1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. تحلیل تکنیکال
  4. محدوده قیمت در RTM

محدوده قیمت در RTM

محدوده قیمت در RTM
لوگو علیرضا محرابی
محدوده قیمت در RTM
تحلیل تکنیکال

یکی از بخش های مهم در تحلیل پرایس اکشن مدل RTM بازارهای مالی، محدوده قیمت در RTM است. شناخت این ناحیه ها می تواند به کسب سود بیشتر شما کمک شایانی بکند، پیدا کردن محدوده حمایت یا مقاومت در نمودار ارزهای دیجیتال توسط قله ها و دره ها صورت می گیرد، این نقاط همیشه وجود دارند و روند قیمت کوین یا توکن هدف شما به این نقاط، واکنش قابل توجهی را نشان می دهد.

حمایت و مقاومت در RTM

تعیین محدوده قیمت در RTM

هرگاه قیمت از مسیری که طی می کند متوقف شده و در خلاف جهت آن حرکت کند یک SnR بوجود می آید، SnR در واقع همان Support و Resistance است، به معنی ساده یعنی SnR همان قله ها و دره هاست. اگر قیمت تنها یک بار در قله یا دره تغییر جهت بدهد SnR تشکیل شده مینور خواهد بود اما در صورتی که قیمت چند بار از آن ناحیه تغییر جهت بدهد SnR تشکیل شده ماژور است.

زمانی که بازار در حال رنج زدن است، قیمت برای شما ماژور خواهد ساخت.

برخلاف تحلیل تکنیکال کلاسیک که گفته می شود، هر چقدر قیمت به یک حمایت یا مقاومت واکنش دهد آن حمایت یا مقاومت قویتر خواهد شد، در RTM اعتقاد بر این است، هرچقدر واکنش قیمت به نواحی SnR بیشتر شود متناسب با آن احتمال شکسته شدن محدوده قیمت در RTM در دفعه بعد بیشتر خواهد شد، دلیل آن این است که معتقد هستند در هر سطح تعدادی سفارش وجود دارد که قیمت با هر بار برخورد به آن از آن سفارش ها می کاهد.!

چرا با هر بار برخورد SR محدوده قیمت در RTM ضعیف تر می شود؟

چرا با هر بار برخورد SR ضعیف تر می شود؟فرض کنید قیمت در حال حرکت به سمت یک مقاومت باشد، در یک مقاومت صفی از فروشندگان قرار گرفته است، این فروشندگان همچون سربازانی هستند که می خواهد از مقاومت پیش رو ارز دیجیتالو یا دیگر دارایی مورد نظر دفاع کنند، خریداران قیمت را بالا می برند و زمانی که به یک مقاومت می رسد، به اصطلاح خریداران به فروشندگان حمله می کنند؛ برای درک بهتر کافی است به تصویر بالا نگاه کنید، زمانی که زون قرمز رنگ چندین برخورد را به خود میبینید، که سفارشات از آن کم شده است چرا که آن ناحیه دارای 1000 بیت کوین برای سل بوده است اما هر باری که خریداران حمله می کنند تعدادی از این سفارشات را مصرف می کند.

در مارکت، کشته شدن فروشندگان به معنای اجرا شدن سفارش های فروش آن ها و خارج شدنشان از بازار است، پس با هر بار رسیدن قیمت به یک مقاومت، سفارش های فروش آن ناحیه توسط خریداران مصرف می شود و فروشندگان از بازار خارج می شوند لذا پس از چندبار رسیدن قیمت به آن ناحیه، دیگر فروشنده ای در آنجا وجود نخواهد داشت در نتیجه قیمت آن را پشت سر می گذارد و SnR شکسته می شود.

خط روند برای درک محدوده قیمت در RTM

مشخص نمودن محدوده قیمت در RTM

یکی از شروط روند صعودی در بازار ارزهای دیجیتال تشکیل این است که قیمت، دره (کف)های بالاتر بسازد که به آن ها Valley میگویند، valleyها یک نوع مینور هستند چرا که قیمت در آن ها یک بار تغییر جهت داده است.

برای رسم خط روند در نمودارهای ارزهای دیجیتال، نیاز به دو کف است اما نکته قابل توجه در مورد این کف ها این است که قیمت باید سقف خود را بشکند. دلیل این نکته این است که، قیمت هنگام رسیدن به سقف ممکن است تغییر جهت بدهد و برگردد و الگوی سقف دوقلو را بسازد لذا باید از تصمیم گیری عجولانه پرهیز کنید. به همین دلیل باید صبر کنید قیمت سقف اول را بشکند و با شکسته شدن سقف اول، اولین خط روند بین کف اول و دوم را رسم کنید، سپس قیمت به سقفی که شکسته پولبک می زند و مجددا به صعود خود ادامه می دهد؛ در این هنگام باید صبر کرد تا قیمت سقف دوم را بشکند، با شکست سقف دوم می توان بین دره دوم و سوم یک خط روند دیگر را رسم کرد، این خط روند، خط روند آپدیت شده است و هر دو این خط روندها اعتبار بالایی را دارد.

