ترید ارز دیجیتال به معنای معامله دربازار ارزهای دیجیتال است. چه زمانی بخریم و چه زمانی بفروشیم تا به سود برسیم. برای ترید کردن و به اصطلاح تریدر شدن در بازار ارزهای دیجیتال باید با نحوه شکل گیری آن ها و چگونگی کارکردشان آشنا باشید. همانطور که می دانید رمزارزها از سیستم بلاک چین استفاده می کنند و دارایی های غیرمتمرکزی هستند که تحت کنترل نهاد یا دولت مرکزی نیستند. معامله ارزهای دیجیتال با معامله دارایی ها و سایر ارزهای فیات در بازارهای سنتی متفاوت هستند. این دارایی های دیجیتال وجود خارجی ندارند و خیلی کم در معرض تاثیر محرک های بیرونی قرار می گیرند.
پس امنیت ارزهای دیجیتال از کجا تامین می شود؟ با توجه به این که این ارزها تحت حمایت نهاد یا دولت متمرکزی نیستند، وظیفه تأمین امنیت برای ارزهای دیجیتال و کارکرد درست آن ها درشبکه بلاک چین و برعهده مجموعه ای از کاربران خود آن ارز دیجیتال است.
ترید ارز دیجیتال چیست؟
بازار رمز ارزها به شدت در حال گسترش است. به گفته بنیانگذاران و توسعه دهندگان این رمزارزها، در آینده ای نه چندان دور باید شاهد پرداخت و خرید محصولات و خدمات با ارزهای دیجیتال باشیم و کم کم با ارزهای سنتی خداحافظی کنیم. البته برخی کشورها معاملات رمزارزها را ممنوع اعلام کرده اند اما اگر بخواهیم صادقانه به موضوع بنگریم، نمی توان جلوی رشد و گسترش این ارزها را در دنیا گرفت.
همانطور که گفتیم ترید به مفهوم خرید و فروش کالاها و خدمات و در این جا خرید و روش ارزهای دیجیتال اشاره دارد. دربازار ارزهای دیجیتال تریدرها و معامله گران به دنبال کسب سود از نوسانات بازار هستند تا سرمایه ای که در بازار گذاشته اند چند برابر شود.
بهترین ارز دیجیتال برای ترید کدام است؟
بازار ارزهای دیجیتال با حجم زیادی از رمزارزها روبروست که هرکدام کاربرد خاص خودش را دارد و افراد برای انتخاب دچار سردرگمی می شوند. برای این که بدانید در میان تعداد بسیار زیاد ارزهای دیجیتال کدام را برای معامله انتخاب کنید باید در این زمینه تحقیق کنید. شما باید بدانید تیم سازنده ارز دیجیتال چه کسی است و چه هدفی از ایجاد این ارز دیجیتال داشته است. از سوی دیگر باید نسبت به روند معاملات آن نیز تحقیق کنید و در مورد آینده این رمزارز و قیمت آن نیز تحلیل درست انجام دهید.
تحلیل ارزهای دیجیتال و پیش بینی روند قیمتی آن ها نیازمند آموزش شما و یادگیری انواع روش های تحلیل است.
ترید ارزهای دیجیتال چگونه انجام می شود؟
برای معامله ارزهای دیجیتال و با توجه به ماهیت غیرمتمرکز بودن آن ها و از سوی دیگر با توجه به این که آن ها در بستر اینترنت معامله می شوند، شما برای ترید و معامله به نرم افزارهایی نیاز دارید تا بتوانید این ارزهای دیجیتال را مبادله و معامله کنید. نرم افزارهایی که برای ترید ارزهای دیجیتال استفاده می شوند شامل صرافی های ارز دیجیتال و کیف پول های دیجیتال هستند.
