منظور از سرمایه گذاری، مدیریت ریسک و به حداکثر رساندن سود است. در چند دهه گذشته، سرمایه گذاران ریسک گریز از انتخاب دارایی هایی مانند سپرده های ثابت، طلا و حتی املاک برای سود مطمئن استفاده می کردند. داراییهایی با ریسکهای بالاتر که شامل سهام، اوراق مشتقه و سایر وجوه مدیریت شده است، در انحصار برخی از سرمایهگذاران درجه یک که ابزار و دانش دسترسی به چنین بازارهایی را دارند، باقی مانده است. اصلی ترین نکته ای که باید سرمایه گذاران برای ورود به معامله در نظر بگیرند، تایم فریم معاملاتی است. برای آشنایی با این اصطلاح تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تایم فریم چیست؟
منظور از تایم فریم در واقع زمانی است که هر نمودار، یک فریم زمانی را نشان می دهد. به عنوان مثال در یک نمودار با تایم فریم ماهانه، هر نقطه نشان دهنده یک ماه بوده و یا اینکه در نمودار هفتگی، هر نقطه نشان دهنده یک تایم فریم هفتگی است. تایم فریم معاملاتی در بازارهای مالی اهمیت بالایی داشته و تریدرها قبل از انجام هر معامله، باید تایم فریم معاملاتی خود را مشخص کنند. برای تعیین تایم فریم معاملاتی باید ابتدا و انتهای معامله را مشخص کرد و در تعیین تایم فریم معاملاتی باید نهایت دقت را داشت. معامله گران در تحلیل بنیادی، از تایم فریم های معاملاتی بلندمدت چند ماهه و یک ساله استفاده می کنند. در صورتی که تایم فریم های معاملاتی تحلیل تکنیکال، تمام تایم فریم را در نظر می گیرند. برای تعیین تایم فریم ها از نرم افزارهایی همچون متاتریدر که به صورت یک دقیقه ای تا دقایق بیشتر است، قابل استفاده خواهد بود.
معرفی انواع تایم فریم معاملاتی
همانطور که گفته شد، یک تریدر می تواند از نرم افزار متاتریدر برای تعیین تایم فریم معاملاتی استفاده کند. در صورتی تایم فریم هایی که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد شامل موارد زیر است:
- تغییرات قیمت 1 دقیقه یا M1
- تغییرات قیمت 5 دقیقه یا M5
- تغییرات قیمت 30 دقیقه یا M30
- تغییرات قیمت 1 ساعت یا H1
- تغییرات قیمت 4 ساعت یا H4
- تغییرات قیمت 1 روز یا D1
تقسیم بندی دیگر از تایم فریم معاملاتی
- تایم فریم بلندمدت
- تایم فریم میان مدت
- تایم فریم کوتاه مدت
تایم فریم بلندمدت
تایم فریم بلندمدت، بهترین تایم فریمی است که از آن برای تحلیل در بازارهای ارز دیجیتال استفاده می شود و می توان از تایم فریم بلندمدت و ادامه آن به سمت بازه های جزئی تر تایم فریم، تحلیل های دقیق تری انجام داد. منتها در تایم فریم بلندمدت، روند غالب شناسایی می شود و نباید معاملات در این روند اجرایی شوند اما باید معاملات انجام شده هم مسیر با روند شناسایی شده در این بازه زمانی انجام شود. البته این بدان معنا نیست که معاملات خلاف روند نمی توانند انجام شوند بلکه بدان معناست که احتمال موفقیت کمتر و حد سود پایین تری نسبت به زمانی که هم جهت با روند کلی باشد، دارد.
تایم فریم میان مدت
در تایم فریم میان مدت، حرکات کوچکتر در روند بزرگتر قرار دارد. این تایم فریم انطباق پذیرترین تایم فریمی است که در بازارهای مالی وجود دارد. چرا که هر دو حالت کوتاه مدت و بلندمدت در این سطح قابل لمس است. همان طور که گفته شد، میزان مورد انتظار باز نگه داشتن یک معامله، باید با تایم فریم مرکزی درون بازه تایم فریم ها مشخص کند. در اصل این سطح زمانی بیشتری نمودار استفاده شده برای برنامه ریزی معاملاتی در زمانی است که معامله باز بوده و قیمت به حد سود و یا حد ضرر نزدیک می شود.
