ای سیک ها به مدارهای مجتمعی گفته می شود که برای انجام عملیات خاصی طراحی شده است. این مدارها در مقایسه با مدارهای معمولی، سرعت محاسبات را افزایش داده و برق کمتری مصرف می کنند اما هزینه تولید آن ها نیز بیشتر است. به هر حال اگر می خواهید با دستگاه ای سیک (ASIC) به دنیای ارز دیجیتال وارد شوید، باید با یک سری اصطلاحاتی که درباره این دستگاه وجود دارد، آشنا شوید.
مدار مجتمع چیست؟
مدار مجتمع و یا ریز تراشه ها، مجموعه ای از مدارهای الکترونیکی هستند که در ابعاد کمتر از یک سانتی متر ساخته می شوند. جنس این مدارات اغلب از مواد نیمه رسانا همچون سیلسیوم است. در صورتی که در هر تراشه از هزاران ترانزیستور استفاده شود، به آن مدارات مجتمع خیلی فشرده اطلاق می شود. هر یک از این تراشه ها وظایف خاصی را در یک مدار انجام می دهند و چندین ورودی داشته که با پردازش هر یک از این ورودی ها، مقادیر خروجی تولید شده و در بخش خروجی قرار می گیرد. هر یک از این ریزتراشه ها یا با سیگنال آنالوگ و یا با سیگنال های دیجیتال کار می کنند. واحد پردازنده مرکزی یا همان CPU از مهم ترین مداراتی ساخته شده اند که شکل آن به صورت مجتمع بوده و میلیاردها ترانزیستور در سطح کوچکی از نیمه هادی جای داده است.
تابع هش چیست؟
تابع هش به تابعی گفته می شود که یک ورودی با اندازه محدود را مشخص کرده و عملیاتی را بر روی آن انجام می دهد و در نهایت یک خروجی با طول ثابت ایجاد می کند. در اصل هر ورودی، خروجی منحصر به فرد خود را داشته که به آن هش گفته می شود. برای نمایش هش از یک عدد در مبنای 16 یا همان هگزادسیمال استفاده می شود. نکته ای که باید در مورد تابع هش بدانید این است که یک تابع برگشت ناپذیر بوده و این بدان معناست که با داشتن خروجی نمی توان ورودی را مشخص کرد. آزمایش همه ورودیهای ممکن معروف به حملهی brute-force (بروت فورس) مشهور است. برای اثبات اینکه دادهای برابر با نسخهی اورجینال و بدون دستکاری است، از توابع هش استفاده میگردد. در واقع میتوان از هشینگ برای تایید درستی اطلاعات بدون فاش کردن آنها استفاده کرد.
ماینینگ چیست؟
ماینینگ به مجموعه فرآیندهایی گفته می شود که در طی آن تراکنش ها تایید شده و به بلاک چین اضافه می شود. نتیجه فرآیند ماینینگ، استخراج کوین های جدید است. هر فردی می تواند با داشتن اینترنت و یک دستگاه مناسب، در فرآیند ماینینگ شرکت کند اما از آنجایی که سیستم ماینرها، غیرمتمرکز بوده و این قابلیت را دارد که در سراسر جهان کنترل شود. به همین خاطر برای حفظ شبکه های ماینر، نیاز به انگیزه است و انگیزه آن هم پاداش ماینرها است.
از آنجایی که سیستم ماینرها، جزو سیستم های جدید محسوب می شود، ای سیک های بیت کوین نیز از سال 2013 در بازار عرضه شد. در ابتدا از ای سیک ها برای استخراج بیت کوین استفاده می شد اما به مرور زمان از آن برای استخراج لایت کوین و دش کوین نیز استفاده شد. ای سیک ها (ASIC) در بلاک چین باعث حفظ امنیت سیستم می شود اما این حفظ امنیت با مصرف برق بالایی انجام می شود.