مانند دنیای واقعی شما برای خرید ارزهای دیجیتال مجازی باید هزینه کنید. این هزینه می تواند ارز فیات مانند دلار و ریال باشد یا می توانید برای خرید ارز دیجیتال خاصی که مدنظر دارید ارز دیجیتال دیگری را پرداخت کنید. به این نوع مبادله یا ترید، جفت ارز گفته می شود. به عنوان مثال می تواند مبادله به صورت ریال/بیت کوین باشد یا به صورت اتریوم/بیت کوین.
برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال از طریق صرافی ها شما دو راه دارید: یا از صرافی داخلی خرید و فروش خود را انجام دهید یا صرافی خارجی را برای ترید انتخاب نمایید.
نکات کلی در انتخاب صرافی
صرافی ها پل ارتباطی شما با دنیای کریپتوکارنسی ها هستند. تعداد صرافی هایی که به شما امکان ترید ارز دیجیتال را می دهند بسیار زیاد هستند.
برای انتخاب صرافی به منظور ترید ارز دیجیتال باید شما فاکتورهایی را در نظر بگیرید. از جمله:
- ارائه خدمات به ایرانیان: بسیاری از صرافی های معروف مانند کوین بیس به کاربران ایرانی اجازه مبادله نمی دهند. البته بسیاری از افراد برای ترید در این صرافی ها از IP غیر از ایران وارد می شوند.
- اعتبار صرافی، شهرت و سابقه صرافی: این مورد را حتما بررسی کنید. شما می توانید با استفاده از سایت هایی مانند Twitter و Reddit و جویا شدن از نظر کاربران و پیگیری اخبار مربوط به صرافی ها نسبت به این موضوع تحقیق کنید.
- نرخ مبادلات: باید درنظر بگیرید این صرافی چه حجم مبادله روزانه دارد.
- حداقل مبلغ معامله: شما باید بدانید حداقل مبلغ ترید تعیین شده برای ترید چقدر است. برخی صرافی ها مبلغ بسیار بالایی را برای این حداقل درنظر می گیرند.
- امنیت: مسئله امنیت بسیار مهم است. صرافی که از شما ID یا شناسه تائید هویت بخواهد نسبت به صرافی ناشناس بسیار امن تر است. از سوی دیگر باید بدانید صرافی مورد نظر هک شده یا نه؟
- میزان کمیسیون صرافی: صرافی انتخابی شما چقدر کمیسیون و کارمزد در هنگام تراکنش ها دریافت می کند؟
خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی داخلی
صرافی های داخلی مشکل بلوکه شدن سرمایه ندارند اما تعداد ارزهایی که پشتیبانی می کنند بسیار کمتر بوده و امکاناتی که دارند نیز در مقایسه با صرافی خارجی محدود است. برای اینکه از صرافی های داخلی به ترید ارز دیجیتال بپردازید در قدم اول باید عضو شوید.
صرافی های ایرانی از شما احراز هویت می خواهند. بنابراین باید برای آن ها تصویر عکس خود، دست نوشته و کارت بانکی تان را ارسال کنید. پس از تایید هویت شما، با استفاده از کارت های بانکی خود می توانید اقدام به خرید ارزهای دیجیتال با ریال ایران نمایید.
در نهایت می توانید هرموقع که خواستید ارز دیجیتال خود را فروخته و ریال دریافت نمایید.
خرید و فروش ارزهای دیجیتال در صرافی خارجی
قبل از اینکه در مورد شیوه معامله و ترید در صرافی خارجی صحبت کنیم باز هم تاکید می کنیم که نمی توانید از خدمات برخی از صرافی های خارجی بدون دور زدن آن ها استفاده کنید چرا که آن ها به کاربران ایرانی اجازه فعالیت نمی دهند.
اگر صرافی مورد نظر شما جزء این دسته بود و شما اصرار به استفاده از این صرافی دارید باید در درجه اول اقدام به تغییر آدرس IP خود کنید.
