در این مقاله به بررسی کیف پول الکتروم(Electrum)، معایب و مزایای آن می پردازیم. این کیف پول یکی از قدیمی ترین و در عین حال امن ترین، کیف پول ها برای نگهداری ارز دیجیتال بیت کوین می باشد. این کیف پول از نوع نرم افزاری بوده و امنیت قابل قبولی را به کاربران ارائه می دهد اما به هرحال توصیه ما برای نگهداری مبالغ بالا، برای مدت طولانی، استفاده از کیف پول های سخت افزاری است. در ادامه به بررسی تخصصی کیف پول الکتروم و آموزش تصویری این کیف پول می پردازیم.
کیف پول الکتروم
Electrum یک کیف پول بیت کوین عالی برای کاربران مبتدی و پیشرفته است. این یک کیف پول کاملا مناسب برای استفاده روزانه از بیت کوین است: خرید آنلاین و انتقال وجه بین افراد. اگرچه دارای یک رابط کاربری ساده است، اما Electrum یکی از امن ترین کیف پول های موجود است.
در سال 2011 بود که «توماس وگتلین» (thomas voegtlin)، از نسخه ویندوز این کیف پول رونمایی کرد. این کیف پول یک پلتفرم متن باز است، بدین معنا که تمامی کدهای استفاده شده در آن، برای تمامی کاربران قابل مشاهده است و همه می توانند در تغییر و یا ویرایش کدها، همکاری داشته باشند. به همین دلیل این کیف پول به مرور زمان دچار تغییراتی شد و افرادی زیادی آن را توسعه دادند. کیف پول Electrum فقط مناسب ذخیره کردن ارز دیجیتال بیت کوین است و از هیچ رمز ارز دیگری پشتیبانی نمی کند.
البته از این کیف پول برای ارز دیجیتال Bitcoin Cash هم می توان استفاده کرد. چون این ارز دیجیتال در واقع فورک(Fork) بیت کوین است.
رفته رفته این کیف پول محبوب شد و نسخه های مک و لینوکس آن ها عرضه شد اما خب کاربران زیادی درخواست نسخه گوشی آن را داشتند. در نهایت در سال 2016، نسخه اندروید آن ارائه شد اما متاسفانه، کاربران ios همچنان امکان استفاده از نسخه گوشی آن را ندارند.
محیط کاربری این کیف پول دارای بخش های زیادی است و دکمه های زیادی به منظور سفارشی سازی محیط کاربری این کیف پول وجود دارد. به همین دلیل است که کاربرانی که به تازگی وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده اند، نمی توانند به راحتی از این کیف پول استفاده کنند. در مجموع اگر قبلا با کیف پول های نرم افزاری کار کرده اید، استفاده از این کیف پول برای شما دشوار نیست.
کیف پول الکتروم، از نوع لایت است. بدین معنا که برای راه اندازی آن احتیاجی به دانلود کل بلاک های بلاکچین نیست. همین موضوع باعث شده است تا به روزرسانی و انجام تراکنش در این کیف پول، با سرعت خوبی انجام شود. از دیگر ویژگی های کیف پول الکتروم می توان به، امنیت بالا و قابلیت ارتباط آن با کیف پول های سخت افزاری مانند لجر اشاره کرد. تمامی این ویژگی ها باعث شده است که کیف پول الکتروم به تنهایی تا سال 2018 بتواند 10 درصد از کل معاملات بیت کوین را به خود اختصاص دهد.
کیف پولی به نام Electron Cash نیز وجود دارد که از سیستم مشابهی استفاده میکند و این قابلیت را ایجاد می کند که بتوانید از بلاکچین Bitcoin Cash (BCH) نیز بهره ببرید ولی این کیف پول با نمونه اصلی Electrum هیچ ارتباطی ندارد.
کیف پول الکتروم دارای چه ویژگی هایی است؟
کیف پول الکتروم یکی از امن ترین کیف پول های نرم افزاری است. این کیف پول از قابلیت 12 کلمه بازیابی استفاده می کند و از آنجایی که غیرمتمرکز است ریسک های یک پلفترم متمرکز را ندارد. برخلاف بسیاری از کیف پول ها، این کیف پول با زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است. مانند هر پلفترمی، باگ هایی در کیف پول الکتروم نیز دیده شده است مانند باگی که در سال 2017 در این پلفترم، دیده شد. به گفته تیم توسعه دهنده، این باگ در آپدیت سال 2016 در کیف پول به وجود آمده بود و در سال 2018 برطرف شد اما خب اطلاعاتی دقیقی از سمت تیم توسعه دهنده، ارائه نشد.
