نقشه بازار ارزهای دیجیتال و یا به اصطلاح نقشه حرارتی (Heatmap) یک نمایش گرافیکی از داده ها است که در آن مقادیر به صورت رنگ بیان می شوند. نقشه های حرارتی یک خلاصه بصری و موثر از اطلاعات را ارائه می دهند زیرا داده ها را ترکیب کرده و سپس آنها را به صورت تصویری ارائه می دهند. مزیت اصلی نقشه حرارتی به عنوان یک ابزار ارائه روی یک صفحه این است که اجازه می دهد حجم زیادی از اطلاعات تقریبا به طور فوری به مخاطب منتقل شوند. این نقشه ها در بازار ارزهای دیجیتال و بورس نیز کاربرد دارند.
هنگامی که روی هر قسمتی از نقشه بازار کریپتوکارنسی حرکت می کنید و یا نشانگر موس را نگه می دارید، می توانید داده هایی از جمله درصد حرکتی که یک دارایی در طول روز انجام داده و اطلاعات دیگری را بسته به سایتی که از نقشه بازار آن استفاده می کنید، مشاهده نمایید. شما می توانید اطلاعات زیادی را از نقشه های حرارتی به سرعت دریافت کنید.
نقشه های حرارتی یا نقشه بازار ارزهای دیجیتال چگونه استفاده می شوند؟
نقشه بازار ارزهای دیجیتال یا نقشه های حرارتی راه هایی هستند که از طریق آنها می توانید تعیین کنید نقدینگی در کجا قرار دارد و ارائه دهندگان نقدینگی چگونه رفتار می کنند. این راهی برای تعیین محل سفارشات واقعی در بازار است. نقشه حرارتی در اصل یک نمایش بصری از سفارشات محدودی است که در دفتر سفارشات قرار داده شده است.
انواع مختلفی از نقشه های حرارتی وجود دارد و بسیاری از آنها دارای رنگ بندی های متفاوتی هستند که می توان از آنها برای نشان دادن نقشه حرارتی استفاده کرد درحالیکه هر یک مزایا و معایب ادراکی را ارائه می دهند. به خاطر داشته باشید که نقشه های حرارتی در اشکال مختلف تجزیه و تحلیل استفاده می شود، مانند نمایش قیمت دارایی ها در نقشه بازار ارزهای دیجیتال سایت CoinMarketCap.
در معماری کسب و کار، متخصصان از نقشه های حرارتی برای شناسایی سطح عملکرد بخش های مختلف شرکت، تعیین اولویت های سرمایه گذاری و برجسته کردن زمینه های مورد توجه استفاده می کنند. در این مورد مزایا عبارتند از: ارتباطات بیشتر، تعامل بالا و توانایی به دست آوردن بینش های ارزشمند از مجموعه داده های وسیع.
برخی از اوقات، نقشه های حرارتی حتی می توانند گمراه کننده باشند زیرا حاوی مقادیر زیادی داده هستند که ممکن است شامل تمام اطلاعات مورد نیاز برای فرض دقیق در مورد یک روند خاص نباشد. نقشه های حرارتی موقعیت های خاصی را نشان می دهند که رخ داده است اما به شما این اطلاعات را نمی دهد که چرا این وضعیت رخ داده است یا عوامل ایجاد کننده در هنگام وقوع آن چه بوده اند یا پیش بینی آینده چگونه خواهد بود. آنها اغلب قبل از انتشار همه داده های یک موضوع خاص در تلاش برای ارائه تجزیه و تحلیل اولیه برای بینندگان، ساخته می شوند.
نقشه بازار سایت coin360
با مراجعه به صفحه اول سایت coin360، یک نقشه بازار را مشاهده خواهید کرد. در این نقشه انواع ارزهای دیجیتال همراه قیمتشان روی یک نقشه ی کلی نشان داده شده اند. در این نقشه، مساحت اشغال شده توسط هر ارز دیجیتال، متناسب با سلطه یا دامیننس آن ارز دیجیتال بر بازار است. برای تنظیم سایز مربع های هر رمزارز، آپشن دیگری نیز وجود دارد که حجم معاملات است و می توانید آنرا از آیکون های موجود در بالای نقشه، پیدا کرده و ست نمایید. در حالتی که سایز مربع ها نشان دهنده سلطه بازار است، بیت کوین بیشترین مساحت را اشغال می کند اما در حالت دوم، تتر بزرگترین مربع را در اختیار می گیرد.
در این نقشه بازار، هر چه رنگ مربع ها تیره تر باشد، مقدار تغییرات آن رمزارز از نظر درصدی بیشتر بوده است. مقدار تغییرات به طور پیش فرض در بازه زمانی روزانه در نظر گرفته می شود اما این پارامتر نیز از آیکون های موجود در بالای نقشه، قابل تغییر به یک ساعته و یک هفته و یک ماهه نیز می باشد. همچنین در یکی از این آیکون ها (Grainers & Losers)، می توانید تعیین کنید که به عنوان مثال، تنها صد ارز دیجیتالی که در بازه زمانی تعیین شده بیشترین تغییرات مثبت یا منفی را داشته اند، نمایش داده شوند. این کار می تواند یک استراتژی برای تهیه یک واچ لیست باشد. به عنوان مثال می توانید 50 ارزی را که بیشترین تغییرات مثبت را داشته اند مشاهده کرده و با استفاده از روش های تکنیکال و روش های پرایس اکشن، در موقعیتی مناسب و برای یک نوسان کوچک، روی آنها معامله ی فروش یا short انجام دهید.