تایم فریم کوتاه مدت
بیشترین بازه معاملاتی در تایم فریم کوتاه مدت انجام می شود، چرا که نوسانات کوچکتر در حرکت قیمت واضح تر می شود. معامله گر می تواند نقاط ورود جذاب برای معامله ای هم جهت با مسیر از پیش تعیین شده در نمودارهای بازه های زمانی را مشخص کند.
شرایط تایم فریم معاملاتی استاندارد
با ترکیب هر سه تایم فریم برای ارزیابی یک دارایی، معامله گر می تواند به سادگی احتمال موفقیت درون یک معامله را بیشتر کند. تحلیل از بالا به سمت پایین باعث می شود که فرد تشویق به انجام معامله در بازار شود. با تعیین تایم فریم استاندارد، ریسک ناشی از معامله به حداقل ممکن خواهد رسید. با اعمال تایم فریم استاندارد در معاملات، می توان به صورت دقیق حد ضرر و حد سود را مشخص کرد. از دیگر مزایایی که می توان برای تحلیل چند تایم فریم معاملاتی بیان کرد، توانایی شناسایی روند بازار است.
برای آشنایی بیشتر با این اصطلاح، می توانید مقاله آشنایی با تایم فریم ها در پرایس اکشن RTM را مطالعه کنید.
اهمیت تایم فریم معاملاتی در تحلیل تکنیکال
از آنجایی که معامله گری در بازارهای مالی، همراه با استرس است، پس از انتخاب تایم فریم مناسب تاثیر بسیار مثبتی در کنترل شرایط استرس بازار دارد. دو عامل شخصیت و زمان تاثیر بسیار مهمی در انتخاب تایم فریم دارد. کدام تایم فریم را می توان به عنوان تایم فریم اصلی انتخاب کرد؟
از آنجایی که اغلب معامله گران مبتدی، تایم فریم مناسب شخصیت خود را انتخاب نمی کنند و اغلب از تایم فریم های کوتاه مدت برای فعالیت خود استفاده می کنند، سرخورده می شوند. برخی از معامله گران نیز، با نمودار های ساعتی، سازگار بهتری دارند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که سیگنال های معاملاتی کمتری در این تایم فریم ها وجود دارد اما زمان بیشتری برای تحلیل بازار خواهید داشت.
انتخاب زمان تایم فریم، کاملا با ویژگی های شخصیتی فرد رابطه دارد، ممکن است فردی با تایم فریم یک ساعته و فرد دیگری با تایم فریم یک روزه معامله کند اما واقعا چه تایم فریمی برای معامله هر فردی مناسب است؟ پاسخ مربوط به شخصیت فرد است. اینکه آدم صبور یا عجولی هستید یا اینکه در طی یک روز معامله انجام دهید، حال روحی بهتری خواهید داشت یا خیر؟ همه این موارد در انتخاب تایم فریم معاملاتی موثر است.
تحلیل بازار با چند تایم فریم
استفاده از تحلیل چند تایم فریم، زمانی امکان پذیر است که برمبنای بررسی ارزش یک دارایی در چند بازه زمانی مختلف انجام می شود. هیچ محدودیتی برای انتخاب تعداد و یا نوع تایم فریم ها وجود ندارد اما برای این نوع تحلیل، اصولی را باید رعایت کرد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم. بهتر است از 3 تایم فریم معاملاتی استفاده کنید که دید بهتری در بازار به شما می دهد. در صورتی که تعداد کمتری برای تحلیل استفاده کنید، موجب از دست دادن میزان قابل توجهی از اطلاعات خواهد شد و در مقابل انتخاب تعداد بیشتر، ممکن است موجب تحلیل های مازاد شود.
قانون 4 چیست؟
در زمان انتخاب 3 بازه زمانی، استفاده از یک استراتژی مانند «قانون 4» می تواند موثر باشد. منظور از قانون 4، این است که در ابتدا باید یک بازه زمانی متوسط مشخص شود و این بازه می تواند نشان دهنده میزان نگهداشتن یک معامله به صورت متوسط باشد. بعد از این مرحله باید یک تایم فریم کوچکتر انتخاب شود. برای انتخاب این تایم فریم باید حداقل یک چهارم بازه زمانی متوسط را در نظر گرفت. تایم فریم بلندمدت نیز باید حداقل چهار برابر تایم فریم میانی باشد. پس انتخاب تایم فریم های معاملاتی در زمان انتخاب سه طیف زمانی بسیار مهم است.