اگرچه امن ترین راه حل برای ذخیره ارز های دیجیتال، الکتروم نیست اما کیف پول Electrum یک راه حل بسیار مناسب و کاربرپسند برای ارسال و دریافت منظم به منظور پرداخت های بیت کوین، به کاربران ارائه می دهد. اگر می خواهید از ارز دیجیتال برای پرداخت آنلاین استفاده کنید، Electrum برای اینکار مناسب است.
مزایای کیف پول الکتروم
- این کیف پول از رمز عبور محافظت شده استفاده می کند که باعث امنیت بیشتر می شود.
- استفاده کنندگان از این کیف پول، نیازی به بارگیری کل بلاک چین ندارند. کیف پول Electrum اطلاعات بلاکچین را از یک سرور دریافت می کند. این بدان معناست که در صورت اتصال به اینترنت مناسب، هیچ تأخیری در این پلفترم نیست.
- همان که گفته شد، کلیدهای خصوصی کاربران در سرور مرکزی ذخیره نمی شود. لذا کاربران با خیال راحت می توانند از کیف پول خود استفاده کنند و نیازی به اعتماد به شخص ثالث نیست.
- تمام مسئولیت کلیدهای خصوصی و پسورد، به عهده خود شما است. یعنی فقط تنها شما به دارایی خود دسترسی دارید.
- این کیف پول، یک کیف پول متن باز است. در نتیجه در صورتی که هر کاربری، یک مشکل امنیتی در سیستم پیدا کند، می تواند نسبت به رفع آن اقدام کند.
- بارگیری این نرم افزار کاملاً رایگان است.
- از الکتروم می توان به عنوان کیف پول چند امضایی استفاده کرد. این امر امنیت کیف پول را تا حدودی افزایش می دهد.
- کاربران می توانند برای دسترسی به کیف پول الکتروم از احراز هویت دو عاملی استفاده کنند. این امر نیز، امنیت بیشتری به کیف پول اضافه می کند.
معایب کیف پول الکتروم
- گرچه Electrum از بسیاری از ویژگی های امنیتی اضافی برخوردار است، اما همچنان به دلایلی، امکان هک شدن آن توسط هکرها وجود دارد.
- این کیف پول فقط از ارز دیجیتال بیت کوین پشتیبانی می کند و برای آلت کوین ها کاربردی ندارد.
- در آخرین باگی که در این سیستم به وجود آمد، مدت زمان زیادی طول کشید تا تیم توسعه دهنده بتواند آن را پیدا و رفع کند و این امر موجب دلسردی برخی کاربران شد.
آموزش کیف پول الکتروم
برای شروع کار با این کیف پول ابتدا وارد سایت electrum.org شوید و نرم افزار کامپیوتر آن را متناسب با سیستم عامل خود، انتخاب و دانلود کنید.
پس از دانلود، فایل را باز کنید و مراحل نصب را مطابق تصاویر زیر پیش ببرید.
در مرحله اول نصب از شما می پرسد که آیا می خواهید به سرور مشخصی وصل شوید یا خیر. روی “Auto Connect” تیک بزنید و به مرحله بعد بروید.
در مرحله بعد نام کیف پول خود را وارد کنید تا محل نصب آن نیز مشخص شود.
توجه داشته باشید که اگر از قبل کیف پول داشته باشید، می توانید در این قسمت آن را انتخاب کنید.
- Standard Wallet یا کیف پول استاندارد: با استفاده از این نوع می توانید یک کیف پول از نوع سگویت یا لگسی، ایجاد کنید که برای انجام تراکنش در آن، تنها کافیست از کلید خصوصی استفاده کنید.
- Wallet with two-factor authentication یا کیف پول دارای احراز هویت دو مرحلهای: یک کیف پول چند امضایی است که برای استفاده از آن به برنامه، Google Authenticator نیاز دارید.
- Multi-signature wallet یا کیف پول چند امضایی: برای استفاده از این کیف پول نیاز به چند کلید خصوصی دارید. در واقع در این نوع از کیف پول، می توانید به تعداد دلخواه کلید خصوصی و امضا ایجاد کنید.
- Import Bitcoin addresses or private keys یا وارد کردن آدرس بیت کوین یا کلیدهای خصوصی: این نوع از کیف پول معمولا برای نگهداری ارز های دیجیتال استفاده می شود و از سیستم شکاف هوا استفاده میکند.
گزینه اول را تیک بزنید تا یک کیف پول استاندارد را ایجاد کنید.
در مرحله بعد باید انتخاب کنید که قصد دارید به چه منظوری، این کیف پول را ایجاد کنید.