برخی از کاربران روش هایی را برای دورزدن تحریم ها استفاده می کنند تا IP خود را تغییر دهند. همانطور که می دانید هر شخص بر بستر اینترنت براساس آدرس IP خود شناخته می شود و اطلاعاتی مثل کشور در این IP وجود دارد. بنابراین در قدم اول این کاربران سعی می کنند تا آدرس آی پی خود را تغییر دهند. برای تغییر آدرس IP یا می توانید از فیلترشکن استفاده کنید و یا از طریق VPS یا سرورهای مجازی.
اگر از VPN استفاده کنید در این صورت آدرس IP به یک IP دیگر در کشوری به غیر از ایران تغییر می کند. در روش سرور مجازی یا VPS هم شما کنترل رایانه ای را در کشوری دیگر به عهده می گیرید و از طریق آن اقدام به ثبت نام می کنید.
بعد از اینکه کار تغییر IP را انجام دادید نوبت به ثبت نام شما و شارژ حساب در صرافی می رسد. در این مرحله شما مورادی مانند نام و آدرس ایمیل را وارد می کنید و از این طریق عضو صرافی می شوید. بسته به صرافی شما ممکن است برخی صرافی ها احراز هویت از شما بخواهند. البته بسیاری از آن ها احراز هویت را لازم نمی بینند.
در صرافی خارجی احراز هویت دومرحله ای را فعال نکنید درغیر این صورت شماره تلفنتان و ایرانی بودن شما لو می رود.
پس از ثبت نام می توانید وارد کیف پول خود شده و حساب کاربری تان را شارژ کنید. برای ترید ارز دیجیتال شما اگر در ایران سکونت دارید در ابتدا باید در یک صرافی ایرانی عضو شده و با ریال ایران ارز دیجیتالی مثل بیت کوین یا تتر بخرید. سپس آن را به کیف پول خود در صرافی خارجی منتقل کنید. اگر می خواهید که به هیچ عنوان ایرانی بودن شما لو نرود، بهتر است ابتدا ارز دیجیتالی که از صرافی ایرانی خریدید را وارد کیف پول دیجیتالی دیگری کرده و از آنجا به کیف پول صرافی خارجی انتقال دهید.
بعد از انتقال ارز دیجیتال خریداری شده به کیف پول صرافی، می توانید آن را با ارزهای دیگر مبادله کرده و رسما خرید و فروش خود را ادامه دهید. مثلا شما به میزان 100 ریپل وارد صرافی کرده اید. آن را تبدیل به بیت کوین کرده و بعد از اینکه قیمت بیت کوین بالا رفت بفروشید و دلار دریافت کنید.
کسب درآمد از روند صعودی و نزولی
حتما نیازی نیست بازار صعودی باشد تا شما بتوانید سود کسب کنید. درواقع بازار ارزهای دیجیتال بازاری دوطرفه است که امکان سود بردن از شرایط و روند صعودی و نزولی را دارد. فقط باید آن را بلد باشید. در بازار دوطرفه ای مانند بازار ارزهای دیجیتال اگر معامله گر و تریدر بتواند روند حرکت قیمت را به درستی تشخیص داده و پیش بینی کند می تواند حتی در شرایطی که بازار در حالت نزولی قرار دارد نیز سود کسب کند.
به عنوان مثال شما پیش بینی کرده اید که قرار است قیمت یک ارز کاهش پیدا کند در این صورت راه حل شما فروختن ارز مورد نظر به صورت استقراضی است و بعد از اینکه دارایی مورد نظر قیمت مورد نظر رسید، آن را بازخرید کرده و از اختلاف قیمت آن سود ببرید.
