اگر دقت کرده باشید تقریباً افراد موفق در هر زمینه ای که فکرش را بکنید، یک برنامه کاری خاص دارند. مثلاً، یک کشتی گیر حرفه ای، برنامه خود برای حمله به حریفان یا دفاع را دارد. همینطور یک بوکسور از قبل در زمانی که در حال آموزش دیدن بوده است، فنون مختلف را یاد گرفته و از بین تمامی فنون، یک برنامه مشخصی برای دفاع و حمله دارد.
بازارهای مالی هم مثل رینگ بوکس هستند. کسی که می خواهد واردش شود، باید اول یاد بگیرد چه فنونی برای دفاع کردن وجود دارد، چه زمانی باید از ضربات سنگین حریف فرار کند و چه زمانی باید حمله کند، بعد از اینکه آشنایی پیدا کرد، باید تمرین کند و بعد می تواند وارد رینگ شود.
البته ورود به رینگ برای همه مجاز است، اما تصور کنید شما بدون هیچ آموزش قبلی وارد این رینگ شدید و در مقابلتان یک قهرمان حرفه ای ایستاده است. ممکن است بتوانید از روی شانس چند ضربه به او بزنید اما قطعاً مسابقه را می بازید.
منظورمان از مثال بالا احتمالا برایتان کاملاً واضح است که آن قهرمان بوکسی که در رینگ منتظر شماست همان نهنگ های بازار (یا همان افراد یا شرکت های با سرمایه زیاد) هستند و شما باید یاد بگیرید چگونه می توانید در وهله اول از آنها ضربات کاری نخورید (یا ضرر زیادی نکنید) و بعد هم بتوانید در جای مناسب به آن ضربه بزنید ( سود کسب کنید).
همانطور که در بوکس روش ها و سبک های مختلفی برای دفاع و حمله وجود دارد، در بازار مالی هم همینطور است. روش های متفاوتی وجود دارد که جلوی ضرر شما را بگیرد و یا به شما سود بدهد. اما در این مقاله می خواهیم درباره موفق ترین این روش ها صحبت کنیم!
«موفق ترین روش تحلیل برای خرید سهام، آن روشی است که با روحیات و خلقیات شما هماهنگ است». این جمله یکی از مهمترین جمله های بازار سرمایه است. همانطور که گفتیم، سبک های زیادی برای تحلیل وجود دارد اما این شما هستید که باید آن را امتحان و تمرین کنید و ببینید که این روش اصطلاحاً به شخصیت شما میخورد یا نه.
در واقع هر شخصی یک شخصیت معامله گری دارد، شخصیت معامله گری شما به اینکه چقدر فرد ریسک پذیری هستید بستگی دارد. با تمرین استراتژی ها و سبک های تحلیل، میتوانید به بهترین سبکی که به شخصیت معامله گری شما میخورد برسید. وقتی آن روش را شناختید، باید هم در آن زمینه بیشتر آموزش ببینید و هم اینکه با تمرین و تکرار روش خود را بهینه کنید تا در طول مدت مثلا یک تا دوساله، استراتژی معاملاتی شما تکمیل شود.
منظورمان از استراتژی معاملاتی چیست؟
استراتژی معاملاتی مثل یک چک لیست است، که شما برای خودتان تنظیم کرده اید. مثلاً:
1. در قدم اول شما سهمی را تحلیل بنیادی می کنید. اگر بنیاد سهم خوب بود به سراغ گام دوم می روید.
2. بعد با یکی از سبک های تحلیل تکنیکال که آن را آموزش دیده اید، سهم را بررسی می کنید و نقطه مناسب ورود را پیدا می کنید.
3. در قدم سوم منتظر رسیدن قیمت به آن نقطه می شوید و در آن قیمت سهم را شکار می کنید و حد ضرر خود را مشخص می کنید.
4. با ابزارهایی مثل فیبوناچی اهداف قیمتی را محاسبه می کنید و با توجه به اینکه سهم را به چه دیدی خریده اید (بلند مدت، کوتاه مدت، میان مدت) منتظر رسیدن سهم به اهدافش می شود.
5. در صورتی که سهم بر اساس تحلیل شما پیش نرفت، با فعال شدن حد ضررتان از سهم خارج می شوید و جلوی ضررهای زیاد را می گیرد.
6.در صورتی که سهم بر اساس تحلیل شما رشد کرد، در اهداف قیمتی (همان حد سود) از آن خارج می شوید.
گام های بالا، یک استراتژی معاملاتی ساده بود. در عین سادگی نکات مهمی برای تازه واردان در این استراتژی وجود دارد. در صورتی که شما ابتدا آموزش خوبی ببینید و بعد آن آموزش ها را تمرین کنید و سپس وارد بازار شوید، شما به موفق ترین تحلیل برای خرید سهام دست پیدا کرده اید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقالات مرتبط با تحلیل تکنیکال گام به گام بورس را مطالعه کنید.
در معامله گری همیشه بعد از خرید حد ضرر خود را مشخص کنید.
نظر بدهید