آیا در مورد آسیب پذیری های شبکه بی سیم و حملات جعل چیزی شنیده اید؟ حمله جعل در واقع یک کاربر غیرمجاز است که با جعل اطلاعات به عنوان یک کاربر مجاز وارد شبکه می شود. این حملات عملکرد شبکه را کاهش داده و امنیت شبکه را به خطر می اندازد. در شبکه هایی که از تکنیک فیلتر آدرس MAC برای تایید کاربران مجاز استفاده می کنند، عامل جعل فقط باید یک آدرس MAC معتبر متعلق به برخی از کاربران مجاز شبکه را پیدا کند و به طور غیرقانونی از این طریق امتیاز کسب کند. در این مقاله در مورد اسپوفینگ و روش های جلوگیری از آن صحبت شده است. برای آشنایی بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اسپوفینگ(Spoofing) چیست؟
اسپوفینگ روشی است که افراد (جعلان) برای دستکاری بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال از آن استفاده می کنند. چنین حملات جعلی نه تنها در بازار خرید و فروش ارزهای دیجیتال، بلکه در بسیاری از بازارهای مالی مانند بازارهای کالا و سهام برای دستکاری قیمتها اتفاق میدهد. متأسفانه تشخیص اینکه تغییر قیمت ارزهای دیجیتال طبیعی است یا به دلیل دستکاری، بسیار دشوار است. به همین دلیل، آشنایی با این روش کلاهبرداری برای هر فردی که در این زمینه فعالیت دارد بسیار مهم است.
اسپوفینگ چگونه اتفاق می افتد؟
در این روش کلاهبرداری در بازار فارکس، معاملهگر سفارشهای خرید یا فروش جعلی را ثبت میکند تا فشاری برای خرید یا فروش مناطق مهم ایجاد کند تا تغییرات مورد نظر در بازار ایجاد شود. برای این کار از ربات ها استفاده می شود و به این صورت عمل می کند که جعل سفارش را با قیمت مشخصی ثبت می کند و به محض نزدیک شدن قیمت ارز به این منطقه، ربات بلافاصله سفارش را لغو می کند و از آنجایی که معامله گر هرگز قصد انجام آن را نداشته است به این نتیجه می رسیم که این نوع سفارشات خرید یا فروش جعلی بوده و هرگز اجرا نمی شوند. با این حال، با انجام این کار، معامله گر حس کاذب فشار خرید و فروش را در میان معامله گران ایجاد کرده و در نهایت به تمایل خود برای دستکاری قیمت در بازار فارکس به میزان تغییر در قیمت بیت کوین می رسد.
نمونه ای از حملات اسپوفینگ در بازار ارزهای دیجیتال
برای درک بهتر حملات جعل و دستکاری قیمت، مثالی برای شما می آوریم. قبل از آن در بحث تحلیل تکنیکال بازار فارکس بهتر است در مورد اصطلاحی به نام سطوح حمایت و مقاومت صحبت کنیم تا مثال برای شما ملموس تر شود.
سطوح حمایت و مقاومت از نظر تکنیکال به چه معناست؟
اصطلاح حمایت به این معنی است که در این بازه قیمتی تمایل به خرید ارز زیاد است، بنابراین تقاضا بیشتر از عرضه است و باعث می شود قیمت رمزارز شروع به افزایش کند. در مقابل، اصطلاح سطح مقاومت را داریم. مقاومت، نقطه مقابل حمایت، محدوده قیمتی است که در آن فشار عرضه بیشتر از تقاضا است و در نتیجه قیمت کاهش می یابد. برای اینکه روند قیمت ارز دیجیتال روند صعودی داشته باشد، هر دو سطح مقاومت و حمایت باید بالاتر از سطوح مقاومت و حمایت قبلی ایجاد شوند.
بنابراین، مقاومت تکنیکال محدودهای است که در صورت عبور قیمت از این محدوده، شاهد رشد بالای قیمت بیت کوین خواهیم بود اما اگر قیمت رمزارز نتواند از سطح مقاومت عبور کند و از سطح مقاومت عبور کند، شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. سفارشات خرید یا فروش جعلی در حوزههای کلیدی سطوح مقاومت و حمایت عمل میکنند و منجر به روند صعودی یا نزولی در بازار میشوند.
تاثیر اسپوفینگ در بازار ارز دیجیتال چیست؟
بازار به شدت به spoofing واکنش نشان می دهد و با کلاهبردار پیش می رود. بنابراین تاثیر این روش کلاهبرداری در دستکاری قیمت بسیار زیاد است.
در ادامه توضیح می دهیم که چگونه بازار تحت تاثیر قرار می گیرد.
افرادی که تعداد زیادی بیت کوین، اتریوم یا سایر ارزهای دیجیتال دارند نهنگ نامیده می شوند. نهنگ ها به راحتی می توانند با داشتن عرضه زیادی ارز دیجیتال بازار را تکان دهند.
اکنون، زمانی که یک کلاهبردار یک سفارش خرید یا فروش جعلی بسیار بزرگ انجام می دهد، همه معامله گران آن سفارش را می بینند و از آنجایی که تشخیص یک سفارش جعلی از یک سفارش واقعی دشوار است، ممکن است فکر کنند که یک نهنگ برای معامله دارند. یک خرید یا فروش بزرگ در حال آماده سازی است. البته این مشکل معامله گران را به واکنش وا می دارد و متاسفانه با این هجمه بازار بلافاصله تحت تاثیر این عملیات دستکاری قیمت قرار می گیرد.
