در این مقاله قصد داریم در مورد موسس یرن فایننس یعنی آندره کرونیه صحبت کنیم؛ شاید برای شما هم این سوال پیش آید که کرونیه کیست و چه نقشی در توسعه امور مالی غیرمتمرکز دارد؟ آندره کرونیه یکی از چهره های تاثیرگذار در حوزه دیفای است که در مجامع عمومی حضور فیزیکی دارد. برخلاف ساتوشی ناکاموتو که حضور کمرنگی در میان مردم دارد، شاید برایتان جالب باشد که بدانید Andre Cronje یکی از بدنام ترین و در عین حال، یکی از فعال ترین توسعه دهندگان صنعت امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای است.
آندره کرونیه کیست؟
همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم کرونیه یکی از چهره های تاثیرگذار و مشهور در حوزه دیفای بوده که در کیپ تاون آفریقای جنوبی چشم به جهان گشوده است. او همچنین به عنوان توسعه دهنده نرم افزار، وب ۳ و یک کار آفرین بسیار فعال شناخته می شود، وی سازنده یرن فایننس و Keep3r است که از مهم ترین کارهای آندره کرونیه محسوب می شود. از پروتکل هایی که آندره کرونیه به توسعه آن پرداخته است می توان به هجیک (Hegic)، پاور پول (PowerPool)، پیکل فایننس (Pickle Finance)، کاور پروتکل (Cover Protocol)، کریم وی تو (Cream V2)، مولتی چین (Multichain) و سوشی سواپ (SushiSwap) اشاره کرد؛ Andre Cronje به توسعه این پروتکل ها کمک شایانی کرده است.
علاوه بر این فعالیت های مطرح شده، کرونیه همچنین در حوزه توسعه نرم افزار و علوم کامپیوتر، بیش از ۲۰ سال تجربه دارد و در این حوزه نیز به صورت حرفه ای حضور دارد؛ اما این چند سال اخیر، خود را وقف توسعه محصولات مالی مقرون به صرفه با استفاده از فناوری بلاک چین کرده و به نظر می رسد در این حوزه نیز بسیار موفق عمل کرده است.
آندره کرونیه در گذشته به چه مشاغلی مشغول بوده است؟
کرونیه در ابتدای فعالیتش به عنوان یک مدرس در موسسه آموزش کامپیوتر در آفریقای جنوبی، آغاز به کار کرد. به دلیل استعداد بی نظیرش در این حوزه شاگردان بسیار زیادی داشت، او در حوزه های بسیار زیادی فعالیت کرده است. آندره کرونیه بین ژوئن سال ۲۰۰۵ تا سپتامبر سال ۲۰۰۶ در حوزه هایی همچون فناوری اطلاعات، تجارت، هنرهای خلاق، طراحی گرافیک، روانشناسی، مشاوره و حقوق به عنوان مدرس حضور داشت. پس از آن، کرونیه لیدر تیم فنی در اپراتور تلفن همراه ووداکوم (Vodacom) شد. بعد در سال ۲۰۰۸، ووداکوم را ترک کرد و به بنیاد بین المللی حفاظت از تلفن همراه (International Mobile Protection Initiative) پیوست. در بین ژانویه سال ۲۰۰۹ تا مه سال ۲۰۱۰، کرونیه به عنوان مدیر ارشد فنی یا همان CTO به کار خود ادامه داد.
جهت کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
علاوه بر این فعالیت ها کرونیه بین ژوئن سال ۲۰۱۰ تا اوت سال ۲۰۱۲، مدیر ارشد فنی شرکت اپلیکیشن های بازی مخصوص موبایل (Mobile Game Card Applications) بود و بعد هم در شرکت آلترون (Altron)، مدیر بخش توسعه ارتباطات موبایلی شد و به عنوان مدیر این بخش به کار خود ادامه داد. آندره کرونیه همچنین از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به عنوان معمار نرم افزار شرکت فول فیسینگ (Full Facing) مشغول به کار شد و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ هم مدیر فناوری شرکت های شاپ رایت (Shoprite) بود.
او در این شرکت نیز از افراد تاثیرگذار محسوب می شد، پس از آن هم، کرونیه تا سال ۲۰۱۹، مشاور فنی شرکت تحلیل ویدیوی آگرو (Aggero) بود و به عنوان مشاور در این شرکت حضور داشت. او بین نوامبر سال ۲۰۱۳ تا اوت سال ۲۰۱۸، رئیس تیم فناوری فریدوم لایف (Freedom Life) شد و پس از آن هم، قبل از این که مهندس زیرساخت های بلاک چین شرکت نرم افزاری کریپتوکِرو (CryptoCurve) شود، به عنوان مشاور پروتکل بلاک چین در بیت دیم (BitDiem) مشغول به کار بود.
جهت کسب اطلاعاتی در زمینه دوره دکس تریدینگ، بر روی لینک کلیک کنید.
