1. صفحه اصلی
  2. مقالات بازار مالی
  3. معامله گر موفق
  4. معاملات کالاهای اساسی

معاملات کالاهای اساسی

معاملات کالاهای اساسی
لوگو علیرضا محرابی
معاملات کالاهای اساسی
معامله گر موفق

شاید علت نام گذاری بازار کالاهای اساسی به یک بازار غیر معمولی برایتان جالب باشد و برای شما نیز سوال به وجود بیاید که چه علتی وجود دارد که آن بازار را خاص می کند؟ یا اگر یک معامله گر در بازار فارکس و یا دیگر بازارها باشید و سهام معامله کنید آیا می توانید به معاملات کالاهای اساسی بپردازید یا خیر؟ چگونه می توان در بازار کالاهای اساسی معامله کرد؟ کدام کالاهای اساسی را باید معامله کرد و از کدام بازار باید خودداری نمود؟ ما قصد داریم در این مقاله پاسخ منطقی برای این پرسش ها بیابیم تا انتها همراه ما باشید.

کالاهای اساسی

نحوه معاملات کالاهای اساسی

کالاهای اساسی تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت زندگی انسان ها دارد این کالاها شامل مواردی همچون طلا، نفت و غلات می شوند، ابتدا بهتر است کالاهای اساسی را با یک تعریف دقیق و جامع تعریف کنیم. 

مهم ترین کارایی کالای اساسی در تجارت است و می توان آن را تبدیل کرد. به عبارت دیگر کالاهای اساسی را می توان با کالاهای مشابه تعویض کرد. کالاهای اساسی مواد خامی هستند که عموما از آن ها به عنوان بخشی از کالاهای دیگر استفاده می شود؛ به بیان دیگر این کالاها مواد اولیه هستند. البته باید توجه داشت که در معاملات کالاهای اساسی نیز برخی استانداردهای مشخص وجود دارد.

کیفیت کالاهای اساسی تا حدی با هم فرق می کند زیرا مواد اولیه ها با یکدیگر متفاوت هستند. در بسیاری از موارد، معامله آن ها نقطه اشتراک دارد و از اعداد مشخصی در این کار استفاده می شود. برای انجام معامله آتی بر روی قراردادهای کالاهای اساسی استانداردهای نامبرده باید رعایت شوند و افراد ملزم به رعایت این دستور العمل ها هستند.

معرفی انواع کالاهای اساسی 

آشنایی با معاملات کالاهای اساسی

کالاهای اساسی در دسته بندی به چهار قسمت تقسیم می شوند. این کالاها مواردی مانند انرژی، احشام و گوشت، فلز و محصولات کشاورزی را در بر می گیرند، در این بخش قصد داریم به معرفی این 5 دسته بپردازیم.

فلزات در معاملات کالاهای اساسی

اولین و پرمعامله ترین نوع فلز طلا است که در بین مردم ارزش بسیار زیادی دارد. معمولا طلا یک سرمایه دارای ریسک پذیری پایین است زیرا در این نوع سرمایه گذاری اصل سرمایه در خطر قرار نمی گیرد و این بدین معنا است که سرمایه گذاران و معامله گران پول خود را زمانی در طلا سرمایه گذاری می کنند که وضعیت هیجانی آن ها نشانگر تمایلشان به خودداری از قرار گرفتن در معرض ریسک باشد. طلا یکی از قابل اطمینان ترین سرمایه ها است زیرا میزان ضرر معامله گر در آن بسیار کم است؛ یعنی ارزش طلا به شکلی چشمگیر سقوط نمی کند و سرمایه معامله گر با ضرری هنگفت مواجه نمی شود.

معامله گران از این ویژگی بازار طلا برای پیش بینی کردن جهت گیری آتی قیمت استفاده می کنند. اگر فضای روانی غالب بازار حالتی منفی داشته باشد ارزش طلا صعودی می شود. اگر به دنبال یک سرمایه گذاری با ریسک کم هستید طلا می تواند بهترین گزینه شما برای سرمایه گذاری باشد. البته به غیر از طلا، فلزات دیگری نیز وجود دارند که قابل معامله هستند و این فلزات نیز ارزش سرمایه گذاری دارند: به عنوان مثال می توان به نقره، مس، و پلاتینیوم اشاره داشت این فلزات ارزش معاملاتی دارند. 

