یکی دیگر از انواع کیف پول های سخت افزاری ذخیره بیت کوین، کیف پول Coldcard Mk3 است. این کیف پول توسط شرکت کانادایی Coinkite ساخته شده است. این شرکت از سال 2012 فعالیت اصلی خود را در زمینه امنیت ارزهای دیجیتال شروع کرده است که کیف پول سخت افزاری Coldcard Mk3 جدیدترین محصول این شرکت محسوب می شود. ویژگی اصلی کیف پول های سخت افزاری، نگهداری از کلیدهای خصوصی مربوط به بلاک چین هستند. در اصل ارزهای دیجیتال در آدرس هایی بر روی بلاک چین قرار دارند و رمز مربوط به این ارزهای دیجیتال به صورت آفلاین در کیف پول های فیزیکی ذخیره می شود و امکان هک شدن این کلیدهای خصوصی وجود ندارد. در ادامه می خواهیم به بررسی نوعی از کیف پول های سخت افزاری به نام Coldcard Mk3 بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.
معرفی کیف پول Coldcard Mk3
این کیف پول یکی از محصولات شرکت کانادایی Coinkite است که در سال 2019 توسط این شرکت به بازار عرضه شد. این محصول تنها برای ذخیره ارز دیجیتال بیت کوین مورد استفاده قرار می گیرد و نمی توان آلت کوین های دیگر را بر روی آن ذخیره کرد. شاید اینکه این نوع کیف پول فقط از ارز دیجیتال بیت کوین حمایت و پشتیبانی می کند، به عنوان نقطه ضعف این ارز دیجیتال محسوب شود اما قابلیت هایی همچون Secure Element، Duress Pin، Pin Brick me، Login Countdown توانسته است این کیف پول را جزو کیف پول های محبوب ارزهای دیجیتال کاربران قرار دهد.
کیف پول های سخت افزاری برای اولین بار در سال 2014 با رشد قابل توجه بیت کوین، فعالیت خود را آغاز کرد. شرکت هایی همچون لجر و شرکت ترزور اقدام به تولید دستگاه هایی برای نگهداری امن ارزهای دیجیتال کردند که به مرور زمان دیگر رقبا نیز به این عرصه پا گذاشتند. کیف پول هایی وارد بازار شدند که می توانستند از دیگر ارزهای دیجیتال دیگری پشتیبانی کرده و خدمات بیشتری به کاربران ارائه می دادند. در این میان شرکت Coinkite اقدام به تولید کیف پول اختصاصی بیت کوین کرد که دارای امکانات فوق العاده ای برای ذخیره این ارز دیجیتال است.
مشخصات کیف پول Coldcard Mk3
هدف از تولید این کیف پول، کاربردی بودن آن است که بدین خاطر نسبت به دیگر کیف پول های ارز دیجیتال تا حدودی بزرگتر است اما نسبت به کیف پول هایی هم چون KeepKey چندان حجیم نیست. ابعاد این نوع کیف پول مشابه به یک کارت اعتباری و یا همان ماشین حساب است که دارای 12 دکمه سیاه رنگ است. صفحه نمایش این نوع کیف پول از نوع OLED در قسمت بالایی آن است. یک درگاه کارت حافظه میکرو SD در قسمت عقب و یک قسمت پورت USB در قسمت بالایی آن وجود دارد.
جنس بدنه آن از یک پلاستیک شفاف و ضد ضربه ساخته شده است که می توان به راحتی قسمت های داخلی آن را مشاهده کرد. جنس بدنه این نوع کیف پول کاملا مقاوم و با کیفیت است که در نگاه اول کاملا مشخص است. این نوع کیف پول باتری نداشته و برق خود را از طریق کابل میکرو USB از کامپیوتر دریافت می کند.
نکته دیگری که در مورد کیف پول Coldcard Mk3 باید در نظر گرفت، نداشتن جعبه است که زمانی که آن را سفارش می دهید، بدون جعبه تحویل می گیرید. کیف پول درون یک نایلون تحویل داده می شود که دارای یک برچسبی است که هر گونه دستکاری در مسیر ارسال را مشخص می کند. علاوه بر این یک بارکد بر روی جعبه وجود دارد که باید بعد از روشن کردن دستگاه با بارکد ذخیره شده در حافظه دستگاه قابل انطباق باشد.
یک کارت یادداشت کلمات بازیابی و یک استیکر Coldcard بر روی کیف پول وجود دارد. کاربرانی که از این نوع کیف پول استفاده می کنند برای اتصال آن به کامپیوتر باید یک کابل میکرو USB داشته باشند و برای اتصال به کیف پول لجر باید به لب تاپ وصل شد و یا اینکه این نوع کیف پول را به یک پاور بانک وصل کرد و در نهایت از آن استفاده کرد.
بررسی ویژگی های کیف پول سخت افزاری Coldcard Mk3
مهم ترین ویژگی کیف پول های Coldcard Mk3، مسائل امنیتی آن است. این نوع کیف پول کاملا سازگار با استاندارد BIP-174 است که مربوط به تراکنش های چند امضایی است. این تکنولوژی با عنوان Partially Signed Bitcoin Transaction است که این قابلیت را دارد تا چند کاربر متفاوت آن را امضا کنند. در اصل با استفاده از یک استاندارد BIP-174 می توان یک فایل باینری ایجاد کرد به گونه ای که تمامی کیف پول های سخت افزاری قادر به خواندن آن باشد. به همین خاطر می توان فایل های PSBT مربوط به دیگر کیف پول ها را بر روی این نوع کیف پول لود و سپس امضا کرد.
