1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. سرمایه گذاری
  4. علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال

علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال

علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال
لوگو علیرضا محرابی
علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال
سرمایه گذاری

اینجا چه خبر است؟ چرا ارزهای دیجیتال در حال سقوط هستند؟ شاید این سوالی باشد که این روزها زیاد می شنوید. معامله گران یا علاقه مندان به ارزهای دیجیتال از سقوط بازار کریپتو متعجب و ناراحتند و به دنبال یافتن جوابی در این زمینه هستند. در این مطلب به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال بعد از آن صعودهای وحشتناک چیست؟

علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال

علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال چیست

چرا ارزهای دیجیتال از حالت داغ و صعود خود به یک فروپاشی تمام عیار نزدیک هستند؟ چرا دنیای ارزهای دیجیتال در هرج و مرج است؟ مانند بسیاری از بازارهای دیگر در سراسر جهان، بازار کریپتوکارنسی در حال حاضر دوران بسیار وحشتناکی را می گذراند.

همین چند ماه پیش، پس از اینکه رمزارزها در سال 2021 از یک رالی سرگیجه‌آور صعودی لذت بردند، شرکت‌های رمزارز تبلیغات زیادی در جریان به اصطلاح Super Bowl داشتند.

اما امروزه بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در حال سقوط هستند و شرکت های بزرگی حتی بزرگترین صرافی های ارز دیجیتال نیز در شرایط نابسامانی به سر می برند. علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال چیست؟

اد مویا، استراتژیست ارشد بازار در شرکت مالی Oanda می‌گوید: «خانه کریپتو در آتش می‌سوزد و همه فقط به سمت درهای خروجی‌ می‌روند زیرا کاملاً اعتماد به فضای کریپتوکارنسی از بین رفته است. چرا کریپتوها به شدت در حال سقوط هستند؟ در ادامه به چند عامل اشاره می کنیم که بر سقوط بازار ارزهای دیجیتال موثر است.

نرخ بهره اعلامی توسط فدرال رزرو

اولین علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال را می توان در نرخ بهره اعلامی توسط فدرال رزرو جستجو کرد زیرا ارزهای دیجیتال نیز تحت تأثیر عوامل مشابهی بر سهام و سایر دارایی ها قرار می گیرند. قیمت‌های مصرف‌کننده با سریع‌ترین سرعت سالانه در بیش از چهار دهه اخیر در حال افزایش هستند و فدرال رزرو برای کاهش تورم، نرخ‌های بهره را به شدت افزایش می‌دهد.

به عنوان مثال زمانی که فدرال رزرو در (جولای 2022) نرخ بهره را تا سه چهارم درصد افزایش داد و اعلام کرد که در صورت نیاز برای کاهش قیمت ها، نرخ بهره می تواند در نشست بعدی نیز دوباره به همان میزان افزایش یابد، این نرخ‌های بهره بالاتر، هزینه‌های وام‌گیری را برای مردم و شرکت‌ها گران‌تر می‌کند و این نگرانی‌ها را در مورد رکود اقتصادی افزایش می‌دهد.

سهام نسبت به رکوردهای ثبت شده در ژانویه به طرز چشمگیری کاهش یافت، به طوری که شاخص گسترده S&P 500 در آن هفته وارد بازار نزولی شد.

در همین زمان ارزهای رمزپایه به سختی مصون ماندند. از زمانی که بیت کوین در ماه نوامبر (2021) به بالاترین سطح خود رسید، ارزش محبوب ترین ارز دیجیتال جهان چیزی بیش از 50 درصد کاهش یافت و رقبای آن نیز در نوسانات قیمتی هستند. اتر در سال جاری حدود 70 درصد کاهش یافته است، و همینطور Dogecoin.

حامیان بیت کوین همیشه ادعا کرده اند که این ارز دیجیتال یک "حفاظ تورمی" خواهد بود اما در واقع، چنین رفتاری نداشته است. با کاهش شدید ارزش سهام شرکت های فناوری، ارزش بیت کوین نیز کاهش یافته است و این موضوع یکی از علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال به شمار می رود.