دومین فلز که ارزش کمتری از طلا برای معامله دارد نقره است. نقره کمتر از طلا قابل اطمینان است اما همچنان موقعیت های جذاب معاملاتی ای را به وجود می آورد؛ مخصوصا برای معامله گران فعال، از نقره می توان در معاملات کوتاه مدت و میان مدت استفاده کرد. در معاملات نقره نیز میزان ریسک کم است و معامله گر می تواند از این سرمایه گذاری، سود قابل قبولی را به دست آورد.

سومین فلز که ارزش کمتری نسبت به طلا دارد مس است. البته مس به دلیل سطح تقاضای بالایی که دارد متفاوت است، از مس در زمینه های مختلفی استفاده می شود؛ مثلا: در ابزارهای الکترونیکی، لوله کشی، ابزارهای مهندسی و لوازم آشپزی همچنین مس در دیگر حوزه ها قابل استفاده است.

انرژی در معاملات کالاهای اساسی

انرژی در معاملات کالاهای اساسی

از دیگر کالاهای اساسی که می توان آن را معامله کرد انرژی است؛ به بیان دیگر انرژی قابل معامله است. این دسته شامل مواردی مانند نفت خام، نفت گرمایشی، بنزین و گاز طبیعی می گردد. به طور کلی هر چیزی که بتوان از زمین استخراج کرد در دسته انرژی قرار می گیرد؛ نفت با ارزشمندترین نوع انرژی است که در سراسر جهان معامله می شود. در کشور ایران نیز بودجه اصلی کشور از معامله نفت تامین می شود.

امروزه خرید و فروش نفت یکی از مهم ترین اهداف دولت ها است زیرا نفت مهم ترین مواد خامی است که می توان از آن کالاهای بسیار زیادی ساخت. دو شاخص اصلی برای معامله نفت وجود دارد: نفت برنت و نفت وست تگزاس اینترمدیت. علیرغم اینکه نفت خام موضوع گسترده ای برای بحث کردن است، مبانی ای وجود دارد که باید آن ها را بدانیم. نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت خود معیاری برای سنجش قیمت سایر زیرشاخه ها و گونه های نفتی هستند. از نفت برنت برای سنجش گونه های نفتی تولید شده در بازارهای اروپایی و آسیایی و از وست تگزاس اینترمدیت برای سنجش موارد مشابه در نیمه غربی کره ی زمین استفاده می شود؛ کشورهای آسیایی منبع بسیار غنی برای استخراج نفت هستند و کشورهای اروپایی نیز از طریق این کشورها به تامین نفت مورد نیاز خود می پردازند.

عرضه و تقاضا نفت در دنیا چگونه است؟

عرضه و تقاضا نفت در دنیا چگونه است؟

امروزه تقاضای نفت در جهان افزایش یافته است زمانی که از معامله نفت خام سخن می گوییم باید چند عامل اساسی تاثیرگذار بر روی قیمت آن را در نظر بگیریم. از عوامل اصلی تاثیرگذار بر روی قیمت نفت می توان به تقاضا و عرضه اشاره کرد، هر گونه افزایش عرضه و تقاضا منجر به کاهش قیمت می شود؛ از آن سو، اگر عرضه کاهش یابد و تقاضا بیشتر شود قیمت نفت هم بیشتر می شود. توسعه انرژی های جایگزین نفت نیز می تواند باعث نزولی شدن قیمت نفت شود.

نفت همواره محور موضوعات سیاسی مطرح شده در میان کشورها بوده است. تحریم و اختلافاتی که بر روی عرضه ی نفت تاثیر می گذارد می تواند باعث صعودی شدن قیمت آن شود؛ البته دولت ها برای وابستگی کم به این ماده تلاش می کنند تا انرژی های دیگری جایگزین این انرژی کنند. علاوه بر نفت، گاز طبیعی نیز یکی از منابع انرژی است که به عنوان یک کالای اساسی قابل معامله است. از گاز طبیعی با اهداف مختلف صنعتی، تجاری و اقامتی استفاده می شود؛ گاز نیز همچون نفت دارای ارزش معاملاتی بالا است.

