بازارهای مالی به یکی از مسیرهای موفقیت برای رسیدن به آزادی مالی تبدیل شده است اما یکی از مهمترین استراتژی ها اوردر بلاک است. اوردر بلاک ها از دید پرایس اکشن ICT یکی از مهم ترین مناطق برای ری اکشن قیمت هستند اما ICT از کجا شروع شد؟ می توان گفت همه چیز از مایکل هادلستون شروع شد، جایی که نقشه ای برای ردیابی اوردرهای بانک ها پیدا کرد، هادلستون بیش از 30 سال سابقه معاملاتی دارد و تاکنون توانسته بیش از 55 هزار دانشجو را آموزش دهد. مایکل هادلستون خود شاگرد لری ویلیامز بوده و سبک پرایس اکشن ICT را زمانی کشف می کند که مشغول همکاری با بانک های بزرگ و ترید برای آن ها بوده است.
مفاهیم پایه شناخت اوردر بلاک
قبل از اینکه به مباحث اوردر بلاک برسیم باید مباحث پایه ای پرایس اکشن ICT را نیز به یاد داشته باشید، به طور خلاصه از این مباحث باید به نقدینگی توجه داشته باشید، نقدینگی یا لیکوئیدیتی همان پول هایی است که IT (مارکت میکر- بانک ها - موسسات و...) نیاز دارد تا اوردرهای خود را با آن پر کند، حال این نقدینگی در کجا قرار دارد، دقت کنید که به کف و سقف های تحلیل تکنیکال به سبک کلاسیک، زمانی که در یک زون قیمت چندین بار ریجکت می شود و برگشت می خورد، افراد تصوری بر این دارند که قیمت زمانی که باز هم به آن ناحیه برگردد، مجدد نیز واکنش می دهد اما این بار چه؟ باز هم واکنش دارد؟ این دقیقا همان مفهوم نقدینگی است. در صورتی که قیمت همچون تصویر بالا در حال رسیدن به یک مقاومت باشد، استاپ تمامی معامله گران و تریدرهای بازارهای مالی همچون بورس و ارزهای دیجیتال (cryptocurrency) در پشت آن محدوده گذاشته شده است.
اوردر بلاک ها در مسیر روند اصلی مهم ترند
همان طور که در تحلیل های تکنیکال اکثریت سبک ها می دانید، زمانی یک روند صعودی است که کف و سقف های بالاتر نسبت به قبل ایجاد کند، همچنین زمانی یک روند نزولی است که سقف و کف های پایین تری را نسبت به قبل ایجاد کنند، همان طور که در تصویر بالا مشخص است، شکست سقف قبلی از کجا قدرت گرفته است؟ درست است از اولین کندل، به همین دلیل کندل رنگ مخالفی که باعث شده است سقف قبلی بشکند به اوردر بلاک نام گذاری می شود. اگر که کندل رنگ مخالفی وجود نداشت، کندل ضعیف هم جهت روند را در order block در نظر بگیرید، BOS نیز همان شکست ساختار است؛ در صورتی که مقالات دیگر از این سبک را مطالعه کنید به BOS، BMS نیز گفته می شود که هر دوی آن ها یک مفهوم را دارد.
نکته حائز اهمیت در مورد اوردر بلاک این است که زمانی که کندل اورد بلاک شما کندلی همچون کندل چکش داشت، می توان این انتظار را داشت که سفارشات افراد بزرگ (کسانی که به مارکت جهت می دهند) در شدو بارگذاری شده باشد، این شدو توجه باید داشته باشید که 2.5 برابر بدنه خودش باشد، می توانید برای اینکه ورود بهینه ای داشته باشید 50 درصد آن شدو را به عنوان ورود در نظر بگیرید، طبیعتا نیز حد ضرر شما در زیر order block قرار می گیرد اما حد ضرر را جوری قرار ندهید که با کمترین نفوذی به خارج باکس شما، ضرر کنید و مقداری فضا را برای حرکت قیمت باز بگذارید.
اوردر بلاک، رفتاری در بازار است که نشان از پر شدن سفارشات و روند حرکتی موسسات مالی و بانک های بزرگ که بازیگران عمده بازار هستند، پول های بزرگ در سبک های معاملاتی دیگر نام های دیگر دارند. برای مثال این پول ها در پرایس اکشن RTM بیگ بویز نام دارد اما مفهوم و منظور از آن ها یک چیز است و آن هم قدرت تغییر مارکت است؛ چرا که با ورود او به مارکت جهت بازار تغییر پیدا می کند.
حرکت این موسسات در بازار، عمدتا با نمایش الگوهای خاصی اتفاق می افتد و منجر به روندها و حرکات بزرگ می شود، بنابراین معامله گران باید بدانند، این نهادها در بازار چطور به معامله می پردازند. هنگامی که order block ایجاد می شود و قیمت در یک محدوده باریک نوسان می کند، سرمایه گذاران در حال پر کردن سفارشات خود در این مناطق هستند و معاملات این بازیگران بازار، به صورت اوردر بلاک به نمایش درمی آید. پس از اتمام سفارشات و انجام این خرید و فروش ها، بازار مانند فنر رها شده و حرکت سریعی به سمت بالا یا پایین انجام می دهد.