اسوار پراساد (Eswar Prasad)، استاد اقتصاد در دانشگاه کرنل، می‌گوید: «آنچه که سقوط در قیمت‌های کریپتو نشان می‌دهد این است که ارزهای دیجیتال به طور کل دارایی‌های مالی سفته‌بازی هستند که تحت تأثیر نیروهای اقتصاد کلان، مانند تغییرات در نرخ‌های بهره قرار دارند.

بیایید کمی جزئی تر به موضوع علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال در نتیجه اعلام نرخ بهره بپردازیم. پس از آنکه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا افزایش نرخ بهره را اعلام کرد، قیمت ارزهای دیجیتال روند نزولی دیگری را آغاز کرد.

نرخ بهره اعلامی توسط فدرال رزرو

پاول در کنفرانس بانک مرکزی جهانی در جکسون هول، گفت: «کاهش تورم احتمالاً مستلزم یک دوره پایدار رشد پایین تر از روند است. بازگرداندن ثبات قیمت مدتی طول خواهد کشید و مستلزم استفاده از ابزارهای مالی برای ایجاد تعادل بهتر تقاضا و عرضه است.»

در پاسخ به اظهارات پاول، بازار کریپتو شکست خورد و سقوط کرد. در عرض چند ساعت پس از سخنرانی وی، قیمت اتریوم (ETH) بیش از 7 درصد و بیت کوین (BTC) حدود 4 درصد کاهش یافت. سایر ارزهای دیجیتال سقوط کردند، بایننس کوین (BNB) 5 درصد و سولانا نزدیک به 7 درصد کاهش یافت.

در صورتجلسه کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) نیز بیان شد: «این کمیته به دنبال دستیابی به حداکثر اشتغال و تورم با نرخ 2 درصد است.»

تورم اکنون بالاتر از چهار دهه گذشته است. نرخ تورم کلیدی ایالات متحده در ژوئیه به 8.5 درصد از بالاترین نرخ 40 ساله خود یعنی 9.1 درصد در ژوئن کاهش یافت اما این نرخ همچنان به طور قابل توجهی بالاتر از آن چیزی است که پاول و بقیه فدرال رزرو می خواهند.

با ترس از نزدیک‌تر شدن فدرال رزرو به یک افزایش شدید دیگر نرخ بهره در نشست رسمی بعدی آنها در ماه سپتامبر، بازارهای ایالات متحده در واکنش به اظهارات پاول سقوط کردند و اولین علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال رقم خورد.

پاول گفت که تصمیم برای افزایش نرخ بهره در جلسه سپتامبر به داده ها و چشم انداز در حال تحول بستگی دارد. او گفت: «در برخی مواقع، با سخت تر شدن موضع سیاست پولی، احتمالاً کاهش سرعت افزایش‌ها، مناسب خواهد بود.»

عوامل سقوط بازار ارزهای دیجیتال

به صورت کلی باید گفت همه بازارها تحت تأثیر افزایش نرخ بهره در سراسر جهان قرار می گیرند که باعث گران شدن پول می شود و با گران شدن پول، هزینه فرصت سرمایه گذاری افزایش می یابد. علاوه بر این، تقاضاها/هزینه‌های سرمایه‌گذاری در جاهای دیگر نیز افزایش می‌یابد که سرمایه‌گذاران را وادار می‌کند تا پول را از دارایی‌های بی‌ثبات‌تر مانند کریپتو و سهام به دارایی‌های امن‌تر، مانند پول نقد و اوراق قرضه خارج کنند.

وقتی نوبت بازار کریپتو می‌شود، ممکن است این تمایل وجود داشته باشد که فکر کنیم از رویدادهای جهانی یا اقتصاد کلان جدا شده است اما در واقعیت، اینطور نیست. باید علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال را در رویدادهای جهانی جستجو کرد.

