بازارهای مالی یکی از پرریسک ترین مشاغل در دنیا هستند، چرا که این بازار در واقع یک نبرد است، برنده این نبرد کسب درآمد می کند، شما در این بازار باید انتخاب کنید که در صف خرید یا فروش باشید به زبان ساده تر اینکه تشخیص دهید قیمت در این جا ارزان است و یا گران. تمامی سبک های مختلف بازارهای مالی ریسک های خودش را دارد و هیچ سبکی نمی تواند 100 درصد درست باشد لذا بهترین راه مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه است اما یکی از بهترین مدیریت ها در همین موضوعات، استراتژی فیکس لاس است. طبق این استراتژی شما به عنوان یک معامله گر نمی توانید به راحتی حساب خود را نابود کنید، چرا که حتی اگر بخواهید هم این کار 100 درصد غیرممکن است، منتها باید احساسات را کنار گذاشته و به این پلن مدیریت ریسک پایبند باشید. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا مدیریت ریسک ثابت (فیکس لاس) را به بهترین شکل ممکن بیاموزید.
ریسک در بازارهای مالی
بازارهای مالی بخصوص، بازارهایی که دامنه نوسان ندارند از ریسک بالایی برخوردار هستند، یکی از این بازارها، بازار کریپتوکارنسی (cryptocurrency) است که سرمایه گذاری در این بازار می تواند در کمترین زمان شما را به آنچه که می خواهید برساند. این نکته نیز حائز اهمیت است که همان طور که می تواند پول خوبی به حساب شما اضافه کند می تواند به همان گونه سرمایه شما را نیز از بین ببرد. مدیریت ریسک همان چراغ راهی است که می تواند به شما کمک کند که از این بازار سخت، درآمد به دلار داشته باشید، طبیعتا رعایت کردن مدیریت ریسک و سرمایه می تواند بر روی احساسات شما تاثیر گذار باشد، برای مثال به داستان زیر دقت کنید:
مدیریت ریسک کمربند ایمنی شماست
فرض کنید که شما تشخیص داده اید اتریوم از عدد 1000 دلار می تواند یک روند صعودی را شروع کند، حال شما با رعایت کردن ریسک وارد این معامله می شوید اما یک بول ران اتفاق می افتد و قیمت اتریوم از 1000 دلار به 2000 دلار می رسد، در این حین با اینکه شما با مدیریت ریسک وارد این پوزیشن شده اید و سود کسب کرده اید، به احتمال زیاد حسرت و رویا پردازی به سراغ شما می آید، چرا که به خودتان می گویید که من این تحلیل خوب را داشته ام، چرا تمام سرمایه را وارد این معامله نکردم؟! اما باید گفت که این همان شروع نابود کردن حساب معاملاتی شماست، با اینکه سود کمتری می کنید اما به یاد داشته باشید مهمترین فاکتور این است که ضرر کمتری داشته باشید، این دقیقا مانند همان بستن کمربند است، شاید راحتی زیادی برای شما به ارمغان نیاورد اما از شما حفاظت می کند.
جهت محاسبه فیکس لاس، بر روی لینک کلیک کنید.
حد ضرر چیست؟
می توان اهمیت استاپ لاس یا همان حد ضرر را اینگونه دانست که بدون آن وارد معامله نشوید، چرا که بیشتر احساسات معامله گران است که نمی گذارد شخصی با حدضرر وارد یک معامله شود. در صورتی که شما تحلیل تکنیکال را به خوبی آموخته باشید، می توانید با رعایت مدیریت سرمایه و ریسک به سودهای مستمری برسید.
بهترین استراتژی حد ضرر چیست؟
به طور کلی شما می توانید استاپ لاس های متحرک و ثابت (فیکس لاس - Fix loss) داشته باشید و انتخاب هر کدام از این استراتژی ها شما بستگی دارد اما این که هر بار ضررهای شما ثابت باشد می تواند شما را وارد سود کند! حتما با خودتان می گویید که چگونه می شود با کمتر ضرر کردن، سود کسب کرد؛ کافی است شما وین ریت حداقلی بالای 50 داشته باشید، آن وقت می توانید حتی با یک ریسک به ریوارد 1 به 1 نیز برآیندی سودده داشته باشید، به همین علت است که این جمله را زیاد شنیده اید که مدیریت سرمایه و ریسک همه چیز است، برای درک مفهوم به مثال زیر توجه کنید!
زمانی که از حد ضرر ثابت استفاده می کنید (فیکس لاس) در هر شرایطی، زمانی که حد ضرر شما می خورد تنها همان مقدار ثابت را ضرر می دهید و این همان ریسک شما می شود، حال کافی است در پوزیشن هایی که شما می گیرید نسبت ریوارد به ریسک را نیز برابر با 1 قرار دهید، تنها چیزی که الان به داد شما خواهد رسید، یک استراتژی است، این استراتژی باید وین ریتش بالای 50 درصد باشد! می توانید بر روی اوردر بلاک ها نیز فکر کنید، زمانی که این اتفاق بیفتد شما در سود مستمر قرار می گیرید، تمرکزتان را بگذارید که اول از همه از بازار یک ریسک به ریوارد 1 به 1 را بگیرید، بعد از اینکه توانستید یک به یک را از بازار بگیرید می توانید به فکر ریواردهای بیشتر باشید.
