در این نوشته قصد داریم با ارز HNT آشنا شویم. مهمترین مشخصه ارز دیجیتال هلیوم پیوندی است که بین فناوری بلاکچین و اینترنت اشیا(IOT) ایجاد میکند. هدف اصلی این رمزارز، ایجاد یک بلاکچین برای دستگاه هایی است که از اینترنت اشیا استفاده میکنند. طی یک سال اخیر این رمزارز با رشد قیمتی 6 هزار درصدی مواجه بوده است و به همین علت، یک گزینه عالی برای سرمایهگذاری محسوب میشود. در ادامه به معرفی بیشتر این رمز ارز میپردازیم:
آشنایی با ارز دیجیتال هلیوم(Helium)
شبکه هلیوم یک بلاکچین نامتمرکز برای دستگاههایی است که از تکنولوژی اینترنت اشیا(Internet Of Thins) استفاده میکنند. این پروژه در سال 2019 فعالیت خود را آغاز کرده است و به دستگاههای بیسیم این اجازه را میدهد تا بتوانند ضمن ارتباط با یکدیگر به کمک گرههای داخل شبکه، دادهها را ارسال کنند. گره یا نودهای شبکه، ترکیبی از دروازههای وایرلس و دستگاههای مربوط به ماینینگ بلاکچین هستند و در اصطلاح هات اسپات (Hotspot) نام دارند. با اجرای نودها، کاربران برای پاداش توکن (HNT) دریافت میکنند؛ بنابراین هدف از خلق هلیوم، ایجاد فریم ورک یا زیرساخت IOT است.
تیم بنیانگذار ارز دیجیتال هلیوم(Helium)
شبکه ارز دیجیتال هلیوم درسال 2019 راه اندازی شد. همانطور که گفتیم این شبکه به دستگاه های وایرلس و بی سیم اجازه برقراری ارتباط با یکدیگر را می دهد. داده ها در این شبکه از طریق نودهای شبکه منتقل می شوند. این گره ها به صورت هات اسپات وجود دارند که ترکیبی از یک دستگاه استخراج بلاکچین (ماینر) و یک دروازه بی سیم (ورودی وایرلس) است.
بنیانگذاران این رمز ارز سه نفر با نامهای شون فنینگ (Shawn Fanning)، امیر حلیم (Amir Haleem) و سین کیرلی (Sean Carey) هستند. این افراد در سال 2013 میلادی اقدام به تاسیس یک شرکت در این حوزه کردند. تخصص اصلی آقای Haleem در توسعه بازی و صنعت gaming بود، آقای فنینگ به توسعه سرویس اشتراک گذاری نپستر (Napster) که یک سرویس اینترنتی همتا به همتا در سال 1990 بود، پرداخت و کیرلی نیز در یکی از شرکتهای تابع پیپل (PayPal) به نام ور (Where) فعالیت میکرد. امروزه متخصصانی در حوزههای تولید، سخت افزار، بلاکچین، سیستمهای توزیعشده و تکنولوژی همتا به همتا وجود دارند که در این شبکه فعالیت میکنند.
ویژگیهای ارز دیجیتال هلیوم(Helium)
ارز هلیوم به منظور بهبود ارتباط بین دستگاه هایی به وجود آمده است که از اینترنت اشیا استفاده میکنند. با وجودی که در سال 2013 میلادی زیرساختهای IOT به تازگی در حال شکل گیری بودند، توسعهدهندگان این رمزارز قصد داشتند به شبکه قابلیت تمرکز زدایی را بیافزایند. نکته جالب توجه این است که از شبکه هلیوم به شبکه مردم تعبیر میشود. بیشترین جذابیت در این شبکه مربوط به افرادی است که علاقهمند به استفاده از اکوسیستم مربوط به اینترنت اشیا و یا فناوریهایی هستند که در این حوزه فعال هستند. مشوقهای مالی سبب میشوند تا شبکه هلیوم به وسیله تیم توسعه آن به خوبی معرفی شود. کاربران شبکه هلیوم به خریداری یا ساخت دستگاههای هات اسپات (Hotspot) میپردازند؛ همان طور که گفته شد، این دستگاهها ترکیبی از دستگاه ماینر و دروازهها یا ورودیهای وایرلس هستند. دستگاههای هات اسپات میتوانند تا مسافت خاص شبکههای رادیویی را تحت پوشش قرار دهند و توکنهای شبکه هلیوم یعنی (HNT) را استخراج کنند.
شبکه هلیوم بر اساس پروتکل HoneyBadger BFT عمل میکند که یک الگوریتم نوین اجماع است. در این الگوریتم گرهها میتوانند در زمانهایی که شبکه از نظر کیفیت اتصال، ثابت نیست به اجماع دست پیدا کنند. برای پرداخت هزینهها علاوه بر توکن(HNT) میتوان از توکن دیگری به نام دیتا کردیت(Data Credit) که قابلیت مبادله ندارد، استفاده کرد. از این توکن كه به حساب كاربری افراد وصل است، برای پرداخت هزینههای ناشی از تراکنشهای شبکه استفاده می شود. با مطالعه وبسايت رسمی ارز ديجيتال هليوم در اينجا به اطلاعات بيشتری دست خواهيد يافت.
جالب است بدانيد كه در آغاز كار شبكه هليوم، مالكان نودها به دليل ساخت شبكه، توكنهای بيشتری دريافت می كنند و به مرور اين مقدار كاهش میيابد تا حدی كه انتقال ديتا به وسیله دستگاهها سود بيشتری داشته باشد. توزيع كامل توكنها، در حدود بيست سال طول میکشد زيرا در آغاز فعاليت شبكه، تعداد كل توکنهای موجود به اندازه صفر توكن بود.