در حال حاضر، ما شاهد یک محیط کلان هستیم که در آن همه دارایی های مالی در حال گذراندن روزهای بد هستند. همانطور که گفته شد در ایالات متحده، فدرال رزرو تلاش می کند تا با افزایش نرخ بهره، رکود جهانی ایجاد کند. آخرین کاری که هر سرمایه‌گذاری می‌خواهد انجام دهد، مبارزه با فدرال رزرو در این مورد است. این بدان معناست که سرمایه‌گذاران بیشتر دارایی‌های مالی را کاهش می‌دهند و به دنبال سرمایه‌گذاری مطمئن‌تر هستند. بنابراین، نه تنها فشار فروش در بازار کریپتو وجود خواهد داشت، بلکه به طور کلی در بازارهای مالی نیز این مورد وجود خواهد داشت.

بیت کوین از ابتدای سال تاکنون بیش از نیمی از ارزش خود را از دست داده است و قیمت فعلی آن 19908 دلار است. قیمت اتریوم در حال حاضر بیش از 58 درصد کاهش یافته است و در حدود 1563 دلار معامله می شود. این قیمت، نسبت به بالاترین قیمت اتریوم در تاریخ (نزدیک به 4900 دلار در نوامبر 2021) فاصله زیادی دارد.

بنابراین سقوط شدید ارزهای دیجیتال، برخی از شرکت‌ها را با مشکل مواجه می‌کند. به عنوان مثال سلسیوس که سپرده‌های ارزهای دیجیتال را از افراد می‌گیرد و به آنها وام می‌دهد، برداشت‌هایش را متوقف کرد زیرا با مشکلات مالی مواجه است و تنها چند هفته پس از فروپاشی استیبل کوین TerraUSD، مشکلات در سلسیوس، اعتماد به فضای گسترده تر ارزهای دیجیتال را تضعیف کرد. 

از سوی دیگر کوین بیس، یکی از معروفترین صرافی های ارزهای دیجیتال، کارکنان خود را تقریباً یک پنجم کاهش داد. 

چرا ارزهای دیجیتال در حال سقوط هستند؟

برخی از حامیان ارزهای دیجیتال هنوز معتقدند که این"زمستان رمزنگاری" می تواند به "بهار رمزنگاری" منجر شود. چراکه در گذشته، رکودهای عمیق منجر به بازگشت قوی شده است اما به گفته مویا، تحلیلگر Oanda، اکنون چشم انداز اقتصادی متفاوت است و چشم انداز کریپتو نیز فرق خواهد داشت.

در واقع، با ادامه افزایش شدید نرخ بهره توسط فدرال رزرو و با وجود تورم بالا، احتمالاً دردسرهای بیشتری در همه بازارها، از جمله ارزهای دیجیتال، وجود خواهد داشت.

این سقوط ها برای کسانی که وارد رمزنگاری شده اند چه معنایی دارد؟

این موضوع یک شوک ناراحت کننده برای میلیون ها نفری بود که ارزهای رمزنگاری شده خریدند، به خصوص اگر در سال گذشته از سودهای کلان دچار جنون شده باشند. پراساد می گوید سال 2021 اوج شیدایی کریپتوکارنسی بود و ارزش کل ارزهای دیجیتال در جهان به 3 تریلیون دلار افزایش یافت. شرکت‌های کریپتو قراردادهای حمایت مالی با تیم‌های ورزشی حرفه‌ای امضا کردند و Coinbase، Crypto.com، eToro و FTX میلیون‌ها دلار برای خرید تبلیغات در طول Super Bowl خرج کردند. پیام این شرکت ها در این تبلیغات این بود که کریپتو نشان دهنده آینده امور مالی است و بهتر است از دست ندهید.

پراساد می‌گوید: «فناوری هیجان‌انگیز ارزهای دیجیتال، بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد را جذب خود کرد که متوجه خطراتی که متحمل می‌شوند، نبودند.»

امروزه ارزش کل بازار کریپتو به حدود 1 تریلیون دلار کاهش یافته است و اگر بیت کوین را در 14 فوریه، (یک روز پس از آن تبلیغ عالی Super Bowl) خریداری کرده اید، اکنون تقریباً نیمی از مبلغی است که برای آن پرداخت کرده اید.