ای سیکها تامین کننده امنیت شبکهی بلاک چین می باشند که با مصرف الکتریسیته و برق زیاد این کار را انجام میدهند. افراد به دانش سخت افزاری و نرم افزاری این حوزه برای ساخت یک ای سیک نیاز دارند. ماینر باید در فرآیند استخراج، یک عدد ۶۴ رقمی بر پایهی ۱۶ (هگزادسیمال) را که مساوی و یا کمتر هش است را حدس بزند و به عنوان پاداش به اولین نفری که این عدد را بتواند حدس بزند، ارز دیجیتال تعلق میگیرد. هر چقدر که یک دستگاه سخت افزار ماینینگ نرخ هش بالاتری داشته باشد، میتواند این عدد را با سرعت بالاتری حدس بزند.
برای استخراج ارزهای دیجیتال، ریگهای ماینینگ سفارشی سازی میشوند. بنابراین هر ریگ ماینینگی که قادر به استخراج بیت کوین باشد، می تواند استخراج همه رمزارزهایی که از SHA256 (الگوریتم رمزنگاری بیت کوین) استفاده میکنند را نیز انجام دهند. برای مثال انتماینرهای ساخته شده بر پایهی الگوریتم رمزنگاری SHA256، قادر به استخراج ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، نیمکوین، بیت کوین کش و پیر کوین نیز می باشد.
مقایسهی واحد پردازش مرکزی (CPU)، ای سیکها و واحد پردازش گرافیکی (GPU) کمی دشوار است، به این دلیل که میتوان CPU و GPU را اساسا نوعی ای سیک در نظر گرفت. تنها ویژگیای که باعث تمایز ای سیک های ماینینگ می شوند این است که فاقد تمامی قابلیتهای CPU و GPU می باشند. افراد نباید انتظار داشته باشند که بتوان بر روی ای سیک بیت کوین، یک سیستم عامل و یا بازی ویدیویی را نصب کنند، زیرا این تراشه فقط برای استخراج یک الگوریتم خاص طراحی شده است. یک ای سیک ماینینگ دارای کارایی بسیار بالایی می باشد زیرا تنها برای انجام یک وظیفهی خاص از تمامی منابع بدون اتلاف هیچکدام استفاده میکند.
ای سیک (ASIC) چیست؟
ریز تراشه ها یا مدارهای مجتمع برای کاربردهای خاصی طراحی شده اند که نسبت به تراشه های معمولی مزیت هایی دارند که از میان آنها می توان به توان مصرفی و کارایی سرعت عملیاتی آنها اشاره کرد. البته این تراشه ها قابلیت انعطاف و توسعه پذیری پایین تری نسبت به نوع معمولی دارند، زیرا به صورت سخت افزاری یک قابلیت و کاربرد خاص درون آنها تعبیه شده است که فاقد قابلیت گسترش و تغییر می باشد. همچنین برای تولید این تراشه ها، هزینه های لازم به اندازه ای بالاست که اگر تعداد مورد نیاز آنها برای تولید کمتر از حد خاصی باشد، تولید آنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد، زیرا زمان زیادی برای طراحی آنها لازم است که صرف شود. به زمان و هزینه های بسیار بالایی برای ایجاد تغییر هر چند کوچک در این تراشه ها نیازاست. واژه "ای سیک"، طبق گفته شرکت های بزرگی در جهان از جمله آی بی ام از عبارت (application-specific integrated circuit) گرفته شده است.
نحوه فعالیت ای سیک (ASIC) به چه صورت است؟
اساس کار هر ASIC بر اساس فرآیند حدس یک عدد از طریق محاسبات پیچیده است. سخت افزار ماینینگ برای اینکه یک تابع هش را حل نماید، محاسبات بسیاری را انجام می دهد تا تابع هش را حل نماید.
در بلاک چین هایی همچون بیت کوین، اولین نفری که موفق به حدس عدد تابع هش شود، پاداش بلاک را دریافت خواهد کرد. در حال حاضر افراد بسیاری وجود دارند که در تلاش هستند از طریق سیستم های قدرتمند کامپیوتری، ارز دیجیتال استخراج نمایند اما از آنجایی که هزینه منابع سخت افزاری بالاست، ماینینگ ها در گروه هایی که به آن استخر ماینینگ نیز گفته می شود با یکدیگر کار خود را شروع کرده و در صورت دریافت پاداش، آن را بین خود تقسیم می کنند.