برقراری امنيت در ارز دیجیتال هلیوم(Helium)
كسب پاداش در شبكه هليوم از طريق يك ساز و كار اجماع سفارشی با نام توافق ظرفيت انجام میشود و در ازای مشاركت كاربران در عمليات ماينينگ يا استخراج به آنها داده میشود كه به نوعی پايداری شبكه را تضمين میكند. پروتکل BFT زبان الگوريتم اثبات ظرفيت است و به صورت اختصاصی طراحی میشود تا گرهها بتوانند با همديگر ارتباط برقرار كنند. تيم توسعهدهنده شبكه هليوم ادعا دارد كه مالكين توكن HNT در كيف پول اين پلتفرم، برای بالابردن امنيت در كليدهای خصوصی، از الگوريتم کلیدهای نامتقارن استفاده میكنند.
آشنایی با صرافیهای پشتيبان رمز ارز هلیوم(Helium)
برای خريداری توكنهای HNT كافی است به صرافیهايی مثل بايننس و FTX مراجعه نمائيد و از طريق يك استيبل كوين مانند تتر، اين توكن را خريداری كنيد. قابل ذكر است كه هليوم از سال 2020 ميلادی در بيشتر صرافیها قابل معامله است.
مزایای هلیوم
از مهم ترین مزایای هلیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- توسعه اینترنت اشیا به صورت سراسری در آینده
- قابل استخراج بودن
- استفاده از پروتکل HoneyBadger BFT. این پروتکل به شبکه اجازه می دهد به توافق و اجماع برسد حتی زمانی که کیفیت اتصال شبکه متغیر است.
- رمزگذاری سراسری اطلاعات روی شبکه بلاکچین و مناسب برای اطلاعات حساس
- ارائه فرمت غیرمتمرکز به کاربران: برخلاف سیستم متمرکز قدیمی در سیستم مخابرات متمرکز سنتی که قیمت داده ها سالانه افزایش می یابد اما قیمت ها در سیستم هلیوم با افزودن نقاط بیشتر با نرخ ارزان تر، به صورت ارگانیک رشد می کند.
- هزینه های عملیاتی پایین و عملکرد در طیف وسیع
معایب هلیوم
- قیمت بسیار بالای دستگاه استخراج برای استخراج رمز ارز هلیوم
کارکرد شبکه هلیوم
شبکه هلیوم از PoC یا الگوریتم اثبات پوشش (Proof of Coverage) برای انتقال اطلاعات در شبکه خود استفاده می کند. الگوریتم اثبات پوشش نوعی از گواهی اثبات کار است. این الگوریتم به منظور تایید اعتبار گره ها(نودها) استفاده می شود.
الگوریتم اثبات پوشش به طور دائم کیفیت خدمات و پوشش دهی هات اسپات ها در شبکه را آزمایش می کنند و نودهایی که در این آزمایش ها شرکت کنند به عنوان پاداش سکه HNT دریافت خواهند کرد.
کاربران به منظور مشارکت در شبکه هلیوم، باید ابتدا اقدام به خرید یا ساخت دستگاه های هات اسپات کنند.
کیف پول های ارز دیجیتال هلیوم
برخی از کیف پول های ارز دیجیتال هلیوم عبارتند از: Helium App wallets در دو نسخه اندروید و آیفون، Math Wallet، لجر (Ledger) یا ترزور (Trezor) به عنوان دو کیف پول سخت افزاری هلیوم هستند.
خرید ارز دیجیتال هلیوم(HNT)
برای خرید ارز هلیوم می توانید یکی از استیبل کوین ها را خریداری کنید و سپس در صرافی ها استیبل کوین خریداری شده خود را به ارز دیجیتال هلیوم تبدیل نمایید. برخی از این صرافی ها عبارتند از صرافی بایننس (Binance)، صرافی وزیراکس (WazirX)، صرافی بیلکسی (Bilaxy)، صرافی اف تی ایکس (FTX)، صرافی هو (Hoo) و صرافی هات بیت (Hotbit) اشاره کرد.
فروش ارز دیجیتال هلیوم نیز مانند خرید آن بوده و باید از طریق صرافی ها اقدام نمایید.
پروژه های همکار با هلیوم
از هلیوم با توجه به ویژگی ها و امکاناتی که دارد به منظور رصد و نظارت مداوم فعالیت اعضای شبکه استفاده می شود. برخی از مهمترین پروژه هایی که با هلیوم همکاری کرده اند، عبارتند از: نستله (Nestle)، اگولوس (Agulus)، لایم (Lime)، کانسرو (Conserv)، کربند (Careband) و بیسایکل (BCycle) هستند.
نتيجهگيری
در اين مقاله به بررسی ارز هليوم و توكن (HNT) پرداخته شد. هليوم شبكهای نامتمركز دارد كه در آن دستگاههای اينترنت اشيا به يكديگر متصل میشوند. بلاكچين كمك میكند تا صحت دادهها و امنيت بيشتری در IOT به وجود آيد. در پشت هليوم، یک تيم قدرتمند و با سابقه فعاليت دارند؛ بنابراين در فرآوری اين ارز آينده روشنی پیشبینی میشود. پروژه هليوم از سال2019 ميلادی به بعد رشد خوبی داشته است. اميدواريم اين مقاله آگاهی کافی به شما در مورد اين ارز و سرمايهگذاری بر روی آن، داده باشد.
نظر بدهید