حوزه هایی که آندره کرونیه در آن حضور داشت به مشاور پروتکل بلاک چین در بیت دیم خلاصه نمی شود؛ بلکه کرونیه از مارس سال ۲۰۱۹، مشاور فنی شرکت کازماس (Cosmos) بود و همچنین به عنوان تحلیلگر فناوری در پروژه های معتبر دیگری از جمله لمنیسکپ (Lemniscap)، فیوژن فاندیشن (FUSION Foundation)، فانتوم فاندیشن (Fantom Foundation) و کریپتو بریفینگ (Crypto Briefing) مشغول به کار بود. با این حال، دقیقا بعد از این که کرونیه پلتفرم یرن فایننس و توکن مخصوص آن یعنی YFI را طراحی کرد، شهرت بسیار زیادی در میان مردم به دست آورد؛ او پس از این که پلتفرم یرن فایننس را طراحی کرد تبدیل به یک چهره معروف در جهان شد.
معرفی پروژه یرن فایننس
همانطور که می دانید آندره کرونیه برای اولین بار پروتکل یرن فایننس را طراحی و ارائه کرده است. یرن فایننس یک پروتکل دیفای است که روی بلاک چین اتریوم اجرا می شود و به کنترل بازدهی کمک کرده و از این طریق تجمیع وام و بیمه مربوط به قراردادهای هوشمند را راحت تر می کند و عمده ترین تخصص این پروتکل هم ایجاد سهولت در این بخش است. نحوه کار این پلتفرم به اینگونه است که پلتفرم یرن فایننس به طور خودکار و با استفاده از قراردادهای هوشمند اجرا می شود؛ در نتیجه واسطه های مالی، مانند بانک ها در آن دخالتی ندارند. هدف سازنده این پلتفرم، ساخت یک برنامه کاربردی ساده و کاربرپسند برای جمع آوری درآمد بود به گونه ای که کاربر بتواند به استفاده از آن درآمد خود را جمع آوری کند.
از مهم ترین و اساسی ترین مزایای پلتفرم یرن فایننس می توان به ثابت بودن قیمت در آن اشاره کرد. به بیان دیگر در پلتفرم یرن فایننس قیمت آن به ارزش سایر رمزارزهای پایه بستگی ندارد و در نتیجه، نوسان قیمت در آینده یرن فایننس تاثیری ندارد و این پلتفرم از نوسان قیمت ها تاثیر نمی پذیرد، این درحالی است که ارزهای دیجیتال پایه از نظر نوسانات قیمت روی یکدیگر تاثیر می گذارند اما در این پلتفرم اینگونه نیست.
البته بهتر است بدانید که این ارز جزو رمزارزهای اصلی نیست به همین دلیل عدم وابستگی قیمت به رمزارزهای پایه به این دلیل است که این ارز جزو رمزارزهای اصلی نیست، درکل، سرمایه گذاری روی رمزارزهای غیراصلی، باعث می شود معامله گران دچار ضررهای مالی هنگفت نشوند زیرا در ارزهای میزان نوسان قیمت بسیار کمتر است و همین موجب می شود معامله گران ضرری را متحمل نشوند.
در ضمن، کاربران می توانند از سیستم مدیریت نقدینگی زاپر (Zapper.fi) هم استفاده کنند و از این سیستم بهره ببرند. سرمایه گذاران با استفاده از زاپر، می توانند موقعیت های پیچیده بدهی را در چندین پروتکل، آن هم از طریق یک هاب مناسب و مشترک بسازند. همچنین، یرن فایننس از طریق Nexus Mutual به نوعی کاربر را بیمه دیفای می کند و این یعنی نمی گذارد قراردادهای هوشمند کاربران دچار مشکل شود و از به وجود آمدن مشکل احتمالی جلوگیری می کند.
علت استعفای آندره کرونیه از دیفای
Andre Cronje در سال های حضورش در حوزه کاری اش موفقعیت های بسیار زیادی کسب کرد اما او یک خلا بزرگی درون خود حس می کرد؛ همین حس باعث شد تصمیم بگیرد از دیفای استعفا دهد. او حس می کرد فضای متشنج دیفای برای او مناسب نیست. پس از موفقیت مالی او در سال ۲۰۲۰، کرونیه تصمیم گرفت عرصه دیفای را به علت آزار دهنده بودنش، ترک کند. موفقیت های او به عنوان توسعه دهنده دیفای نتوانست دلیلی برای ماندگاری او در این حوزه باشد و تصمیم او مبنی بر ترک این حوزه بسیار محکم بود و موجب شد که آندره کرونیه از دیفای استعفا دهد.
برای آشنایی با چانگ پنگ ژائو، بر روی لینک کلیک کنید.
این پایان ماجرا کرونیه نبود، آندره کرونیه پس از مدت کوتاهی به عرصه کار بازگشت و روی پروژه های مختلف از جمله Keep3r کار کرد. Keep3r یک شبکه نگهبان غیرمتمرکز بود و روشی آسان برای بررسی های روتین اکوسیستم حوزه دیفای به حساب می آمد، تمرکز این پروژه بر روی برون سپاری بعضی از امور مربوط به قراردادهای هوشمند بود.
