تاریخچه:
شرکت در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۴۳ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس و در تاریخ ۹ خرداد ۱۳۴۳ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید.بهره برداری از کارخانه در تاریخ اسفند ماه ۱۳۴۴ از وزارت صنایع و معادن آغاز گردید و شرکت در سال ۱۳۵۴ به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ ۳ آذر ۱۳۵۵ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه لاستیک و پلاستیک با نماد پتایر پذیرفته شد.
محصولات و خدمات اصلی:
طبق ماده ۲ اساسنامه، موضوع اصلی فعالیت شرکت عبارت است از: الف : تأسيس صنایع لاستیک سازی اعم از لاستیک طبیعی و یا ترکیبی و یا پلاستیکی ، رزینی و صنایع مربوطه و بدین منظور تولید، ساخت، خرید، واردات، صادرات و تحصیل به عناوین دیگر، تملک، بهره برداری، مبادله و یا انجام هر یک از خدمات مربوط به صنعت لاستیک اعم از طبیعی، ترکیبی، شیمیائی، پلاستیک، مواد خام و ترکیبات آنها و اشیائی که کلا" یا جزا" از آنها تهیه می گردد. از جمله و بدون محدودیت لاستیکهای اتومبیل ، کامیون ، اتوبوس ، تراکتور و سایر وسائط نقلیه و توئی از هر نوع و هرقبیل لوازم اتومبیل و لاستیک آن و مواد تعمیری تسمه انتقال، تسمه های پروانه، همه نوع لوله لاستیک و محصولات لاستیک کف تسمه ها اشياء مکانیکی، کفش و البسه، پنبه، ریون و اشیائی که پنبه، ریون و سایر مواد اليافی، اجزاء ترکیبی آن می باشد و لوازم یدکی اتومبیل و تأسیس، نگهداری و اداره لابراتوارهای شیمیائی و فیزیکی و سایر آزمایشگاهها و انجام هر گونه تحقیقات شیمیائی، فیزیکی و صنعتی و استفاده و توسعه و معامله کلیه اختراعات و اکتشافاتی که از تحقیقات آزمایشگاهی مذکور حاصل می شوند . ب : مشارکت در سرمایه گذاری و خرید سهام سایر شرکتهاپ : ارائه مشاورات و خدمات فنی و اطلاعات مربوطه در امر صنعت لاستیک و سایر صنایع مشابه نظارت در اجراء ، نصب ، راه اندازی ماشین آلات و تأسیس کارخانههای مربوط به امر صنعت لاستیک بطور مستقیم یا از طریق ارائه خدمات مذکور به سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی و انجام هرگونه معاملاتی که در این رابطه لازم باشد. به طور کلی محصولات شرکت به دو دسته رادیال سیمی و بایاس تقسیم میشوند.
عواملی که میتوانند اثر عمدهای بر صنعت و محیط بیرونی شرکت داشته باشند:
بی ثباتی شرایط اقتصادی: مشکلات در تامین و تخصیص ارز در سال گذشته بزرگترین دغدغه شرکت های تایر سازی بود به طوری که از اوایل بهمن ماه متاسفانه ارزی بابت ثبت سفارش مواد اولیه تخصیص داده نشده و پیش بینی می شود با توجه به تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کل جهان و همچنین کاهش شدید قیمت نفت و کاهش درآمدهای ارزی کشور، صنعت تایر در سال جدید با مشکلات بیشتری در تامین ارز مواجه شود. بی ثباتی محیط کسب و کار: بانک جهانی رتبه بندی کشورها را در گزارش سهولت کسب و کار در سال ۲۰۱۹ اعلام و مساعدترین کشور برای کار آفرینان و فعالان اقتصادی را معرفی نموده این نهاد بین المللی با در نظر گرفتن ۱۱ شاخص قوانین کسب و کار ۱۹۰ کشور جهان را مورد ارزیابی قرار داده که ایران در این رده بندی به رتبه ۱۲۸ دست یافت. (رتبه در سال قبل ۱۲۴) مواد اولیه: صنعت تایر، به عنوان یکی از صنایع ریشه دار در ایران هم اکنون با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند. مشکل نخست در این زمینه تامین مواد اولیه، تجهیزات و قطعات است. مشکلات تأمین ارز، تخصیص ارز، حواله ارز، رسیدن پول به دست فروشندگان خارجی مشکلاتی است که در سال های اخیر خصوصأ سال گذشته گریبانگیر این صنعت بوده است. حدود ۵۰ درصد از مواد اولیه مصرفی در تولید تایر از طریق واردات تأمین می شود و ۵۰ درصد الباقی ارزبری نهفته دارد. از این رو تغییر در نرخ ارز و عدم تخصیص ارز تاثیر مستقیم در نرخ خرید مواد اولیه دارد و با توجه به اینکه مبلغ مواد اولیه در بهای تمام شده تایر حدود ۷۸ درصد می باشد. لذا هر گونه تغییر در نرخ مواد مصرفی تاثیر مستقیم در بهای تمام شده و به تبع آن در سود و زیان عملیاتی خواهد داشت. در سالی که گذشت نرخ میانگین خرید هر کیلو مواد اولیه نسبت به سال قبل ۴۳ درصد افزایش داشته و است که این افزایش ناشی از تغییرات در نرخ ارز و نوع ارز برای صنایع مرتبط می باشد.
