قیمت، کلید تمامی تحرکات بازار است. توانایی خواندن قیمت، ویژگی است که برای سود کردن در بازار کریپتوکارنسی به آن نیاز دارید. برای پیش بینی بازارهای مالی علی الخصوص بازار ارزهای دیجیتال می توانید از روش پرایس اکشن استفاده کنید، پرایس اکشن انواع مختلفی دارد، یکی از پر استقبال ترین مباحث پرایس اکشن، پرایس اکشن RTM است. این روش سبکی از تحلیل تکنیکال است که، معامله گر بدون استفاده از هیچ اندیکاتوری، تغییرات قیمت روی چارت را بررسی می کند. در این مقاله به آموزش پرایس اکشن RTM می پردازیم که با استفاده از آن می توانید نمودارهای ارز دیجیتال را تحلیل کرده و سود خوبی را در این بازار کسب کنید.
شناخت پرایس اکشن برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال
استفاده از روش تحلیلی پرایس اکشن مناسب برای انواع سرمایه گذاری هاست، سرمایه گذاران بسته به علاقه و سرمایه خود، در تایم فریم های مختلف (بلند مدت، میان مدت، کوتاه مدت، اسکلپ و..) شروع به معامله می کنند.
- پرایس اکشن هیچ اندیکاتوری ندارد.
- فاکتور قیمت تنها حقیقت موجودی است که شما به عنوان تریدر باید به آن توجه کنید.
- قیمت و زمان مکانیزم، اساس استفاده از پرایس اکشن RTM است.
پرایس اکشن در انواع مختلفی آموزش داده می شود، یکی از مهم ترین و راحت ترین نوع پرایس اکشن، پرایس اکشن ال بروکس است، نکاتی که در ال بروکس برای کندل ها آموزش داده شده است از این قبیل است:
تمام کندل ها یا روندی هستند و یا رنج هستند که در تایم فریم کوچک تر دیده می شود.
ممکن است سایه هایی بلند با کندل های بلند وجود داشته باشد اما چون در دامنه معاملاتی قرار داریم پس کندل ها را کندل رنجی حساب می کنیم، در یک روند قوی صعودی هرچند کندل ها کوچک باشند، اگر سه - چهار کندل پشت سرهم باشد و در وسط و قسمت نیمه بالایی بسته شود و از بالا سایه نداشته باشد کندل روندی محسوب می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با تحلیل نمودارهای بازار ارزهای دیجیتال می توانید دوره پرایس اکشن را تهیه کنید.
دلیل ارجحیت قیمت نسبت به اندیکاتور چیست؟
اندیکاتورها در بازارهای مالی، تابعی از قیمت هستند بنابراین بهتر است به جای اینکه از انشعابات قیمت که اندیکاتورها هستند، استفاده کنید به سراغ ریشه اصلی آن یعنی قیمت بروید تا بتوانید به راحتی بر روی نمودار قیمتی کوین یا توکن های رمز ارزهای خود تحلیل داشته باشید.
یکی دیگر از مشکلات اندیکاتورها برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال وجود تاخیر زیاد در آنهاست. این تاخیر تریدرهای تازه وارد را به مشکل می اندازد و عملا ریسک به ریوارد معامله را از بین میبرد. (ریسک به ریوارد، به تناسب حد سود بر حد ضرر می گویند، معمولا این نسبت برای افراد خیلی حرفه ای از عدد 1.5 شروع می شود اما برای افرادی که تازه وارد دنیای کریپتوکارنسی شده اند این عدد هرچه بیشتر باشد بهتر است، ولی عدد 2 به بالا یک ریسک به ریوارد مناسب برای شروع معامله است).
کندل های شمعی در پرایس اکشن RTM
کندل استیک یکی از پرکاربردترین روش ها برای دیدن نمودار ارزهای دیجیتال است. کندل های شمعی ژاپنی که در تصویر بالا می بینید توسط تاجران برنج در ژاپن بوجود آمد و توسط استیو نیسون در آمریکا به شهرت رسید.
کندل ها با توجه به انتخاب بازه زمانی شما (تایم فریم) تغییر می کنند. برای مثال شما با انتخاب تایم فریم روزانه کندل هایی را مشاهده می کنید که شروع معاملات تا اتمام معاملات 24 ساعت به طول می انجامد یا به طور دیگر در تایم فریم روزانه کندل هایی که به شما به نمایش در می آیند، از ترکیب 6 کندل در تایم فریم 4 ساعته است.