چنج آف کاراکتر یا CHOCH چیست؟
چنج آف کاراکتر یا معنی فارسی آن تغییر ماهیت و ساختار که به اختصار با CHOCH نمایش می دهند می تواند دید بسیار خوبی را به شما بدهد و می تواند یکی از سودآورترین نکته ها برای شما باشد، تغییر ساختار می تواند به صورت ماژور یا مینور رخ بدهد؛ واضح است که ساختارهای بزرگ تر اولویت بیشتری برای تریدر دارد و شما به عنوان شخصی که می خواهید از این تغییر ساختار سود بگیرید باید بدانید که ماژورها اعتبار بیشتر دارند، تصویر بالا نیز تغییر ساختار ماژور است، خب همان طور که بالاتر نیز توضیح دادیم، زمانی که قیمت سقف قبلی خود را رد می کند و می شکند( برخلاف تحلیل تکنیکال) کلوز کندل استیک برای ما در این قسمت ملاک نیست و تنها رد شدن قیمت با شدو نیز تائیدیه را به ما خواهد داد، به ما این نکته را خواهد گفت که روند همچنان دوست دارد به مسیر قبل خودش ادامه بدهد.
حال شما در برگشت به دنبال ورود به بازار در باکس اوردر بلاک هستید اما قیمت order block شما را رد خواهد کرد و این در واقع به معنی تغییر ساختار یا همان CHOCH است، چنج آف کاراکتر باید به یک سطح برخورد کرده باشد، پس از اینکه اولین شرط ما به وقوع پیوست، می توانیم بقیه مراحل را پیش ببریم، توجه کنید آیا کفی که شکسته شده است، خاصیت BOS یا BMS دارد؟ در صورتی که این کف همچین خاصیتی داشته باشد برای ترید مناسب است، زمانی که قیمت بر می گردد، به دنبال یک اوردر بلاک باشید، تا شما نیز وارد فشار فروش شوید و با آن همراهی کنید، حد ضرر معامله شما نیز بالای order block خواهد بود، توجه داشته باشید که مدیریت ریسک و روانشناسی بازار یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید در معاملات شما لحاظ بشود.
تفاوت اوردر بلاک با مناطق عادی عرضه و تقاضا
در واقع دو تفاوت اساسی بین مناطق عرضه و تقاضای عادی و اوردر بلاک ها وجود دارد. اول اینکه order block ها نسبت به مناطق عرضه و تقاضای عادی، احتمال بازگشت بالاتری دارند و این موضوع به اینکه در کجا و یا در چه زمانی این الگوها شکل گرفته اند، بستگی ندارد. یعنی اگر این بلاک ها حتی پس از یک افزایش یا کاهش طولانی مدت از لحاظ زمانی ظاهر شوند، احتمالا از همان منطقه، شاهد بازگشت قیمت خواهیم بود. دلیل این اتفاق این است که در این مناطق یا قیمت به کف رسیده است که بانک ها می خواهند خرید انجام دهند و یا به سقف قیمتی رسیده که بانک ها می خواهند دارایی خود را به فروش برسانند.
بنابراین به احتمال زیاد، این مناطق منجر به تغییر جهت قیمت می شوند زیرا بانک ها اقدام به گرفتن پوزیشن های بزرگی نمی کنند مگر اینکه مطمئن باشند قیمت در مسیری که می خواهند، حرکت خواهد کرد. برخلاف مناطق عادی عرضه و تقاضا که تعداد معاملات و توقف قیمت در آن ناحیه باید کمتر از اوردر بلاک ها باشد و با چند کندل در همان تایم فریم، ناحیه بیس (Base) تشکیل شود، order block ها همیشه زمانی تشکیل می شوند که قیمت از یک محدوده قیمتی باریک دور شده است و حتی ممکن است، زمان بیشتری را هم در آن ناحیه سپری کند. این ساختار، زمانی شکل می گیرد که بانک ها از سفارشات بلوکی برای پر کردن پوزیشن های خود استفاده می کنند.
مثال هایی از اوردر بلاک
شاید بهترین و راحت ترین نوع آموزش، مثال لایو از بازارهای مالی است، در تصویر بالا می توانید مشاهده کنید که اوردر بلاک های صعودی با رنگ زون آبی و اوردر بلاک های نزولی قرمز مشخص شده است، نکته ی مهم این است که در قسمت بالا سمت راست، مشاهده می کنید که order block ما، شدو بلندی دارد که می توان برای ورود بهینه 50 درصد آن محدوده را اوردر گذاشت.
اندیکاتور اوردر بلاک
همان طور که بالاتر نیز گفته شد، به اهمیت اوردر بلاک پی بردید اما برای راحتی نیز می توانید از اندیکاتور نیز استفاده کنید، در پلتفرم تحلیلی خودتان یعنی تریدینگ ویو عبارت order block finder را سرچ کنید. با انتخاب این گزینه، اندیکاتور به صورت اتوماتیک Order Block های موجود در چارت را برای شما پیدا کرده و علامتگذاری می کند، توجه داشته باشید که تنها نسبت به این کادرها معامله نکنید و از آن در تحلیل خودتان استفاده کرده و به دید یک تائیدیه نگاه کنید و از همه مهمتر مدیریت سرمایه و همچنین مدیریت ریسک را نیز در سرلوحه کارتان قرار دهید.
نظر بدهید