عرضه و تقاضا علت اصلی محدوده قیمت در RTM

عرضه و تقاضا تنها عامل تغییرات قیمت است، هر گاه تقاضا سنگین باشد قیمت بالا رفته و هرگاه عرضه بیشتر باشد قیمت پایین خواهد آمد.

اگر کندل مومنتوم در نمودار قیمتی ما صعودی باشد به آن Rally و اگر نزولی باشد به آن Drop گفته می شود؛ در صورتی که اطلاعاتی درمورد کندل ها ندارید مقاله آموزش پرایس اکشن مقدماتی RTM را مطالعه بفرمایید.

ساختار مهم در پرایس اکشن مدل RTM

4 ساختار کندلی در پرایس اکشن RTM
RBR
DBR
DBD
RBD

ساختار RBR

ساختار RBR

ساختار RBR یک الگو در نمودارهای ارزهای دیجیتال است که در صورت تشخیص درست شما می تواند سیگنال های خوبی را بدهد. در این ساختار ابتدا خریدارها با قدرت رمز ارزهای مورد نظر را خریداری کرده که این به معنی بالا رفتن قیمت است، این حالت با تشکیل یک کندل Rally اتفاق می افتد؛ سپس خریداران با رسیدن به یک سطح جدید، سدی را از فروشندگان در برابر خود می بینند، در این هنگام یک کندل Base نیز تشکیل می شود؛ در نهایت خریداران با غلبه بر فروشندگان آنها را از بازار خارج می کنند و قیمت با قدرت به صعود خودش ادمه می دهد در این حالت هم مجددا یک کندل Rally ساخته می شود.

  • در تمام ساختارها Baseهایی ایده آل هستند که کوچک باشند، به معنی دیگر یعنی NRC باشند.
  • ERCها آنچنان برای ساختن این الگوها مناسب نیستند.
  • در این ساختار لزومی ندارد که کندل بیس، تنها یک کندل باشد بلکه می تواند مجموعه ای از چند کندل باشد که تمام آن ها بیس باشند.
  • نکته بالا در خصوص کندل های Drop و Rally هم صادق است، می توان ساختار دارای 5، 6 کندل متوالی پیدا کرد.

ساختار DBR

ساختار DBR

این ساختار نیز شباهت زیادی با ساختار قبلی دارد، اما در الگو DBR شروع آن با یک کندل Drop است. ابتدا فروشندگان با قدرت زیادی رمز ارز مورد نظر خود را می فروشند به همین دلیل یک کندل Drop را در ابتدای شروع این ساختار می بینید، فروشندگان پس از رسیدن به یک سطح خاص، سدی از خریداران را در برابر خود می بینند، این ساختار همانند ساختار قبل، در مرحله بعدی یک کندل بیس را ساخته و بعد از آن یک کندل Rally را می سازد.

  • هرچقدر کندل های Drop یا Rally بدنه یا بادی بلندتری داشته باشند، مومنتوم آن ها بیشتر بود و در نهایت قدرت بیشتری خواهند داشت.
  • وجود کندل گپ به قدرت کندل بعدی اضافه می کند.

ساختار DBD

ساختار DBD

این ساختار دقیقا برعکس ساختار RBR است، ابتدا یک کندل Drop سپس یک کندل بیس و بعد از آن کندل Drop تشکیل می شود.

ساختار RBD

ساختار RBD

این ساختار نیز دقیقا برعکس ساختار DBR است، ابتدا یک کندل Rally سپس یک کندل بیس و بعد از آن کندل Drop تشکیل می شود.

اگر کندل بیس نبود محدوده قیمت در RTM را چگونه پیدا کنیم؟

در هر 4 ساختار گاهی ممکن است هیچ کندل بیسی وجود نداشته باشد و آن ناحیه آنقدر از خریداران و فروشندگان قوی ای تشکیل شده باشد که بدون رخ داد درگیری، قیمت جهت حرکتش را عوض کند. در چنین حالتی که کندل بیس تشکیل نمی شود، قدرت حرکت قوی تر از حالتیست که کندل بیس وجود دارد، در این حالت اصطلاحا می گوییم قیمت به صورت V شکل برگشته است.