این موضوع چه معنایی برای مقررات مربوط به این بخش خواهد داشت؟

افزایش سرمایه‌گذاران آماتور، همراه با پیچیدگی فزاینده برخی از محصولات ارزهای دیجیتال، تنظیم‌کننده‌ها را نگران کرده است. بازارهای رمزنگاری هنوز نسبتاً جدید هستند و حتی در مورد اساسی ترین چیزها، مانند اینکه چه کسی مسئول نظارت بر فضا است، وضوح کافی وجود ندارد.

در حال حاضر، هر دو کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) مدعی نظارت بر بخش‌هایی از بازار کریپتو هستند.

کارشناسان می گویند تورم ایالات متحده به سطوحی رسیده است که در بیش از چهار دهه گذشته مشاهده نشده است. تشدید سیاست‌های پولی فدرال‌رزرو، پول نقد آسانی را که برخی از پروژه‌های ارز دیجیتال به آن عادت کرده بودند، کاهش می‌دهد. بنابراین مهم ترین علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر نرخ بهره اعلامی توسط فدرال رزرو است.

ارتباط بازار سهام و بازار ارزهای دیجیتال

ارتباط بازار سهام و علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال

بازار کریپتو با بازار سهام نیز مرتبط است. یکی دیگر از علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال مرتبط با بازار سهام است. اگر روند نزولی در بازار سهام مشاهده شود، همین روند در حوزه رمزنگاری نیز تکرار می شود. بسیاری از عواملی که بر بازار سهام تأثیر می‌گذارند، بر قیمت کریپتو و علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال نیز تأثیر می‌گذارند.

طبق اطلاعات دریافتی از Investopedia، در اواخر سال 2021 و تا اواسط سال 2022، قیمت ارزهای دیجیتال به طور مشابه با قیمت سهام افزایش و کاهش یافت. اگر به نمودار S&P 500 نگاهی بیندازید، می‌توانید همین موضوع را مشاهده کنید و همچنین سهام‌های بزرگی مانند آمازون، تسلا و اپل بیش از 6 درصد کاهش یافتند و الگوی مشابهی در بازار ارزهای دیجیتال نیز مشاهده شد.

با این حال، در حال حاضر، بسیاری دیگر از تحلیلگران فکر نمی کنند که سیستم مالی گسترده تر در معرض خطر باشد اما ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال هنوز کمتر از ارزش کل بازار شرکت بزرگی مانند اپل است و این رکود اخیر نگرانی های جدی را ایجاد کرده است.

سقوط لونا (ترا)

یکی دیگر از چندین علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال، سقوط لونا (LUNA) بود. این رویدادی بود که عواقب شدیدی را نه تنها برای سرمایه گذاران خود بلکه برای اکوسیستم کریپتو در کل داشت. بسیاری از سرمایه گذاران تمام پس انداز خود را که در Terra coin ذخیره شده بود، از دست دادند. (یک استیبل کوین با ارزش بازار بیش از 18 میلیارد دلار قبل از سقوط)

قرار است استیبل کوین‌ها برابر با دلار آمریکا یا یک نهاد فیات دیگر قیمت داشته باشند و اساساً وجود داشته باشند تا سرمایه‌گذاران کریپتو بتوانند به راحتی بدون هیچ شخص ثالثی (در این مورد، یک بانک) برای تأیید این تراکنش‌ها، وارد و خارج از فیات شوند. چندین استیبل کوین در بازار وجود دارد، مانند تتر (USDTUSD Coin (USDC) و Binance USD (BUSD). سه مورد از استیبل کوین های ذکر شده به دلار صادر شده توسط بانک مرکزی متصل هستند. این نهادها دارای خزانه ای از دلار به عنوان ذخایر نقدی یا اوراق تجاری/دریافتنی هستند که هر سکه را به 1 دلار برمی گرداند.

با از دست دادن 99.9 درصد از ارزش Luna، Terraform Labs (شرکت پشتیبان Terra) طرحی را برای فروش کل ذخایر بیت کوین خود برای بازگرداندن آن به 1 دلار ارائه کرد که در نهایت موفق نشدند. در نتیجه، بیش از 40 میلیارد دلار از بازار ارزهای دیجیتال حذف شد.