کلمات بازیابی مربوط به این کیف پول با استاندارد BIP-39 کار می کند. استاندارد مربوط به این کیف پول 12، 18 و 24 تایی است که در اغلب کیف پول های سخت افزاری مورد استفاده قرار می گیرد. تمامی این کلمات بازیابی به یک رشته باینری طولانی به نام Master Seed اشاره دارد که می تواند کلیه آدرس های عمومی و کلید های خصوصی و هم چنین اطلاعات تراکنش ها را تولید کند. به همین خاطر توصیه می شود که این کلمات بازیابی در یک جای امن نگهداری شود.
نرم افزار داخلی این کیف پول متن باز بوده که این قابلیت را به توسعه دهندگان می دهد تا به راحتی آن ها را بررسی کرده و حتی اینکه از آلت کوین ها نیز به آن اضافه کنند. هر چند این نوع کیف پول را با برند Bitcoin only شناخته می شود و انجام این کار بعید می رسد.
ویژگی دیگری که این نوع کیف پول دارد درگاه میکرو SD است که در پشت کیف پول قرار دارد. از طریق این درگاه می توان بک آپ گیری مربوط به کیف پول را به راحتی انجام داد. با بکاپ گیری می توان اطلاعات مربوط به کیف پول را بر روی یک کیف پول دیگر به راحتی وارد کرد.
از آنجایی که کیف پول Coldcard Mk3 برخلاف کیف پول های لجر و ترزور فاقد برنامه واسط کامپیوتر است، باید برای آن باید از یک کیف پول نرم افزاری همچون Electrum، Wasabi Wallet، BTCPay و کیف پول Bluewallet استفاده کرد. یعنی از طریق این کیف پول های نرم افزاری می توان به دستگاه وصل شد و از آن به راحتی استفاده کرد. به علاوه از این کیف پول می توان برای امضای تراکنش های PSBT و تراکنش های چند امضایی نیز استفاده کرد.
بررسی امنیت کیف پول Coldcard Mk3
کیف پول Coldcard Mk3 یک کیف پول سخت افزاری است که به صورت آفلاین کار می کند و این ویژگی، از دسترسی هکرها جلوگیری می کند. این نوع کیف پول، جزو معدود کیف پول هایی است که حافظه میکرو دارد و از طریق آن می توان به راحتی بک آپ گرفت و برای امضای انواع تراکنش های عادی و چند امضایی استفاده کرد.
از دیگر قابلیت های امنیتی که در کیف پول Coldcard Mk3 در نظر گرفته شده است، Duress Pin است. با استفاده از این نوع قابلیت برای کیف پول دو نوع کد تعریف می شود که هر یک از کاربران را به حساب کاملا متفاوت وارد می کند.
البته نکته قابل توجه در مورد این نوع از کیف پول ها این است که تعداد وارد کردن رمز عبور اشتباه بر روی 13 مورد است. این بدان معناست که اگر برای چهاردهم کد اشتباه وارد شود، عنصر امن تمام اطلاعات حافظه را پاک و غیر قابل استفاده می کند و در هر بار اضافه کردن کد، شمارنده دستگاه را ریست می کند.
از دیگر قابلیت های کیف پول، Easy Device Destruction است. از این گزینه زمانی استفاده می شود که تحت شرایط خاصی مجبور به ریست کردن اطلاعات کیف پول باشیم. برای انجام این کار می توان به قسمت بخش پشتی کیف پول، قسمت SHOOT THIS فشار دهید. با انجام این کار تمامی اطلاعات مهم و کلید های خصوصی از بین خواهد رفت.
مزایا و معایب کیف پول Coldcard Mk3
از جمله مزایایی که می توان برای کیف پول Coldcard Mk3 بیان کرد، شامل موارد زیر است:
- داشتن کاربری راحت: دکمه هایی که در این قسمت دستگاه وجود دارد، باعث می شود که کاربر به آسانی بتواند جابه جایی داشته باشد. در صورتی که در کیف پول های دیگر تنها دو دکمه برای این قابلیت وجود دارد.
- متن باز بودن: متن باز بودن این نوع کیف پول موجب می شود که نقاط ضعف کیف پول سریعتر مشخص شود و این موجب شفافیت کار توسعه دهندگان می شود.
- تراکنش های آفلاین: این نوع کیف پول برای تراکنش های آفلاین طراحی شده است و این کار با استفاده از کارت حافظه میکرو SD و انتقال آفلاین تراکنش های امضا شده امکان پذیر است.
- قابلیت با کیف پول های نرم افزاری: از جمله قابلیت هایی که کیف پول Coldcard Mk3 دارد، سازگاری با مدل های نرم افزاری کیف پول از جمله Electrum، Wasabi Wallet، BTCPay است.
به غیر از مزایایی که این کیف پول دارد، معایبی نیز دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
- گران قیمت: نسبت به دیگر کیف پول های سخت افزاری قیمت نسبتا بالایی دارد.
- تک ارزی بودن کیف پول: تنها ارزی که در این کیف پول پشتیبانی می شود، بیت کوین است.
- فاقد جعبه و متعلقات کافی: زمانی که این نوع کیف پول را می خرید، فاقد هر گونه جعبه، کابل USB، دفترچه راهنما و کارت حافظه SD است.
نتیجه گیری:
در این مقاله با قابلیت های مختلف کیف پول Coldcard Mk3 آشنا شدیم که در دیگر کیف پول های سخت افزاری مشاهده نمی شود. ویژگی برتر این کیف پول نسبت به دیگر کیف پول های سخت افزاری، حمایت تک ارزی بیت کوین است که به خاطر نداشتن برنامه های مختلف از امنیت بالاتری نسبت به دیگر کیف پول های سخت افزاری برخودار است.
نظر بدهید