چرخه شومپیتری بیت کوین؛ اصطلاح رایج در بازار ارزهای دیجیتال است. چرخه شومپیتری بیت کوین چه می گوید و چه تاثیری بر خرید بیت کوین دارد؟ تخریب خلاقانه در چرخه بیت کوین شومپیتری چیست؟ نقش بیت کوین به عنوان یک منبع طبیعی چیست؟ زیر چرخه های چرخه شومپیتری بیت کوین چیست؟ بیت کوین مانند یک منبع طبیعی فیزیکی عمل می کند اما با تفاوت های منحصر به فردی که آن را به موتور تغییرات اساسی تبدیل می کند، درست مانند طلا، نفت یا برق. بیت کوین به عنوان تجسم دیدگاه شومپیتر در مورد تخریب خلاق شناخته می شود. عناصر بسیاری از نظر ساختاری در القای فرآیند شومپیتری تخریب خلاقانه در اکوسیستم بیت کوین نقش دارند. به همین خاطر در این مقاله می خواهیم به بررسی چرخه شومیتری بیت کوین بپردازیم؛ برای آشنایی بیشتر تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.
منظور از چرخه شومپیتری بیت کوین چیست؟
ارز دیجیتال بیت کوین به صورت دوره ای چرخه هایی با دوره های مختلف را طی می کند. این ارز با ایده ها و نوآوری های جدید در ابعاد و بازه های زمانی مختلف، اکوسیستم خود را به شیوه ای نوآورانه احیا کرده است. در ادامه سعی می کنیم ایده چرخه شومپیتری بیت کوین را توضیح دهیم و آن را در قالب سه موج از مؤلفه ها بررسی کنیم تا بتوانید با این مفهوم آشنا شوید:
- چرخه کوندراتیف بیت کوین با چندین دهه فعالیت.
- چرخه ژوگلار بیت کوین که کمتر از یک دهه است که اجرا می شود.
- چرخه آشپزخانه کیچن که با رویداد نصف شدن بیت کوین مرتبط است.
جالب است بدانید که چرخه تخریب خلاق یا نوآوری تحول آفرین حذف روش های قدیمی و ایجاد زمینه های جدید نوآوری و خلاقیت در تولید نامیده می شود. جوزف شومپیتر برای اولین بار در سال 1942 اصطلاح تخریب خلاق را مطرح کرد. شومپیتر تخریب خلاق را نوآوری در فرآیند تولید می داند که بهره وری را افزایش می دهد. نظریه نوآوری تحول آفرین فرض می کند که انرژی برای نوآوری های جدید از تخریب مفروضات قدیمی ناشی می شود. شومپیتر معتقد است که حذف سیستم های قدیمی و جایگزینی با اشکال جدید نوآوری در یک دوره زمانی انجام خواهد شد. به همین دلیل، چرخه های اقتصادی متفاوتی با مدت زمان متفاوت وجود دارد.
انواع موج های چرخه شومپیتری بیت کوین
نظریه نوآوری تحول آفرین فرض می کند که انرژی مورد نیاز برای فناوری های جدید با حذف مفروضات قدیمی ایجاد می شود. شومپیتر معتقد است که حذف سیستم های قدیمی و جایگزینی با قالب های جدید و نوآورانه در یک دوره زمانی انجام خواهد شد. به همین دلیل، چرخه های اقتصادی با مدت زمان متفاوت وجود دارد. چرخه شومپیتر بیت کوین از 3 موج تشکیل شده است. برای این منظور در این قسمت از مقاله سعی داریم امواج چرخه شومپیتری بیت کوین را بررسی کنیم.
برای کسب اطلاعاتی در زمینه دوره دکس تریدینگ، بر روی لینک کلیک کنید.
یکی از موجهای چرخه شومپیتری بیت کوین، چرخههای کوتاهمدت ۳ تا ۴ سال است که به چرخه کیچن معروف هستند. برای اولین بار جوزف کیچن مطالعاتی روی آن انجام داد و به همین دلیل به نام او ثبت شد. توجه داشته باشید که نصف شدن بیت کوین در چرخه کیچن اتفاق می افتد.
چرخه های میان مدت
موج دیگر چرخه شومپیتر، چرخه های میان مدت است که بین 8 تا 11 سال طول می کشد. نکته جالب این است که این چرخه ها به دلیل تلاش های کلمنت ژوگلار، فردی که اولین بار به این چرخه ها اشاره کرد، چرخه ژوگلار نامیده می شود.
چرخه های بلندمدت
یکی دیگر از امواج شومپیتر، چرخه های طولانی مدتی است که بین 45 تا 60 سال طول می کشد و زمان می برد. بهتر است بدانید که به دلیل تحقیقات اقتصاددان رومانیایی نیکلای کندراتیف به چرخه کندراتیف یا موج K معروف است.
چرخه کیچن(Kitchin Cycle)
فرآیندی که باعث شکلگیری چرخه کیچن میشود، عمدتاً در حوزه کشاورزی و فاسد شدنیها و همچنین در بازار کالاهای بادوام مانند فلزات دیده میشود. این فرآیند به عنوان چرخه خوک شناخته می شود و منجر به توسعه الگوی تار عنکبوت برای توصیف نوسانات قیمت می شود.
