بازار ارز دیجیتال تکنولوژی جدیدی محسوب می شود که به دلیل عدم آشنایی کاربران، کلاهبرداری های بسیاری در این حوزه رخ می دهد. به خصوص اگر این تکنولوژی با گردش مالی و مقدار زیادی پول همراه باشد. این نکته را در نظر داشته باشید که کلاهبرداری های ارز دیجیتال از ICO می تواند شروع شود و تا طرح های پانزی و هرمی نیز ادامه داشته باشد و باعث از بین رفتن سرمایه بسیاری از کاربران در این زمینه شود. در ادامه به بررسی انواع روش های کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال می پردازیم برای آشنایی بیشتر با این حوزه با ما همراه باشید.
معرفی انواع روش های کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال
- طرح های پانزی و هرمی و شبکه ای
- استخراج ابری
- صرافی ها و کیف پول های جعلی
- فیشینگ
- اهدای رایگان ارزهای دیجیتال در توییتر و شبکه های اجتماعی
- طرح های سرمایه گذاری بیت کوین
- کلاهبرداری راگ پول
- کلاهبرداری های عاشقانه
- Man-in-the-middle attack
- پیشنهادهای استخدامی و کارمندان متقلب
چه کلاهبرداری هایی در حوزه ICO اتفاق افتاده؟ برای خواندن مطلب کلیک کنید.
طرح های پانزی و هرمی و شبکه ای
یکی از روش های کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال، طرح های پانزی است که از طریق وعده های پرداخت بازدهی مشخص به سرمایه گذاران موجود از محل دریافت درآمد با استفاده از سرمایه گذاران جدید، افراد را فریب می دهد. طرح های پانزی و هرمی بزرگترین قسمت از کلاهبرداری های بازار ارز دیجیتال را به خود اختصاص می دهد. دلیل اصلی بسیاری از کلاهبرداری ها همین ترفند پانزی است.
در این طرح، کلاهبرداران افراد ناآگاه را ترغیب می کنند که در یک یا چند پروژه، پول های خود را در اختیار آنها قرار دهند. سود حاصل از طرح های پانزی بسیار بالا بوده که موجب وسوسه افراد بسیاری برای استفاده از این طرح ها می شود. در این طرح ها هیچ پولی سرمایه گذاری نمی شود و فقط نوعی بازی با پول بوده و بعد از جمع شدن سرمایه کافی، کلاهبردار پول کافی بدست آورده و دیگر افراد بیشتری جذب بازار نمی شوند و در نهایت طرح از بین می رود و کلاهبردار فرار می کند.
بهترین مثالی که می توان از کلاهبرداری طرح های پانزی و هرمی و شبکه ای در دنیای ارز دیجیتال مثال زد، پروژه بیت کانکت است. این پروژه در سال 2018، توانست در حدود 2 میلیارد دلار کلاهبرداری داشته باشد و تبدیل به بزرگترین کلاهبرداری در دنیای ارز دیجیتال شود. طرح بیت کانکت در پایان فعالیت خود ارزشی معادل با 2 میلیارد دلار داشت که قیمت هر واحد آن چیزی در حدود 450 دلار بود. این سایت بعد از اعلام رسمی کلاهبرداری، به 6 دلار کاهش یافت و ارزش آن به40 میلیون دلار رسید. در نهایت این پروژه از تمامی صرافی ها حذف شد.
پروژه بیت کانکت بازاریابی بسیار منظم و فعالیتی مشابه با فعالیت شرکت های هرمی داشت و تمامی فعالیت های طرح های پانزی مشابه و یکسان است. اما در این میان ممکن است طرح های پانزی با عنوان یک شرکت معتبر وارد بازار شود و کلاهبرداری خود را انجام دهد. در واقع در طرح های پانزی و یا بازاریابی های شبکه ای شما سارق پول هستید و در بهترین حالت مسئول فروش محصولات بی ارزش و چند برابر قیمت واقعی خواهید بود.