اجزای کندل های ژاپنی
کندل از یک بخش مهم به اسم بادی یا بدنه تشکیل شده است. معمولا این بدنه را به رنگ قرمز یا سبز دیده اید البته به رنگ های دیگری همچون قرمز و آبی یا سیاه و سفید نیز دیده شده است. کندل های صعودی رنگ سفید، سبز و آبی دارند و رنگ های قرمز و سیاه مربوط به کندل های نزولی است، درصورتی که close پایین تر از open باشد این کندل به صورت قرمز به نمایش می آید برعکس این موضوع نیز صادق است یعنی در صورتی که open بالا تر از close باشد.
shadow یا سایه در کندل ها
برای درک بهتر و کامل سایه ها در کندل به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید شما در تایم فریم یک ساعته هستید، قیمت کندل در زمان آغاز بر روی 1 دلار است، اما پس از گذشت 15 دقیقه از زمان شروع تایم فریم یک ساعته قیمت به 0.75 دلار می رسد، همچنان قیمت در حال نوسان است طوری که 10 دقیقه مانده به اتمام تایم فریم یک ساعته قیمت بر روی 2.5 دلار قرار می گیرد، اما این پایان کار نبود و قیمت در نهایت بر روی 2 دلار می ایستد، این مثال به شما عنوان می کند shadowها چگونه به وجود می آیند، شروع قیمت از یک دلار بوده اما پس از گذشت کندل بر روی قیمت 2 دلار بسته شده است، از یک دلار تا دو دلار کندل قیمت را در بادی یا بدنه خود به نمایش می گذارد، لذا قیمت های 0.75 دلار و 2.5 دلار در shadowهای کندل ثبت می شود.
ترکیب کندل ها
زمانی که می خواهید تسلط یک کندل را بر کندل دیگری بررسی کنید باید کندل دو، نیمی از کندل اول را پوشانده باشد.( از shadow تا shadow) درصورت بروز، می توانیم بگوییم که کندل دوم بر کندل اول تسلط دارد.
کندل های مومنتوم
کندل مومنتوم کندل های پرقدرت بازار ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی - cryptocurrency) هستند که به تریدر یا معامله گر نشان می دهد که قدرت در اختیار خریداران است یا فروشندگان. کندل مومنتوم کندلی است که اگر shadowهای بالا و پایین را باهم جمع کنید از بادی یا بدنه کندل کمتر است. به هر میزان که این اختلاف بیشتر باشد، کندل مومنتوم قدرت بیشتری دارد، بیشترین حالت مومنتوم زمانی اتفاق می افتد که کندل shadow نداشته باشد؛ نکته قابل ذکر در ارتباط با کندل مومنتوم این است که اگر این کندل قرمز باشد یعنی قدرت در دست فروشندگان و اگر سبز باشد قدرت در دست خریداران است.
کندل Base
کندل بیس کندل هایی هستند که نمی توان از روی آن ها فهمید قدرت در اختیار کدام گروه است. در کندل های بیس خریداران و فروشندگان در حال جنگ اند و هنوز مشخص نیست کدام گروه برنده این درگیری خواهند شد؛ در کندل های بیس، بدنه یا بادی از مجموع shadowها کوچکتر است که این کندل دقیقا مخالف کندل مومنتوم است.
نکته مهم در ارتباط با کندل بیس، اهمیت نداشتن رنگ آن است چرا که قرمز یا سبز بودن آن تشخیص اینکه قدرت در اختیار فروشندگان است یا خریداران را امکان پذیر نمی کند.
بیس یا مومنتوم بودن یک کندل هیچ ارتباطی به کوچک یا بزرگ بودن کندل ندارد. برای مثال می توان یک کندل با بدنه بسیار کوچک در بازار ارزهای دیجیتال وجود داشته باشد که shadow نداشته باشد در این صورت این کندل می تواند برای ما یک کندل مومنتوم باشد.
کندل گپ
در صورتی که پس از باز شدن یک کندل جدید، فاصله ای با کندل قبلی ایجاد شود به این فاصله گپ گفته می شود، در این حالت فاصله ای که گپ نامگذاری شده است هک یک کندل مومنتوم را دارد.
- گپ ها نواحی در چارت هستند که قیمت در آن ها حضور نداشته و اصطلاحا یک پرش را از آن ناحیه انجام داده است.
- Blank gapها ( فاصله خالی افقی در چارت) از gapهای ساده قدرتمند تر هستند و می توانند به عنوان نواحی برگشت قیمت در نظر گرفته شود.
- گپ ها معمولا بر اثر انتشار اخبار خوب یا بد در بازار ارزهای دیجیتال بوجود می آیند.
کندل های ERC و NRC
برای درک کندل های ERC و NRC ابتدا نیاز است Range را تعریف کنیم:
به فاصله high تا low یک کندل Range می گویند؛ اگر این فاصله کم باشد به آن Narrow Range Candle می گویند که این به معنی کندل با رنج کوچک است، "NRC"؛ و اگر این فاصله زیاد باشد به آن Extended Range Candle می گویند که این به معنی کندل با رنج بزرگ "NRC"است.
نظر بدهید