پروژه Keep3r چیست؟
آندره کرونیه شبکه Keep3r را طراحی کرد؛ این پروژه، یک شبکه غیرمتمرکز برای پروژه هایی است که برای کیپر شدن، به عملیات توسعه خارجی نیاز دارند. کیپر، همان فرد یا تیم خارجی ای است که می تواند کارهای پروژه های وب ۳ را انجام دهد؛ از شروع تراکنش ها گرفته تا تکمیل محاسبات خارج از زنجیره. درضمن، Keep3r از طریق قراردادهای هوشمند، تعیین این مشاغل را راحت تر می کند، کرونیه بار دیگر با یک پروژه جدید وارد این حوزه شد؛ این پروژه نیز با استقبال کاربران مواجه شد و همچنین موجب شهرت بیشتر کرونیه شد.
پروژه فانتوم
فانتوم (Fantom) نیز از پلتفرم های تاثیرگذار و متن باز برای پروژه های غیرمتمرکز و دارایی های دیجیتال است. این پلتفرم برای همین منظور طراحی شده است، تاریخ راه اندازی پروژه فانتوم مربوط به دسامبر 2019 است که سازندگان این پلتفرم با هدف برقرار کردن تعادلی پایدار در مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی، شرایط جدیدی را در شبکه بلاک چین این پلتفرم را طراحی کرده اند. از دیگر اهداف پلتفرم فانتوم، می توان به جایگزینی با شبکه اتریوم و تغییر شرایط حاکم بر قراردادهای هوشمند اشاره کرد.
همانطور که اشاره کردیم، تمرکز اصلی پروژه فانتوم بر پشتیبانی از توسعه اپلیکیشن های غیرمتمرکز و جایگاه متمایز آن در دنیای ارزهای دیجیتال است و این پروژه بر این هدف پایدار بوده است. از دیگر جنبه های منحصر به فرد آن، وجود اکوسیستمی غنی از ابزارهای ماژولار است که برای به اشتراک گذاری اطلاعات و سرعت توسعه بلاک چین طراحی شده است. بلاک چین پروژه فانتوم متن باز است و کدهای آن در گیت هاب در دسترس عموم قرار دارد و افراد می توانند از این کدها استفاده کنند. بنابراین، هر توسعه دهندهای که تمایل داشته باشد، می تواند با استفاده از کدها و اِی پی آی(API)های آن، زنجیره ای جدید در بلاک چین ایجاد کند.
درضمن، شبکه فانتوم در هر ثانیه، هزاران تراکنش را با میانگین زمان تایید یک ثانیه و میانگین هزینه تراکنش ۰.۰۰۰۰۰۰۱ دلار پردازش می کند؛ در نتیجه، فانتوم به خوبی با سرعت پیشرفت فضای کسب و کار در دیفای، پیش می رود.
چرا آندره کرونیه برای بار دوم از دیفای استعفا داد؟
آندره کرونیه در تاریخ مارس سال ۲۰۲۲ برای بار دوم استعفای خود را از دیفای اعلام کرد. او ادعا کرد که قصد دارد برای همیشه از این حوزه خارج شود؛ همکار و دوست صمیمی اش آنتون نل این ادعای او را تایید کرد و اعلام کرد استعفای دیفای برای بار دوم بسیار جدی است و او دیگر به این حوزه باز نخواهد گشت و اعلام کرد کرونیه مدت طولانی برای این استعفا برنامه ریزی کرده بود و قصد دارد از این حوزه خارج شود.
خبر استعفای آندره کرونیه باعث شد تا کاربران در سراسر فضای گسترده ارزهای دیجیتال با شوک بزرگی روبرو شوند. این خبر موجب شد که روند توکن های مرتبط به آندره و اکوسیستم فانتوم هم مدتی پس از این خبر، نزولی شود. همچنین سایر رمزارزهای حاضر در بازار ارزهای دیجیتال نیز کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی داشتند. پس از این موضوع، آنتون نل اعلام کرد که 25 برنامه و نرم افزار تحت کنترل کرونیه در 3 آوریل سال 2022 غیر فعال می شوند، البته او اذعان داشت که تیم حاضر در صحنه، مسئولیت ادامه این خدمات را در آینده به عهده بگیرد.
زندگی آندره کرونیه پس از استعفا از دیفای
Andre Cronje یکی از چهره های تاثیرگذار در دیفای است. او باعث تغییر و تحولات عظیمی در چهره امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای شد و موجب شد این حوزه با تغییرات بسیار اساسی روبرو شود. کرونیه گرچه موفقیت های بسیار بزرگی در این حوزه کسب کرد اما فضای متشنج دیفای سبب شد او تصمیم بگیرد از این فضا دور شود.
او پس از آن که دیفای را ترک کرد تصمیم گرفت بر روی کدنویسی ها متمرکز شود و در این حوزه فعالیت کند. او همچنین به عنوان یک چهره تاثیرگذار بر دیفای حساب توییتر خود را فعال کرد و در این حساب شروع به فعالیت کرد؛ اکنون نیز از آندره کرونیه به عنوان تاثیرگذارترین شخص در دیفای یاد می شود.
نظر بدهید