چگونگی کلاهبرداری با طرح های پانزی و هرمی و شبکه ای
- تبلیغات غیر واقعی از طریق یک سرمایه گذاری و یا فعالیتی که با سود نجومی انجام می شود.
- سرمایه گذاران مبتدی جذب سودهای غیر واقعی این طرح ها می شوند و بر روی این پروژه های جعلی سرمایه گذاری می کنند.
- دیگر افراد را نیز ترغیب می کنند که وارد این سیستم شوند و سرمایه خود را درگیر این طرح ها کنند.
- این گونه طرح ها برای جلب افراد جدید، سود افراد قدیمی را از افراد جدید پرداخت می شود تا از این طریق افراد بیشتری جذب این مجموعه هرمی شوند.
- کلاهبردارها فرار می کنند تا قسمت زیادی از پول خود را برای خود برداشته و درصد کمی از این سرمایه را به افراد دیگری بدهند.
- در اغلب این شرکت های هرمی یک یا چند محصول بی کیفیت برای فروش و عرضه وجود دارد که افراد مجبور به فروش این محصولات با قیمت های بالا هستند.
- چنین پلتفرم هایی به سادگی قابل تشخیص نبوده و اغلب افراد ساده لوح را می توان با وعده بازگشت سریع سرمایه اغفال کرد.
کلاهبرداری در سیستم های مالی غیرمتمرکز چگونه انجام می شود؟ برای خواندن مطلب روی لینک مربوط کلیک کنید.
کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال با استخراج ابری
از آنجایی که استخراج ارزهای دیجیتال روشی پر هزینه بوده و تجهیزات خاصی را نیاز دارد، این مساله موجب راهی برای کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال می شود. برای کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال از طریق استخراج ابری، تبلیغات گسترده ای با عنوان های مختلفی همچون کسب درآمد عالی با استفاده از استخراج ارز، اجاره دستگاه های استخراج بیت کوین در فضای مجازی انجام می شود.
محبوبیت استخراج ابری روزبه روز در حال افزایش است، اما به دلیل هزینه بالای برق و تجهیزات استخراج ارزهای دیجیتال، مسیر را برای کلاهبرداری افراد باز کرده است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که اکثر طرح های استخراج ابری در واقع همان طرح های پانزی بوده و این تصور را به سرمایه گذاران می دهد که پول و سرمایه آنها صرف خرید تجهیزات استخراج می شود در حالی که هیچ استخراجی در میان نیست.
در این میان نیز یک سری ربات های تلگرامی وجود دارند که که زمینه کلاهبرداری را برای افراد سودجو فراهم می کند اما ممکن است این سوال برای بسیاری از کاربران ایجاد شود که ربات های تلگرامی نیاز به پرداخت پول و یا هیچ هزینه ای ندارند اما این نکته را در نظر داشته باشید که در بسیاری از این ربات ها بعد از رسیدن سرمایه کاربر به کف برداشت، در صورتی اجازه برداشت صادر می شود که از ربات خرید کرده باشید.
در صورتی که در بازار ارز دیجیتال باشید، قطعا با اصطلاح استخراج ابری آشنا هستید، اما برای اینکه با روش کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال از طریق استخراج ابری آشنا شوید ادامه مطلب را با همراه باشید.
روش کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال از طریق استخراج ابری
- معمولا کلاهبرداری از طریق استخراج ابری، با سوال در مورد دانش کاربر در مورد استخراج ابری شروع می شود. بعد از این مرحله، روش کلاهبرداری استخراج ابری به صورت زیر ادامه خواهد یافت.
- بعد از مرحله اول، کلاهبرداران فرصت های استخراج ابری را معرفی می کنند که از طریق آن فرد می تواند تعداد بی شماری ارز دیجیتال بیت کوین را بدست بیاورد.