سایر فیلترهای قابل تنظیم عبارتند از: تعیین نمایش کوین یا توکن یا هر دوی آنها و یا تعیین نمایش ارزهای دیجیتال که ارزش بازار آنها در یک محدوده خاص قرار دارد. یک ایراد مهم که اکثر نقشه های بازار دارند این است که در آنها، مساحت بسیار بزرگی که توسط بیت کوین و اتریوم اشغال می شود، مانع از این می شود که رمزارزهای با ارزش بازار کمتر را در نقشه پیدا کنیم. برای رفع این مشکل، در آخرین آیکون موجود در بالای نقشه، می توانید تعیین کنید که تعدادی از ارزهای دیجیتال که می خواهید، در نقشه نمایش داده نشوند. حذف بیت کوین و اتریوم از نقشه، درک بهتری از وضعیت باقی مارکت را به همراه دارد.
نکته دیگر، نوع تقسیم بندی این نقشه و رمزارزهایی است که در مجاور یکدیگر قرار داده شده اند. به عنوان مثال بیت کوین در مجاورت بیت کوین کش و تعداد دیگری رمزارز و در دسته ای به نام SHA256 کنار هم قرار دارند و یا اتریوم و اتریوم کلاسیک و تعداد دیگری رمزارز در دسته ی EtHash قرار گرفته اند. سایر دسته ها شامل توکن های اومنی، توکن های اتریوم، DPos، Pos و سایر موارد می شود. با کلیک بر روی هدر هر دسته، نقشه فقط توکن های آن دسته را نشان خواهد داد. همچنین با کلیک بر روی هر کوین یا توکن، اطلاعاتی کلی از آن ارز دیجیتال و تعدادی از اخبار مربوط به آن و چارت آن در یک صفحه جداگانه نمایش داده خواهد شد.
نقشه بازار ارزهای دیجیتال در سایر سایت ها
انواع دیگری از نقشه بازار ارزهای دیجیتال در سایت های دیگر موجود می باشد اما هیچ یک امکانات و فیلترهای قابل اعمالی که در نقشه بازار سایت coin360 موجود است، ارائه نمی دهند. به عنوان مثال یکی از این سایت ها، سایت cryptorank می باشد. امکانات موجود در نقشه بازار این سایت همانند سایت coin360 و در مواردی محدودتر می باشد. نکته جالب در مورد نقشه بازار این سایت، نوع دسته بندی آن است. در این سایت، ارزهای دیجیتال به دسته هایی مانند پلتفرم های بلاک چین (شامل اتریوم و کاردانو و سولانا و ...)، ارزها (شامل بیت کوین و لایت کوین و ...)، توکن صرافی ها (مثل بایننس کوین و یونی سواپ)، استیبل کوین ها، خدمات مالی (مانند ریپل)، خدمات بلاک چین، ذخیره سازی ابری، دیفای، اینترنت اشیا، صنعت بازی، میم کوین ها و سایر موارد تقسیم شده اند. این دسته بندی به کاربر دید خوبی درباره ی اینکه کاربرد عمده ی هر کوین یا توکن چیست، می دهد.
سایت کوین مارکت کپ، نیز یک بخش نقشه حرارتی دارد که امکانات آن از دو سایت قبلی محدودتر است و حتی همه ی ارزهای دیجیتال نیز در این نقشه موجود نیستند اما دامیننس یا سلطه ی نمادهای موجود، روی نقشه نشان داده شده و با کلیک بر روی هر نماد، به صفحه ی معرفی آن نماد در سایت coinmarketcap منتقل می شوید. همچنین با نگه داشتن نشانگر موس روی هر رمزارز، قیمت، ارزش بازار و حجم 24 ساعت آن نشان داده می شود. تقسیم بندی نقشه بازار این سایت نیز در نوع خود جالب است و ارزهای دیجیتال را در زیر بخش های "ذخیره ی ارزش"، قراردادهای هوشمند، میم کوین ها، دیفای و NFT قرار داده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نقشه بازار ارز دیجیتال می توانید از سایت coinmarketcap استفاده کنید.
جمع بندی
در این مقاله با نقشه حرارتی یا نقشه بازار ارزهای دیجیتال آشنا شدیم و سایت های برتر ارائه دهنده این نقشه ها را معرفی نمودیم. نقشه حرارتی در اصل یک روش تجسم داده است که از طریق آن، داده ها به صورت رنگی نمایش داده می شوند. این یک نمایش گرافیکی از داده ها در دو بعد از طریق استفاده از رنگ ها برای نشان دادن عوامل مختلف است. نقشه های حرارتی یا نقشه بازار ارزهای دیجیتال می توانند یک راه بصری مفید برای درک اطلاعات باشند. البته لازم به ذکر است که نقشه حرارتی فقط در مواقعی که به اطلاعات اولیه نیاز است، استفاده می شوند. در واقع می توان نقشه حرارتی را روشی برای تجسم در نظر گرفت که یک نقطه داده یا مجموعه داده خاص را نشان می دهد و موارد استفاده خاصی دارد. نقشه های حرارتی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شوند و می توانند سطح بالایی از بهینه سازی را برای ارائه هرچه بیشتر داده به بیننده به همراه داشته باشند. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
نظر بدهید