در همین حالت V شکل اگر تایم فریم پایین تری را انتخاب کنید، کندل های بیس نمایان می شود و در واقع به همان 4 ساختار می رسید.

روند صعودی و نزولی در زمان پایان روند

زمانی که قیمت در مسیر خود کف های بالاتری را بسازد (Higher Lows) تشخیص بر این است که روند تمام شده و قیمت آخرین کف خود را به سمت پایین می شکند؛ و هرگاه قیمت در مسیر خود سقف های پایین تری بسازد (Lower Highs) تشخیص بر این است این روند زمانی تمام می شود که قیمت آخرین سقف خود را به سمت بالا بشکند.

پرایس اکشن ال بروکس یکی از پرطرفدارترین نوع پرایس اکشن است، محبوبیت بالا ال بروکس به علت بهینه بودن آن است، نکاتی که در این پرایس اکشن وجود دارد از این قبیل است:

روند صعودی، مجموعه ای از سقف ها و کف های بالاتر است. روند نزولی هم مجموعه ای از سقف ها و کف های پایین تر است.

اگر شما به عنوان یک سرمایه گذار بخواهید در نقطه برگشت روند ماژور معامله کنید، باید در ابتدای روند جدید وارد معامله شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با تحلیل نمودارهای بازار ارزهای دیجیتال می توانید دوره پرایس اکشن را تهیه کنید.

زون ها در پرایس اکشن RTM

نحوه تعیین محدوده قیمت در RTM

زون ها نواحی هستند که قیمت به آنها واکنش نشان داده است، زون ها به دو دسته عرضه و تقاضا تقسیم می شود؛ قیمت با برخورد به یکی از زون های عرضه، شروع به ریزش می کند و هنگام برخورد به یک زون تقاضا، صعود می کند.

مراحل رسم زون برای یافتن محدوده قیمت در RTM

برای رسم زون های حمایت یا مقاومت در بازار ارزهای دیجیتال باید به کندل های بیس توجه ویژه ای داشت چرا که خریداران و فروشندگان باهم در حال مبارزه هستند و قیمت در آن نواحی است که تصمیم به تغییر جهت یا ادامه روند می گیرد، این به این معنی است که در صورتی که قیمت در یک بیس تصمیم به تغییر جهت گرفت می توانیم این انتظار را داشته باشیم اگر قیمت دوباره به آن ناحیه سر زد همان تصمیم قبل را بگیرد.

رسم زون از shadow تا shadow

در این روش شما به عنوان تریدر یا معامله گر بازار ارزهای دیجیتال باید از high تا low کندل بیس را به عنوان یک زون در نظر بگیرید، به خط اول که نقطه ورود است "Prox imal line" می گویند و به خط دوم که استاپ لاس شماست distal line می گویند، پس از رسیدن به این ناحیه و تغییر قیمت این احتمال داده می شود که در صورتی که دوباره به این ناحیه برسد مجددا تغییر قیمت بدهد.

رسم زون از بادی تا shadow

در این روش، Proximal line یا خط ورود ما از بدنه کندل بیس رسم می شود و اهمیتی ندارد که کندل بیس، قرمز باشد یا سبز، چرا که از جایی از بادی کندل باید رسم شود که به کندل بعدی نزدیک تر است، در هر دو روش ترسیم زون، distal line شما Low کندل بیس است و تنها تفاوت این دو روش در انتخاب نقطه ورود یا Proximal line است.

در روش اول زون ما بزرگتر خواهد شد و فرصت های ترید بیشتری را به ما خواهد داد. در صورتی که زون ما کوچک باشد ممکن است قیمت تا نزدیکی آن رسیده و برگردد، اگر این اتفاق رخ دهد فرصت های معاملاتی زیادی را از دست خواهیم داد، از طرف دیگر زون های بزرگتر ریسک ما را زیاد می کند و ناحیه استاپ لاس را بیشتر می کند.

زون های دست نخورده (Fresh)

زونی را Fresh گویند که پس از مشخص شدن هنوز توسط قیمت تست نشده باشد، Fresh بودن یا دست نخورده بودن زون نشان از قدرت آن دارد؛ هرچقدر زون بیشتر تست شود، قدرت آن کمتر می شود.

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

28 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
4 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09101364784
موبایل 09101364784
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @@armteam_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_Admin_101
داخلی 101
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09192353887
موبایل 09192353887
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_11_107
داخلی 107
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 118
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
موبایل 09907779006
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09927779050
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_Admin_101
داخلی 101
پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_111_107
داخلی 107
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com