- کلاهبرداران در وب سایت خود، ماشین حسابی را قرار می دهد که از طریق آن، کاربر می تواند سرمایه خود را وارد کرده و از طریق آن سود کسب کند. افراد زیادی هستند که تصور 2 میلیون تومان سود ماهیانه با واریز تنها 10 میلیون تومان پیش پرداخت، وسوسه می شوند.
- البته این نکته را در نظر داشته باشید که با استفاده از روش پانزی در ابتدا سود پرداخت می شود، اما زمانی که پول زیادی جمع آوری شد، واریزها به تاخیر افتاده و حساب کاربران با بهانه های مختلف مسدود می شود.
- در نهایت کلاهبردار در صورتی که خوش شانس باشد می تواند از این طرح ها فرار کرده و از ضررهای بیشتر خود جلوگیری کند.
چگونه می توان از ریسک کلاهبرداری استخراج ابری در امان بود؟
معمولا کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال با استفاده از استخراج ابری، از طریق روش هایی که در این قسمت توضیح خواهیم داد، انجام می شود.
تبلیغاتی تحت عنوان، استخراج ابری بدون نیاز به دستگاه، کسب درآمد میلیونی با استفاده از استخراج بیت کوین در مدت زمان کوتاه و یا اجاره دستگاه استخراج در تبلیغات کاری آنها اتفاق می افتد.
در اغلب خبرگزاری های معتبر اشاره ای به سالم بودن فعالیت این دست از شرکت ها وجود ندارد. هر فردی می تواند با پرداخت هزینه های بسیار کم، با تبلیغات در سطح اینترنت برای این گونه شرکت ها تبلیغات خود را انجام دهد. پس برای اطمینان از فعالیت این شرکت ها بهتر است بررسی های لازم را انجام دهید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که استخراج جزو فعالیت های پر ریسک و خطری است که سود تضمینی ندارد. این نکته را در نظر داشته باشید که اغلب وب سایت های معتبر تنها هش ریت می فروشند و هیچ گونه پنل سرمایه گذاری ارائه نمی دهند.
موضوع دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که این گونه شرکت ها دارای مزرعه فارم یا استخراج مشخصی هستند یا خیر؟ اغلب این کلاهبرداران استخراج ابری از فارم های خود به دروغ ویدئویی منتشر می کنند که هیچ گونه اطمینانی از این مزرعه های استخراج در میان نیست.
کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال با صرافی ها و کیف پول های جعلی
این یک روش بسیار رایج در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شود، چرا که دنیای بازار ارز دیجیتال پر از صرافی هایی هستند که یک شبه ایجاد می شوند و ناگهانی ناپدید می شوند. به همین خاطر در زمان استفاده از این دست از صرافی ها بهتر است احتیاط را رعایت کرده و بررسی های لازم را انجام دهید.
از جمله روش های کلاهبرداری که اینگونه از صرافی ها انجام می دهند، ایجاد پلتفرم های جذاب برای معامله گران مبتدی و عدم دریافت کارمزد از آنهاست. اما این گونه از صرافی ها در قبال فهرست کردن هر توکنی در پلتفرم خود درآمد بدست می آورند. اما در قبال دریافت چنین کارمزدهایی نقدینگی مورد نیاز برای معامله گران را برای خرید و فروش آزادانه توکن ایجاد می کنند. البته این نوع از توکن ها در صرافی ها مسدود شده و معامله گران با توکن های بی ارزش درگیر می شوند. این توکن های بی ارزش نه قابلیت فروش داشته و نه اینکه می توان آنها را نقد کرد.
ایراد دیگری که می توان به اینگونه از صرافی ها گرفت این است که برای ذخیره ارز دیجیتال از نرم افزار کیف پول های جعلی استفاده می شود که با نام های کیف پول های معتبر وارد بازار می شوند. مثالی که در این مورد می توان بیان کرد، نرم افزار تقلبی با عنوان لجر لایو بوده که در گوگل پلی دیده می شود. البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که کاربران ایرانی قادر به مشاهده نسخه اصلی این نرم افزار نیستند.