معاملات اسپات و اهرم دار کیف پول ها
یکی از روش هایی که می توانید در شرایط نوسانی بازار ارزهای دیجیتال از روند صعودی و نزولی آن، سود کسب کنید توکن های اهرم دار است. فناوری جدیدی که در دنیای ارزهای دیجیتال ظهور کرده است. توکن های UP و Down یا توکن های اهرمی توکن هایی هستند شما می توانید از طریق آن ها در بازار نزولی نیز سود کسب کنید. از این توکن ها به منظور نوسان گیری و معامله کوتاه مدت استفاده می شوند و برای نگهداری مناسب نیستند. توکن های UP و DOWN توکن های لورج شده ای هستند که برای استفاده در کیف پول های اسپات (SPOT) و توسط صرافی بایننس تهیه شدند تا کاربران با استفاده از آنها به سادگی بتوانند معامله کنند. معاملات اسپات (نقطه ای یا نقدی) معاملاتی هستند که به تریدرها اجازه می دهند دارایی هایی را به امید افزایش ارزش آنها در بازار و کسب سود خریداری کرده و پس از اینکه قیمت آن بالا رفت در بازار اسپات به فروش برسانند (معاملات لانگ). همچنین معامله گران می توانند با فروش ارز خود در این بازار و خرید مجدد آن ها، به محض کاهش قیمت، کسب سود کنند(معاملات شورت).
شیوه کار در اسپات سفارش گذاری است. به این صورت که شما در بازارهای اسپات سفارش گذاری می کنید و با بهترین قیمت اسپات ممکن دارایی خود را فورا می فروشید یا می خرید. بازار اسپات در واقع بازار معاملات فوری است که در آن قیمت های اسپات به صورت لحظه ای به روزرسانی می شوند. قیمت اسپات، قیمت فعلی یک دارایی است.
روش های ترید ارز دیجیتال بر مبنای نوع تحلیل
ترید بر مبنای تحلیل فاندامنتال
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال (Fundamental Analysis)، یکی از مهمترین تحلیلهای موجود در بازارهای جهانی می باشد. یکی از روش های ترید در بازار کریپتو، ترید بر مبنای تحلیل فاندامنتال می باشد. از آنجایی که سهام هر شرکت با افزایش میزان سود دهی و تولید ارزش، رشد بیشتری خواهد کرد، بنابراین تحلیلگران فاندامنتال در معاملات سهام شرکتها، عوامل تأثیرگذار در رشد بهره وری و سوددهی شرکت را بررسی می کنند.
تحلیلگر فاندامنتال در دنیای رمز ارزها تمرکز خود را بر روی پروژه ارز دیجیتال مورد نظر قرار میدهد و زمانی اقدام به خرید رمز ارز می کند که بررسی دقیق آنها و شرایط اقتصادی و نیازهای موجود را به پایان رسانده باشد. معمولا تحلیلهای فاندامنتال برای بازههای زمانی بلندمدتتر به کار می روند و بر اساس واقعیتهای موجود و منطق انجام میشود. در تحلیل فاندامنتال رمزارزها موارد متعددی مورد بررسی قرار می گیرند که عبارتند از: هدف پروژه، شرکای پروژه، بنیانگذاران پروژه، سرمایهگذاران پروژه، کاربردی بودن هدف پروژه، رقبای پروژه، واقعی و عملی بودن هدف پروژه، مقدار و نحوه توزیع توکنهای پروژه و میزان فعالیت توسعهدهندگان پروژه.
ترید بر مبنای تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یا (Technical Analysis) بر روی قیمت ارزهای دیجیتال متمرکز است. در تحلیل تکنیکال برای پیش بینی روند قیمتی رمز ارز، از اندیکاتورها، نمودار قیمت و ابزارهایی از قبیل نمودار کندل استیک، خطوط حمایت و مقاومت و خطوط روند استفاده میشود. تریدرهایی که از این نوع تحلیل استفاده میکنند معتقدند که تحلیل تغییرات قیمتی گذشته در بازار نشان دهنده تغییرات قیمتی آینده می باشند. این تحلیل بر مبنای 3 فرض می باشد.
همه چیز در قیمت منعکس شده است: یعنی قیمت ارزهای دیجیتال نشان دهنده همه چیز درباره آن رمز ارز می باشد و فرضیه تمامی عوامل تأثیر گذار بر بازار نهفته در قیمت ار دیجیتال می باشد.