برای اطلاع از نحوه محاسبه فیکس لاس به صورت آنلاین بر روی لینک کلیک کنید.
فیکس لاس بهترین راه برای بقا در بازار
اصل اول بازارهای مالی این است که بتوانید همواره در این بازار حضور داشته باشید و بتوانید کمتر ضرر کنید، چرا که هیچ استراتژی وجود ندارد که اشتباه نکند، اما می توان با استفاده از مدیریت ریسک فیکس لاس با چند بار ترید کردن حساب نابود نشود؛ برای این استراتژی باید دو گام را استفاده کنید.
اول از همه مشخص کنید که چه میزان می خواهید متحمل ضرر شوید، این ضرر بر روی کل سرمایه شما است، به درصد آن را بنویسید، برای مثال شما 2000 دلار سرمایه دارید و می خواهید اگر تریدی از شما ضرر شد تنها یک درصد از کل 2000 دلار را از دست بدهید، یعنی 20 دلار، اگر فکر می کنید باز هم این مقدار زیاد است می توانید میزان ریسک خود را پایین بیاورید و آن را به نیم درصد کاهش دهید. این ها تماما به سرمایه اولیه شما بستگی دارد و همچنین اینکه می خواهید چه میزان ریسک در هر معامله خود داشته باشید، توجه داشته باشید که شما باید قانون اول یعنی قانون بقا را در بازارهای مالی رعایت کنید.
بعد از اینکه برای خودتان ضرری مشخص، تعیین کردید باید به ستاپ خودتان نگاه کنید، حد ضرری که می خواهید آن جا بگذارید چند درصد است؟ بر فرض اگر حد ضرر شما در آن ستاپ 3 درصد بود، شما باید حجمی را انتخاب کنید که استاپ آن ستاپ، نیم درصد ضرر به کل مارجین شما باشد؛ همچنین برای درک بهتره فیکس لاس بهتر است از وب سایت Calc.trade استفاده کنید.
سایت Calc.trade
هنگامی که وارد وب سایت می شوید، با تصویر بالا مواجه خواهید شد، در سمت راست تصویر می توانید همچون پلتفرم تریدینگ ویو تحلیل های خودتان را داشته باشید، در همان قسمت بالا، سمت چپ نام رمز ارز مورد نظر خودتان را وارد کنید، قسمت مهم این وب سایت در سمت چپ آن است، جایی که شما می توانید میزان ریسک خودتان را مشخص کنید! از بالا کادر قرمز رنگ می توانید میزان دارایی خودتان را که برای ترید وارد بازار ارز دیجیتال کرده اید را وارد کنید، در این تصویر برای مثال عدد 2000 دلار را وارد کرده ایم و همان مثال بالا که در مورد اتریوم زده ایم را به عنوان مثال ذکر کرده ایم.
حال طبق مدیریت سرمایه ای که دارید انتخاب می کنید که چه میزان می خواهید ریسک بر روی سرمایه اصلی خود داشته باشید، این به چه معناست؟ یعنی اگر شما ریسکی ثابت داشته باشید، باید با هر بار حدضرر خوردن همان میزان فقط از کل سرمایه شما کسر شود. برای مثال شما می خواهید هر معامله ای که باز می کنید، نیم درصد ریسک داشته باشید، برای اینکار در باکس قرمز رنگ که مشخص کرده ایم عدد 0.5 را وارد می کنید، بسته به استراتژی معاملاتی شما این عدد می تواند تغییر کند، حال پس از اینکه این دو کادر را پر کردید، باید به بقیه ماجرا نیز دقت کنید.
تحلیل تکنیکال شما، قطعا به شما نقطه ورود، تارگت و حد ضرر داده است، آن ها را در باکس زرد مشخص کنید. برای مثال سرمایه اولیه ما 2000 دلار بود و می خواهیم تنها 0.5 درصد ریسک داشته باشیم و بر روی قیمت 1000 ملکه بازار ارزهای دیجیتال یعنی اتریوم یک معامله لانگ باز کنیم که حد آن 950 است و حد سود ما نیز 1200 است، به این ترتیب لوریج ما هر چقدر باشد، این سیستم با استفاده از کم و زیاد کردن مارجین ورودی، به شما می گوید که چه میزان باید وارد کنید. در تصویر بالا میبینید که ما لوریج یا همان اهرم را 10 قرار داده ایم، برای همین در صورت استاپ خوردن ما ده دلار از دست خواهیم داد. (این ربطی به لوریج ندارد، کاملا مربوط به مارجین است.) این در صورتی است که اگر شما لوریج را بالا ببرید، این مارجین شما است که کمتر خواهد شد؛ بنابراین شما توانستید فیکس لاس را برای حساب خودتان رعایت کنید.
نتیجه گیری:
می توان گفت که تعیین حد ضرر ثابت یا همان فیکس لاس یکی از بهترین استراتژِهای مدیریت ریسک برای بقا در بازارهای مالی و همچنین کسب سود مستمر از این بازار است، چرا که ضرر کمتر در این مارکت می تواند باعث کسب سود مستمر در این بازار شود.
نظر بدهید