چگونگی روش کلاهبرداری از طریق صرافی ها و کیف پول های جعلی
کلاهبرداری با استفاده از صرافی و کیف پول های جعلی از طریق یک وب سایت یا نرم افزاری با عنوان یک صرافی یا یک کیف پول ایجاد می شود و در شبکه های اجتماعی مختلفی تبلیغ می شود. اغلب در این نوع از تبلیغات از واژه هایی همچون عدم نیاز به احراز هویت مشتری kyc و کارمزد صفر استفاده می شود. برای کاربران ایرانی از عبارت بدون تحریم نیز برای ترغیب استفاده می شود.
بعد از ترغیب کاربران برای استفاده از این نوع کیف پول ها، کاربران اقدام به واریز ارزهای دیجیتال خود کرده بدون اینکه قادر باشند ارز خود را برداشت کنند. در برخی از موارد این نوع از کلاهبرداران موفق می شوند که نرم افزارهای تقلبی خود را در فروشگاه های نرم افزار همچون پلی استور اضافه کنند.
روش شناخت صرافی و کیف پول های تقلبی
اغلب این دسته از صرافی ها تبلیغات خود را در نرم افزارها و کانال های تلگرامی غیر معتبر انجام می دهند.
از دیگر روش های شناخت می توانید مواردی از جمله بازدید، تعداد نصب و امتیاز کاربران را در نظر داشته باشید.
تغیرات مشکوک و غیر واقعی حجم معاملات را در این نوع از نوع از صرافی ها در نظر داشته باشید. البته این مورد را باید در مورد صرافی هایی در نظر داشته باشید که تازه فعالیت خود را آغاز کرده اند.
کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال با صفحات جعلی و فیشینگ
این نوع از کلاهبرداری سخت ترین نوع خود بوده و برای تشخیص آن، باید دقت بیشتری داشت چرا که اغلب این صفحه های نامعتبر و یا همان فیشینگ ها با عنوان های معتبر فعالیت خود را شروع می کنند. اغلب این نوع از کلاهبرداری ها با اشتراک گذاشتن آدرس وب سایتی انجام می شود که مشابه با وب سایت اصلی است که اطلاعات محرمانه کاربر را ضبط کرده و از آن برای هک کردن حساب های دیگر کاربران استفاده می کنند.
اغلب وب سایت هایی که از صرافی های معتبر کلون شده اند، با هدف سرقت دارایی ها و اطلاعات شخصی ایجاد شده اند. فرآیند کلون شدن، همان کپی برداری دقیق از یک وب سایت مشخص است که تشخیص دو وب سایت آن در نگاه اول امکانپذیر نیست. برای اطمینان از صحت و درستی یک وب سایت می توانید url وب سایت مورد نظر را مورد بررسی قرار دهید و وب سایت هایی که مرتبا از آنها بازدید می کنند را بوک مارک کنید. اغلب وب سایت های کلون شده از حروفی مشابه با url اصلی استفاده می کند تا در نگاه اول مشابه با سایت اصلی باشد.
روش کلاهبرداری از طریق حملات فیشینگ و صفحات جعلی
این دسته از افراد برای شما لینک سایتی را ارجاع می دهند که مرتبط با مباحث روز است. در این راه اغلب از پیشنهادهایی از جمله لینک پیشنهادی برای ورود به صرافی استفاده می کند. اغلب لینک پیشنهادی مشابه با صفحه ورودی صرافی بایننس بوده، اما در واقعیت هیچ شباهتی به آن ندارد.
از دیگر شیوه های کلاهبرداری این است که به شما پیشنهاد استفاده از صرافی های جدیدی داده شود.
اما این را در نظر داشته باشید در هر یک از موارد فوق، اطلاعات کاربر وارد می شود و از آنجایی که اطلاعات کاربری بعدا و زمانی که امنیت وب سایت چندان بالا نباشد، برای دسترسی به سایر حساب های کاربری مورد استفاده قرار می گیرد.