قیمت در جهت روند حرکت میکند: همیشه قیمت به دنبال پیروی از جهت روند بازار می باشد. بنابراین قیمت ها در هر تایم فریم و در هر نوع روندی از جمله صعودی یا نزولی، دنبال کننده جهت روند می باشند.
تاریخ دوباره تکرار میشود: ذات تکرار پذیر بازار ارزهای دیجیتال باعث می شود که با تحلیل الگوهای قبلی شکل گرفته در نمودار قیمت، روند حرکتی آینده بازار را پیش بینی کرد.
ترید بر مبنای تحلیل آنچین
بر مبنای اطلاعات ذخیره شده در بلاک چین، تحلیل آنچین (On-chain Analysis) انجام میشود. اطلاعات مهم و تأثیرگذاری مانند مقدار موجودی رمزارز کیف پولها و اطلاعات مربوط به تراکنشها را به کمک تحلیل آنچین میتوان به دست آورد.
برای مثال از میزان محبوبیت و اعتبار توکن می توان با کمک اطلاعات تراکنشهای انجام شده برای توکنی خاص مطلع شد. اطلاعات زیادی مانند مقدار انباشت توکنها در کیف پول نهنگهای بیت کوین را می توان با بررسی کیف پولها کسب کرد. بنابراین یکی از روش های ترید ارز دیجیتال، استفاده از دادههای آنچین برای ترید می باشد. به کمک تحلیل آنچین اطلاعات مفیدی از جمله موارد زیر به دست میآید: تعداد آدرسهای فعال در شبکه، میزان سوددهی ماینرها، حجم تراکنشها، نحوه توزیع توکنها در آدرسها، تغییرات هش ریت.
روش های ترید ارز دیجیتال بر مبنای بازه زمانی
اسکالپینگ
«اسکالپینگ» ( Scalping) یکی از روش های ترید ارز دیجیتال است. در این روش تریدرها به دنبال کسب سودهای بالا در معاملات نمی باشند. تریدر سعی میکند در این روش تعداد معاملات زیادی را در تایم فریم های کوچک انجام دهد. بنابراین این روش را می توان روشی برای انجام معاملاتی بسیار سریع در نظر گرفت. در این روش ممکن است تریدر معاملهای را در عرض چند دقیقه انجام دهد. اسکالپینگ را می توان به عنوان یکی از پر ریسکترین روش های ترید رمز ارزها در نظر گرفت که به تسلط و تجربه بالایی برای انجام آن نیاز است. بنابراین به افراد تازه کار این روش به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
در اسکالپینگ تایم فریم انتخابی تریدرها بستگی به میزان سرعت معاملات آنها دارد، در حالی که معمولا اسکالپرها در تایم فریمهای ۵ تا ۳۰ دقیقه ترید میکنند. در صورتی که تایم فریم انتخابی کوچکتر باشد، امکان انجام تعداد تریدهای بیشتری وجود دارد. در روش اسکالپینگ، انتخاب تایم فریم بستگی به استراتژی معاملاتی تریدرها دارد. برای مثال در چارت پایین می توانید قیمت بیت کوین را در تایم فریم ۵ دقیقه مشاهده کنید. در این نمودار از اسیلاتور Stochastic برای مومنتوم و از میانگین متحرک به عنوان اندیکاتوری برای شناسایی روند استفاده شده است.
افراد حرفهای میتوانند با روش اسکالپینگ در طی روز تعداد زیادی موقعیت سودآور را شناسایی و سپس از آنها استفاده کنند. البته این روش با وجود سودآور بودن، معایبی نیز به همراه دارد. صرافیها کارمزدهایی را از تریدرها برای انجام درخواستهای معاملاتی دریافت میکنند. در اسکالپینگ ممکن است یک تریدر چندین پوزیشن معاملاتی را در طی روز باز و پس از فعال شدن حد ضرر و کسب سود آن را ببندد. بنابراین برای انجام این معاملات، میزان کارمزد صرافی را باید لحاظ کرد. از آن جایی که در اسکالپینگ مقدار سود در هر پوزیشن معاملاتی در مقایسه با دیگر روش های ترید ارز دیجیتال کمتر می باشد، بنابراین تریدر باید در مجموع معاملات سودآوری را با بهکارگیری مناسب مدیریت ریسک و سرمایه داشته باشد.