درست است که اسپوفینگ غیرقانونی است اما از آنجایی که بازار خرید بیت کوین هنوز به طور کامل تنظیم نشده است، این حملات به راحتی ممکن است اتفاق بیفتد و بازار دچار نوسان و تغییر قیمت شود.
در چه شرایطی اسپوفینگ برای معامله گران خطرناک است؟
دستکاری قیمت ها برای کلاهبردار می تواند خطرناک باشد. موقعیتی را تصور کنید که در آن یک معامله گر سفارش خرید جعلی را در یک سطح قیمت مشخص می دهد. هنگامی که افزایش شدید قیمت و ترس از دست دادن فرصت های خرید یا فروش فومو ایجاد می شود، شاهد جهش سریع قیمت و نوسانات در بازار فارکس خواهیم بود. این وضعیت باعث شد تا دستور کلاهبردار به سرعت تکمیل شود و این به هیچ وجه به نفع او نخواهد بود زیرا معامله زمانی انجام شده است که کلاهبردار اصلاً قصد انجام آن را نداشته است.
ضررهای اسپوفینگ برای بازار ارزهای دیجیتال چیست؟
تغییراتی که در بازار به دلیل حملات جعلی رخ می دهد مصنوعی است و منعکس کننده سطوح واقعی عرضه و تقاضا نیست و در نتیجه باعث گمراهی معامله گران و برهم زدن نظم بازار می شود. بنابراین از آنجایی که چنین حملاتی می تواند قیمت ارزهای دیجیتال را دچار نوسان کند، تاثیر مخربی بر بازار فارکس دارد. به همین دلیل کاهش میزان حملات اسپوفینگ بسیار مطلوب است و شرایط شفاف و متعادلی را برای تمامی معامله گران در بازار ایجاد می کند و ریسک معاملات را به حداقل می رساند. بنابراین کاهش ریسک نرخ ارز در طولانی مدت به نفع این بازار خواهد بود.
چگونه می توان از حملات اسپوفینگ در بازار ارز دیجیتال جلوگیری کرد؟
فعالیت در این حوزه بسیار پرخطر بوده و اتفاقات غیرقابل پیش بینی مانند دستکاری قیمت ها، ریسک از دست دادن سرمایه را چند برابر می کند. از این رو، باید بسیار مراقب بود که در این زمینه وارد شد و معاملات را انجام داد. از سوی دیگر، هیچ راهی برای تشخیص اسپوفینگ وجود ندارد. حتی سرمایه گذاران با تجربه نیز می توانند قربانی دستکاری قیمت در ارزهای دیجیتال شوند.
جهت کسب اطلاعاتی در مورد رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
به همین دلیل لازم به یادآوری است که حوزه تجارت ارزهای دیجیتال همچنان بسیار خطرناک است و باید اطلاعات کافی برای شروع سرمایه گذاری داشته باشید و اجازه ندهید احساسات در معاملات شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر تجربه و اطلاعات کافی ندارید نگران نباشید و حتما با یک متخصص معتبر در این زمینه مشورت کنید.
اقدامات امنیتی برای کاهش دستکاری قیمت
بیشتر صرافی های آنلاین ارزهای دیجیتال در تلاشند تا سیستم های امنیتی و نظارتی خود را برای مبارزه با جعل و محافظت از مصرف کنندگان تقویت کنند. از سوی دیگر، بسیاری از نهادهای حقوقی در کشورهای مختلف در تلاش برای قانونی کردن بازار ارزهای دیجیتال به ویژه بازار خرید و فروش بیت کوین هستند و با وضع قوانین محدودکننده و بازدارنده سعی در کاهش تعداد این حملات دارند.
کلام آخر
حملات جعل و دستکاری قیمت توسط بسیاری از موسسات غیرقانونی تلقی می شود. با این حال، ارز دیجیتال یک پدیده نوظهور است و در بازار خرید و فروش آن، قانونگذاران همچنان باید قوانین سختگیرانه ای را برای اطمینان از ایمنی خریداران و فروشندگان اعمال کنند. از یک طرف نیاز به قانونی شدن این بازار و از سوی دیگر ناشناخته بودن حملات اسپوفینگ باعث شده است که همچنان شاهد این نوع دستکاری قیمت رمزارز به ویژه در بازار خرید و فروش بیت کوین باشیم و حتی معامله گران حرفه ای و با تجربه در دام این نوع کلاهبرداری می افتند.
بنابراین، بهتر است در صورت مشاهده سفارشات خرید و فروش بزرگ در محدوده غیرمعمول، احتیاط کنید تا ضررهای ناشی از این نوع کلاهبرداری را به حداقل برسانید و احتمال دستکاری را در نظر بگیرید. از طرفی بسیاری از صرافی ها برای کاهش احتمال دستکاری سعی در افزایش امنیت سیستم خود دارند. بنابراین، انتخاب یک صرافی معتبر و شناخته شده ارز دیجیتال، احتمال قربانی شدن را کاهش می دهد.
نظر بدهید