روش شناخت و اجتناب از فیشینگ
- اغلب این دست از کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال، با استفاده از ایجاد اشتباه تایپی در آدرس وب سایت صرافی و یا کیف پول انجام می شود.
- در بیشتر مواقع کلاهبرداری افراد با وعده بیت کوین رایگان انجام می شود.
- تلاش کنید بر روی لینک هایی که نمی شناسید کلیک نکنید.
- هر گز به تبلیغاتی که بر روی موتورهای جستجو وجود دارد، اعتماد نکنید. یکی از روش های شناخت فیشینگ، همین تبلیغات جعلی بر روی موتورهای جستجو است. یکی از روش های قدیمی شناخت فیشینگ استفاده از کلمه Ad در کنار پیام های تبلیغاتی است. در واقع صفحات فیشنیگ از طریق پرداخت هزینه صفحه تقلبی را در موتورهای جست و جو بالا بیاورد.
- از دیگر روش های شناخت این است که از تمامی وب سایت هایی که بازدید می کنید می توانید به صورت جداگانه آدرس وب سایت را چک کرده و از درستی آدرس وب سایت اطمینان حاصل کنید.
- مراقب تمامی ایمیل های فریب دهنده با عنوان برنده شدن در یک قرعه کشی یا چیزی شبیه به آن باشید.
کلاهبرداری با اهدای ارزهای دیجیتال در توییتر
از دیگر روش های رایج کلاهبرداری در بازار ارز دیجیتال، اهدای ارزهای دیجیتال بی ارزش در توییتر است. از نمونه های رایج این نوع از کلاهبرداری می توان به طرح های اهدای بیت کوین در شبکه های اجتماعی اشاره کرد. اغلب کلاهبرداران با نام و تصویر افراد مشهوری از جمله ویتالیک بوترین، یا ایلان ماسک صفحه ای را ایجاد می کنند و در زیرپست های این افراد مشهور اقدام به تبلیغات می کنند که به اهدای بیت کوین رایگان می کنند.
از طریق این روش کلاهبرداری، میلیون ها دلار کلاهبرداری شده است، حتی در یک مقطع زمانی خالق ارز دیجیتال اتریوم ویتالیک بوترین صفحه توییتر خود را به non-giver of ETH تغییر داد.
چگونگی روش کلاهبرداری با اهدای رایگان ارزهای دیجیتال در توییتر
- روش کلاهبرداری از طریق اهدای رایگان ارزهای دیجیتال در توییتر مطابق با مراحل زیر است:
- توییتی توسط یک فرد مشهور منتشر می شود.
- ایجاد یک حساب جعلی با نام و تصویر فرد مشهور در زیر توییت با عنوان اهدای رایگان ارزهای دیجیتال به طرفداران منتشر می شود.
- برای ایجاد اعتماد بیشتر کاربران، چند حساب جعلی دیگر نیز زیر توییت نوشته می شود که کاربر موفق به دریافت ارز دیجیتال شده است.
- فرد با اعتماد به این صفحه توییتر، ارز دیجیتال را به آدرس مورد نظر ارسال کرده، اما در قبال آن چیزی دریافت نمی کند.
- از آنجایی که تراکنش های ارز دیجیتال تقریبا ناشناس است، پیگیری آن بسیار دشوار خواهد بود.
طرح های سرمایه گذاری بیت کوین
در طرحهای سرمایهگذاری بیتکوین، کلاهبرداران درقالب سرمایهگذارانی که ادعا میکنند «مدیران سرمایهگذاری» کارکشته هستند، با افراد تماس میگیرند. به عنوان بخشی از این طرح، به اصطلاح مدیران سرمایهگذاری ادعا میکنند که میلیونها دلار سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال به دست آوردهاند و به قربانیان خود قول میدهند که با سرمایهگذاری درآمد کسب کنند.