کشاورزی در معاملات کالاهای اساسی

از دیگر معاملات کالاهای اساسی می توان به کالاهای کشاورزی اشاره کرد؛ البته کالاهای موجود در دسته کشاورزی کمتر هستند. این دسته شامل قهوه، شکر، پنبه، سویا، ذرت، گندم و برنج است. از کالاهای کشاورزی فقط این کالاها ارزش معامله دارند، قیمت کالاهای کشاورزی اصولا به شرایط آب و هوایی بستگی دارد. اگر عرضه آن ها کاهش بیابد قیمت کالای کشاورزی افزایش می یابد و افزایش تقاضا نیز می تواند باعث بیشتر شدن قیمت کالاهای کشاورزی شود؛ در این صورت میزان عرضه و تقاضا می تواند بر روی قیمت کالاها اثرگذار باشد.

البته برخی از کالاها به دلیل محبوبیت، ارزش بسیار زیادی در میان مردم دارند در بالا به تعداد زیادی از کالاهای کشاورزی اشاره کردیم؛ اگرچه، اینطور نیست که همه آن ها به شکلی گسترده معامله شوند بلکه برخی از کالاها در شکل گستره تر معامله می شوند، برای مثال در دسته کشاورزی قهوه و شکر از همه محبوبیت بیشتری دارند، قهوه بعد از نفت خام دومین کالای اساسی محبوب است. بازار شکر نیز نوید بخش است، هم شکر سفید و هم حالت خام آن در بازار حضور دارند و از آن ها به عنوان شیرین کننده و یک ماده ی ورودی در تولیدات اتانول استفاده می شود؛ از این رو، برخی از این کالاها ارزش بسیار زیادی برای معامله دارند. 

احشام و گوشت در معاملات کالاهای اساسی

احشام و گوشت از دیگر کالاهای معاملاتی است، این دسته از لحاظ تعداد کالاهای اساسی کوچکترین است و شامل گوشت چهارپایان (چه در حالت نوزاد آن ها و چه در حالتی که به وزن مورد نظر در بهره برداری های آتی رسیده اند)‌ می شود.

عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت کالاهای اساسی 

عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت کالاهای اساسی

از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت برای معاملات کالاهای اساسی می توان به عاملی همچون عرضه و تقاضا اشاره کرد. این عامل می تواند به صورت مستقیم بر روی پیشروی بازار کالاهای اساسی تاثیرگذار باشد؛ البته عرضه و تقاضا را نمی توان به تنهایی عامل تاثیرگذار بر روی قیمت دانست بلکه عوامل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت. 

فضای هیجانی بازار

فضای هیجانی بازار می تواند به صورت مستقیم بر روی قیمت کالاهای اساسی تاثیر بگذارد. فضای هیجانی بازار جهت گیری حرکت را در تمامی بازارها مشخص می کند و می تواند بر روی ارزش کالاها تاثیرگذار باشد. فضای هیجانی بازار مبتنی بر موضوعات سیاسی اقتصادی تعیین می شوند؛ در فضایی که سرمایه گذاران ریسک پذیر هستند، شاخص سرمایه های پرریسک مثل نفت خام صعودی می شود. همچنین، موضوعات اقتصادی و سیاسی می توانند قیمت کالاهای دارای ریسک پذیری پایین را مثل طلا افزایش بدهند. در نتیجه می توان گفت که برخی از عوامل هیجان زا می تواند بر روی قیمت کالاها تاثیرگذار باشد و موجب افزایش یا کاهش قیمت شود.

دلار آمریکا

دلار آمریکا امروزه یکی از باارزش ترین ارزهای موجود در جهان است که می تواند در رابطه با ارزش کالاهای اساسی تاثیرگذار باشد. وقتی که در خصوص یک کالای اساسی یک قرارداد مابه التفاوت منعقد می شود همواره با دلار آمریکا ارتباط دارد؛ بنابراین باید برای پیش بینی جهت گیری قیمتی شاخص کالای اساسی ای که معامله می کنید به شاخص دلار توجه داشته باشید. اگر شاخص دلار صعودی شود قیمت کالاهای اساسی به احتمال زیاد نزولی خواهد شد، پس قیمت کالاها به ارزش دلار وابسته است.

کالاهای جایگزین

کالاهای جایگزین یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی کالاهای اساسی است. با پیشرفت روز افزون دنیای مالی ابزارهای جایگزین ایجاد می شوند، در این حالت ارزش کالاهای اساسی به تقاضای سرمایه های جایگزین بستگی خواهد داشت. اگر افراد بیشتری کالای جایگزین را ترجیح بدهند قیمت کالای اساسی نزولی خواهد شد؛ پس می توان نتیجه گرفت که کالاهای جایگزین می توانند یکی از مهم ترین موانع برای افزایش قیمت کالاهای اساسی باشند.