برای آشنایی بیشتر با عواملی که در ریزش لونا دخیل بودند، روی لینک مربوط کلیک کنید.

تبلیغات

بررسی علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال

گزارش نیویورک تایمز نشان داد که حرکات قیمت بیت کوین دقیقاً منعکس کننده چیزی است که نزدک (Nasdaq) دارد. در حالی که بازارهای کریپتو به طور ایده آل باید مستقل از بازارهای سنتی عمل کنند اما در واقعیت آنها نسبت به تحرکات در جریان اصلی دنیای مالی حساس بوده اند. بنابراین در بین چندین علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال تبلیغات در زمینه نزدک یا بازارهای سنتی را جدی بگیرید.

چالش های نظارتی

سال 2022 شبیه سوار شدن بر یک ترن هوایی برای ارزهای دیجیتال بوده است. در ژانویه، بازار کریپتو سقوط کرد اما در فوریه دوباره افزایش یافت. بازار جهانی کریپتو تحت نظارت دولت های جهانی بوده است زیرا آنها سعی می کنند ارزهای دیجیتال را تنظیم کنند.

هند هنوز قانونی برای کریپتو ارائه نکرده است. این لایحه به دنبال ممنوعیت تمام ارزهای دیجیتال خصوصی در هند است. این کشور همچنین 30 درصد مالیات بر سرمایه‌گذاران کریپتو و 1 درصد TDS (مالیات کسر شده در منبع) برای هر معامله‌گر ارز دیجیتال وضع کرده است. در حال حاضر، هند مقررات رمزارزها را تنظیم نکرده است اما آن را نیز قانونی نخواهد کرد.

برای آشنایی بیشتر با این موضوع پیشنهاد می کنیم مطلب قوانین ارز دیجیتال را بخوانید.

در ژانویه 2022، بانک مرکزی روسیه پیشنهاد ممنوعیت استفاده و استخراج ارزهای رمزنگاری شده در خاک روسیه را با استناد به تهدیدهایی برای ثبات مالی، رفاه شهروندان و حاکمیت سیاست پولی آن ارائه کرد. چالش‌های نظارتی انتخاب اینکه آیا سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال کار درستی است یا خیر، برای سرمایه‌گذاران دشوار کرده است.

مواردی که در بالا ذکر شد از علت سقوط بازار ارزهای دیجیتال به شمار می رود اما بازار ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر بازارهای مالی تحت تاثیر عوامل زیادی قرار دارد که بهتر است با شناخت کافی وارد این حوزه شوید.

در این باره بیشتر بخوانید

نظر بدهید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

0 دیدگاه

2 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
در صورت کند بودن سایت فیلترشکن خود را خاموش کنید
×بستن صفحه
پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
موبایل 09304891085
موبایل 09304891085
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @9304891085
داخلی 101
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09101364784
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
موبایل 09304890560
موبایل 09927779003
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_104
داخلی 104
پشتیبان فروش(مهرافروز گودرزی)
موبایل 09927779006
موبایل 09927779006
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_105
داخلی 105
پشتیبان فروش(پریسا متولی)
موبایل 09192757633
موبایل 09927779005
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_29
داخلی 106
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09909400064
موبایل 09909400064
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por107
داخلی 107
پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
موبایل 09927779040
موبایل 09927779040
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_por
داخلی 107
پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
موبایل 09304891628
موبایل 09304891628
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_114
داخلی 114
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09304890686
موبایل 09304890686
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_1_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(سارا کیانی)
موبایل 09927779030
موبایل 09927779030
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_117
داخلی 117
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09909400054
موبایل 09909400054
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09194198792
موبایل 09194198792
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @armteam_admin_33
داخلی 118
پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
موبایل 09304891297
موبایل 09304891297
واتساپ شروع گفتگو
تلگرام @Armteam_admin_2_118
داخلی 118
اطلاعات تماس(دفتر فروش)
تلفن 021-22021030
تلفن 021-22021040
بدون پیش شماره 90001030
اینستاگرام @alireza.mehrabii
کانال تلگرام @alirezamehrabi_com