برای شروع، کلاهبرداران هزینه اولیه را درخواست می کنند. سپس، به جای پول درآوردن، سارقان به سادگی هزینه های اولیه را می دزدند. کلاهبرداران همچنین ممکن است اطلاعات هویتی شخصی را درخواست کنند و ادعا کنند که برای انتقال یا واریز وجوه است و در نتیجه به ارز رمزنگاری شده یک شخص دسترسی پیدا کنند.
نوع دیگری از کلاهبرداری سرمایه گذاری شامل استفاده از تأییدیه های جعلی افراد مشهور است. کلاهبرداران عکسهای واقعی میگیرند و آنها را به حسابها، آگهیها یا مقالههای جعلی وارد میکنند تا اینطور به نظر برسد که فرد مشهور در حال ترویج سود مالی زیادی از سرمایهگذاری است. منابع این ادعاها با استفاده از نامهای شرکت معتبر مانند ABC یا CBS با یک وبسایت و آرم حرفهای به نظر میرسد مشروع باشد. با این حال، تایید جعلی است.
بزرگترین کلاهبرداری ها در تاریخ بیت کوین را اینجا بخوانید.
کلاهبرداری راگ پول (Rug pull)
کلاهبرداری های Rug pull شامل کلاهبرداران سرمایه گذاری است که یک پروژه جدید، توکن غیرقابل تعویض (NFT) یا سکه را برای دریافت بودجه «پامپ می کنند». پس از اینکه کلاهبرداران پول را دریافت کردند، با آن پول ناپدید می شوند. کدگذاری این سرمایه گذاری ها از فروش بیت کوین پس از خرید توسط افراد جلوگیری می کند، بنابراین سرمایه گذاران با سرمایه گذاری بی ارزش باقی می مانند.
نسخه محبوب این کلاهبرداری، کلاهبرداری با سکه Squid بود که نام آن از سریال محبوب نتفلیکس Squid Game گرفته شده است. سرمایهگذاران باید برای کسب ارزهای دیجیتال بازی میکردند: مردم برای بازیهای آنلاین توکنهایی میخریدند و بعداً برای مبادله با ارزهای دیجیتال دیگر درآمد بیشتری کسب میکردند. قیمت توکن Squid از 1 سنت به حدود 90 دلار برای هر توکن رسید.
در نهایت، معاملات متوقف شد و پول ناپدید شد. ارزش توکن پس از آن که افراد تلاش کردند اما موفق به فروش توکن های خود نشدند به صفر رسید. کلاهبرداران از این سرمایه گذاران حدود 3 میلیون دلار درآمد داشتند. کلاهبرداری راگ پول برای NFT ها نیز رایج است که دارایی های دیجیتالی بی نظیری هستند.
چگونه از کلاهبرداری های حوزه nft جلوگیری کنیم؟
کلاهبرداری های عاشقانه یا رومنس
برنامه های دوستیابی با کلاهبرداری های رمزنگاری غریبه نیستند. این کلاهبرداری ها شامل روابطی است، معمولاً از راه دور و کاملاً آنلاین، که در آن یک طرف برای جلب اعتماد طرف دیگر زمان می برد. با گذشت زمان، یکی از طرفین شروع به متقاعد کردن طرف دیگر برای خرید یا دادن پول به شکلی از ارزهای دیجیتال می کند. پس از گرفتن پول، کلاهبردار دوستیابی ناپدید می شود. به این کلاهبرداری ها «کلاهبرداری های قصابی خوک» نیز گفته می شود.
Man-in-the-middle attack
هنگامی که کاربران در یک مکان عمومی وارد حساب ارز دیجیتال می شوند، کلاهبرداران می توانند اطلاعات خصوصی و حساس آنها را سرقت کنند. یک کلاهبردار می تواند هرگونه اطلاعات ارسال شده از طریق یک شبکه عمومی، از جمله رمز عبور، کلیدهای کیف پول ارزهای دیجیتال و اطلاعات حساب را رهگیری کند.