آب و هوا و متغیرهای فصلی

آب و هوا و متغیرهای فصلی از عوامل تاثرگذار در معاملات کالاهای اساسی

یکی از دسته بندی های کلی ای که در کالاهای اساسی وجود دارد کالاهای کشاورزی را در بر می گیرد. از لحاظ منطقی، عامل آب و هوا بسیار مهم است زیرا نرخ عرضه را مشخص می کند. در اینجا باید در خصوص فجایع طبیعی نیز سخن بگوییم. یک فاجعه ی طبیعی به کاهش میزان عرضه منجر می شود و بنابراین در کوتاه مدت قیمت ها را صعودی می کند.

بازارهای نوظهور

بازارهای نوظهور نیز تاثیر مستقیمی بر روی معاملات کالاهای اساسی دارند. کالاهای اساسی در کشورهای رو به توسعه استفاده و تولید می شوند؛ بنابراین، وقایعی که در کشورهای رو به توسعه ای که بازارهای نوظهور دارند اتفاق می افتد می تواند تاثیر بزرگی بر روی قیمت کالاهای اساسی داشته باشد. یک مثال در این خصوص چین است، اتفاقات این کشور می تواند بر روی قیمت نفت، مس و آهن تاثیر بگذارد. 

عملکرد گذشته

برای آنکه بتوانید از جهت گیری یک سرمایه آگاه شوید بهتر است عملکرد گذشته آن را بررسی کنید. در این صورت می توانید از جهت گیری آن سرمایه آگاه شوید، تمامی وقایع مهم منجر نوسانات قیمتی چشمگیر در شاخص ها می شوند.

بهترین زمان برای معاملات کالاهای اساسی

به هیچ وجه نمی توان برای معاملات کالاهای اساسی زمان تعیین کرد زیرا ساعت های معاملاتی کالاهای اساسی بسته به دسته بندی این کالاها و بازاری که در آن معامله می شوند متنوع و متفاوت هستند و همین تفاوت موجب می شود نتوانیم زمان مشخصی برای معامله مشخص کنیم. بیشتر بازارهای کالاهای اساسی از جمعه عصر تا یکشنبه عصر بسته هستند، تنها توصیه ای که می توان کرد انجام معامله در شروع بازه معاملاتی (استرالیا، آسیا، اروپا، آمریکا) است زیرا سطح نقدینگی در بازار در آن ها افزایش می یابد و برای معامله اندکی مناسب است.

در این باره بیشتر بخوانید

    نظر بدهید

    شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

    0 دیدگاه

    0 نفر این مطلب برایشان مفید بوده است.
    0 نفر این مطلب برایشان مفید نبوده است.
    ×بستن صفحه
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779040
    موبایل 09927779040
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09304891297
    موبایل 09304891297
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09101364784
    موبایل 09101364784
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @@armteam_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09909400054
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_2_118
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09304891085
    موبایل 09304891085
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09194198792
    موبایل 09194198792
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_33
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(فائزه تهرانی)
    موبایل 09304890560
    موبایل 09927779003
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_104
    داخلی 104
    پشتیبان فروش(شایان ابراهیمی)
    موبایل 09927779050
    موبایل 09304890686
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_Admin_101
    داخلی 101
    پشتیبان فروش(یوسف فرخنده)
    موبایل 09192757633
    موبایل 09927779005
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_29
    داخلی 118
    پشتیبان فروش(علیرضا سجده)
    موبایل 09304891628
    موبایل 09304891628
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_114
    داخلی 114
    پشتیبان فروش(میلاد موسوی)
    موبایل 09907779006
    موبایل 09909400054
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_1_117
    داخلی 117
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09927779030
    موبایل 09927779030
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_111_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09192353887
    موبایل 09192353887
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @armteam_admin_11_107
    داخلی 107
    پشتیبان فروش(ایمان پوراسماعیلی)
    موبایل 09909400064
    موبایل 09909400064
    واتساپ شروع گفتگو
    تلگرام @Armteam_admin_por107
    داخلی 107
    اطلاعات تماس(دفتر فروش)
    تلفن 021-22021030
    تلفن 021-22021040
    بدون پیش شماره 90001030
    اینستاگرام @alireza.mehrabii
    کانال تلگرام @alirezamehrabi_com