع تر انجام شوند. آنها تعاملات رقابتی را با هدف پیروزی نهایی، آغاز می کنند. از نقاط ضعف این افراد می توان به تک روی کردن و دخالت ندادن افراد در امور برای انجام سریع تر کارها اشاره کرد. همچنین حذف زیاد جزئیات و دستورالعمل های جز به جز نیز از دیگر نقاط ضعف آنها می باشد.

این افراد از مشاهده ی دستاوردها و نتایج قابل اندازه گیری و ملموس لذت می برند. تیپ شخصیتی D به کار کردن در محیط هایی که به سرعت می توان پیشرفت کرد، علاقه دارند. مناسب ترین شغل برای این افراد در درجه ی اول مدیرعاملی و سپس مشاغلی مانند کارآفرینی، وکالت و کارگردانی است.

برای آشنایی بیشتر با معامله گری و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.

تیپ شخصیتی I

این افراد شخصیتی متقاعد کننده و شاد دارند. آنها مشوق دیگران، علاقه مند به ارتباط با دیگران و ابراز احساسات به آنها هستند. افراد با تیپ شخصیتی (I) برای حل مشکلات، ایده های خوبی ارائه می دهند. آنها از برنامه ها و رویکردهای انعطاف پذیری برای مدیریت زمان استفاده می کنند. از نقاط ضعف این تیپ شخصیتی می توان به خوش بینی بیش از حد آنها به موقعیت ها و افراد اشاره کرد. همچنین در زمان تصمیم گیری بر احساسات متکی هستند نه منطق. تمرکز این افراد در زمان ایجاد ایده های جدید، از بین می روند. افراد با تیپ شخصیتی (I) در تجزیه و تحلیل دقیق داده ها برای حل مشکلات دچار استرس می شوند. مشاغل رایج و مناسب برای این افراد، مدیر روابط عمومی، مدیر آژانس مسافرتی می باشد.

تیپ شخصیتی S

تیپ شخصیتی S

تیپ شخصیتی S به افرادی صبور، آرام، حامی دیگران و مطیع دستورات رهبران خود هستند. آنها کار خود را مطابق نظم و قاعده خاصی انجام می دهند و با جویا شدن مستمر نظر دیگران در رابطه با کار خود، انرژی و انگیزه می گیرند. از نقاط ضعف این افراد می توان به عدم جسارت آنها برای انتقاد مستقیم از دیگران اشاره کرد. افراد با تیپ شخصیتی S برای مشاغلی مانند مدیر منابع انسانی و مشاوره مناسب هستند. 

تیپ شخصیتی C 

تیپ شخصیتی C افرادی هدفمند، منطقی و عملگرا هستند که با رویکردهای تحلیلی و واقع گرایانه می توانند مشکلات خود را حل کنند. این افراد علاقه مند به فعالیت های فردی، حفظ حریم شخصی خود هستند و تصمیم گیری های خود را به صورت هدفمند و نه به صورت احساسی انجام می دهند. از نقاط قوت این تیپ شخصیتی می توان به توانایی در تجزیه و تحلیل حجم زیادی از اطلاعات اشاره کرد. این افراد قبل از هر تصمیم گیری وقت زیادی را برای ارزیابی ریسک و جمع آوری اطلاعات صرف می کنند. 

نکته قابل توجه در مورد افراد دارای تیپ شخصیتی C این است برای مشاغلی مثل تحلیلگر سرمایه گذاری، متخصص داده و تحلیل مالی بسیار مناسب هستند و اکثر تریدرهای موفق دارای تیپ شخصیتی C می باشند. به طور کلی این تیپ شخصیتی در معامله گری، یک تیپ شخصیتی ایده آل محسوب می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی انواع تیپ شخصیتی در معامله گری ارز دیجیتال پرداختیم. به طور خلاصه تریدرهایی که همواره به دنبال یادگیری هستند در برابر موقعیت های مختلف و حساس صبورند، در تصمیم گیری ها منعطف و منطقی هستند و همچنین میزان ریسک پذیری خود را بالا برده اند، در نهایت برای ترید کردن در بازار ارزهای دیجیتال موفق ترند و سود بیشتری را می توانند کسب کنند.

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

11 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
2 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @9304891085
داخلی 101
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09101364784
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
موبایل 09927779006
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریسا متولی)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 106
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com