با توجه به نوسانات قیمتی در تایمفریمهای کوچکتر در روش اسکالپینگ، ممکن است اسکالپر با استرس بیشتری مواجه شود. بنابراین پایبند بودن به استراتژی مورد استفاده و کنترل احساسات میتواند در میزان موفقیت اسکالپر تأثیرگذار باشد.
ترید روزانه ارز دیجیتال
خرید و فروش روزانه (Day Trading)، یکی دیگر از روش های ترید ارز دیجیتال می باشد. در نوسانگیری روزانه، تریدرها حداکثر در بازه یکروزه معاملات خود را انجام میدهد و برای روز بعد پوزیشنهای معاملاتی باز را نگه نمیدارد. ذات پرنوسان رمز ارزها برای تریدرهای روزانه ارزهای دیجیتال این امکان را فراهم میکند تا بتوانند سودهای قابل قبولی را در بازه یک روزه از این بازار کسب کنند.
ممکن است یک تریدر روزانه طی یک روز ترید ساعتی ارز دیجیتال و یا معاملات اسکالپ را انجام دهد. تریدر در این حالت اقدام به شناسایی موقعیتها و پوزیشنهای کوتاه مدت سودآور و سپس استفاده از آنها می کند. در نوسانگیری روزانه معاملات کمتری نسبت به اسکالپینگ انجام میشود و تریدر روزانه نسبت به اسکالپینگ انتظار سودآوری بیشتری را در هر معامله دارد.
هدف معاملهگر در ترید روزانه استفاده از موقعیتهایی است که در طی روز به وجود میآید. بنابراین تریدر چارت را در طول روز دنبال میکند تا از به این ترتیب بتواند از موقعیتهای مناسب ترید به نفع خود استفاده کند. بنابراین انتخاب کوینی که نوسان بالایی را در طی روز داشته باشد، اولین گام در ترید روزانه است. از آن جایی که در این روش تریدرها هیچ پوزیشنی را برای روز بعد باز نگه نمیدارد بنابراین برای کسب سود قابل قبول در این روش، تریدر باید برای ترید کوینهای پرنوسان را انتخاب کند. تریدرها باید به میزان نقدشوندگی کوین در هنگام انتخاب آن توجه کنند. برای اطمینان از میزان نقدشوندگی مناسب، تریدرها معمولا برای ترید، صرافیهایی با حجم بالای معاملات را انتخاب میکنند.
سوئینگ تریدینگ
از دیگر روش های ترید ارز دیجیتال می توان به سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) اشاره کرد که در آن تریدر ترجیح میدهد پوزیشن معاملاتی خود را در بازههای زمانی چند روز یا چند هفته باز نگه دارد. بهتر است تریدر در این روش برای انتخاب موقعیتهای معاملاتی خود، علاوه بر تحلیل تکنیکال از تحلیل فاندامنتال نیز استفاده کند. قیمت ارزهای دیجیتال دارای نوسانات زیادی می باشد و یک سوئینگ تریدر زمانی به مهارت دست یافته که بتواند این موجها و ورود و خروج به موقع از آنها را بیابد. بنابراین در روش سوئینگ تریدینگ، شناسایی خطوط حمایتی و مقاومتی که در تحلیل تکنیکال بهکار میرود دارای اهمیت بالایی می باشد.