اهداف بلند مدت و کوتاه مدت
- تولید ترکیبی محصولات رادیال و بایاس با ظرفیت ۲۵۰۰۰ تن در سال
- کسب سهم ۲۰ درصد بازار تایر در کشور
- توسعه محصولات رادیال سواری و وانتی و تنوع بخشی به محصولات
- تولید انواع تایر رادیال سواری به میزان ۴۰ هزار تن در سال کشاورزی بایاس
- کاهش درصد ضایعات تا حداکثر ۲ درصد وزن تولید
- جایگاه اول بهره وری در صنعت تایر در سطح ملی
- صادرات ۵ در صد محصولات تولیدی (در صورت رفع ممنوعیت)
- پیشتازی در نوآوری و تنوع محصول در سطح ملی
- افزایش بهره وری و سرانه تولید
- صادرات ۲۰درصد محصولات به بازارهای هدف
پروژهها، طرحها و برنامههای توسعه:
عدم امکان اجرای طرح های توسعه در محل فعلی کارخانه شرکت ایران تایر با توجه به محدودیت های فیزیکی و قانونی و همچنین الزامات زیست محیطی در مناطق شهری از مهم ترین عوامل عدم توسعه ظرفیت شرکت ایران تایر در سال های اخیر بوده است. از این رو انتقال محل فعالیت شرکت به خارج از محدوده شهر تهران با توجه به سیاست ها و برنامه های راهبردی از سالهای گذشته در دستور کار شرکت بوده است. در همین راستا شرکت ایران تایر در سال های اخیر گزینه های پیشنهادی در خارج از استان تهران از جمله استان های کرمانشاه، ایلام، خوزستان و سمنان جهت اجرای طرح یک واحد جدید تولید تایر رادیال سیمی و انتقال کارخانه به محل جدید را بررسی نموده است. با بررسی موقعیت جغرافیایی، آب و هوایی، زیرساخت ها، منابع انسانی و دسترسی به بازار، استان سمنان منطقه ای مناسب برای ایجاد یک کارخانه با ظرفیت ۶۰ هزار تن در سال برای تولید انواع تایر رادیال سیمی مورد توجه قرار گرفت. مطابق بررسی ها و جمع بندی های صورت پذیرفته در سال ۱۳۹۷، کارخانه پاکریس (متوقف شده متعلق به بنیاد مستضعفان واقع در شهرستان مهدی شهر) ۱۵ کیلومتری شمال شهر سمنان و ۲۳۰ کیلومتری تهران به عنوان مکان مناسبی جهت اجرای طرح توسعه و انتقال انتخاب شده است. با در نظر گرفتن ویژگی سالن ها و ساختمان های کارخانه متوقف شده پاکريس، احدات یک کارخانه تولید تایر گزینه مناسبی جهت استفاده حداکثری از امکانات موجود و فراهم نمودن اشتغال پایدار توسط شرکت مشاور دانش فنی و کارشناسان شرکت ارزیابی گردید.
تحلیل تکنیکال سهم پتایر
سهم پتایر در یک کانال صعودی میان مدت قرار دارد و تا زمانی که در این کانال قرار دارد همچنان صعودی است.
حمایت ها به ترتیب
16600
14600
13200
تومان است.
این سهم صرفا از لحاظ تحلیل تکنیکال بررسی شده است و به معنای خرید و فروش نیست