هر زمان که کاربری وارد سیستم شود، دزد می تواند این اطلاعات حساس را با استفاده از رویکرد Man-in-the-middle attack جمع آوری کند. این کار با رهگیری سیگنالهای Wi-Fi در شبکههای قابل اعتماد در صورتی که در نزدیکی شما باشند انجام میشود.
بهترین راه برای جلوگیری از این حملات، مسدود کردن با استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) است. VPN تمام داده های در حال انتقال را رمزگذاری می کند، بنابراین سارقان نمی توانند به اطلاعات شخصی دسترسی پیدا کنند و ارزهای دیجیتال را سرقت کنند.
پیشنهادهای استخدامی و کارمندان متقلب
کلاهبرداران همچنین هویت استخدامکنندگان یا جویندگان کار را برای دسترسی به حسابهای ارزهای دیجیتال جعل میکنند. با این ترفند، آنها شغل جالبی را ارائه می دهند، اما ارز رمزنگاری شده را برای آموزش شغلی طلب می کنند.
همچنین هنگام استخدام کارمندان از راه دور، نیز کلاهبرداری هایی وجود دارد. به عنوان مثال، فریلنسرهای فناوری اطلاعات کره شمالی با ارائه رزومه های چشمگیر و ادعای اینکه مستقر در ایالات متحده هستند، در تلاش هستند تا از فرصت های شغلی از راه دور استفاده کنند. وزارت خزانه داری ایالات متحده در مورد این کلاهبرداری کره شمالی که شرکت های ارزهای دیجیتال را هدف قرار می دهد، هشدار داد.
این فریلنسرهای فناوری اطلاعات به دنبال پروژه هایی با ارز مجازی هستند و از دسترسی برای مبادلات ارزی استفاده می کنند. آنها سپس سیستم ها را برای جمع آوری پول یا سرقت اطلاعات برای جمهوری دموکراتیک خلق کره (DPRK) هک می کنند. این افراد همچنین در دیگر کارهای ماهر فناوری اطلاعات شرکت می کنند و از دانش خود برای دستیابی به دسترسی داخلی برای فعال کردن حملات سایبری مخرب کره شمالی استفاده می کنند.
روش های شناخت طرح های تقلبی اهدای ارزهای دیجیتال رایگان
در این قسمت می خواهیم به بررسی انواع طرح های تقلبی اهدای رایگان ارزهای دیجیتالی بپردازیم، با ما همراه باشید:
- هیچ فرد مشهوری برای اهدای رایگان از این روش اقدام نمی کند.
- این امکان وجود دارد که نام و تصویر فرد مشهور کپی برداری شود، اما هر گز نمی توان نام کاربری فرد را کپی برداری کرد، چرا که نام کاربری کاملا منحصر به فرد بوده و هیچ کس حق استفاده از آن را ندارد.
- در این میان حساب هایی نیز وجود دارند که با تیک های آبی وارد عمل شده و از این طریق کاربران بیشتری گول می خورند. پس داشتن تیک آبی نشان دهنده این نیست که فرد نمی تواند کلاهبردار باشد.
نتیجه گیری:
با وجود کلاهبرداری های بی شماری که در این حوزه انجام می شود، طرح ها و مجرمان فعالیت های تقلبی مختلفی در سرتاسر بازار ارز دیجیتال انجام می دهند که باعث ایجاد کلاهبرداری های بی شماری در این راستا شده است. اما این نکته را در نظر داشته باشید که با وجود گروه های کلاهبرداری بی شماری که در این زمینه وجود دارد، اما سرمایه گذاری های ایمنی نیز در این زمینه انجام می شود. امیدواریم با مطالعه مطالب این مقاله دقت بیشتری به خرج داده و گرفتار دام این کلاهبرداران نشوید.
نظر بدهید