اندیکاتوری مهم در سوئینگ تریدینگ
در تحلیل تکنیکال اندیکاتورهای زیادی وجود دارند که تریدرها از آنها در سوئینگ تریدینگ بر اساس تجربه خود استفاده می کنند. اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands) که برای شناسایی نقاط اشباع خرید و فروش استفاده میشود، توسط John Bollinger معرفی شد. باند بولینگر نشان دهنده میزان نوسانات بازار می باشد. این اندیکاتور ضمن آسان کردن مدیریت ریسک در ترید، این امکان را به تریدر میدهد تا بتواند برای کسب سود از تغییرات قیمتی استفاده کند.
باند بولینگر شامل سه میانگین متحرک می باشد. هنگام رسیدن قیمت به بالای باند بالایی یا میانگین متحرک بالایی، نشان دهنده رسیدن بازار به اشباع خرید می باشد و احتمال عقب نشینی قیمت وجود دارد. در صورت رسیدن قیمت به زیر میانگین متحرک پایینی، اشباع فروش را نشان می دهد. به احتمال زیاد در چنین حالتی قیمت به سمت بالا حرکت خواهد کرد.
در تشخیص بهتر برگشت روندهای ماندگار، استفاده از نمودارهای «شمعی» (Candlestick) نیز می تواند به افراد کمک کند. نمودارهای کندل استیک درباره قیمت ها اطلاعات خوبی را در اختیار کاربران قرار میدهند و به کمک آنها می توان تحلیل دقیقتری انجام داد.
ترید به روش موقعیت گیری
در «پوزیشن تریدینگ» (Position Trading) تریدر در معاملات خود قابلیتها و پتانسیلهای رشد موجود در ارزهای دیجیتال و اطلاعات کلان اقتصادی را لحاظ میکند. در واقع می توان گفت یکی از روش های ترید ارز دیجیتال، ترید به روش موقعیتگیری یا پوزیشن تریدینگ می باشد که در آن تریدر به معاملات خود با دیدی بلند مدت نگاه میکند. ممکن است در پوزیشن تریدینگ تریدر برای هفتهها و ماهها یا حتی سالها، پوزیشن خود را برای رسیدن به سود مورد نظر باز نگه دارد.
مزایا و معایب ترید ارزهای دیجیتال
به طور کلی می توان مزایای ترید ارزهای دیجیتال را در امکان ترید در تمام طول شبانه روز و هفت روز هفته و همچنین امکان دریافت سودهای کلان در نوسانات شدید عنوان کرد. اما در کنار این مزایا، بازار کریپتوکارنسی ها مانند بازار سهام معایب خودش را دارد. اولین مورد همان نوسانات شدید و امکان ضررهای کلان برای معامله گران است چراکه این بازار بسیار پرریسک و نوسان است. دومین مورد در مورد معایب ترید ارزهای دیجیتال برای افراد مبتدی است که بدون آموزش و براساس هیجانات ناشی از این بازار وارد می شوند و همه سرمایه خود را از دست می دهند.
نتیجه گیری
رمزارزها در دنیا سر و صدای زیادی ایجاد کرده اند اما برای ترید ارز دیجیتال باید آموزش ببینید و با آگاهی کامل اقدام کنید. شما می توانید از طریق صرافی های داخلی یا خارجی اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال مورد نظر خود کنید. فقط باید درنظر داشته باشید برخی از صرافی های مشهور به ایرانیان به دلیل موضوع تحریم خدمات ارائه نمی دهند. در انتخاب صرافی برای معامله نیز دقت کنید و صرافی ناشناس را برای معامله خود انتخاب نکنید.
تریدرهای ارزهای دیجیتال همچنین می توانند از معاملات اسپات و نقدی و با استفاده از توکن های اهرم دار یا (UP,DOWN) برای کسب سود در روندهای نزولی و صعودی بازار ارزهای دیجیتال استفاده کنند. در این صورت آن ها قادر خواهند بود حتی در شرایطی که بازار نزولی است هم سود کسب کنند اما نکته مهم این است که ترید ارز دیجیتال نیاز به آموزش دارد و نمی توان به امید شانس سرمایه خود را وارد این بازار کنید.
نظر بدهید