در صورتی که سرعت سخت افزار یک ماینر بیشتر باشد، درآمد بیشتری کسب خواهید کرد. البته مبنای سرعت دستگاه های ماینینگ با پارامترهای مختلفی همچون نرخ هش اندازه گیری می شود. هر چقدر میزان نرخ هش بیشتر باشد، درآمد حاصل از آن نیز بیشتر خواهد بود.
یکی از دلایلی که ماینرها به ای سیک علاقه مند هستند، این است که ای سیک ها شانس بیشتری در استخراج ارزهای دیجیتال به همراه دارند.
نحوه کار ماینینگ با ASIC بدین صورت است که برای رسیدن به هدف مشخص، از تمامی منابع استفاده می کند تا به آن هدف برسد. بنابراین هیچ منبعی در ماینینگ ها از بین نمی رود.
کاربرد ASIC در ارز دیجیتال چیست؟
هدف اصلی از ماینرهای ای سیک (ASIC) استخراج ارزهای دیجیتال بوده و در حال حاضر بیشترین کاربردی که ای سیک ها در حال حاضر دارند، استخراج بیت کوین و لایت کوین است. البته این تک منظوره بودن دستگاه های ماینر ASIC موجب می شود که سرمایه گذاری محدود بوده و مربوط به آینده شود. در صورتی می توانید از ای سیک استفاده کنید که توانایی تامین هزینه های بالای دستگاه ای سیک را داشته باشید و در نهایت اگر به برق ارزان نیز دسترسی دارید، ASIC می تواند بهترین گزینه انتخابی برای شما باشد. در صورتی که می خواهید از ریسک های جانبی و تک کوینی بودن ای سیک ها در امان باشید بهترین گزینه برای شما، GPU است.
دلایل محبوبیت ای سیک (ASIC) چیست؟
-
به صرفه بودن انرژی
یکی از دغدغه های اصلی افرادی که می خواهند چند کار را به صورت همزمان انجام دهند، مشکل انرژی و روند سرعت است. به عنوان مثال، زمانی که چند برنامه را بر روی گوشی باز می کنیم، با کندی سرعت گوشی روبرو می شویم. زمانی که بر روی بیت کوین تنظیم می کنید، تنها بر روی استخراج آن تمرکز خواهید داشت. بنابراین تمام توان مصرفی آن صرف استخراج بیت کوین خواهد شد. از این بابت اینگونه از دستگاه ها کارایی بهتری نسبت به دیگر رقبای خود دارند.
-
مقرون به صرفه بودن از نظر قیمت
یکی از مهم ترین دغدغه هایی که افراد در زمان خرید دستگاه های ASIC دارند، قیمت آن دستگاه است. البته نکته ای که باید در مورد قیمت پرداختی آن در نظر بگیریم، میزان کارایی است که نسبت به قیمت پرداختی باید در نظر گرفت. در ای سیک هایی که برای ارز دیجیتال، تهیه می کنید قیمت نیز حائز اهمیت است و هر چقدر قیمت ای سیک ها بالاتر باشد، بدان معناست که از این دستگاه ها می توان در شرایط مشابه درآمد بیشتری کسب کرد.
حتی برای برآورد این مساله، می توان از ماشین حساب ماینر استفاده کرد. از طریق اطلاعاتی که در ماشین حساب وارد می کنید، می توانید از میزان سود و یا زیانی که یک ماینر می تواند برای کاربر داشته باشد، اطلاع یافت. با اتمام این توضیحاتی که در مورد مزایای این دستگاه ها گفته شد، هرگز نمی توان گفت که این دستگاه ها بی نقص بوده و هیچ مشکلی در زمان کار با این دستگاه ها پیش می آید.
مزایای استخراج ASIC
اگر چه استخراج ASIC در مقایسه با سایر برنامه های سخت افزاری از لحاظ سخت افزاری هزینه بیشتری دارد اما مزایای متعددی نیز دارند که در ادامه آنها را ذکر خواهیم کرد:
1- به دلیل داشتن قابلیت پلاگین و استخراج و همچنین داشتن ماهیت تخصصی خود در استخراج، راه اندازی ASIC بسیار آسان است.