بنابراین یک معامله گر بلندمدت با معاملاتی با عمر چندین ماه، استفاده بسیار کمی برای ترکیب نمودارهای 15 دقیقه ای، 60 دقیقه ای و در نهایت 240 دقیقه ای خواهد داشت. به صورت معمول یک معامله گر به صورت روزانه که عمر معاملات انتخابی خود چند ساعته و در موارد نادر بیش از یک روز است، استفاده چندانی از ترکیب نمودارهای روزانه، هفتگی و ماهیانه نخواهد داشت. این بدان معناست که معامله گر بلندمدت، از نمودارهای 4 ساعته استفاده نمی کند و معامله گرهای کوتاه مدت نیز از نمودارهای روزانه منفعتی نخواهند برد اما همه این موارد باید در نقاط نهایی تحلیل مورد استفاده قرار داد و نباید با کل تایم فریم درگیر شد.
انواع معاملات در ارزهای دیجیتال و تایم فریم های مناسب هر کدام
معاملات روزانه: در استراتژی معاملات روزانه، به صورت روزانه معاملات انجام می شوند افرادی که به دنبال استفاده کردن از این نوع معامله هستند، قصد دارند در بازه زمانی بسیار کوتاهی سود دریافت کنند. معامله گران روزانه برای انجام معاملات خود از تایم فریم های ساعتی استفاده می کنند و ممکن است که بیشتر از ۱۰ بار معامله در یک ماه داشته باشند.
معاملات اسکالپ: معامله گران در معاملات اسکالپ، فقط چند ثانیه و یا چند دقیقه وقت خود را برای معامله کردن صرف می کنند. این روش که به مهارت زیادی نیاز دارد، یکی از بهترین روش های سودآوری محسوب می شود. این نوع معاملات از معامله گران زمان بالایی خواهد گرفت و روش کار در آنها به این شکل است که معامله گر با حجم بالایی از سهام، رمزارز و … در نقطه از بازار ورود پیدا می کند برای خروج از بازار، تنها چند دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. در این روش معاملاتی با وجود امکان کسب سود بالا، میزان ریسک سرمایه گذاری و انجام معامله نیز در آن نیز بسیار زیاد است.
معاملات مومنتوم یا شتاب حرکت: معامله گران در این نوع معاملات، اقدام به خرید ارزهای دیجیتالی می کنند که قیمت آنها در حال افزایش و صعودی است. یعنی آنها صبر می کنند تا پس از رسیدن قیمت ارزهای دیجیتال به اوج قیمتی خود، آن ها را به فروش برسانند. برای این معامله گران یک ریسک بزرگی ممکن است دارایی های آنها را به خطر بیندازد و آن هم ورود زود هنگام و خروج دیر از بازار است. مدت زمانی که تریدر برای انجام این معاملات صرف می کند، فقط چند ساعت در روز است.
هودل کردن: در این نوع معاملات، تریدرها پس از خرید ارز دیجیتال، صورت طولانی مدت آن را نگهداری می کنند و به زمان فروش آن فکر نمی کنند. تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال تاثیرگذاری بالایی روی این استراتژی دارند. با مشاهده نمودار ۵ دقیقه ای می توان در روز معامله سریعی را انجام داد. در صورتی که تریدرها از این روش استفاده کنند، به تایم فریم ۱۵ دقیقه ای، ۳۰ دقیقه ای و ۱ ساعته نیاز دارند. در واقع می توان گفت برای سرمایه گذاری های بلندمدت تر، استفاده از تایم فریم های بالاتر مانند ۴ ساعته، روزانه و هفتگی گزینه های مناسب تری هستند.
معاملات موقعیت: در این روش معاملاتی، معامله گران یک دارایی را می خرند و آن را نزد خود در میان مدت و در طول چند ماه یا چند سال نگه می دارد. برای این نوع معاملات بازه های زمانی هفتگی و ماهانه مناسب هستند.
معاملات سوینگ: معامله گران برای کسب سود در یک سهام و یا رمزارز در مدت زمان کوتاه مدت و میان مدت، از این نوع معامله استفاده می نمایند. چند روز تا چند هفته طول می کشد تا تریدر این نوع معامله را انجام دهد. در این نوع از معاملات تحلیل فاندامنتال بسیار حائز اهمیت است.
نظر بدهید