مدل تار عنکبوت یک مدل اقتصادی است که دلایل نوسانات دوره ای قیمت در بازارهای خاص را توضیح می دهد. این مدل زمانی عرضه و تقاضا را توضیح می دهد که مقدار تولید باید قبل از اعلام قیمت تعیین شود. به عبارت دیگر عرضه و تقاضا بر اساس قیمت های گذشته تعیین می شود. فرض کنید به دلیل خاصی مانند بدی آب و هوا، کالای الف در مزارع کشور آسیب ببیند و عرضه آن کاهش یابد. در زمان عرضه، بسته به میزان درخواست، نمودار عرضه به سمت چپ حرکت می کند و قیمت افزایش می یابد. فعالان و کشاورزان با فرض بالا ماندن قیمت در سال آینده، تولید محصول A را نسبت به سایر محصولات افزایش می دهند.
با افزایش عرضه، قیمت آن کاهش می یابد و در سال بعد کشاورزان تولید آن را متوقف می کنند. باز هم قیمت بالا می رود و ... این چرخه ادامه دارد. حرکت منحنی های عرضه و تقاضا خطوطی مانند تار عنکبوت ایجاد می کند. از این رو به آن الگوی تار عنکبوت می گویند.
چرخه کیچن عمدتاً توسط شرکت هایی با محدودیت سرمایه ثابت شکل می گیرد که باید با شرایط ناپیوستگی اطلاعات بازار رقابت کنند. در حالت صعودی چرخه (به سوی رفاه و شکوفایی)، شرکت ها تولید خود را افزایش می دهند و سودهای باورنکردنی به دست می آورند.
بنگاه هایی که معتقدند با افزایش فعالیت خود، با رساندن سرمایه ثابت خود به سطح اشتغال کامل می توانند درآمد بیشتری داشته باشند، مازاد عرضه در بازار ایجاد می کنند. به دلیل نبود تقاضای کافی، قیمت ها کاهش می یابد و بازار دچار رکود می شود.
برای مقابله با این موضوع، شرکت ها در حال ذخیره سازی و افزایش موجودی های خود هستند. با انجام این کار، تولید کاهش می یابد و بازار به نقطه تعادل خود باز می گردد؛ وقتی بازار به تعادل می رسد، چرخه کامل می شود.
اگر در مورد اقتصاد نئوکلاسیک زیاد مطالعه نکرده اید، احتمالاً متوجه پاشنه آشیل این بحث (چرخه ها) شده اید. علاوه بر نقد جبرگرایی ناعادلانه در چرخه، نقش انتظارات تطبیقی نیز تا حد امکان حداقل در نظر گرفته می شود. شرکت ها باید کارایی بازار را بیشتر بیاموزند تا در چرخه بی پایان تعقیب تقاضا با عرضه بیش از حد قرار نگیرند. جبرگرایی مستقیماً در بیت کوین وجود دارد.
طول چرخه نصف، زمانی تعیین می شود که سختی و نرخ هش شبکه در طول چرخه تغییر کند و نرخ هش تحت تأثیر شرایط بازار از نظر قیمت و هزینه های تولید قرار گیرد.
چرخه کیچن در بیت کوین حدود 44 تا 48 ماه طول می کشد که معادل چرخه هاوینگ است. در سمت عرضه، ماینرها و تا حدودی صرافی ها و دارندگان به دلیل افزایش نرخ هش یا کاهش مقدار کوین، انگیزه بیشتری برای عرضه بیشتر به بازار با افزایش قیمت دارند.
هنگامی که قیمت کاهش می یابد، ماینرها با غیرفعال کردن برخی از تجهیزات خود و اضافه کردن به موجودی بیت کوین خود در صورت امکان، قدرت استخراج یا نرخ هش خود را کاهش می دهند. اگر نتوانند هزینه های ثابت خود را پوشش دهند، یعنی ادامه فعالیت برایشان توجیه اقتصادی نداشته باشد، دوباره کوچکتر می شوند یا حتی از بازار خارج می شوند.
چرخه شومپیتری بیت کوین چه می گوید؟
مهم است بدانید که چرخه شومپیتری بیت کوین در نمودار زیر ترسیم شده است. موج K به رنگ خاکستری تیره، چرخه Juglar به رنگ بنفش و چرخه پخت و پز که دقیقاً با دوره نصف شدن مطابقت دارد، به رنگ آبی نشان داده شده است. محور عمودی قیمت دلار است که با توجه به مولفه ها و قسمت های چرخه شومپیتری بیت کوین، تقریب خوبی در نظر گرفته می شود. به نمودار بالا دقت کنید تا متوجه شوید چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
در پایان موج K، تمام چرخه ها به هم می رسند و همگرا می شوند. این یک چیز ساده است زیرا زمانی که محرک های اساسی نوآوری برای چرخه کندراتیف بعدی بیت کوین یکسان شوند، تمام جریان های انباشتگی شروع به کاهش خواهند کرد. در این مرحله، زمان تشکیل مجموعه ای از فناوری های جدید است که می تواند انگیزه ای برای موج دوم K در بیت کوین باشد.
بیت کوین بیشتر ذخیره می شود و فروش بسیار پایین است. این باعث می شود که نسبت l2S به بالاترین سطح ممکن برسد. ظرفیت های تولید با توجه به تقاضای بازار افزایش می یابد و سرمایه گذاری ها به طور کامل محقق می شود. این نسبت IC2CI را تا حد زیادی افزایش می دهد. جریان بیت کوین به دلیل استخراج آن به تدریج کاهش می یابد و نسبت S2F را افزایش می دهد.
نظر بدهید