۲- در مقایسه با سایر کارت های گرافیک، بازده استخراج آنها بالاتر بوده و پردازنده دارای کارایی و قدرت محاسبه بالاتری می باشد.
3- به دلیل داشتن قدرت بسیار بالای ای سیک ها، به این اطمینان می توان رسید که از هر سخت افزار دیگری پاداش ها سریع تر دریافت می شوند.
۴- مصرف انرژی این دستگاه ها از طریق نوآوری های استخراج معادن در سالهای اخیر، کمتر از سایر مدلهای استخراج خواهد بود.
خرید دستگاه ماینر
اطلاع از چند نکته قبل از خرید دستگاه ماینر بسیار ضروری است:
1) تعداد رمزارزهای دیجیتال قابل پشتیبانی
قبل از خرید آی سیک کاربران باید به این نکته توجه کنند که قصد دارند چه رمزارزی را استخراج کنند. برای مثال دستگاه Antminer SI فقط از الگوریتم SHA پشتیبانی می کند که شامل بیت کوین کش، بیت کوین و چند رمزارز دیگر می باشد.
۲) میزان هش آن
میزان هش با میزان استخراج یک رمزارز ارتباط مستقیم دارد، برای مثال در صورتی که هش یک دستگاه ۷۰ باشد، یعنی می تواند در هر ثانیه ۷۰ ترا هش محاسبه را انجام می دهد. برخی از دستگاه های استخراج در بازار با چند قدرت هش ریت عرضه می شوند تا بتوانند شامل قیمت های مختلفی شوند. در مورد قیمت آنها نیز باید گفت دستگاه هایی که هش ریت بالاتری دارند، گران تر هستند.
3) میزان برق مصرفی
بدون شک دستگاه هایی بهترین گزینه برای انتخاب هستند که میزان برق کمتری مصرف می کنند. به همین دلیل بهتر است برای این منظور افراد به سراغ جدیدترین مدل های ASIC بروند.
4) میزان صدای تولیدی
صدای بالای دستگاه های ماینر، یکی از فاکتورهایی ست که باعث پشیمانی افراد تازه کار از فرآیند استخراج می شود. بنابراین اگر مکان مورد نظر جهت استخراج ارزهای دیجیتال دور از محل زندگی افراد نیست، توصیه می شود، به این فاکتور در هنگام انتخاب دستگاه توجه زیادی شود.
۵) تعمیر و گارانتی
در سال های اخیر در ایران نیز خرید و فروش دستگاه های ماینر رایج شده، بنابراین در بازار بعضی از قطعات داخلی آنها از جمله قطعات دستگاههای antminer, Bitmain در دسترس است. در صورتی که افراد دسترسی کاملی به کشورهای تولید کننده دستگاه های ماینینگ دارند، لازم است توجه زیادی به این نکته کنند.
۶) سالم بودن دستگاه
با توجه به این که به صورت قاچاقی خرید و فروش دستگاه های ماینینگ انجام می شود، بنابراین افراد باید حتماً در هنگام خرید این دستگاه ها، ظاهر آنها را به خوبی و با دقت بررسی کنند تا فاقد هر گونه آسیب دیدگی باشند. در رابطه با دستگاه های ASIC نیز افراد باید بعد از خرید، اقدام به راه اندازی دستگاه کنند و آن را ۴۸ ساعت قبل از استخراج اصلی تست نمایند. با وارد شدن به پنل مدیریت دستگاه و چک کردن قسمت Status، می توان این کار را انجام داد.
نتیجه گیری
ای سیک دستگاه هایی هستند که برای استخراج ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد اما با افزایش تعداد استخراج کننده های رایانه های چند منظوره و دارای کارت گرافیکی به اندازه استخراج کردن قدرت نداشتند. به همین علت دستگاه های ماینر ASIC با هدف استخراج ارز دیجیتال تولید شدند اما به نسبت مزایا و معایبی دارد که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم. امیدواریم مطالبی که در این مقاله قرار داده شد برای شما مفید بوده باشد.
نظر بدهید