بر روی گزینه “Create a new seed” بزنید تا به ادامه مراحل ساخت کیف پول الکتروم بروید.
در این مرحله می توانید کیف پول سخت افزاری خود را نیز متصل کنید، البته توجه داشته باشید که استفاده از این خدمات، رایگان نیست.
در مرحله بعد روی گزینه “Standard” کلیک کنید تا یک کیف پول استاندارد لگسی، برای شما ایجاد شود و برای استفاده از سگویت نیز بر روی آن کلیک کنید.
در این مرحله می بایست 12 کلمه بازیابی کیف پول خود را یادداشت کنید. توجه داشته باشید که داشتن این 12 کلمه به معنای مالکیت کیف پول می باشد، لذا این 12 کلمه را حداقل در دو برگه جدا نوشته و در دو جای امن نگه دارید.
در بخش “Options” می توانید یک پسورد نیز برای کیف پول خود ایجاد کنید. توجه داشته باشید که این پسورد به عنوان سیزدهمین، کلمه بازیابی شما نیز عمل خواهد کرد.
پس از این کار، به مرحله بعد رفته و می بایست یک بار، 12 کلمه بازیابی خود را به همراه پسورد خود وارد کنید تا کیف پول از صحت اطلاعات یادداشت شده توسط شما، اطمنیان پیدا کند.
پس از این کار، مراحل نصب کیف پول پایان می یابد.
نحوه دریافت ارز دیجیتال در کیف پول الکتروم
برای دریافت ارز دیجیتال در کیف پول الکتروم، می بایست به سربرگ “Receive” مراجعه کنید. در این قسمت می توانید آدرس کیف پول خود را مشاهده کنید. هر فردی که بخواهد برای شما ارز دیجیتال ارسال کند، فقط کافیست این آدرس را به او بدهید.
توجه داشته باشید که ممکن است در دفعه بعدی که به این قسمت مراجعه می کنید، این آدرس تغییر کند. اما نگران نباشید، ارزهای دیجیتالی که به آدرس قبلی شما واریز شده، به حساب شما انتقال می یابد.
نحوه ارسال ارز دیجیتال از کیف پول الکتروم
به منظور ارسال در کیف پول الکتروم، می بایست به قسمت “Send” مراجعه کنید. در بخش “Pay to” آدرس مقصد را وارد کنید. در بخش “Amount” نیز مقداری که قصد انتقال آن را دارید وارد کنید. در بخش “Description” نیز مربوط به توضیحات اضافه در رابطه با تراکنش است که خودتان فقط آن را می بینید. نواری در انتها وجود دارد که مربوط به مقدار کارمزد تراکنش است. توصیه می کنیم که بگذارید این مقدار بر روی دیفالت کیف پول اکتروم بماند چون در صورتی که کارمزد را در کم ترین حالت بگذارید، ممکن است تراکنش شما توسط هیچ ماینری تایید نشود و حتی تا هفته ها در صف انتظار قرار گیرید. طبیعتا هرچه مقدار کارمزد را بالاتر را تنظیم کنید، تراکنش شما سریع تر انجام می شود.
لیست آدرس های کیف پول الکتروم
چنانچه از چندین ولت مختلف در کیف پول الکتروم استفاده می کنید، برای مشاهده لیست تمامی ولت های خود کافیست به قسمت “View -> Show Addresses” مراجعه کنید.
سپس به سربرگ “Addresses” مراجعه کنید تا لیست تمامی ولت های خود را مشاهده کنید. بر روی هر کدام از آن ها کلیک راست کنید، می توانید از هر کدام استفاده کنید.
جمع بندی: در سال 2011، «توماس وگتلین» (thomas voegtlin) از اولین نسخه این کیف پول رونمایی کرد. این کیف پول ابتدا در ویندوز قابل اجرا بود اما بعدها نسخه لینوکس، مک و اندروید آن نیز عرضه شد. البته هنوز هم نسخه ios این کیف پول الکتروم در دسترس نیست.
این کیف پول از نوع متن باز و لایت است. یعنی همه ی کدهای آن برای تمامی کابران شبکه، قابل مشاهده است و برای اجرا و به روز رسانی این کیف پول، نیازی به دانلود کل بلاک چین نیست.
استفاده از سیستم 12 کلمه بازیابی، پسورد مجزا در کنار چندین سیستم امنیتی دیگر، امنیت کیف پول الکتروم را تامین میکند. یکی از بزرگ ترین معایب این کیف پول قدیمی و کاربردی، این است که تنها از ارز دیجیتال بیت کوین، پشتیبانی می کند.
نظر بدهید